Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten...
    Bij mijn tips gisteren ontbraken nog een paar heel toepasselijke hints.

    Bladluis
    Image Hosted by ImageShack.us

    Allé het beestje is wat groot uitgevallen maar eet blaadjes dus...
    Iedereen zal er wel last van hebben van die groene kleine luisjes langs de onderkant van de blaadjes of op de rozenknoppen.
    Hier een heel handig en goedkoop middel. Maak een zeepsopje en doe dit in een verstuifbusje en ga daar eens je planten mee bestuiven. Liefst niet in de volle hitte.. Je plant ondervindt er geen nadeel van en de luisjes gaan ervan kapot. Wij bestuiven daar ook onze fruitbomen mee maar dan gebruiken we wel een grote spuitbus onder druk. Dat middeltje kreeg ons ma ooit van een oud boerke en die mensen hadden ervaring genoeg niet?


    Slakken
    Image Hosted by ImageShack.us
    We kennen ze allemaal die vieze bruine slijmerige dinges die overal op of onder zitten. Naslag leerde mij dat hosta's de planten  bij uitstek zijn waar slakken verzot op zijn. Lap heb mij dus de " verdoemenis" in de tuin gehaald door twee hosta's te zetten!!!! Ben gaan informeren en blijkt dat ze in tuincentra algen verkopen die de slakken doden. Een andere tip is om in de buurt van je plant in een kuiltje een kommetje met wat bier te zetten. ( Vraag maar aan Ludovikus die weet het ook!!) De slakken komen naar die zoetigheid , geraken in een roes en vallen in het potje., poepeloere zat!!! Je moet wel elke dag het potje controleren. De slakkenkorrels zijn ook effectief maar slecht voor het milieu omdat ze de grond aantasten en de groei van de plant alzo vertragen.  Blijkt dat strooien van koffiedik of eierschelpen rond de plant ook effectief is tegen slakken. Maar de beste oplossing is nog steeds 's avonds met een lamp op zoek gaan onder bladeren of takken en die lieve " diertjes "  te pakken. Veel plezier. Verwittig wel op voorhand de buren vooraleer ze de politie opbellen dat er verdachte beweging is bij jou in de tuin


    Dat is het "voordeel" van een tuin te hebben!
    Heb vrijdag nog snel de laatste bloembollen in de grond gestoken ( gladiolen ) en hier en daar in volle grond  gezaaid ( papaver en stinkers ofte tageten!!). Nu is mijn bloementuin klaar om te groeien en te bloeien en mij veel bloem te geven in de zomer. Heb nu een grote variatie van  dahlia's, gladiolen, rozen, lupinen, irissen, tageten, hortensia's, rododendron, varens, hibiscus, aronskelken, vuurpijlen, pioenen, lelies, anjers , geitenbaard,  ( vraag me niet naar de goede naam!)  floksen in alle kleuren en dan nog twee struiken waarvan ik de naam  vergeten ben . Lijkt veel? Misschien, maar weten jullie dat ik elke dag van de zomer overal verse bloemen in huis wil ? Dan heb ik ook veel bloemen nodig en ... ik ben een buitenmens hé dus ... die groene vingertjes kriebelen altijd!! Tot daar" voor boer en tuinder"!!!

    Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.
    Huismusje was er weer eens als eerste bij. Bojako vond ook dat de muizen graag dansen als ze het kot alleen hebben. Amor Fati illustreerde het met een mooi plaatje maar amaai die poes die zal na een tijdje ook wel tureluurs zijn!!
    Myette vond de spreuk ook en wat je vraag betreft, ja ik ben geen vlieg zunne, anders zou ik het jou vertellen!! haha

    Maar wie gaat voor de volgende??Poepsimpel, denk aan Miel Cools...
    .

    . E       . . T       I .      . E .      . . N. . R       . N .  .  P .  .   !! 
    Laughing

    18-05-2008 om 00:29 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superhandige tips tegen insectenplagen

    Las bij Bojako dat ze last heeft van slakken bij haar hosta's. Ben direct die van mij gaan inspecteren want heb ze nog maar zo'n 14 dagen geplant , had die bloemen  nog  niet in de tuin. Maar so far so good!!
    Maar er zijn ook andere beestjes waar we allemaal mee te maken krijgen als het een lange hete zomer wordt, dus hier een paar tips die ik ook al toegepast heb!!

    VliegenImage Hosted by ImageShack.us
     
     Deze tip is een typische zomertip. In de zomer als het lekker weer is staat nog wel eens de deur naar buiten open. Lekker wat frisse lucht naar binnen maar helaas ook vliegen. Een hor werkt niet altijd. Hier een tip om vliegen buiten de deur te houden. Pak een diepvries zakje en vul dat voor de helft met koud water. Doe het zakje goed dicht met een touwtje en hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnenkomen. De vliegen kijken niet recht vooruit, maar schuin, ze hebben dan breedbeeld. En zo komen ze niet naar binnen. Het werkt echt!

