Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gondagrammet
    blog.seniorennet.be/gondagr
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kartuizer
    blog.seniorennet.be/kartuiz
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tony2005
    blog.seniorennet.be/tony200
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    de_nieuwe_armen
    blog.seniorennet.be/de_nieu
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    raspoutin
    blog.seniorennet.be/raspout
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met abdijbier
    KIP MET ABDIJBIER

    - kipfilet
    - 2 flesjes bruin abdijbier
    - 3 uien
    - 4 wortelen
    - 2 plakken peperkoek
    - 4 soeplepels mosterd
    - tijm, laurier
    - een beetje boter
    - bloem
    - zout en peper

    Bereiding
    - De wortels in schijfjes snijden en de uien fijn snipperen.
    - De kippenfilets bruinbakken in de boter
    - De uien toevoegen en laten glazig worden.
    - Bestrooien met bloem, mengen en overgieten met het bier.
    - De wortelen, wat tijm en een laurierblaadje toevoegen.
    - Kruiden met peper en zout.
    - De plakken peperkoek besmeren met mosterd en ze bovenop het vlees leggen in de pan.
    - Het deksel op de pan plaatsen en ongeveer een uur laten sudderen op een laag vuurtje.
    - Af en toe roeren.
    TIP: Bij dit recept is het drinken van hetzelfde bier aan tafel aanbevolen.

    03-02-2009 om 15:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenshotel
    Ovenschotel (4 personen)

    600 g gemengd gehakt
    1 ui
    1 teentje look
    1/2 courgette
    1/2 aubergine
    250 g champignons
    rode wijn (scheutje)
    1 doos tomatenblokjes met bacillicum
    1 bolletje mozzarella
    100 g geraspte kaas
    peper (rode en gewone)
    1 kippenbuillonblokje
    spirelli
    room

    - bak je vlees terwijl je voortdurend roert.
    - Stoof je champignons in wat boter.
    - Snij je overige groente in stukjes (Courgette en aubergine)
    - Stoof je ui die in ringeltjes gesneden is goudgeel en voeg de fijngesnipperde look eraan toe en laat kort meestoven.
    Voeg er dan de in blokjes gesneden groente bij met de kippenbuillon.(blokje)
    Als alles klaar is voeg er dan de doos tomatenblokjes en de champignons  bij. Kruiden naar keus (mag pikant zijn) en een scheutje wijn bijvoegen.
    Kook de spirelli's.
    Neem een grote vuurvaste schotel
    Doe het gebakken vlees in de schotel en leg de in schijfjes gesneden mozzarella erop
    giet daarop je groenten en laatst je spirelli's
    Giet er nu een goeie scheut room over en bestrooi alles met gemalen kaas.
    Laat korsten in de oven.








    02-02-2009 om 15:08 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.literatuur
    ZWARTE SUIKER (Roger H. Schoemans)

    Geo Joosten streeknieuwsfotograaf, ploetert over een nachtelijke, bevroren akker. Op de plaats van het ongeval knippen agenten de koplampen van hun busje aan. Om hem te helpen? Of om hem in de gaten te houden?
    De BMW 730 is rond een electriciteitspaal geplooid. Het is de wagen van een Limburgs ex-minister en gereputeerd rokkenjager Oswald Latet. Achter het stuur zitten noch Latet, noch zijn steenrijke echtgenote Bieke van Weynsberg. Het doodsbleke gezicht met de gestifte lippen is van de Joegoslavische Elena. Is zij een carjacker? Latets callgirl? Een zakenrelatie? Een ding is duidelijk: Elena is dood.
    Hoe verder Geo zich in de zaak verdiept, hoe viezer het ruikt. Hij stoot op verlaten fabrieksterreinen, execlusieve feestjes, gebalde vuisten van de staatsveiligheid en ... lucratieve, zwarte suiker. Er vallen steeds meer doden, terwijl bewijsmateriaal verdwijnt.
    Zou Geo zich niet beter toeleggen op het herwinnen van zijn geliefde ex, Estelle? En zich erbij neerleggen dat er dingen zijn die liever niet het daglicht zien...

