Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    henksenior
    blog.seniorennet.be/henksen
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ninneke44
    blog.seniorennet.be/ninneke
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    idabagus
    blog.seniorennet.be/idabagu
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lies
    blog.seniorennet.be/lies
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Benny
    Even wat nostalgie

    27-05-2011 om 16:54 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    DYONAISE SAUS

    Nodig
    -2 eierdooiers
    -2 el water
    -80 g koude hoeveboter in stikjes
    -5 g mosterd
    Zo maak je het
    Klop voor de dyonaisesaus de eierdooiers en het water luchtig op een matig vuur.
    Neem van het vuur af wanneer het mengsel dik en stevig wordt, en roer er de harde boter door (om de pan af te koelen). Meng er dan de mosterd onder.
    Is lekker bij vis (rogvleugel)


    27-05-2011 om 16:15 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sardines
    Verse sardines zitten vol gezonde vetzuren.

    Verse sardines duiken steeds vaker op in de keuken. Het is een typische zomervis waarvan de aanvoer vooral van de lente tot de herfst gebeurt. Dit kleine visje is goed voorzien van omegavetten.
    Die zijn uitstekend voor onze gezondheid.
    Een klassieke bereiding uit het Middellands Zeegebied is sardines in hun geheel gegrild boven houtskool. Maar met de verse, gefileerde sardines die in de viswinkel liggen, kan je nog meer kanten op. Goed gekruid kunnen ze even onder de grill in de oven, maar vooral gemarineerd in een mengsel van olijfolie, azijn of citroensap en kruiden komen ze tot hun recht. De vis moet minstens een uur marineren in de koelkast, en wie wacht tot 's anderdaags kan de vis gegaard door het zuur in de marinade zo opeten.
    Ook gefrituurd, nadat ze werden besprenkeld met wat bloem, zijn sardines heerlijk. In Zuid-Italië vullen ze de filets met een pasta van ansjovis en kruiden of worden ze als garnituur op verse pizza gebruikt.
    (dit volgens D. De Prins)

    26-05-2011 om 17:02 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (10)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes
    Lentebloemkool
    Bloemkool is er bijna het hele jaar door, maar is het lekkerst in de lente. Bloemkool moet je kort stomen of koken, zo blijven de roosjes beetgaar. Laat dan schrikken in ijswater of spoelen onder de kraan.



    Radijsjes
    Jonge radijsjes hebben een scherpe, peperachtige smaak. Ze worden vaak rauw gegeten en zijn overheerlijk in salades. Radijsjes worden altijd verkocht met het loof eraan en voor de versheid laat dat zo tot je ze klaarmaakt
    .



    Doperwtjes
    Verse erwtjes zijn er tot half juli. Haal ze pas op het laatste moment uit de peulen. Je kan ze rauw eten in een salade of zeer kort gekookt. Laat ze altijd even schrikken in ijskoud water om de kleur te behouden.



    Jonge prei
    Prei wordt het jaar door gekweekt,maar er is een groot verschil tussen de grove herfst- en de winterprei die slecht weer kan verdragen, en de zomerprei met zijn lange dunne stengels, geelgroene kleur en fijne structuur. Jonge prei kan je heel fijngesneden rauw eten of stoven in een beetje boter.

    23-05-2011 om 17:39 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toneel

    Bon, appétit - Poperinge - 20/05/2011

    Westhoek.be was erbij op de première van de toneelvoorstelling ‘Bon appétit!’ op vrijdag 20 mei 2011 om 20 u. in het Hopmuseum in Poperinge.

    De Poperingse Koninklijke Rederijkerskamer Langhoirs Victorinen bestaat dit jaar 520 jaar (jawel, u leest het goed: vijfhonderdtwintig jaar!). Hiermee zijn ze een van de oudste toneelverenigingen van Vlaanderen. Deze speciale verjaardag wilden ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Natuurlijk moest er gefeest worden en als men feesten zegt, dan zegt men eten en drinken. Daarom werd er een uniek theaterproject op poten gezet met als titel “Bon appétit!”. De organisatoren waren bijzonder trots dat dit project doorgaat in en rond het Hopmuseum in Poperinge, die bovendien voor West-Vlaanderen verkozen is tot ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland en de Vlaamse Streekvork heeft gewonnen.

    In het 520-jarig bestaan van de Langhoirs Victorinen werd er, naast toneel spelen, ook vaak gefeest, gegeten en gedronken. Het was dan ook meer dan logisch om dit thema voor deze speciale feestproductie te kiezen. Op verschillende locaties in en rond het hopmuseum werd het publiek getrakteerd op monologen, dialogen en korte toneelstukjes die zich afspeeldn rond de 'innerlijke mens'. Op de spijskaart stonden o.a. gastronomische familiefeesten, een goed gekruide volkse vertelling, een hilarisch diner en een Bijbels bruiloftsfeest. Dit alles werd geserveerd met een aantal aangepaste hapjes en drankjes.

    Dit uniek en smakelijk project werd in goede banen geleid door regisseur Patrick Deleu en gebracht door de vele spelers van de Langhoirs Victorinen.

    De voorstellingen gaan nog door op maandag 23, vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2011. De wandeling start steeds stipt om 20u. Kaarten voor dit uniek verjaardagsproject kosten 10 euro (proevertjes inbegrepen) en kunnen besteld worden via
    langhoirs@telenet.be of op het nummer 0479/28 12 02 (op voorwaarde van beschikbaarheid).

     klik, en dan kan je al onze foto's bekijken.

    23-05-2011 om 10:16 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toneel
    Foto's van onze theaterwandeling

    P1070576

    P1070577


    P1070579

    P1070520

    P1070501

    23-05-2011 om 10:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    22-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langhoirs Victorinen
    ...