    Wespen
    Image Hosted by ImageShack.us
    Als je in de zomer lekker in je tuin zit een drankje te drinken kan het zijn dat je gezelschap van wespen krijgt. Wespen komen namelijk op zoetigheid af. Om op een vreedzame manier van de wespen af te komen de volgende tip: Neem een soepkommetje gevuld met koud water met daar in enkele hele kruidnagels. Zet dit neer daar waar je de wespen niet wilt hebben. Het geeft een lekkere lucht af en niet schadelijk.


    Fruitvliegjes verjagen
    Image Hosted by ImageShack.us
    Nare beestjes zijn dat. Vooral in de zomer zijn ze vaak in je keuken te vinden. Met mijn tip zijn ze zo verdwenen. Om ervoor te zorgen dat de vliegjes verdwijnen, zet je een bakje met 1 dl azijn en een druppel vloeibare zeep neer. De vliegjes zijn zo weg
    Mieren Image Hosted by ImageShack.us
    Met de zomer komen ook de mieren. Het zijn kleine en onschuldige beestjes maar je hebt ze liever toch niet in en rond het huis. Verdelgingsmiddelen zijn doeltreffend maar niet goed voor de gezondheid.en het milieu. Mieren kun je weg krijgen door wat bakpoeder te strooien bij de plek waar ze zitten. Na een dag zijn ze voor maanden weg. Wanneer ze weer terug komen herhaal je het trucje nog een keer. Doeltreffend !

    Voilà hopelijk hebben jullie er iets aan..

    Amor Fati en Hotlips wisten het  " Daar haalt Abraham de mosterd vandaan". Alleen vroeg Hotlipske zich af van waar dan wel?
    Bojako geraakte er zelfs helemaal ontredderd door , maar toch goed geprobeerd.
    Voor het weekend mag het ietske makkelijker zijn. Dus lady's ( en de heren ook natuurlijk) shoot!

    A . .     D .     . A .     V . .     H . I .     . S     . A . S .  .  
      D .     . U . . . N       . .      . .  F . L !

    17-05-2008 om 00:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hebben wij vandaag geleerd....
    Nu ga ik iets doen wat ik bij SOS Piet nooit zou doen.
    Ten eerste: Jullie zullen wel begrijpen dat ik nog een groentje ben in bloggenland en daardoor gemakkelijker in paniek sla. Maar mijn pcke hier heeft de laatste tijd weer kuren en precies op het moment van het wegschrijven van het bericht was alles verloren.
    Ten tweede: Op seniorennet verveel je je niet de laatste tijd , er valt altijd iets te beleven. 
    Ten derde: Je sais, I know, ik heb van alle kanten al de tip gekregen om eerst alles in Word te maken en dan pas over te zetten maar nonchalantie van mijn kant? Maar ik heb mijn lesje geleerd!!!
    ' k Heb wat ontspanning gezocht  bij mijn bloemen. Wat vinden jullie van mijn pioenen, mooi hé?

    Image Hosted by ImageShack.us

    Nu even antwoorden op de vragen van Ludovikus. Oleander kan tegen een beetje vorst Ludovikus zolang het niet onder de -5 graden gaat.
    Ik heb hier ook een vijgenboompje staan, meegebracht uit Spanje twee jaar terug. Hebben nog geen vruchten gehad het moet daarvoor een hete zomer zijn.Maar het boompje op zich is ook al mooi hoor!
    Bedankt voor de tip wat kadertjes betreft. Ga daar volgende week eens gaan zien want zaterdag komen de twee van de dochter en zondag en maandag hebben we vrienden op logies dus druk , druk, druk..
    Verder gaat mijn inspiratie niet vandaag, op zwier met  seniorennet??,

    Dan maar zien dat we de " gokkers" een kans geven zeker, hoewel gokken wordt er weinig gedaan , jullie zijn (de ene al meer dan de andere) heel inventief in het vinden van de oplossing.
    Zal het moeilijker moeten maken!!!

    Huismusje wist weer als eerste ( maar ja slaapt die eigenlijk wel?)  : " In het land der blinden is éenoog koning .
    Amor Fati wist het natuurlijk ook evenals Bojako van wie ik weer een eigen versie verwacht had . En Hotlipske 't is niet omdat jij wat later komt kijken dat je niet meedoet hé en inderdaad wij zijn er van de goede klas!!!!

    Wie vindt het volgende of een eigen ludieke versie???

    . A A .     . A A . .     A . . A . A .     . E       M .  . T . . .      . A . . A A .
    .