    31-01-2009 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag
    ...

    26-01-2009 om 12:10 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi
    ...

    26-01-2009 om 12:01 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wensen
    ...

    22-01-2009 om 12:15 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspiegeling
    WEERSPIEGELING





    22-01-2009 om 12:11 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm
    WAT EEN ROTWEER!

    22-01-2009 om 12:02 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klokje
    ...

    22-01-2009 om 11:46 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regendruppels

    Regendruppels




    RITME VAN DE REGEN Rob de Nijs

    -

    Zachtjes tikt de regen tegen 't zolderraam,

    't ritme van de eenzaamheid

    Die regen zegt wij waren zo gelukkig saam,

    maar nu is dat verleden tijd

    -

    De regen valt bij stromen, 't is een trieste dag

    want je liet staan me alleen

    Ik ken nu de betekenis van tegenslag,

    omdat je met m'n hart verdween

    -

    Kom vertel me regen, regen wat je doet

    Zeg, maak je 't tussen ons toch weer een beetje goed

    'k Heb niks aan een ander, want ik hou alleen van haar.

    -

    De regen valt bij stromen, 't is een trieste dag,

    Want je liet me staan alleen

    Ik ken nu de betekenis van tegenslag,

    omdat je met m'n hart verdween.

    -

    Kom vertel me regen, regen wat ik voel,

    O, maak haar hartje vurig want ze is zo koel

    O, vraag, beste regen aan de zon hoe of je dat doet

    -

    Zachtjes tikt de regen tegen 't zolderraam,

    't ritme van de eenzaamheid

    Die regen zegt wij waren zo gelukkig saam,

    maar dat is nu verleden tijd!

    19-01-2009 om 11:59 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    KNOLSELDERSOEP MET CREME DE CHAUMES

    Ingrediënten (4 pers.)
    - 1 knolselder
    - 4 witte preistengels
    - 2 uien
    - 100 g Crème de Chaumes
    - 1,5 l groentebouillon
    - 1 dl melk
    - 1eetl. versgesnipperde bieslook
    - 1 takje tijm
    - 1 blaadje laurier
    - peper en zout

    Voorbereiding
    -Schil de knolselder en snij in blokjes
    - Snij de prei in ringen
    - Snipper de ui fijn

    Bereiding
    1. Smelt 1 eetl. boter en stoof de prei en de knolselder gedurende 5 min. samen met de tijm en het laurierblaadje.
    Giet er 1 dl melk bij en laat nog 10 min. garen.
    2. Voeg de groentebouillon toe en laat nog 10 min verder koken.
    3. Verwijder het blaadje laurier en het takje tijm, kruid met peper en zout en mix tot een gladde soep.
    4. Meng de Crème de Chaumes met de bieslook.

    Afwerking
    Lepel voor het opdienen 1 eetl. Crème de Chaumes in het midden van elk bord en schep de soep erover.


    19-01-2009 om 11:14 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgevulde courgettes
    Opgevulde courgettes

    Snij 1rode paprika en 5 champignons in kleine stukjes. Meng met 750 g gehakt, 1 fijngesneden lookteentje en 1 eetl. fijngehakte peterselie. Breng op smaak met paprikapoeder en tabasco. Snij 2 courgettes in de lengte middendoor en hol ze uit tot 1 cm van de schil.
    Vul de uitgeholde courgettes op met het gehaktmengsel en leg in een ovenschotel. Strooi er gruyèrekaas over en dek af.
    Zet gedurende 25 min. in een op200° C voorverwarmde oven.
    Laat onafgedekt nog 10 min. verder bakken, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.
    Dien op met rijst of Griekse pasta.

    SMAKELIJK!!!

    19-01-2009 om 10:54 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathy Reichs

    Kathy Reichs

    Kathy Reichs (Kathleen J. Reichs) is een forensisch antropoloog en schrijver van thrillers, die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan. Over dat het laatste personage wordt sinds 2005 een succesvolle televisieserie uitgezonden, genaamd Bones

    Kathy Reichs is, net als de hoofdpersoon uit haar thrillers, Temperance Brennan, forensisch antropologe. En net als Temperance werkt ze zowel in Noord-Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten, als in Montréal (Canada). Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van Noord-Carolina in Charlotte.

