Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van de bloemblaadjes van viooltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .250 gr bloemblaadjes van viooltjes 750 gr.fijne witte suiker. De blaadjes in een mortier pletten. Over de blaadjes een siroop gieten van de suiker die men mengt met een beetje water en dan zchtjes onder deksel laat koken. Van zodra de suiker kookt (borrelt dit is op 105°C) er de blaadjes bijvoegen. Dit alles zeer zachtjes laten koken, ongeveer 20 minuutjes onder voortdurend roeren. Onmiddelijk in potjes doen en sluiten en omgekeerd laten afkoelen.

    10-07-2008 om 11:36 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Geen te overrijpe meloenen gebruiken. Eerder naar de nog groene gaan dan wat wij normaal als dessert eten. In stukken snijden en schillen. De vaste en witachtige schil scheiden van het eigenlijke vruchtvlees, dit is zachter en sappiger. Zeker de zaadjes goed verwijderen. Voor 1 kg meloen nemen we 700 gr suiker en een glas water. Enkele suikerklontjes heel goed wrijven over de schil van de citroen. Daardoor ontstaan er vluchtige oliën. Deze worden door de suiker opgenomen. De klontjes in een confituurkom doen samen met de suiker en het water. Laten koken, daar nu het vruchtvlees inleggen en zonder ophouden blijven roeren tijdens het koken. Weer de test doen van een beetje confituur op een bordje te doen om de stijfheid na te zien. Dan in potjes doen

    10-07-2008 om 11:30 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van bananen met rum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 2 kg bananen 2 citroenen 1 kg suiker 1 klein glaasje rum 2 glazen water De bananen pellen, in ronde schijfjes snijden, ze overgieten met het citroensap (dit om het zwart-bruin te voorkomen), ze in de confituurkom leggen samen met het water, de suiker en de rum. Ongeveer 30 minuten laten koken van het moment dat de massa goed borrelt. Regelmatig omroeren. Daarna direct in potjes doen.

    10-07-2008 om 11:20 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenconfituur met pompolmoessap:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 1kg bananen gewogen zonder schil het sap van 1 pompelmoes Het sap van 1 citroen 1 kg suiker. De bananen pletten met het sap van de pompelmoes en van de citroen. 1/8 l water toevoegen. Dan de suiker, alles goed mengen, goed laten doorkoken, regelmatig roeren.

    02-07-2008 om 22:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes culinair: confituur van veenbessen en peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Ingrediënten: 700 gr veenbessen 300 gr peren 300 gr water 1 kg fijne griessuiker van Tienen werkwijze: de veenbessen wassen en in een snelkookpan plaatsen met het water en de geschilde en in stukjes gesneden peren. Gedurende 3 minuten onder druk laten koken. Het fruit door de groentenmolen draaien. De bekomen fruitmassa in de kookpot gieten en de fijne griessuiker toevoegen. Goed mengen. Dadelijk aan de kook brengen en het vuur op 80% van zijn vermogen regelen. Regelmatig omroeren. Kooktijd bij hevig borrelen: 8 minuten, finale kooktemperatuur: 102°C Warm in de potten overgieten. Laten afkoelen en daarna afdekken (parrafine en papier).

    01-07-2008 om 16:10 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!