    16-05-2008 om 00:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.' t Zal niet waar zijn zeker???
    Vandaag nog genoten van het mooie weer, heb zelfs de  weermaker uitgedaagd door al mijn winterkleren uit te kast te halen en te vervangen door zomerkleren...Dat hij het maar niet riskeert om  met mijn voeten te spelen( want 't zijn geen kleine ..)..
    Maar als je naar de laatste voorspellingen luistert dan zal het volgende week een pulletje meer zijn : Hopelijk hebben we met die 2 weken de zomer  niet gehad.!! Vorig jaar was april ook prima en daarna ... nougabollen.
    Heb mij weer laten verleiden en twee grote " Oleander" planten gekocht voor op het terras. Maar ja ik heb nu eenmaal iets met bloemen en vind dat ik er nooit teveel heb!!! Gelukkig kan Tony mij daarin volgen.. 
    Voor diegenen die zich die plant niet kunnen voorstellen heb ik even een fotootje getrokken. Normaal zijn dat bloemen die in het middelands zeegebied volop voorkomen maar hier lukt het ook en ze kunnen tegen een ietsie bietsie vorst dus... Image Hosted by ImageShack.us

    Voilà tot daar was ik gekomen deze namiddag. Ik sloeg alles op als kladversie en floep toen ik naar mijn blog ging zien waren alle berichten weg, ook geen archief, geen gastenboek en al mijn persoonlijke instellinge foetu!!!!
    PANIEK want ik had van gans de maand mei niets gesaved door het drukke gedoe hier. Ik wilde mijn miserie delen met anderen dus eerst naar Paz geweest. Zij ging zien  op haar  peeceeke en idd ,nada. Nu vreesde ik echt dat mijn bakske hier mij een loer gedraaid had want was al gans de namiddag aan het gekken... Toen ik bij Bojako, Ludovikus, Huismusje ging zien ,was alles ok daar  alleen Hotlipske kreeg dezelfde melding als ik. Dat stelde mij al een beetje gerust. Het lag dus niet aan mij maar bij seniorennet.
    Kreeg daarna een troostend  woordje via mail van Bojako, Hotlips en Huismusje en voelde mij al stukken beter en zie nu eindelijk rond 22u is alles bijna weer ok. Alleen mijn teller ontbreekt nog maar dat zal mij een zorg zijn!!
    Het eerste wat ik nu gedaan heb is alles gesaved op Word en .. vanaf nu maak ik alles eerst daar. Je sais, I know, ik had al langs alle kanten die tip grkregen, maar ja soms een beetje nonchalant zeker?? Maar ik heb geleerd!!!!!
    Nu een diepe zucht slaken en Slaapwel allemaal.

    Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten,
    dat vond Thea ook. Bojako maakte er een eigen versie van (die gekookte hersentjes van haar maken nog steeds rare kronkels.) Gelukkig lagen er hier een paar stevige bretellen!!!! Amor Fati had het ook bij het juiste eind evenals  Hotlipske die meteen Gezelles O Blomme ,Oblomme op een ludieke manier begon!!!!

    Zien of er nog zo zal gelachen worden met volgende spreuk:

    I .     . E .      .  A . D     .  E .       . L .  .  D . N      . S      . E N . . G      . O . I . G

    15-05-2008 om 00:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Dien avond en die rooze.."

    Image Hosted by ImageShack.us

    Waarom die herinnering bovenkwam toen ik in het weekend die bloemen kreeg, weet ik ook niet maar spontaan kwamen flarden van het gedicht  in mij op.
    Ik was 18 toen op school ter gelegenheid van ik weet niet meer wat een avond poëzie  ingelast werd. Ik " mocht" het emotioneel geladen  gedicht van G. Gezelle : " Dien avond en die rooze " voordragen.
    Toeval wilde dat éen van onze priester leraars godsdienst een fervente Gezelle kenner was. Juist daarom werd de lat wel heel hoog gelegd.
    Het gedicht moest met veel gevoel en doorleefd  naar voor gebracht worden. Persoonlijk vind ik dat  levenservaring daar een heel belangrijke rol kan spelen. Maar als braaf en " kortgehouden maagdeke " waren mijn ervaringen op  " liefdesgebied"  toen nul komma nul !!.Maar iedereen  verwachtte dat het wel zou lukken dus  had ik me heel goed voorbereid en zou het beste van mezelf geven ...tot ik op het podium stond  helemaal alleen met enkel een roos in de hand en een spot op mij gericht en ....ik  opeens de tekst kwijt was. 
    Zo vaak had  ik al op de Bühne gestaan op school -en andere feesten en nooit had ik een black out tot  nu op zo'n intens moment !!
    Men hoorde de fluisteraar zeker tot halfweg de zaal maar ik leek wel potdoof!. Ik heb me dan verontschuldigd ben even achter de gordijnen geweest , heb wat water gedronken( iets sterkers was ondenkbaar!!) en .. ben eens goed kwaad geweest op mezelf en ben dan terug het podium opgegaan. Na een aarzelende  start ging het stilaan beter en ...nooit heb ik het gedicht intenser voorgedragen dan toen. Ik denk dat ik door de emotie van het moment de juiste intonatie gevonden had. Maar spreek mij nooit meer van " dien avond en die rooze"...
    Veel verzen, zelfs van de lagere school, kan ik nog afratelen maar met dat gedicht lukt het niet. Begrijpe wie het begrijpen kan!!
    Dus heb ik het van internet geplukt en hier neergeplakt  en zeg eens zelf , het was niet simpel!!!

