Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour

    Rit 10 in de Tour is St. Etienne-Grenoble is 188,5km en met 5 beklimmingen 2 van 4e cat.,1 van 3e cat en 2 van 1e cat. Roger De Vlaeminck die gisteren veel had afgezien heeft zijn gipsverband vervangen door een plasticspalk. Onmiddellijk na de start begon men aan de Col Grand Bois (3e cat. 1160m.) in het zicht van de top was het Jos Spruyt die wegreed en het gezelschap kreeg van Cyrille Guimard die als 1e de top bereikte, op 300meter van de top reageerde Motta en ging Merckx mee, Eddy kwam als 2e en Motta als 3e boven, dan volgden Van Impe, Zoetemelk en Ocana. In de afdaling kwam het ganse peloton weer samen. Pierre Rivory die naar zijn streek reed waagde zijn kans en had na 40km een voorsprong van 8’, ondertussen kwam de melding dat Tino Tabak de Ronde had verlaten. Na 70 km op kop werd Rivory opnieuw tot de orde geroepen maar had hij wel de vliegende spurt meegenomen. Net na de bevoorrading ging Letort in de aanval, 14 renners waaronder Merckx gingen in de achtervolging maar onder impuls van Motta werden zij opnieuw ingelopen. Letort deed dapper verder en kwam als 1e door op de Croix Bayard en de Côte de Berland beiden 4e cat. , in de afdaling was er een val van Roger Swerts. De achtervolgers kwamen steeds korter en op de Col du Cucheron (1ecat.1140m.)had hij nog 5” op de 2e Lucien Van Impe. In deze afdaling miste Merckx een bocht en reed ook lek, het was Vanspringel die Eddy een ander wiel gaf maar ondertussen was er veel tijd verloren. Vooraan heeft men natuurlijk niet gewacht en hebben tijdens de klim van de Col de Porte (1ecat-1326m.) Zoetemelk en Ocana er een strak tempo op nagehouden, en verloor Merckx nog meer tijd en zou als 9e op 2’ boven komen. Luis Ocana kwam als 1e door voor Gösta Pettersson en Joop Zoetemelk, op 45” volgde Lucien Van Impe. Met vier  reed men naar Grenoble waar Bernard Thevenet het haalde voor Gösta Pettersson, Joop Zoetemelk die leider werd en Luis Ocana, vervolgens op 1’09” kwamen Cyrille Guimard en Lucien Van Impe over de meet, Eddy Merckx volgde als 7e op 1’36” met in zijn spoor Luis Zubero. In het algemeen klassement heeft Zoetemelk nu 1” voorsprong op Ocana, 40” op Gösta Pettersson en 1’ op Eddy Merckx. In het puntenklassement heeft Cyrille Guimard nu 97punten, Walter Godefroot 96p, Gerben Karstens 94p. en Roger De Vlaeminck 87punten. Pieter Nassen blijft leider in de “Points chauds”. Na Tabak zijn ook nog , De Pra, Fritz, Michelotto, Balmamion, Gomez-Lucas en Bellone afgestapt en zijn er nog 114 in koers.

    Tweed dag in de Vuelta a Cantabria waar Andrès Oliva de rit Comillas-Reinosa wint met 33” voorsprong op de leider Domingo Perurena die leider blijft.

    De rappe Rik Van Linden ging in Honselersdijk de Nederlanders aftroeven na 100km was hij vlugger dan Sjef van der Burg en Koos Van der Knaap.

    Nog een Belgische overwinning dit op de wielerbaan in Oost-Duitsland waar Manu Snellinckx de G.P. van Karl-Marxstadt snelheid won voor de Oost-Duitser Richter, de Fransman Gérard Quintin.

     

    07-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Popeinge & Sint-Niklaas

    .
    Te Poperinge werd de start gegeven door de weduwe van Jean-Pierre Monseré die verleden jaar deze wedstrijd won voor Roland Callewaert en Willy Donie. Eerste aanvaller was Willy Planckaert en daarmee de bergpremie won. Daarna namen Jaak Clauwaert, Christian Van De Gehuchte, Daniel Verplancke en de Fransman André Mollet de fakkel over net toen Tony Gakens pech had, maar later wel opnieuw kon aansluiten bij het peloton. Tony was er ook bij als de goede ontsnapping tot stand kwam, en kreeg Van Bruaene, Van Rijckeghem, De Haes mee, na een achtervoging van 20km kon ook Dirk Baert aansluiten. Waar iedereen de rappe Van Rijckeghem verwachtte waren het Gakens 1e en Hugo De Haes 2e die een verbeten strijd leverden, werd Raf Van Bruaene 3e, Daniel Van Rijckeghem 4e en Dirk Baert 5e. Op 9” won Etienne Sonck de spurt van de groep voor Rudy De Groote en Jaak Clauwaert. Vanaf plaats 9 werden de renners gelijk geklasseerd.

    In Sint-Niklaas namen 75 renners de start onder een flinke belangstelling, maar waren na halfkoers door de hitte al de helft van de renners zich gaan omkleden. Men moest 10 ronden afleggen en al onmiddellijk na de start reed Herman Vander Slagmolen weg maar hield het niet lang vol. In de 3e ronde ontstond er een kopgroep van acht, De Geest, Polansky, Mariën, Leenen, Verhaegen, Opdebeeck, Abelshausen en de man van de streek Antheunis, zij zouden tot 30” uitlopen op een groep van 26 en 2’ op het peloton dat later uit de wedstijd verdween. De 26 kwamen vooraan ansluiten, maar reden er 4 weg, opnieuw Abelshausen en Polansky met Rosiers en Van Roosbroeck. Toen de achtervolgers de leiders bijna hadden ingehaald reden Rosiers en Van Roosbroeck weg, op het einde liet Roger Rosiers zijnkompaan nog achter en won mt 5” voorsprong op Staf. Het peloton was ook nog uiteengevallen en won Richard Bukacki (Ned) de spurt van de eerste achtervolgers voor Ronald De Witte,Jos Van Beers (Ned), Raf Hooyberghs, Marian Polansky, Hugo Hellemans, Jos Abelshausen, Harm Ottenbros, Englebert Opdebeeck, Alfons Leenen, Etienne Antheunis en Artur Vande Vijver. Voor plaats 16 op 2’40” was Roger Jochmans de snelste, en Hendrik Mariën op 3’20” was de rapste van het 3e groepje.

