.De bloeitijd is middelmatig vroeg. Stuifmeel is zeer goed. Ras is zelffertiel ( vraagt geen extra bestuiver ).
Deze soort heeft geen andere soort nodig om te bestuiven.
.De planten kunnen wij kweken als Euphorbia's.
Je geeft water tot de rustperiode begint.
Bij herneming van de groei geleidelijk weer water geven.
In de zomer giet je volop.
Gezaaide planten bloeien al na het derde jaar.
Ze kunnen weken na elkaar bloeien.
De bloeitijd van de woestijnroos is van juni tot oktober.
Minumum temperatuur: 12 graden.
.Soms zien wij lage knoestige struiken, maar er komen ook slanke soorten tot 4 meter hoog voor.
De dikke stammen ( obesum wil zeggen dik,vet) zijn onregelmatig vertakt.
Op het einde bemerken wij vlakke blinkende leerachtige bladeren.
Tegen de droge tijd vallen ze af.
Ook de bloemkleur van de woestijnroos is variabel.
Deze gaat van wit, naar roze en zelfs diep rood.
Meestal is de woestijnroos wit met roze randen.
.Maak een marinade van fijngesneden uien, citroengras, kokoscrème, peper en zout.
Laat de bijenlarven 4 uur marineren. Verpak de larven daarna in een stukje linnen, en laat 20 minuten stomen. Serveer als topping voor gekookte rijst.
.Van alle insecten hebben wespen het hoogste eiwitpercentage: 81%! In Mexico worden ze algemeen gebruikt in gerechten.
Wespenlarven en-eieren werden door de Chinese royalty gegeten als delicatesse. Ook de Japanse Keizer HiroHito was een fan: rijst met gebakken wespen, suiker en sojasaus was zijn favoriete gerecht.
.In Mexico verkiest men bijen in chocolade of siroop. Toch worden ze vooral gegeten in het larvaal stadium. De poppen worden in Japan verkocht in blik, onder de naam "Baby Bee". Bijenhouders hebben in china de naam erg viriel te zijn; een bijwerking van de vele honingbijlarven die ze eten.
.Bijen en wespen zijn als maaltijd meest bekend in Mexico en Azië. Vooral uitzwermende koninginnen, op zoek naar een nieuw nest, worden gevangen.
Gefrituurd een beetje droog, maar best lekker, zo blijkt. Enkel de vleugels kunnen soms wat lastig in de mond zijn; houd er rekening mee wanneer je ze klaarmaakt!