    DIEN AVOND EN DIE ROOZE
    ‘k Heb menig menig uur bij u gesleten en genoten,
     en nooit en heeft een uur met u me een enklen stond verdroten.
    ‘k Heb menig menig blom voor u gelezen en geschonken,
    en, lijk een bie, met u, met u, er honing uit gedronken;
    maar nooit een uur zo lief met u, zoo lang zij duren koste,
     maar nooit een uur zoo droef om u, wanneer ik scheiden moste,
    als d' uur wanneer ik dicht bij u, dien avond, neêrgezeten,
    u spreken hoorde en sprak tot u wat onze zielen weten.
    Noch nooit een blom zo schoon, van u gezocht, geplukt, gelezen,
    als die dien avond blonk op u, en mocht de mijne wezen!
    Ofschoon, zoo wel voor mij als u, - wie zal dit kwaad genezen? -
    een uur bij mij, een uur bij u niet lang een uur mag wezen;
    ofschoon voor mij, ofschoon voor u, zoo lief en uitgelezen,
    die rooze, al was ‘t een roos van u, niet lang een roos mocht wezen,
    toch lang bewaart, dit zeg ik u, ‘t en ware ik ‘t al verloze,
    mijn hert drie dierbre beelden: u dien avond - en - die rooze!

    Dan is mijn spreukenzoekertje toch poepsimpel niet?
    Dat vond Amor Fati ook van  : WIE HET SCHOENTJE PAST, TREKT HET AAN..
    Bojako had wel wat last van " gestoofde hersenen" maar Thea had het dan  weer juist.

    Wie vindt het volgende ?

    Z . A . S     . E     . A A  . .     I .   , V . . T . O . W .      . I .    .  I . N       . A S . . N !

    14-05-2008 om 00:16 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hakuna Matata
    Ja, ik ben er eens vroeg bij om een berichtje op mijn blog te zetten, maar moest even onthaasten haha

    Toen de 2 kleinsten gisterenavond in het bad zaten , mochten de twee grootsten nog eventjes TV kijken en hun voorkeur viel op de Lion King. Ik had beloofd dat ze deze morgen nog eventjes mochten verder kijken en ... een kind vergeet niets en belofte maakt schuld dus... Terwijl opa en de twee jongsten vanmorgen nog sliepen , zaten oma en de 2 anderen naar de Leeuwenkoning te kijken. Het succesnummer is natuurlijk Hakuna Matata dat wij " probeerden" mee te zingen. Omdat de film in het Engels is en de twee nog niet kunnen lezen " mocht " oma meekijken en vertellen... Maar het was een moment om te genieten met zijn drietjes dicht bijeen ...... Dan was het gezellig tafelen met zijn 6, en de tatertjes stonden niet stil ( wat een verschil met onze kindertijd , toen was het eten en zwijgen aan tafel). Daarna stonden de shift fietstochtjes op het programma. Opa met de kleinzoon en ik met de kleindochter want er moest telkens iemand bij de twee kleinsten blijven want die fietsten enkel op hun driewieler rond het huis. In de namiddag mochten we genieten van het zwembad bij de overburen. De kinderen kennen hen goed en gaan er graag naartoe. Wij hebben een opblaasbaar bad maar voor die twee dagen wilden we het niet opstellen want dan is het water verloren. Als de twee oudsten in de grote vakantie een week hier zijn en.. het weer is goed (!!) dan installeren wij het wel! 
    Toen de papa hen in de  namiddag kwam ophalen waren wij allemaal uitgeteld maar de gasten hadden het tof gevonden dus wat moeten wij meer. Maar ik kan jullie verzekeren dat je na 2 dagen met 4 zo'n gasten  heel goed slaapt!!!!!!En zeggen dat de schoondochter  elke dag die drukte rond zich heeft! Ze is natuurlijk stukken jonger maar toch "chapeau" want het is heel druk met zo'n bendeke dat mekaar in leeftijd opvolgt!!! Maar ze zijn éen voor éen schatjes, elk  op zijn of haar manier we zouden ze niet willen missen!!
    Nu kunnen wij hier eindelijk verder doen met wat we bezig waren want deze week komen ze een zonnescherm hangen over het terras en opa moet nog voorbereidende werken doen en ik ...moet dringend weer door de tuin ( als de rug  het toelaat!!) Maar Hakuna Matata Image Hosted by ImageShack.us

    Ik hoop dat iedereen genoten heeft van het verlengde weekend, de zon  heeft in ieder geval haar/ zijn  best gedaan!!Maar blijkbaar komt er weeral een einde aan het mooie liedje!!

