. - Bewaar de chrysanten in schone emmers met schoon water.
- Snij de stelen voor bewaring eerst af ( 3 cm is voldoende) met een scherpe snoeischaar of een scherp mes en verwijder de onderste bladeren.
- Zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt.
- Gebruik een houdbaarheidsmiddel
- De optimale bewaartemperatuur is 8-10 graden celsius.
.- De chrysant kan droog in dozen worden verzonden.
- De optimale bewaartemperatuur is 8-10 graden celsius.
- Bij gemengd vervoer en/of het overpakken in grotere volume-eenheden is voorkoelen noodzakelijk.
.- De chrysant kan droog in dozen worden bewaard.
- De optimale bewaartemperatuur is 8-10 graden Celsius.
- Na het overpakken is voorkoelen noodzakelijk.
.hey bloggertjes ik wens jullie allemaal een fijn weekend nog. Het weekend is bijna afgelopen en morgen zijn we alweer maandag. vele groeten van hyacinttje.
.Naast de troschrysanten zijn er ook geplozen chrysanten en de Santini. nieuw is de Madiba met nog kleinere bloemen dan de Santini. Daarnaast wordt onderscheid gemaakt in kaschrysanten en buiten geteelde chrysanten.
.In de categorie groene chrysanten neemt Osorno een bijzondere plaats in. Het is namelijk de enige enkelbloemige, groene troschrysant. Groene chrysanten hebben meestal een pomponvorm. En vaak is de bloem dan hardgroen van kleur. Bekende voorbeelden zijn 'Balloon' en 'Feeling Green'. Osorno heeft als eerste groene troschrysant lichtgroene bloemblaadjes, die zelfs wat naar grijs neigen. Het bloemhartje is wel hardgroen. Een heel moderne kleurcombinatie. En dat was de handel blijkbaar ook opgevallen. Andere eigenschappen maken het lage takgewicht meer dan goed. Zo is de houdbaarheid uitstekend. Op Bloemenveiling Aalsmeer werd de houdbaarheidstest na 21 dagen afgebroken. Dit is overigens standaard procedure: een langere houdbaarheid wordt niet verder getest. Tot die tijd bleef de sierwaarde uitstekend. ook is de bloem prima te transporteren. Osorno heeft een vrij vlak bloemscherm, bovenin de tak, en het blad is hard en fijn. Dit voorkomt beschadigingen. Een prettige bijkomstigheid voor telers is dat het ras niet gevoelig is voor ziektes. Dankzij de belichting is de kwaliteit van de troschrysant ook in de wintermaanden gegarandeerd. Chrysanthemum Osorno wordt jaarrond verhandeld op FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer. De naam Osorno is afkomstig van de gelijknamige vulkaan in Chili. De veredelaar heeft meer chrysanten vernoemd naar vulkanen en bergen.
.- Snoei niet te veel, alleen om de takken licht te geven.
- Let bij het snoeien op behoud van de vorm (kroon, struik).
- Prunus-soorten mogen alleen s'zomers worden gesnoeid.
- Druif in december snoeien, scheuten 's zomers inkorten.
- Dunnen is een deel van takken of vruchten verwijderen voor een betere belichting.
. - Plant in het najaar na de bladval, of in het voorjaar voordat de boom of struik begint uit te lopen.
- Zet bomen en struiken nooit dieper dan ze op de kwekerij hebben gestaan.
- Het grondwater moet minimaal 70 cm diep zitten.
- Maak een ruim plantgat; voeg compost toe, geen mest.
- Van een vruchtboom met een waarmerkstrookje of foto-etiket bent u zeker van het ras en de onderstam.
.Vruchtbomen en struiken kunnen uitstekend als solitair worden gebruikt. Zo'n alleenstaande boom of struik zorgt voor opvallend accent in de tuin. Een haag van fruit kan ook; gemengd of juist van èèn soort. Een vruchtdragende pergola kan ook, denk maar eens aan de druif of de kiwi. Verder zijn veel, fruitsoorten geschikt om daarvan leibomen te maken. Ze kunnen dan als het ware plat tegen een muur of schutting groeien. Ze nemen op die manier weinig ruimte in, een ideale oplossing voor de kleine tuin. Een rijtje leibomen kan ook fungeren als een haag 'op poten', waar onder door kan worden gekeken.