    Voor de Liefhebbers was er de Omloop van Brabant te Vorst/Brussel. Met 74 werd er vertrokken voor 130km en kwamen de renners bijna allemaal afzonderlijk binnen. Adolf Huysmans won voor Lucien Pratte, 3e op 1’05” werd Pierre Buslot, 4e Luc Van Goidsenhoven 1’27”, 5e Paul Collaer 1’45”, 6e Ludo Van Staeyen 2’07” en 7e Bernard Delchambre, 8e André Peirsman 2’30”, 9e Jean Vanderstappen 2’32” en 10e André De Bilde op 2’41”.

     

     

    07-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederbrakel

    .
    André Dierickx
    Christian Brasseur was de bedrijvigste renner te Nederbrakel, maar hield André Dierickx wel alles onder controle. Brasseur ging de 1e maal op pad met Johan De Muynck, Eric Raes de Australiër Neville Veale en de Fransman Jacques Guiot, maar zorgde Dierickx voor de hergroepering, waarbij het peloton in twee viel. Opnieuw ging Brasseur nu met Walter Planckaert op stap, Dierickx en Loysch gingen in de achtervolging maar uiteindelijk kwam alles weer samen. Bij zijn 3e poging was het Maurice Dury die Brasseur ging terughalen. Met nog 60km te rijden ging Dierickx met De Muynck er vandoor maar ook zij werden na km 40 opnieuw gegrepen, dit was het moment van Dierickx om allèèn weg te rijden en met 2’35” voorsprong te winnen, op een eerste groep waarvan Walter Planckaert de spurt won voor Tony Houbrechts, Maurice Dury, Gilbert Wuytack, Dirk Baert, Johan De Muynck, Willy Monty, Christian Brasseur, Rudy De Groote en Victor Nuelant.

    06-07-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour & Vuelta a Cantabria

    Voor de 9e rit is Roger De Vlaeminck met zijn pols in het gips aan de start gekomen, de renners moesten 153 km afleggen om van Clermont-Ferrand naar St.Etienne te rijden. Een groepje van 10 renners reed weg na 44km op de 1e klim van de dag de Côte de Tourbies (4e cat.) was het Roger Swerts die als eerste doorkwam, maar was na 55km de hergroepering een feit. Wie er niet bij was zijn, Reybroeck, Peelman, Vianen, Van Katwijk en Roger De Vlaeminck. Aan km 60 waren het Danguillaume, Lopez-Carill en Spruyt die het peloton in de steek lieten en in deze volgorde over de Col des Fourches (4e cat.) reden, in de afdaling reed Spruyt lek maar kon opnieuw aansluiten, waarna Schutz en Genty ook aansloten. Deze vijf begonnen dan aan de Col des Pradeaux (4e cat.), Schutz moest echter onmiddellijk lossen, en kwamen de leiders in dezelfde volgorde als bij de vorige beklimming door, gevolgd door Aimar en Francioni die in de afdaling zouden aansluiten. Op weg naar de laatste beklimming de Col Croix de l’Homme mort (3e cat.1162m) zijn Godefroot en Wagtmans in de achtervolging gegaan. Op de top kwam opnieuw Danguillaume als 1e door voor Francioni, Loez-Carill en Spruyt. Uiteindelijk werd er met 5 gespurt voor de overwinning en was het Walter Goderoot die het haalde voor Wilmo Francioni, Jos Spruyt, Jean-Pierre Danguillaume en Rinus Wagtmans. Cees Rentmeester kwam na sluitingstijd binnen, opgevers waren, Mario Anni, Lino Farisato, Guido Reybroeck en Gerard Vianen. Pieter Nassen blijft leider in de “Points chauds”, Zoetemelk in het Bergklassement, en Gerben Karstens behoud de Groene en Eddy Merckx de Gele trui.

    Met de start van de Vuelta a Cantabria zijn we al aan de 11e rittenwedstrijd dit jaar in Spanje. Deze rittenwedstrijd werd voor het eerst verreden in 1925 (4-6/9). Winnaar werd Teodoro Monteys. Vandaag waren er 2 ritten, a) Santander-Potes 117,6km en werd gewonnen door Domingo Perurena die ook na de middag de rit b) Potes-ST.Vicente de la Barquera 76km won, hierin werden de Nederlanders Wim Wanders 4e en Jan Serpenti 5e.

     

    06-07-2011 om 06:13 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nevers - Puy-de-Dôme

    .