    [bewerk] Boeken

    Kathy Reichs schrijft thrillers en wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

    [bewerk] Thrillers

    De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaardigheden en flink wat humor. Inmiddels zijn er al in 30 talen vertalingen uitgebracht. Haar debuut 'Déjà Dead' won in 1997 de Arthur Ellis Award (Canadese literatuurprijs) voor het beste debuut.

    De reeks bevat inmiddels deze delen:

    • Déjà Dead (1997), vertaald als Bot voor Bot
    • Death du Jour (1999), vertaald als Fatale dag
    • Deadly Decisions (2000), vertaald als Fatale keuze
    • Fatal Voyage(2001), vertaald als Fatale vlucht
    • Grave Secrets 2002), vetaald als Fatale geheimen
    • Bare Bones (2003), vertaald als Fatale vondst
    • Monday Mourning (2004), vertaald als Fatale maandag
    • Cross Bones, (2005), vertaald als Begraven beenderen
    • Break no Bones, (2006), vertaald als Gebroken
    • Bones to Ashes, (2007), vertaald als Tot stof vergaan
    • Devil Bones, (2008)
      Wikipedia

    18-01-2009 om 18:05 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.literatuur
    Begraven beenderen.(Kethy Reichs)

    Er wordt een half vergaan lichaam gevonden dat flink is toegetakeld door katten. Fortensisch antropoloog Temperance Brennan wordt ingeschakeld om uit te vinden wat er met de dode  man, een ortodoxe jood, is gebeurd. Maar ook zij staat voor een raadsel. Was het moord, of was het zelfmoord? En de zaak wordt alleen nog maar ingewikkelder als blijkt dat  de familie en vrienden tegenstrijdige verklaringen afleggen. Dan speelt een onbekende haar een foto toe waarop, een skelet is afgebeeld, dat de sleutel zou zijn tot het mysterie.
    Samen met rechercheur Andrew Ryan besluit Temperance de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hun speurtocht leidt hen uiteindelijk naar Israël en het onderzoek neemt een bizarre wending. Temperance hoort geruchten over een beenderhuis op het rotsplateau Masada, een lijkkleed en een tombe waar de overblijfselen van de familie van Jezus gevonden zouden zijn. Maar hoe meer ze zich vastbijt in de geschiedenis van het geheimzinnige skelet, hoe gevaarlijker het wordt voor haarzelf...

    18-01-2009 om 18:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht
    EENVOUD

    Ik voel m'n ziel verwant met kleine simpele dingen,
    Die op ons wegen staan als bloemen van het veld...,
    Verdoken in het gras, door weinigen geteld...,
    Al dragen z'in hun kelk de zoetste zegeningen.

    'k Vind schoonheid overal; maar dat wat zachte perelt
    Van uit uw moeë mond, die luttel woorden vindt:
    "Goênavond..., lieveke, goênacht..., m'n zielekind."
    Dat maakt me zaal'ger dan de weelde van de wereld.

    Zó groeit in m'n gedacht een vrede, niet te noemen;
    M'n ziel, in schoonheidshuis, niet één mysterie vindt;
    Want àl wat schoonheid is, met simpelheid begint...
    En 'k noeme Liefde, 't zaad van alle schoonheidsbloemen.

    ALICE NAHON

    15-01-2009 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groetjes

    SEXY & HOT COMMENTS


    CLICK HERE!

    07-01-2009 om 17:41 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenworst met preistoemp
    BOERENWORST MET PREISTOEMP
    Ingrediënten (4 pers.)
    - 4 boerenworsten
    - 2 eetl. boter
    Voor de stamppot:
    - 600 g preirngen
    - 200 g gerookte spekblokjes
    - 8 à 10 middelgrote aardappelen
    - 2 dl melk
    - 1 eetl. mosterd
    - nootmuskaat
    - peper en zout
    Voorbereiding
    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes
    Bereiding (30 min.)
    1. Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat 2 min. bakken op een hoog vuur.
    2. Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig.
    3.Doe er de aardappestukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
    4. Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. gaar worden
    5. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur bakken.
    6. Plet de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn. Breng de preistoemp op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.
    Dien onmiddellijk op!