    Nu even terug naar de dapperen onder jullie, hoewel ik heb het toch heel gemakkelijk gemaakt hé. Het plaatje sprak voor zichzelf dat : Morgenstond goud brengt in de mond .
    Dat vonden ook:  Amor Fati; Hotlips en Bojako!!

    Dus laten we nu de grijze massa wat meer werken
    . . E       . E .       S . . O . . . . E        . A . T      . R . . T       . E .       . A . !!

    12-05-2008 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Had het nodig
    Had gisteren gewoon  zin om even stil te vallen. Kennen jullie dat gevoel? Neen, dan doe ik ook geen moeite om het  uit te leggen  
    Straks komen de 4 van de zoon voor de rest van het Pinksterweekend. Het wordt hier weer gezellig druk in en rond het huis. Misschien was het dus de  nood om even de batterijen op te laden... Maar ik zou het niet uitleggen....
    Zijn gezellig gaan BBQen bij de dochter. Gewoon eens nietsdoen (hoewel , mama kan niet lang stilzitten!!). Maar hebben genoten van de twee kleintjes daar. Kleindochtertje Kitiara is een echt poppemieke aan het worden( 5m1/2)  en broerlief is trots op zijn zusje  hoewel ik vermoed dat ze volgens hem wat rapper mag groeien dan kan hij ermee spelen!!
    Ben blij te lezen dat er nog zijn die tegen hun planten praten. Ik zeg altijd: Zot zijn doet geen zeer het kriebelt alleen een beetje!! En als ze ons dan toch komen oppakken (die met hun witte kiels), dan weten we al dat we met zielsverwanten zullen samenzitten .
    Zeg Musje, weet jij waarom we altijd over " schone jongen" spreken als wij tegen de planten bezig zijn ( doe ik ook)? Waarom niet schoon meiske?
    Zou het kunnen zijn dat wij meer oog hebben voor mannelijk schoon??
    Moeten eens een mannelijke plantenfluisteraar contacteren en horen wat hij zegt!!!!
    Dus mensen blijven slijmen tegen de plantjes ...!.
    Verder ben ik vandaag inspiratieloos. Erg hé! Tony zou zeggen: " Jij die niets weet te vertellen, dat is niet normaal!!" Zou hij mij kennen?

    Voor alle moeders hier op mijn blog een fijne moederdag gewenst en daarom dit bloemetje!Image Hosted by ImageShack.us


    Dan nu  naar de zoekers!!
    Huismusje ( zouden het die Troubadoertrekjes zijn Lipske die van haar een vroege vogel maken?), Thea, Amor Fati, Lipske en Bojako wisten het dat het soms gebeurt dat wij :Iemand stroop om de mond smeren ( Bij Amor Fati letterlijk )

    Speciaal voor die vroege vogels een tip ( en de anderen natuurlijk ook)Image Hosted by ImageShack.us


    D .     . . R . . . S . . . D     . . .  F .       . . U .      . .     . E     . . N . !

    11-05-2008 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms..
    Soms wil ik even alleen zijn
    en voelen wat niemand anders voelt
    gewoon heel even mezelf zijn en zeggen: dat ben ik!
    Samen met mensen , dat wil ik wel zijn.
    Maar soms heb ik het gevoel
    dat dit gewoon niet alles is.
    Dan wil ik even alleen zijn
    en horen wat niemand hoort
    gewoon heel even mezelf zijn : ik en het kloppen van mijn hart.
    (Natoken 10/05/2008)

    Huismusje , Amor Fati en Thea wisten het ook: Beter een half ei dan een lege dop.

    En wat te denken over het volgende?

    I . M . .  D      S .  .  O . P      . M     .  E     M .  .  D     . M . . E N

    10-05-2008 om 00:49 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het werkt!!!
    Vorige week stond ik in de tuin tegen onze notenboom te praten. Het is een boompje dat we van van de schoonouders van de zoon kregen en er kwam maar geen leven in. Tony kwam voorbij en vroeg mij:
    "Tegen wie ben je daaraan het praten?
     "Tegen de notenboom, ik ben hem aan het charmeren!!"
    Hij bekeek mij eens met een schuine blik maar heeft al geleerd dat zwijgen soms beter is dan reageren (!!) en zie... Vandaag ga ik terug  langs de bomen en wat zie ik daar... Onze notenboom krijgt blaadjes!!!
    Ik weet nu dat je geduld moet hebben bij die boom maar dat is nu precies datgene dat ik zo weinig meegekregen heb. Ik zat ergens op de laatste rij denk ik toen ze dat uitdeelden!!!!
    Dus  dat charmeoffensief heeft geholpen en nu mogen jullie allemaal lachen maar dat doe ik vaker met mijn bloemen  en het helpt. Het zijn toch ook " levende wezens..." en is het niet zo dat alles wat leeft  nood heeft aan aandacht en warmte??
    Voilà dat bedoel ik nu!