    In de Tour rijden de renners van Nevers naar de Puy-de-Dôme over een afstand van 221km. Deze rit is een lijdensweg geworden voor de Nederlander Tino Tabak die zich al enkele dagen niet te best voelde, is vertrokken met griep en zware koorts, maar kon het tempo niet volgen en zou als laatste eindigen op 22’59”. Na 34km was er de vliegende spurt welke gewonnen werd door de Italiaan Wilmo Francioni voor zijn landgenoot Virgino Levati en de Nederlander Jan Van Katwijk, in d stand blijft Pieter Nassen met 27p. aan de leiding. Het was na deze tussenspurt dat Eddy Merckx aanviel met 4 van zijn ploegmaats, en zouden nog 13 andere aansluiten. In het peloton moest Roger De Vlaeminck even bij de dokter langs. Na 20km strijd tussen de leiders en het peloton kwam alles opnieuw samen. Opnieuw reed De Vlaeminck die met moeite zijn stuur kon vasthouden tot bij de dokter en kreeg een pijnstillende inspuiting . Aan km 190 begon men aan Le Cratère (3e cat.780m.) de Fransman Labourdette kwam als 1e door voor Van Impe en Zoetemelk. In het zicht van La Baraque ging Thevenet in de aanval, 2km hoger ,aan de Font de l’Arbre had hij 20” op Merckx die een groepje op sleeptouw nam. Op 3km van de top van de Puy d Dôme(1e cat.1415m.) nam Ocana 30meter, en 500meter verder bedroeg zijn voorsprong al 35”. Luis Ocana won de rit met 7” voorsprong op Zoetemelk, 13” op Agostinho en 15” op Merckx. Een ontgoochelde Lucien Van Impe moest tevreden zijn met een 13e plaats op 2’15”. Eddy Merckx heeft nu 36” voorsprong op Joop Zoetemelk en 37” op Luis Ocana. In de Combiné is Merckx ook leider voor Zoetemelk. Na de rit werd de fiets van Lucien Van Impe gestolen maar is op de late avond teruggevonden.

    05-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humbeek

    .
    Te Humbeek waar Englebert Opdebeeck praktisch voor eigen volk reed was hij onmiddellijk mee als Leopold Vanden Neste wegreed ook Tony Gakens en de Nederlander Jacques Frijters sloten aan maar lieten zich even later opnieuw uitzakken. Toen Roger Cooreman ten aanval trok ging jawel opnieuw Tony Gakens mee en zou uiteindelijk een kopgroep van 16 tot stand komen. Julien Van Lint uit Beigem en thuisrijder had de pech dat Martin Vanden Bossche zijn kader brak want Barras en Vanconingslo waren wel bereid om voor hun ploegmaat te werken. Vooraan vielen door pech, Gakens, Polansky en De Haes nog weg en zouden de overige voor de zege spurten. Leopold Vanden Neste haalde het voor Etienne Buysse, Richard Bukacki,Gerard Hendrickx, de Australiër Tony Kelliher, Englebert Opdebeeck, Frans Maes,Frank Ebo en Hugo Hellemans. Voor Tony Daelemans uit Humbeek was er een 23e plaats.

    De laatste rit in de Ronde van Luxemburg (België) voor Liefhebbers Bertrix-St.Léger 132km werd gewonnen door Frans Assez voor André Peirsman, en drie Nederlanders,Cees Swinkels, Alfons van Katwijk en Wim De Waal. In de eindstand heeft Ludo Vander Linden 6” voorsprong op de Nederlander Toine Vanden Bunder en is Joseph Hensen 3e op 11”, 4e Guy Minsart als op 18”, dan volgen 2 Nederlanders ,5e Johan Spetgens op 34” en 6e Cees Swinkels op 1’34”, 7e Aldo Cecci op 1’42”, 8e Ludo Noels 2’12”, 9e Geert Decock op 2’23” en 10e Willy Govaerts op 2’25”. Nederland won het ploegenklassement.

     

    05-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour - langste rit

    .
    Vandaag stond de langste rit 257,5km op het programma van de Tour, Frantel (Rungis) -Nevers. Na 10km was er de Côte de Morsang (4e cat.) waar Van Impe als 1e doorkwam. Onderweg ging Eddy zelf drinken halen voor zijn ploegmaten. Aan km 99,5 was er de vliegende spurt die werd gewonnen door Riotte voor Motta en Karstens, dank zij de 3” bonificatie kwam Motta voor Gösta Pettersson in het klassement. Het was zeer warm en in het dal van Saint Firmin sur Loire was op verschillende plaatsen het wegdek gesmolten zodat het gevaarlijk rijden was. Na 167km had men de Côte de Chatillon (4e cat.) hier kwam Motta als 1e door, op de laatste helling van de dag de Côte de Jouet-sur-l’Aubois (4e cat.) was het Crepaldi die de 5 punten nam. Met een voltallige groep reed men naar de meet, waar het op een grote chaos zou uitdraaien. Op 500meter van de streep had men de brede baan door plastieke kegels tot de helft herleid. Dan was er nog de moto van de Franse tv die links van de kegels ging rijden waardoor o.a. Gerard Vianen ook langs links door wou. Vianen die opnieuw op het goede pad wou komen raakte Eric Leman week naar links uit en raakte alzo Tino Conti die viel en enkele andere in zijn val meesleurde Roger De Vlaeminck bleek het ergste slachtoffer en verspeelde daardoor zijn groene trui. Eric Leman won voor Gerben Karstens, Walter Godefroot en de rest van het peloton. Gerard Vianen werd 121e, Tino Conti 122e en Roger De Vlaeminck 123e. Nog 3 renners kwamen later binnen, Virginio Levati werd 124e op 1’20” en de ploegmaten Robert Mintkiewicz 125e en Willy Teirlinck 126e hadden 14’59” achterstand. Eddy Merckx blijft leider maar de Groene trui gaat nu naar Gerben Karstens 89p. voor Roger De Vlaeminck 87 punten.

    In Groot-Brittannië was er de Memorial Victor Berlemont een wedstrijd over 1738km en was het Leslie West die zijn medevluchter Nigel Dean versloeg. Op 10” werd Pete Smith 3e, Reginald Barnett als 4e had al 3’32” achterstand, 5e werd Gary Crewe op 3’55”.