    Onze toneelvereniging: "De Langhoirs Victorinen" viert haar 520 jarig bestaan met een fantastische toneelwandeling.

    22-05-2011 om 17:24 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettes
    Courgettebootjes:
     Neem een kleine courgette per persoon. Snijd in de lengte een flinke plak van de courgette. Versnijd in blokjes zo dat er aan elk blokje een stukje schil blijft zitten. Stoof 3 soorten groenten in melkerij- of hoeveboter, b.v.: courgette, champignons, wortel, tomaat, erwtjes, knolselder...
    Hol de courgettes uit zonder de buitenkant te beschadigen. Vul ze op met de gestoofde groenten. Leg een vlokje boter op de vulling. Vlei de gevulde courgettes in een ovenschaal en zet ze in de oven tot de courgettes gaar zijn. Dien op bij vis of vlees, met aardappelpuree.

    21-05-2011 om 17:45 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinen
    ... Stem hier op de mooiste tuin 2011

    21-05-2011 om 17:19 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend
    ...
    weekend

    20-05-2011 om 15:56 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.theaterwandeling
    Theaterwandeling van de rederijkerskamer "De Langhoirs Victorinen"

    20-05-2011 om 15:53 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poperinge
    Frimoutpark in Poperinge

    Het Frimoutpark

    Burggraaf Frimoutpark





    20-05-2011 om 15:40 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    ...
    Beeld in de Botanische tuin

    Beeld in de Botanische tuin

    In Malaga kan je dit tafereel vinden in de Jardín de la Concepción. Deze tuin wordt een van de mooiste in Europa genoemd.

    20-05-2011 om 15:32 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Jubileumkersen

    Nodig
    -20g boter
    -1 el kristalsuiker
    -200ml kersensap (uit bokaal)
    -220g kersen (uit bokaal of vers in het seizoen)
    -zestes van 1/2 citroen
    -1 scheutje kirsch
    -vailleijs
    -250ml room, opgeklopt met 85 g bloemsuiker
    -geschaafde en geroosterde amandelen

    zo maak je het
    Smelt boter en suiker tot een blanke karamel.
    Blus met kersensap, voeg citroenzestes toe en laat inkoken tot een siroop.
    Doe er de kersen en de kirsch bij en flambeer.
    Leg onderin een glas een bolletje vanilleijs, schep er de kersen over en werk af met room en amandelen.

    19-05-2011 om 17:10 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peterselie
    Platte peterselie

    Grofweg bestaan er drie soorten peterselie. Krulpeterselie, platte- en wortelpeterselie. Nog niet zo lang geleden, troffen we in de winkel de gekrulde variant aan. Die laat zich makkelijk hakken en is gefrituurd heerlijk bij garnaalkroketten. Sinds kort is ook platte peterselie overal verkrijgbaar. Rauw heeft die meer kwaliteiten dan de gekrulde: hij bevat meer etherische oliën en dus meer smaak, frisheid en verfijning. Het is dan ook een van de belangrijkste kruiden in de Italiaanse en de Arabische keuken.
    Fijngehakte peterselie wordt niet alleen als decoratie gebruikt, maar ook als smaakgever, bijvoorbeeld bij aardappelpuree.
    Peterselie zit ook in het kruidenboeket dat bijna in elke soep, bouillon en saus wordt verwerkt. Opmerkelijk is dat hiervoor alleen de steeltjes gebruikt worden. Steek dus wat steeltjes in de diepvriezer. Ook de blaadjes laten zich makkelijk invriezen.  Verse peterselie laat zich makkelijk een paar dagen bewaren in een grote geperforeerde plastiekzak of met de stelen in een glas water. Vermijd om peterselie fijn te malen met een molentje want gaat het het kruid bitter smaken

    14-05-2011 om 18:37 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (18)
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken
    Weerspreuken

    Bij deze maand horen de volgende weerspreuken:

    • Een koude mei, een gouden mei.
    • Onweer in mei maakt de boeren blij.
    • Avonddauw en zon in mei: hooi met karren in de wei .
      In mei leggen alle vogels een ei.
    • De meimaand tot juichmaand uitverkoren, heeft nochtans rijm achter de oren.
    • Als het regent in mei, is april voorbij.

    10-05-2011 om 09:46 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (15)
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges

    ASPERGES

    Voedingswaarde van een asperge
    Asperges zijn bijzonder arm aan calorieën en bijzonder rijk aan voedingsvezels en vitamine C.
    Door de afbraak van asparagusinezuur ontstaan vluchtige zwavelhoudende verbindingen waardoor, na het eten van asperges, de urine een scherpe geur kan krijgen. 

    Nog eens alle tips op een rijtje:
    • Koop verse asperges!
    • De snijkant onderaan mag niet houterig zijn, maar moet er fris en gaaf uitzien
    • Bewaar verse asperges in een vochtige doek in de koelkast
    • Schil zorgvuldig van boven naar onder
    • Snij de wat hardere onderkant af

    Bewaren van asperges

    Asperges hebben een beperkte bewaartijd. In de koelkast kun je asperges zo'n drie dagen bewaren, gewikkeld in een vochtige doek.
    Invriezen na blancheren is een alternatief voor wie de lekkere groente later wil proeven: diepgevroren asperges blijven zo'n negen maanden goed
    .

    09-05-2011 om 17:35 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moederdag
    ...
    moederdag 2009

    08-05-2011 om 16:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuk
    ...

    02-05-2011 om 17:48 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (16)
    29-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend
    ...

    29-04-2011 om 15:26 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (9)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rhodos
    blog.seniorennet.be/rhodos
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kees1943_nisse
    blog.seniorennet.be/kees194

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!