Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenconfituur met pompolmoessap:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 1kg bananen gewogen zonder schil het sap van 1 pompelmoes Het sap van 1 citroen 1 kg suiker. De bananen pletten met het sap van de pompelmoes en van de citroen. 1/8 l water toevoegen. Dan de suiker, alles goed mengen, goed laten doorkoken, regelmatig roeren.

    02-07-2008 om 22:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes culinair: confituur van veenbessen en peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Ingrediënten: 700 gr veenbessen 300 gr peren 300 gr water 1 kg fijne griessuiker van Tienen werkwijze: de veenbessen wassen en in een snelkookpan plaatsen met het water en de geschilde en in stukjes gesneden peren. Gedurende 3 minuten onder druk laten koken. Het fruit door de groentenmolen draaien. De bekomen fruitmassa in de kookpot gieten en de fijne griessuiker toevoegen. Goed mengen. Dadelijk aan de kook brengen en het vuur op 80% van zijn vermogen regelen. Regelmatig omroeren. Kooktijd bij hevig borrelen: 8 minuten, finale kooktemperatuur: 102°C Warm in de potten overgieten. Laten afkoelen en daarna afdekken (parrafine en papier).

    01-07-2008 om 16:10 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yellow pygmee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Kleur: geel Vorm: bijzonder kleine bolvormige vruchten hoogte: 15-20 cm Groeiwijze: struikje Rijptijd: 70-75 dagen Gebruik: aperitieven Smaak: zoete smaak,... kinderen zijn er dol op ! Bijzonderheden: de gekrulde bladeren zijn bijzonder opvallend en de bloemtrossen staan opmerkelijk hoger.

    28-06-2008 om 20:43 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tigerette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Kleur: rood gestreepte vruchten vorm; licht ovaalvormige vruchtjes Hoogte: 20 cm Groeiwijze: struikvorm Rijptijd: 75-80 dagen Gebruik: salades Smaak: zoet, soms zurige smaak Bijzonderheden: de plant kent geen grote opbrengst. Als is de plant wel decoratief door de geel- lichtgroene bladeren.

    28-06-2008 om 20:38 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespreking van rassen: Pixie Striped
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Kleur: rood gestreepte vruchten vorm: kleine ronde vruchten hoogte: 15 tot 20 cm groeiwijze: struikje rijptijd: 70-75 dagen Gebruik: aperitieven en salades Smaak: zoete, ietwat neutrale smaak Bijzonderheden: opvallend veel vruchten aan de plant die erg decoratief zijn.

    28-06-2008 om 20:33 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vele rassen en variëteiten
    .In een voorgaand artikel (tomaten in potten telen) kon u de teelt in pot al lezen en daarom worden er nu enkele rassen die perfect in pot groeien even voorgesteld. Ook in de kleine variëteiten zijn heel wat rassen bekend, honderden zelfs en dit keer op keer met de meest bijzondere kleuren, vormen en gewichten.

    28-06-2008 om 20:30 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten in pot
    .Vaak speelt de beschikbare teeltruimte om groentes en dan vooral tomaten te gaan telen een doorslag bij de rassenkeuze. Op een balkon of terras.... het is allemaal mogelijk dankzij de kleine tomatensoorten. Ze zijn eenvoudig te telen en wanneer er enige bescherming tegen regen en wind word aangebracht, is het oogsten van groentes en tomaten op kleine oppervlakten niet meer een utopisch iets maar realiteit.

    28-06-2008 om 20:26 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkwijze:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Schil de aardappels en snij ze vervolgens in stukjes. Maak de uien schoon en snij deze vervolgens ook in schijfjes. Was de boerenkool en sla (wassen in water en zout) en snij ze in grove stukken. Stoof ondertussen de uitjes glazig aan en voeg de boerenkool, sla en aardappels toe. Vul vervolgens alles aan met water tot de groenten ondergedompeld zijn. Laat alles rustig 25 min koken. Na 25 min. ga je alles mixen met de staafmixer tot je een fijne massa hebt. Voeg vervolgens de melk toe samen met 2 el boter. Goed mengen en de stamppot van boerenkool is klaar om opgediend te worden ! Breng op smaak met peper en zout. BOERNKOOL wordt meestal in de echte oude keuken toegepast. samen met worst en mosterd is dit een lekkernij !