    In Italië won Marino Basso het criterium van Pula di Prata, Romano Tummellero werd 2e en Felice Gimondi 3e.

    Een Belgische overwinning bij de Liefhebbers te Hannover waar Frans Van Looy twee Denen achter zich liet, J.Em.Hansen en Benny Pedersen.

    Laatste rit in de Ronde van Oost-Zwitserland voor Liefhebbers waar René Ravasi met 1’01” Winterthur-Kreuzlingen wint voor onze twee landgenoten Eddy Moreels, Herman Beysens,verder Iwan Schmid, Willy Abeloos, Bruno Hubschmid, Frans Lemmens, Peter Frei, René Savary en Meinrad Voegele als 10e allen in dezelfde tijd als de winnaar. Overige Belgen: Marcel Sannen 16e, Ghislain Van Landeghem 19e, Grégoire Van Moer 20e, Jan Vande Wiele 48e en Pierre Buslot 54e. Josef Fuchs is de eindwinnaar, de Belgen: 7e Herman Beysens, 14e Willy Abeloos, 19e Ghislain Van Landeghem, 25e Grégoire Van Moer, 38e Eddy Moreels, 51e Frans Lemmens, 53e Pierre Buslot, 57e Eric Kindt en 59e Marcel Sannen.

    Op de wielerbaan van Leipzig vond de G.P.DDR – snelheid voor Liefhebbers plaats, winnaar werd de Italiaan Ezio Cardi, de Nederlander Peter Van Doorn werd 5e en onze landgenoot Manu Snellinx 6e.

     

    04-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halle & Hoogstraten

    .
    Jean-Pierre Monseré
    Voor de 20e editie te Halle kwamen 70 renners aan de start waaronder de “plaatselijke” Giovanni Jimenez die de Columbiaanse nationaliteit heeft en uitkomt voor het Franse Bic. Tijdens de grote ronde van 100km was het Jean-Pierre Berckmans die ten aanval trok en vormde zich een kopgroep van 15 waaruit Jimenez door bandbreuk wegviel maar wel in de wedstrijd bleef, voorEddy Goossens, Englebert Opdebeeck en Raf Hooyberghs was na een val de wedstrijd afgelopen. Even later was er een hergroepering. Bij het binnenrijden van Halle reden 30 renners voorop waaruit opnieuw Berckmans, Dierickx, Verbeeck en Pintens voorsprong namen maar was het Jimenez die alles opnieuw samen bracht. Deze laatste is nog eens weggereden met 4 anderen en namen tot 1’45” voorsprong maar moesten zich ook gewonnen geven. Tijdens de laatste ronde heeft Verbeeck met de 2 Hertekamp renners Callens en Pintens de beslissende ontsnapping op gang gebracht. Frans won vrij vlot voor Christian Callens en Georges Pintens. Dirk Baert werd 4e op 45” voor Maurice Dury, Daniël Verplancke en Rudy De Groote. Verder kwamen de renners in groepjes binnen en werd Giaovanni Jimenez 29e.

    In de wedstrijd te Hoogstraten hebben de renners te St.Pieters-Lille even halt gehouden op de plaats waar Jempi Monseré zijn dodelijk ongeluk had. Het is pas na 100km dar er sprake was van een wedstrijd toen reden Willy In ’t Ven en Emiel Cambré weg uit het peloton en zouden het tot 12km van de streep volhouden toen sloten in 2 fases nog 17 renners aan. Op 3km van de streep was het Ronny Van De Vijver die wegreed en stand hield tot aan de meet. Op 50meter werd Georges Barras 2e, Michaël Wright 3e, Fonske Debal 4e en Frans Verhaegen 5e en de rest van het groepje. Cambré werd 8e en Willy In ’t Ven 12e.

    In de Ronde van Luxemburg (België) voor Liefhebbers werd de voorlaatste rit Jamoigne-Bertrix over een afstand van 122km een Nederlands onderonsje, Cees Swinkels won voor zijn landgenoot Alfons Van Katwijk en werd Eddy Van Hoof 3e, Joseph Hensen 4e en werd Wim De Waal (Ned) 5e. Ludo Vander Linden die 11e eindigde blijft leider.

    Het BK voor Corporatieven te Flemalle-Grande werd gedomineerd door de winnaar Jean Walschaerts die reeds in de 5e van de 30 af te leggen ronden reed hij weg van zijn 40 tegenstanders. Slechts 10 renners konden hun achterstand tot 1 ronde beperken al de andere hadden 2 of meerdere ronden aan hun broek. Willy Van Elsuwe kon in de laatste ronde nog wat afstand nemen en werd 2e voor Marcel Kubacki, Marc Michiels, Joseph Henikenne, Jan Van Nueten, Eddy Musseeuw, Jean Goeverneur, Carlos Declercq en als 10 en laatste renner in 1 ronde Karel Clerckx.

    04-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag Tour - Memorial Tom Simpson

    .
    Tom Simpson
    In de Ronde van Frankrijk is het vandaag rustdag en worden de renners van Le Touquet met een Caravelle en een D.C.6 naar Orly (Parijs) gevlogen de vlucht zal 35 minuten duren. Wie niet meevloog is Rolf Wolfshohl, hij heeft nog nooit het vliegtuig genomen en wil er ook niet instappen. Zijn verplaatsing gebeurde met een ziekenwagen begeleid door 2 politiemannen. Nochtans had hij zich bijna laten overhalen om met het vliegtuig de verplaatsing te maken, maar nu waren het zijn ploegmakkers die protesteerden, hun visie was als deze pesthond meevliegt, gebeurt er wat met het vliegtuig.