    Bojako, Hotlips en Thea wisten het : Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens!
    Amor Fati deed zelfs de moeite om er interessante info aan toe te voegen , bedankt!.

    Wat denken jullie van het volgende?
    B . T . R    . . N     H A .  F    . I     D . .     E . N     L . . E     . O P !


    09-05-2008 om 00:20 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons meibloemeke..
    Vandaag is ons ma 88j en dat willen wij natuurlijk vieren.
    Straks vertrekken we naar het Wilde Westen om haar te verrassen. Ze wil absoluut thuis zijn vandaag om geen telefoontjes ( kinderen, kleinkinderen en vriendinnen) te missen dus zal ik maar voor een lekker etentje thuis zorgen hé. 'K weet het, is niet goed voor de lijn, maar ik ben die van mij toch kwijt en ons ma en 't ventje mogen gerust een paar kilootjes meer hebben dus...
    Ik heb voor lekkere scampies gezorgd; een heerlijk vers soepje met groenten uit de tuin ( natuurlijk ingevroren) een salade uit de tuin, kaaskroketten als voorgerechtje en fruitmix als dessert en een lekker zelfgemaakt taartje voor bij de koffie! Zo heeft ze dan toch een speciaaltje  om met haar gewone thuisgebrachte eten te breken. Ja ons ma woont nog steeds zelfstandig thuis en ik weet nu al wat ze zal zeggen als wij eraan komen met de wensen: " Ja er deugd niet veel meer als ne mens zo oud is ..".
    Straks nog rap een bloem gaan kopen voor " moederdag" zondag want dan kunnen wij niet gaan omdat wij met de 4 van de zoon zitten en dan maar hopen dat er niet teveel verkeer is. Vanavond vertel ik jullie wel hoe de dag verlopen is. Nu op naar " ons meibloemeke!".
    Wat is dat allemaal? Ik wilde daar juist de auto inladen en zie dat de koffer al vol zit!!! Heeft mijn lieve vechtgenoot die volgepropt met " oud ijzer"!!! Een vriend van ons in het WW verzamelt oud ijzer om dan te verkopen en met dat geld schuimt hij rommelmarkten af om oude radio's te kopen. Dus " sponseren" wij hem en brengen al onze " ijzerrommel" naar daar!! Wij hebben recentelijk geprobeerd om de garage en het tuinhuis " uit te mesten" want moeten plaats maken voor een nieuwe gasketel en aansluiting enz.. Vandaar die volle koffer. Dus " bibi" moet het stellen met de achterbank en ... die ligt nu ook vol. Want vernam daar juist van ma na ons telefoontje dat broerlief er ook zal zijn en heb dus snel nog wat scampies en kroketjes bijgelegd en een extra salade meegenomen voor hem  want hebben er nu toch volop. Omdat de confituur nog niet op is en de verse oogst er straks aankomt , ook nog een paar potten confituur erbij gedaan ,dan nog de grill voor de scampies een cadeau voor ma en nog een bloem.... hé waar gaan wij naartoe???
    We kunnen straks zingen " Ik heb mijn wagen volgeladen vol met ...." de rest vullen jullie maar aan haha. Nu stop ik want 't ventje is klaar en wij zijn" up and away.."!!



    Image Hosted by ImageShack.us


    Voilà hier is onze jarige. Goed hé voor haar 88j? Het was een fijne dag samen ,het verkeer vlotte, het koken verliep prima, het weertje was zalig en mams was heel content dus  wij ook!!! Hopelijk mogen we  volgend jaar weer naar haar toegaan om 7 mei te vieren!!

    Nog vlug  eventjes antwoorden op een vraag van  Ludovikus en Bojaka wat wij met onze overvloed aan fruit doen?
    Allereerst veel appeltjes eten.!! Ik maak ook appelgelei, lekker op een boterhammetje en een taartje ( foei voor de lijn) ik vries ook appelmoes in en wij houden elk jaar dan toch zo'n 50 kg appels in bewaring voor de winter en dat valt goed mee. Dit jaar aten wij van ons eigen appels tot eind januari!!!
    De rest... delen we uit aan familie, vrienden en buren.. en die zeggen allemaal geen neen!!
    Wat dat bevruchten betreft en de weinige biekes Ludovikus., je kan natuurlijk altijd met een penseeltje van bloemeke naar bloemeke gaan ( haha) maar dat is monnikenwerk en in ons geval zie ik datecht  niet zitten... Neen hopen maar dat de beestje hun werk doen.
    En inderdaad Michelly,als wij in de tuin zitten en al die bloemenweelde zien dan voelen we ons ook  de koning(in) te rijk !!