De meeste fruitsoorten laten zich goed combineren in een siertuin. Een appelboom (hoog-of halfstam) op het gazon is het hele jaar door fraai. Een druif die een terras beschaduwt, is zowel mooi, smaakvol en praktisch.
.Als de fruitgewassen kaal zijn geworden, is het tijd voor winterwerkjes zoals snoeien en aanbinden. Bij de druif moet dit al in december gebeuren. Kort na de jaarwisseling valt er in de tuin alweer nieuw leven te bespeuren; ook bij de vruchtbomen. De hazelaar bloeit het eerst. De hazelaar behoort tot de noten. Die worden ook tot de fruitgewassen gerekend. Al in januari kunnen de mannelijke bloemen, de katjes, wolken geel stuifmeel loslaten. Wie vruchten bewaart of verwerkt tot lekkere jams en sappen, kan daar s'winters van genieten, het zijn heerlijke herrineringen aan de zomer.
.In oktober en november worden de laatste vruchten geoogst zoals bewaarappels en -peren, kiwi en mispel. Voor de tuin zijn ook herfstframbozen zoals "Zefa Herbsternte" aantrekkelijk. Doordragende aarbeien maken vruchten tot de vorst invalt. Sommige fruitgewassen krijgen een mooie herfstkleur. Blauwe bes of Amerikaanse bosbes (Vacciniuin corvmbosum) verkleurt prachtige oranje voordat het blad valt.
.Als de zomer nog maar net officieel is begonnen, zijn vroege rassen van aardbei en aalbes al rijp. Het is heerlijk om de geurende vruchten rijp te plukken en warm van de zomerzon te eten. In augustus rijpen zomerappels zoals "James Grieve". Ook met vruchten zijn bomen en struiken een lust voor het oog.
.Fruitgewassen zijn niet alleen lekker en gezond, maar bovendien mooi. In het vroege voorjaar doen ze met hun bloesem niet onder voor siergewassen. Een appel- of perenboompje in de tuin is alleen al daarom een aantrekkelijke keuze. Ook kers bloeir rijk.
.Wat is leuker dan vruchten plukken in uw eigen huis ? Opeten natuurlijk. In elke tuin past een vruchtboom of - struik. Wat wordt het, een appeltje voor de dorst? of droomt u van een volgeladen pruimenboom ? Zelfs een blakon biedt mogelijkheden. Zet een aalbes op stam in een ruime pot en plant er aardbeien onder. Met fruit in de tuin is er het hele jaar door wel iets te beleven.
hey bloggertjes allemaal ik wens jullie allemaal nog een fijne dinsdag toe, met dit mistige en koude weer, maar ja de winter staat voor de deur. vele groetjes van hyacinttje.
.In 1999 bereid Parker een van haar grootste herintroductie voor, voor het jaar 2000: een nieuw logo!
Naast de introductie van het nieuwe logo introduceert Parker in dat zelfde jaar de volgende nieuwe producten; Reflex, Ellipse vulpen en balpen, nieuwe vullingen, nieuwe geschenkenverpakkingen en een nieuw image. Door de aankoop van de Gillette Stationery product Group in 2000, wordt Parker overgenomen door Sanford, gestationeerd in Chicago USA.
In 2001, introduceert Parker de Inflection-serie en wordt de Ellipse uitgebreid met een rollerball en vulpotlood. Als aanvulling op de Duofold-serie, wordt de Duofold Mozaïek, als speciaal gelimiteerde uitgave, geïntroduceerd. Wordt de Reflex uitgebracht in een edelstalen balpen en vulpotlood en worden twee nieuwe vulling uitvoeringen op de markt gebracht: de Gel-en de Pression vulling.
Foto van het nieuwe logo