    De Memorial Tom Simpson te Hartworth werd gewonnen door Brian Jolly die na 160km een voorsprong had van 4’41” op Sid Barras, Danny Horton, Dave Watson, Colin Lewis, Hugh Porter en Bob Addy. Op 7’47” werd Tony Gowland 8e, John Aslin 9e en Mick Holmes 10e.

    In Nederland was er de profronde van Kruiningen een wedstrijd over 100km. De beslissing viel op 30km van het einde toen Evert Dolman, Harry Jansen en onze landgenoot Franske Brands wegreden, Harm Ottenbros, Albert Van Midden, Jan Serpenti en nog een Belg Raf Van Bruane sloten 15km verder aan. In de eindspurt won Harm Ottenbros voor Harry Jansen, Raf Van Bruane, Jan Serpenti, Evert Dolman, Albert Van Midden en Frans Brands. Richard Bukacki werd op 21” achtste, de spurt van de groep op 2’15” voor plaats 9 werd gewonnen door Jules Bruessing voor Wim Bravenboer en Leopold Vanden Neste. Nog 2 Belgen in de uitslag als 13e Norbert Seeuws en 20e Jacky Coene.

    Op de “Boulevard” van Scheveningen won onze landgenoot Theo Verschueren een wedstrijd achter derny’s. In de 1e manche over 10 ronden won hij voor Peter Post en Jan Janssen. In de 2e reeks eveneens over 10 ronden was hij opnieuw de beste nu voor Leo Duyndam en opnieuw Jan Janssen. In de afvalwedstrijd ook over 10 ronden was het Leo Duyndam die won voor Peter Post en Theo Verschueren.

    De eindstand met de naam van de gangmaker: 1.Theo Verschueren/Koch 28p., 2.Leo Duyndam/Walraven 26p., 3.Harry Van Leeuwen/De Wachter 21p., 4.Cees Stam/Harm Smits 15p., 5.Jaap Oudkerk/? 14p. Niet in de top5 maar Post reed achter De Boevere en Jan Janssen achter Verhagen.

    In Nederland streden de Nieuwelingen, de Aspiranten en de Veteranen voor de Nationale titel te Rotterdam. Bij de Nieuwelingen won Ad Dekkers hij legde de 97,8km af in 2.31’02”, Jan Van Dijk werd 2e, Ad Veelers 3e, Adri Van Houwelingen 4e en Johnny Verbeeck 5e. Bij de Aspiranten was de zege voor  Gerard Looyenstein na 38,4km die hij aflegde in 59’12” kreeg hij Leo Van Vliet en Jan Vooys mee op het podium. Bij de Veteranen was Piet Steenvoorden de beste na 55,9km die hij aflegde in 1.24’09”, 2e werd Frits Rabe en 3e Arie Van Kleef.

    Op de voorlaatste dag van de Ronde van Oost-Zwitserland voor liefhebbers stonden 2 ritten op het programma. A) Lachen-Winterthur een rit in lijn over 80km werd gewonnen door de Oostenrijker Wolfgang Steinmayer voor de Zwitser Walter Richard enonze landgenoot Willy Abbeloos. Na de middag won leider Josef Fuchs de tijdrit van 33km voor de Oostenrijker Siegfried Denk en Roland Schär (Zwits.)

     

    03-07-2011 om 07:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wezembeek

    .
    Voor de wedstrijd te Wezembeek-Oppem kwamen 79 renners opdagen, het was mooi weer en veel volk op het parcours, aan de aankomst moest men 35frank betalen en was de belangstelling iets minder. In 18 ronden moest er 165km gereden worden, het was vooral de ploeg van Frans Verbeeck die de wedstrijd controleerde. In de 11e ronde was het Staf Van Roosbroeck (Watney) die wegreed en het gezelschap kreeg van Willy Moonen, Jean Ronsmans en de Brit William Bilsland deze zou nog uit de kopgroep verdwijnen. Op 9km van de meet reed Van Roosbroeck van zijn metgezellen weg en won met 30” voor Jean Ronsmans en Willy Moonen die nog juist uit de greep van het peloton bleven, op 40” won Etienne Buysse de spurt van de groep waarin Willy Vanden Eynde 6e werd.

    Opnieuw een zege voor Ludo Vander Linden in de Ronde van Luxemburg (België) voor liefhebbers hij wint de tijdrit Arlon-Habay-la-Neuve en heeft na 19km amper 1” voorsprong op de Nederlander Mathieu Pustjes, 3e op 9” is Lode Noels en 4e Jos Hensen op 11” en de Nederlander Toine Van Bunder is 5e op 15”. Na de middag was er een rit in lijn van Habay-La-Neuve naar Jamoigne hier gaat na 107km de zege naar de Nederlander Toine Van Bunder die liefst 3 van zijn landgenoten vooraf gaat. Tweede werd Cees Swinkels, als 3e op 5” volgde Sjef Van Den Burg en 4e werd Johan Spetgens in hun spoor volgden Jos Hensen en Ludo Vander Linden die leider blijft.

    De Nederlander Fedor Den Hertog wint in Rocourt een tijdrit van 50km in een tijd van 1.08’28” de 2e Louis Verreydt heeft 1’56” achterstand en de 3e Luc Pels volgt al op 3’28”, de 4e plaats is voor de Dijlespurter Rudy Rijpens op 3’30” en Christian De Buysschere als vijfde volgt op 3’52”.

    Met zijn 8e seizoenszege wordt Adolf Huysmans uit Tisselt te Bierbeek Kampioen van Brabant, 70 renners stonden aan de start, de 145km werden afgelegd in 3.48’ stonden mee op het podium Pierre Bellemans en Omer Meeus.