    En nu ons quizke. Het was inderdaad simpel met de fototip!!! De appel valt niet ver van de boom.
    Amor Fati, Thea, Bojako en Huismusje zagen dat direct. Hotlipske bleef wat langer van haar koffie sippen en dacht dat ze te laat was voor het goede antwoord, maar neen hoor meiske , tijd speelt geen rol.
    We zullen een zien of het volgende gezegde even simpel is.( ben gierig met klinkers deze keer!!)

    Z . .  L  .     H . T      . L O . J .     T . .  I S      . . .  T       T . . T      H . T     N . . G . . S !

    07-05-2008 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is genieten......en hopen op veel appeltjes !
     Image Hosted by ImageShack.us


    Ik zat vandaag te genieten in de tuin en droomde weg bij die prachtige bloesem.
    Dus ging ik bij mijn lievelingsdichter plukken.

    Bladeren zijn stilten rondom bloemen, die hun woorden zijn. ( R Tagore)

    Het blad wordt bloem wanneer het bemint.
    De bloem wordt vrucht wanneer ze aanbidt. ( R. Tagore)

    En nu maar hopen dat al die bloemen appels worden!!


    Image Hosted by ImageShack.us


    Hopelijk kan dit klein boompje de oogst dragen!!!

    We moeten opnieuw leren zien, niet vluchtig , niet gretig, maar intens, stil, respectvol, ontdekkend, in plaats van begrijpend. Het gaat om aandacht voor alles wat gratis gegeven is, onverdiend. Gratuit en gracieus zijn tweelingswoorden. Kijk naar de bloemen. Ze zijn er gewoon.
    ( Flor Hofmans)

    Bojako en Amor Fati wisten dat " er geen rook is zonder vuur" Hotlips speelde ook met vuur !!
    Wat denken jullie van de volgende?

    D .    A . . E .    . A . T     N . . T     . E .     V . N     . E      . O O .

    06-05-2008 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mission accomplished!
    De drukte van het weekend overleefd niettegenstaande " Hernietta" die steeds meer en meer kuren heeft. Zal vandaag maar eens de turnles overslaan want het zou van het goede eens wat teveel kunnen zijn. Zou dringend door de bloementuin moeten gaan want het onkruid " kruipt" waar het niet " lopen" kan!!!! Maar zal niet lukken denk ik want mijn " voorkant" wil wel maar mijn " achterkant" niet.
    Maar de doelstelling van het weekend was : " fietsen"... en daar zijn we behoorlijk in geslaagd. De kleinzoon heeft zijn hartje opgehaald met opa en de kleindochter heeft na een oefenstonde met oma ook de " klik" gedaan en fietst nu ook al behoorlijk rond in de buurt. Hier is het nog tamelijk veilig en rustig dus... De tweeling wilde niet onderdoen en peddelden op hun trapautootjes dapper mee op straat. De kleinste van de twee ( maar de " bazigste") ontdekte het driewielertje en .... fietste ook al mee. Dus kan je het je voorstellen oma met drie " fiets -of peddelgangers" op straat en probeer die maar in het oog te houden. Opa was gezellig een toertje aan het maken ...
    Maar we hebben genoten en volgend weekend " mogen" we het nog eens overdoen hopelijk bij goed weer dan kunnen ze buiten spelen en dan is het " haalbaar" met die 4!!!  want ruimte genoeg!
    De enige domper op de " vreugde" als je het een domper kan noemen, is de vaststelling dat trammetje 6 niet meer hetzelfde is als trammetje 4 bv : Maar ja dat geldt voor iedereen zeker dus zullen we maar niet " zagen"!!!)

    Wat de puzzel betreft : Bojako en Amor Fati vonden dat :Zo vader zo zoon soms waar is.
    Gaan we voor de volgende?

    G . .    . . OK    Z. . . ER     .U . R!