    28-06-2008 om 20:20 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Daar het zo'n veelzijdige koolgroente is leest u hieronder een recept die makkelijk toe te passen is en iedereen kan. Stamppot van boerenkool: Benodigdheden: 2 uien 3 aardappelen 1 boerenkool (volledig geoogst) 1 sla zout peper 2 eetlepel boter 0,5 l melk.

    28-06-2008 om 20:13 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude groente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Boerenkool is beslist een van de meest onbekende koolgewaasen die het brassica-geslacht siert. Iedereen kent de rode, witte en savooikolen, maar boerenkool wordt wel eens vergeten. Jammer, want deze bladgroente kent een enorme smaak en sierwaarde ! de smaak komt echter pas echt vrij na een paar nachten vorst. Laat daarom de koolgewassen zéo lang mogelijk staan en oogst enkel voor verse verwerking. Rode boerenkool zorgt niet alleen voor nog meer kleur in de moestuin, maar ook bij het koken blijft de rode kleur deels behouden. Stamppot met de bladeren van deze rode krulkooi is dan ook roze met daarin donker groenpaarse stukjes.

    28-06-2008 om 20:09 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool: kolen houden van de vorst !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Boerenkool of de krulkool is een koolgewas dat erg decoratief oogt en bijzonder lekker is. De gekrulde bladeren zijn echt heel mooi en zorgen voor een extra 'toets' in de moestuin gedurende de kille winterdagen. In de winterdagen, want wist u dat boerenkool nog lekkerder is na een paar nachten vorst ?

    28-06-2008 om 20:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwerking
    .De tomaat is een groente die in de meeste moestuinen terug te vinden is. Er zijn dan ook vele manieren om deze lekkere vruchten te verwerken in de heerlijke gerechten. Wat is immers verrukkelijker dan een verse tomaat uit eigen tuin ? Zeker in gerechten en recepten zoals heerlijke, verse tomatensoep of een pikante tomatensaus ? Alles is mogelijk waardoor de tomaat een veelzijdige groente genoemd mag worden. Een groente met karakter en geschiedenis...

    23-06-2008 om 12:46 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat ?
    .Een onrijpe tomaat is giftig en bevat tomatine verwant aan solanine, een glycoalkaloïde dat giftige stoffen bevat die nodig zijn voor het afweersysteem tegen diverse gewasziekten. De andere delen zoals de stengels en bladeren zijn eveneens toxisch en kunnen hoofdpijn veroozaken. Ze zouden zelfs muggen op afstand houden. Grote hoevvelheden aan solanine zijn giftig voor de mens en kunnen depressie, koorts, slapeloosheid, buikpijn, diarree, braken, ... veroorzaken.Eten van vruchten in onrijpe toestand kan dan ook tot vele ongemakken leiden. Het is daarom dat tomaten enkel gegeten worden als ze niet meer groen en goed rijp zijn.

    23-06-2008 om 12:42 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planteigenschappen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .De tomaat is een meerjarige, kruidachtige groente die als eenjarige geteeld wordt. Een kruipende plant die men rechtop laat groeien langs ijzeren spiralen of bamboestokken om enerzijds de gewasoppervlakte te spreiden en anderzijds het vermijden van ziekten die de planten kunnen teisteren. De vormen van de vruchten zijn erg verschillend en kunnen de meest bijzondere kleuren aannemen, rood, geel , oranje, zwart, wit, gestreept en ja hoor, zelfs groene variëteiten zijn bekend.

    23-06-2008 om 12:35 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herkomst

    .De oorsprong van de tomaat is terug te vinden in het Andesgebergte van Peru waar ze al geruime tijd door de inca's werden geteeld. De tomaten die toen gecultiveerd werden waren absoluut niet rond en / of rood, maar gelig met de meest ongelijke vormen. Door de jaren heen ging men bewust of onbewust selecteren op diverse vormen en types. In de beginjaren toen de tomaat nog geen bekendheid had, beschouwde men deze groente dan ook als siergewas. Er van eten was helemaal uit den boze... Na enige tijd werd de tomaat naar andere landen ingevoerd waaronder Europa. De eerste tomaten die uit Peru kwamen waren nog geen ei groot en hadden een gele kleur. De Azteken noemden de vruchten 'tomati', maar toen de planten via de ontdekkingsreizigers kwamen gaf men er hier eerst nog de naam 'goudappel" aan. In Italië spreekt men tegenwoordig nog altijd van " pomodori". In Frankrijk prees men ze eerder aan als een ideaal afrodisiacum, vandaar de benaming "pommes d'amour" en in het duits spreekt men over de 'Liebesapfel'.