     

    03-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour- 2 ritten

    .
    Vandaag 2 ritten op het programma van de Tour: 6 a)Roubaix-Amiens en 6 b) Amiens-Le Touquet. In het eerste gedeelte van Roubaix-Amiens gaat over het slotparcours van Parijs-Roubaix. Reeds kort na de start moet Godefroot die gekwetst is aan de hand hulp inroepen van de dokter. Gele trui drager Merckx heeft pech en dat is het moment van Karstens, Schutz en Crepaldi om weg te rijden maar Vanspringel stelt orde op zaken en na 28km te Carvin komt Merckx met enkele ploegmaten opnieuw aansluiten. De vliegende spurt te Lens is voor Motta voor Karstens en Nassen. Met een gesloten peloton komt men op de drafpiste van Amiens waar Eric Leman het haalt voor Gerben Karstens, Cyrille Guimard, Eddy Peelman, Roger De Vlaeminck en de rest van het peloton,de Italiaan Wilmo Francioni 126e komt met 1’24” achterstand binnen, de Nederlander Harry Steevens met 21’40” achterstand wordt uitgesloten.

    Voor rit 6 b) Amiens-Le Touquet kwamen de renners na 1uur en 45 minuten al opnieuw aan de start, de inrichters hadden aangezien het hoge tempo in de voormiddagrit beslist de renners een 8tal minuten vroeger te laten starten. Nu de renners hadden geen haast want te Buigny- l’Abbé na 41,5km had men al 20 minuten vertraging. Te Arry na 82 km won Barry Hoban de vliegende spurt voor Pieter Nassen en Christian Raymond. Even later viel de beslissende ontsnapping met 7 nam men een kleine voorsprong, de winnaar Mauro Simonetti haalde het met 3” voorsprong op zijn ploegmaat Wilmo Francioni, Frans Mintjens als 3e volgde op 5”, met in zijn spoor 4e Jos Vander Vleuten, 5e Rolf Wolfshohl, 6e Ventura Diaz, en 7e Jean-Claude Genty. Voor de 8e plaats in dezelfde tijd als Mintjens won Roger De Vlaeminck voor Gerben Karstens en de rest van het peloton. Enkel Bernard Guyot als 126e kwam met 2’39” achterstand binnen.

    Weer ereplaatsen voor de Belgen in de Ronde van Oost-Zwitserland (Liefhebbers) , Josef Fuchs wint de 2e rit Flawil-Lachen hij heeft 5” voorsprong na 143km op onze landgenoten Herman Beysens en Jan Vande Wiele.

     

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde Provincie Luxemburg

    Voor de Liefhebbers begon de Ronde van de Provincie Luxemburg met de rit Freux-Arlon over een afstand van 138km, onze landgenoot Ludo Vander Linden haalde het voor 2 Nederlanders Toine Vanden Bunder en Johan Spetgens, werd Joseph Hensen 4e en Alfons Van Katwijk 5e.

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour 5e rit

    In den Tour is Rit 5 Dinant-Roubaix maar pas gestart als Wagtmans, Zoetemelk, Van Impe, Merckx, Gösta Pettersson en Luis Ocana wegrijden en wat voorsprong nemen, te Sommiere na 6,5km wint Merckx de vliegende spurt, even later worden zij opnieuw bijgehaald. Agostinho geraakt weg en krijgt Huysmans mee en hebben te Herne na 115km een voorsprong van 5’50”, en op de Muur van Geraardsbergen komen zij in die volgorde door. Aimar ging in de tegenaanval en zou te Lessen aansluiten bij de twee. Maar te Lahamaide liep alles opnieuw bijeen. Enkele kilometers verder kwam de goede ontsnapping tot stand, Riotte en Guerra reden weg, nog 6 andere zouden aansluiten waarvan Reybroeck door pech nog wegviel. In de eindspurt was het de Italiaan Pietro Guerra die het haalde voor Julien Stevens, Robert Bouloux, Willy Vanneste, José Catieau, Albert Van Vlierberghe en Raymond Riotte die op 22” volgde. De broers Roger 8e en Eric De Vlaeminck 9e gingen Eddy Merckx10e en Walter Godefroot 11e vooraf in de pelotonsspurt. Leider Eddy Merckx komt In de “Points chauds” door zijn winst vandaag op gelijke hoogt van Pieter Nassen. Roger De Vlaeminck heeft nog steeds de groene trui. Er vielen vandaag wel wat boetes: Peelman, Delisle, Godefroot, Raymond, Martos en Tamames kregen 50 F.fr boete wegens het nalaten van de startformaliteiten. Swerts wegens het voortduwen vanuit de wagen, Vanneste droeg zijn rugnummer niet reglementair zij kregen eveneens 50F.fr boete. Rentmeester die moest 100F.fr betalen om achter een auto te hebben gereden. Bruyére, Bracke en Danguillaume moesten liefst 500F.fr betalen en kregen 30” straftijd wegens waterbevoorrading in het peloton. En tenslotte Ducreux die kreeg dezelfde boete om hulp te hebben ontvangen vooraan in het peloton.

    De Ronde van Oost-Zwitserland voor liefhebbers begon met de rit Altenrhein-Flawil na 137km won de Zwitser Bruno Hubschmid voor René Savary en onze landgenoot Willy Abbeloos.