    05-01-2009 om 11:23 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soep
    Na al die gastronomische menu's, is het weer tijd voor de democratisch gedekte tafel.

    Uiensoep met geuze.

    Ingrediënten (4 pers.)

    -1 kg uien plus 1 middelgrote ui
    -3 middelgrote aardappelen
    -20 dl geuze
    -400 g gerookte spekblokjes
    -100 g geraspte emmentaler
    -75 g broodkorstjes
    -1 blokje groentebouillon
    -1 eetlepel boter
    -peper

    Voorbereiding

    - Hak de uien grof. Snipper de middegrote ui
    - Snij de 3 middelgrote aardappelen in grove stukken.

    Bereiding (25 min.)

    -Breng 1 l water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg de kilo grofgehakte uien en de grove stukken aardappelen toe. Giet langzaam de geuze bij de bouillon (beetje bij beetje zodat het bier niet teveel schuimt)
    - Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix de soep heel fijn. Kruid naar smaak met peper.
    - Bak intussen de fijngesipperde ui in1eetlepel boter. Haal de gebakken ui uit de pan en hou warm. Bak de spekblokjes en dezelfde pan zonder vetstof.

    Afwerking

    Giet de soep in diepe borden of kommetjes.
    Bestrooi met wat gebakken ui en spekjes. Werk af met broodkorstjes en geraspte emmentaler. Dien omiddellijk op met beboterde sneetjes stokbrood.
    U kan die uiensoep ook gratineren. Bestrooi de borden met wat gratinkaas en paprikapoeder. Schuif enkele minuten in de oven onder een hete grill.

    SMAKELIJK!!!

    05-01-2009 om 11:04 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspreuken
    (Weer)spreuken
    • 'Met Driekoningen lengt de dag zoveel een geitje springen mag.'
    • Zet met Driekoningen ramen en deuren open, want wind met Driekoningen brengt zegen.
    • Wie water drinkt dat op 6 januari rond middernacht uit een bron is geschept wordt de komende 7 jaar niet ziek.
    • 'Als het op Dertiendag (13e dag na kerst = Driekoningen) vriest, vriest het zes/dertien weken lang.'
    • 'Als Driekoningen is in het land, komt de vorst in 't vaderland.'
    • 'Met Driekoningen lengen de dagen zich een haneschreeuw.' (bedoeld wordt de duur van de kraai van een haan)
    • 'Op Driekoningen zijn de dagen gelengd, gelijk een ruiter op z'n peerd sprengt.'

    05-01-2009 om 10:30 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarsrecept
     Nieuwjaarsrecept !      

     

    Neem 12 maanden en reinig ze goed

    van alle bitterheid, gierigheid, jaloersheid en angst

    en snij elke maand in 30 of 31 gelijke stukken

    zodat de voorraad voor een jaar toereikend is.

     

    Bereid elke dag 1 stuk, met één deel arbeid

    en twee delen humor en vrolijkheid.

     

    Voeg er drie volle soeplepels optimisme aan toe,

    een portie vertrouwen,

    een koffielepel verdraagzaamheid,

    enkele snippertjes geduld

    en een snuifje voorkomendheid.

     

    Het geheel rijkelijk met liefde overgieten,

    en wanneer alles klaar is

    op smaak brengen

     met een scheutje fijngevoeligheid.

     

    Versier het aldus bereide gerecht

    met een bosje kleine attenties

    en dien dagelijks op met een vriendelijk woord

    en een deugddoende lach!

    Eet smakelijk!

     

     

    31-12-2008 om 15:11 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ilona
    blog.seniorennet.be/ilona
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christina_riskja
    blog.seniorennet.be/christi
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    greenstuff
    blog.seniorennet.be/greenst

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!