    20-06-2008 om 21:27 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herkomst en geschiedenis van de tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Overal ter wereld worden tomaten geteeld en dit al een hele tijd. Ze behoren in België en Nederland dan ook tot een van de meest geteelde groentes. Maar ze waren en zijn niet altijd even rond en rood,... de tomaat is een groente met geschiedenis.

    20-06-2008 om 21:16 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet zo vriendelijk als hij er uitziet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Zo vreedzaam en sierlijk is zijn uiterlijk, zo agressief en tirraniek is zijn gedrag. Tijdens het broedseizoen vormt het mannetje in het water een groot territorium, waaruit hij elk dier verjaagt. Zijn dreiggedrag bestaat uit het sterk buigen van de hals en het over de rug bollen van de vleugels terwijl hij komt aangezwommen naar de indringer of rivaal. het is een vrij zwijgzaam dier, dat bij agressie sist en soms een zwakke trompetroep laat horen. Zoals alle eendachtigen verliezen zwanen in de rui plotseling hun slagpennen, zodat ze niet meer kunnen vliegen. Om toch altijd hun jongen te kunnen verdedigen als het nodig is, raakt het vrouwtje in de rui zolang de jongen nog klein zijn en begint de rui bij het mannetje pas als bij het vrouwtje de belangrijkste veren weer aangegroeid zijn. Foto van een zwaan in dreigende houding tegenover indringers.

    15-06-2008 om 21:17 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange hals niet alleen voor de sier

    .In dieper water hangen zwanen bijna loodrecht naar beneden en reiken met hun snavel bijna een meter diep om bij het voedsel te kunnen komen. Zwanen kunnen hun kop ruim 10 seconden onder water houden en daarbij door blijven eten. Knobbelzwanen eten in het water, waarbij ze dankzij hun lange halzen met hun snavel de waterplanten kunnen afgrazen die voor andere watervogels onebereikbaar zijn. Ze eten ook wel gras. Een volwassen zwaan kan dagelijks tot 4 kilo voedsel eten. In de winter verzamelen ze zich soms in grote groepen op onze weilanden. In de vlucht strekt de knobbelzwaan de hals en maken zijn vleugels een zingend geluid.



    15-06-2008 om 21:07 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdt van groot en ruim

    .In april brengt het mannetje takjes en rietstengels naar het vrouwtje waarmee ze het nest kan bouwen. Soms worden de nesten elk jaar weer gebruikt. Het grote nest wordt van allerlei materiaal, zoals takken, riet en stro, op de grond gebouwd en kan een doorsnede van 4 m en een hoogte van 75 cm bereiken. De 4 à 7 eieren worden gedurende 34 à 38 dagen, in hoofdzaak door het wijfje bebroed. De kuikens zijn lichtgrijs van boven en witter onderaan. Soms draagt het wijfje ze op de rug mee. Ze kunnen na 20 weken vliegen. De jonge vogels zijn vaalbruin en vertonen al snel witte plekken in hun verenkleed. De grijze snavel met zwarte basis en punt wordt bij het ouder worden eerst roze, vervolgens oranje. Na 2 à 3 jaar zijn ze geslachtsrijp. De paartjes blijven elkaar levenslang trouw; als een van beide sterft, wordt een nieuwe partner gekozen. Het nest kan 4m in doornsnee zijn en 75 cm hoog worden.



    15-06-2008 om 20:53 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beetje uitleg
    .Knobbelzwanen zijn de bekende zwanen die vaak in vijvers en op plassen te zien zijn. Oorspronkelijk kwamen deze grote watervogels uitsluitned in Oost-Europa voor. Maar van wege hun sierlijke uiterlijk ( en hun vlees) zijn deze grote vogels in veel landen ingevoerd. Een deel is nog steeds vrij tam, andere zijn verwilderd en leven nu als vrije vogels in die landen. Knobbelzwanen behoren tot de zwaarste vogels die nog kunnen vliegen. Om hun soms wel 11 kilo lichaamsgewicht in het luchtruim te verheffen hebben ze een lange aanloop nodig over het water. Ook het landen doen ze bij voorkeur op het water, waarbij ze met hun poten nog even waterskiën om af te remmen.

    15-06-2008 om 20:42 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!