     

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden-Limburg

    .
    Hendrik Mariën aan de leiding tijdens de voorbije Vuelta
    Net geen 100 deelnemers te Heusden (Limb.), het was de Nederlander Harm Ottenbros die aan de basis lag van de eerste ontsnapping, hij kreeg het gezelschap van zijn landgenoot Albert Van Midden, Eddy Vertsraeten en Robert Van Lancker, kwamen even later ook aansluiten: de Nederlander Ben Janbroers, onze landgenoten Johnny Pieters (een individueel), Georges Barras deze zou door pech wegvallen, André Poppe, Willy Scheers, Daniël Verplancke en Roger Loysch, alsook de Australiër Dave Watson.Met nog 40km te rijden bleven enkel Loysch, Janbroers en Verplancke voorop en kwamen Doyen en Vande Vijver aansluiten, maar deze konden het ook niet bolwerken. Met een 70tal renners reed men naar de meet waar Bukacki en Gérard David nog probeerden de groep te verschalken maar was het uiteindelijk Hendrik Mariën die verrassend won voor Frans Verbecck, Richard Bukacki, Alfons Debal en de rest. Englebert Opdebeeck kwam als 29e over de streep. In afwachting was er een wedstrijd voor Juniores waaraan 86 renners deelnamen. Hier was de man van de wedstrijd Jos Broux 3maal trok hij ten aanval, op 10km van de streep was het de goede en kreeg hij Jozef Gijsemans en Willy Sprangers mee, met 50meter voorsprong werd er voor de zege gespurt en was het de rappe Jos Gijsemans uit Heist-op-den Berg die het haalde voor Jos Broux en Willy Sprangers, Benny Schepmans was de rapste van de achtervolgers.

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben Juriaans overleden

    .
    Ben Juriaans

    In het criterium van Loosduinen (Den Haag) is de 19 jarige Ben Juriaans (22/12/1951)bij een val met zijn hoofd op de stoeprand terecht gekomen en is in het ziekenhuis van Leidschendam overleden. Wat betreft uitslagen heb ik gevonden: 1969- 3e plaats te Spoordonk- 1970- behaalde hij 5 zeges waaronder op 25/7 de Dorpenomloop te Drente, ereplaatsen:4/4-Omloop van de Braakman 3e - 19/4-Ster van Bladel 5e, 9/5-Flèche du Sud – Luxemburg : eindstand 2e -23/5-Ronde van Haarlemmermeer 3e, 14/6-Provinciaal Kampioenschap van Noord-Holland te Venhuizen 3e , 5/7-Alphen aan de Rijn 2e -  1971- had hij al 7 overwinningen geboekt waaronder de 5e rit in Olympia’s Ronde van Nederland en werd 10e in de eindstand. Ereplaatsen: 18/4 Ster van Bladel 4e, 13/6-Prov.Kamp. Noord-Holland te Hippolytushoef 2e. Met Klaas Balk werd hij tweemaal Nederlandskampioen Ploegkoers

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Geen Belgische zege in de rit Nancy – Marche-en-Famenne die 242km lang was. De rivaliteit onder de Belgen heeft er voor gezorgd dat een eerste vlucht van 24 renners niet doorging, maar toen Jean-Pierre Genet en José Gomez-Lucas wegreden aan km200 werd er niet gereageerd. Op 20km van het einde bedroeg hun voorsprong 1’40” en is men aan de achtervolging begonnen maar kwamen 5” te kort. De zege was voor Jean-Pierre Genet, 2e werd José Gomez-Lucas en won Cyrille Guimard de spurt voor de 3e plaats voor Roger De Vlaeminck, Guido Reybroeck, Gerben Karstens, Walter Godefroot, Gert Harings, Eddy Merckx en 10e Jan Krekels,Gianni Motta 62e liep als laatste van het 1e peloton binnen. De tweede groep werd 63e gelijk gezet aangezien deze aan de aankomst werden opgehouden. Onderweg waren er 2 cols van 4e cat. waar telkens Joseph Bruyère als 1e doorkwam waardoor hij nu in de voorlopige stand op de 3e plaats komt. In de “Points chauds” moest Pieter Nassen het vandaag afleggen tegen Gerben Karstens maar heeft nu 6punten voorsprong op Merckx. In het Puntenklassement blijft Roger De Vlaeminck leider met 65punten tegenover 47 voor Gerben Karstens en 46 voor Cyrille Guimard. En Merckx blijft leider met 21” voorsprong op Vanspringel en 32” op Roger De Vlaeminck.

     

    30-06-2011 om 14:57 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waver

    .
    Frans Verbeeck
    Te Waver reed een vijftal enkele ronden voorop maar werden na 4 ronden opnieuw ingelopen, en was het Jos Abelshausen die solo wegreed maar werd 5 ronden voor het einde opnieuw bijgehaald. De goede ontsnapping kwam tot stand met Frans Verbeeck, Roger Rosiers, Tony Houbrechts, André Doyen en Staf Van Roosbroeck, de achtervolging van Michaël Wright, Johan De Muynck en Englebert Opdebeeck mislukte. Tijdens de laatste ronde reed Frans Verbeeck die zou winnen met Roger Rosiers weg van de 3 andere. Voor de 3e plaats op 20”versloeg Doyen, Van Roosbroeck en Houbrechts. Wright volgde op 35” en bleef natuurlijk Opdebeeck voor hun gewezen medegezel De Muynck kwam 10” later toe. Voor Frans Verbeeck was het zijn derde zege in drie jaar te Waver.

    30-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Rit 4 Strasbourg-Nancy was 165,5km en moesten de renners over 2 cols van 3e cat., zowel op de Donon (736m.) als op de Chapelotte (446m.) kwam Joop Zoetemelk als 1e door voor Van Impe en Fuente. Het was pas na de laatste beklimming dat de wedstrijd op gang kwam. Elke poging om weg te rijden mislukt, Jos Spruyt en Genty rijden even voorop te Cirezy (km93) waar Jos de spurt wint van de “Points chauds” en pakt Vander Vleuten het laatste puntje, onze landgenoot Pieter Nassen 16p.is nog steeds leider in dit klassement voor Merckx 14p. De goede ontsnapping kwam tot stand langs het verbindingskanaal tussen de Marne en de Rijn, onze landgenoot Wilfried David was de aanstoker,kwamen bij hem Jimenez, Genty en Wagtmans even later sloten ook Hoban, Genet, Simonetti, Guerra en Van Schil aan. Met 2 ploegmaats van leider Merckx en geen enkel gevaar voor zijn trui kreeg dit groepje de vrijgeleide. Bij het binnenkomen van de assepiste nam Wagtmans resoluut de leiding en won voor Hoban Jimenez, Genet, Vanneste, Guerra, Van Schil, David, Simonetti (die de prijs van de beste jongere kreeg)en Genty. Op 2’19” won Gerben Karstens de spurt van het peloton. De Fransman Régis Delépine kwam na sluitingstijd toe en werd uitgesloten. Eddy Merckx blijft leider.

    In het Franse Sin-le-Noble reed na 148km Frans Verbeeck solo over de meet hij had 50” voorsprong op Philippe Crepel, Hugo De Haes werd 3e op 2’40”, 4e Pol Mahieu, 5e Gérard Besnard en 6e Daan Holst.

    De G.P. di Tarquinia een Italiaanse wedstrijd van 200km werd gewonnen door Fabrizio Fabbri die 1’24” voorsprong had op Arnaldo Caverzasi en 2’38” op de 3e Giancarlo Polidori, 4e Enrico Maggioni 2’43”, 5e werd Wladimiro Panizza op 3’ verder bestond de top10 uit Angelo Bassini,Mauro Vanucchi, Albert Della Torre, Pierfranco Vianelli en Roberto Sorlini.

    Te Utrecht was er in het Galgenwaardstadion voor 1500 toeschouwers een wedstrijd voor stayers,snelheid en tandem . Het onderdeel snelheid werd gewonnen door Lijn Loevesijn voor de Australiër Gordon Johnson, de Amerikaan Tim Mountford en onze landgenoot Robert Van Lancker. Lijn Loevesijn deed een geslaagde aanval 23”1 op het baanrecord van Jan Derksen die op 10/6/1947 een tijd had neergezet van 23”6. Bij de motoren werd in de 1e reeks Cees Stam winnaar met 1 banddikte voor Theo Verschueren. In de 2e reeks won Verschueren met 100meter van Stam. De eindstand was: 1.Theo Verschueren/Koch, 2.Cees Stam/Stakenburg op 100m., 3.Ehrenfried Rudolph/Walraeve op 450m., 4.Jaap Oudkerk/De Graaf op 500m., 5.Piet Dewit/Pelser op 695m. en 6. Norman Hill/Van Roey op 1300meter. Bij de Liefhebbers won Cor Groenewegen de 1/2 fond voor Nico Been en Bert Boom, met de tandem won Peter Van Doorn met zijn nieuwe kompaan Ben ten Tije van Mees Gerritssen- Anton Raaymakers.

    29-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruishoutem

    .
    Willy Planckaert
    Te Kruishoutem is de wedstrijd laat op gang gekomen, slechts na half koers kwam er de 1e ontsnapping met Etienne Buysse en André Dierickx die aan km 80 al een voorsprong hadden van 1’40”, maar toen men in het peloton wakker werd slonk hun in20km voorsprong tot 55”. De twee vluchters werden op 7km van de streep ingehaald, in de eindspurt won Willy Planckaert met een half wiel op Daniel Van Ryckeghem, Roger Jochmans, Willy Donie, Fernand Hermie, Hubert Hutsebaut, Roger Rosier, de Nederlander Jan Serpenti, Raymond Steegmans en sluit Vic Nuelandt de top10 af. Van Ryckeghem maakte nog wat kabaal daar hij dacht op een onsportieve wijze te zijn gehinderd in de spurt, maar heeft uiteindelijk geen klacht ingediend.

    De Antwerpse rappe man Rik Van Linden ging in West-Vlaanderen te Nieuwpoort winnen voor Michel Pollentier, 3e op 1’05” werd José Vanackere voor zijn metgezel Aimé Delaere, op 2’30” won Freddy Maertens de spurt voor de 5e plaats voor Ghislain Cael, Eddy Ronquetti e.a.

    29-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Vandaag reden de renners van Mulhouse naar Strasbourg waarvoor 144km was te overbruggen. Ferdinand Bracke en Lucien Aimar gisteren bij het naar hun hotel rijden,aangereden zijn ook op de afspraak. Na 10km reed Roger Swerts in gezelschap van Jesus Manzaneque weg, een gesloten overweg kon hen niet afremmen, te Merxheim na 24km won Roger de spurt voor de “Points chauds”, en kwam Merckx er als 3e door. De 2 vluchters lieten zich inlopen en was het de beurt aan Jos Bruyère met de Firstplan (2ecat-720m) in zicht die wegreed met daarbij Sanquer en Armani maar was het Schleck die de groep terug bracht. Zoetemilk kwam als 1e op de Firstplan voor Fuente en Van Impe. In de afdaling was het Christian Raymond die aanviel en kreeg 16 man mee, twee ervan vielen weg door pech,Mintjens en Zubero. Onder aanvoering van Merckx werd kloof aan de meet iets meer dan 9’. In een prangende spurt won Eddy voor Roger De Vlaeminck en Herman Vanspringel. Twee renners kwamen te laat binnen Paolo Zini en Jacques Botherel. Merckx blijft uiteraard leider met 21” op Vanspringel. De 16e Charly Grosskost heeft nu al 8’52” achterstand.

    28-06-2011 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!