    05-05-2008 om 15:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even bij stilstaan en dan....
    Vandaag is het precies1 jaar geleden dat Maddie Mc Cann het Britse meisje verdween in Portugal. Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat Annick Van Yutsel  vermoord teruggevonden werd... dat  was het eerste dat we hoorden bij het ochtendnieuws.Voeg daarbij nog eens die onbegrijpelijke situatie van die 3 kinderen en hun moeder die meer dan 24 jaar opgesloten zaten in een kelder in Oostenrijk en dan ga je er wel even bij zitten.
    Is het altijd al zo erg geweest met onze maatschappij of weten we nu meer door de evolutie van de media? En dan zie je je kleinkinderen onbezorgd rondlopen en je houdt  je hart vast als je beseft dat de wereld waarin ze terecht komen steeds ingewikkelder en moeilijker  wordt! Je kan ze niet genoeg liefde en aandacht geven! En toch moeten ze voorbereid worden op morgen wanneer ze als opgroeiende tieners of  volwassenen het alleen zullen moeten redden!
    Daarom vonden we het ook  zinvol toen we onlangs naar de cinema gingen en we een ganse klas op een simpele maandagnamiddag naar de film" TAKEN" zagen kijken.
    Ik spreek mij niet uit over het filmaspect van Taken. Dat kon zeker beter. Het ging hem hier vooral om de problematiek die aangesproken werd: de ontvoering van twee tieners die voor het eerst alleen op reis gingen ( Parijs) . Ze werden eerst platgespoten met drugs om daarna in de prostitutie te verzeilen.De maagdjes werden per opbod verkocht aan de meest biedende ( Sjieks of andere kapitaalkrachtigen).Dat in het kort samengevat.
    In het begin was het heel plezant en luidruchtig achter ons toen de leefwereld van die jongeren  geschetst werd. maar gaande weg verstilde het toch. Hier en daar was er een enkeling die nog even stoer wilde doen maar uiteindelijk kwam de boodschap  wel over. Ik vermoed dat de film  tot een klassengesprek zal geleid hebben en dat zal wel de bedoeling geweest zijn. Hopelijk hebben die jongeren er iets uit geleerd. Want het was vooral de nonchalance van de jongeren en van éen van de ouders die tot de situatie geleid hadden.Wij waren behoorlijk onder de indruk na de film temeer omdat wij 4 kleindochtertjes hebben. Je mag er niet aan denken....
    We zullen er hier 4 eens extra knuffelen en ervan genieten .

    ps Ja Lipske met al die drukte hier vergeten om de juiste spreuk door te geven.
    Huismusje had het weer eens goed geraden ( al quist ze niet graag!!), Bojako wilde nog een klinker en jij breekt er je hoofdje op nochtans het was zeer toepasselijk nl In mei leggen alle vogels een ei!
    Nog eens proberen?
    .O    V. . ER    .O    .OON!!

    03-05-2008 om 22:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei en meilklokjes
     Image Hosted by ImageShack.us

    .
    Ze zeggen dat meiklokjes geluk brengen daarom sta ik hier met mijn meiklokjes klaar voor iedere bezoeker aan mijn blog .. Jammer dat ik de geur niet kan meesturen want  geloof me ze ruiken hemels. Heb ze vanavond nog uit de tuin geplukt om ze op mijn blog te kunnen zetten. Het is een oude maar schone traditie om op 1 mei  die klokjes te krijgen of te schenken. Waar die gewoonte vandaan komt, weet ik niet. Iemand onder jullie wel?
    Meteen gaan we een lang weekend tegemoet. Hopelijk met de eerste echte mei zon! De nodige regen hebben we nu wel gehad zeker?
    Kunnen jullie geloven dat ik nu al 7m en 2 dagen op het net zit? Gaat de tijd rap hé? En wij worden met de dag " jonger"     Met de zomer voor de deur is dat toch zo of niet?
    Gisteren nog geprobeerd om wat in de tuin bezig te zijn maar 2x beginnen regenen dus ...opgegeven. En nu zijn het een paar dagen van rust wegens bezoek en logeren van de 2 oudsten van de zoon. Hopelijk is het weer goed dan kan opa een toertje gaan rijden met kleinzoon 1, ik zal mij bezig houden om kleindochtje 1 het fietsen aan te leren!!. Het is hier in de straat behoorlijk rustig en veilig dus de ideale gelegenheid. Als je dus hoort dat er ergens een " puffende" oma uitgeteld ligt dan weten jullie wie het is !!!!!!
    Vanavond nog maar eens met verontwaardiging naar het nieuws uit Oostenrijk geluisterd. Daar begint het al met psychisch ziek en neurotische afwijking enz enz. Dat die gast niet " normaal" is dat weet zelfs het kleinste kind maar als je hem bezig ziet in Thailand dan lijkt hij niet neurotisch!!! Ben benieuwd!

    Musje en Amor Fati vonden de spreuk : "Ieder huisje heeft zijn kruisje".
    Ik zal rekening houden met jouw kijkertjes Musjes  voor de volgende spreuk. Poepsimpel!!
    . N     . . I     . .G. . .    A . . .    . O. . .S     . . N    . I !

    Slaapwel en tot een volgende.







    01-05-2008 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stel je eens voor...
    Stel je eens voor dat seniorennet wegvalt en je  niet meer kan bloggen???
    Deze namiddag wilde ik profiteren van de regen om wat te bloggen. Maar " nougabollen"!! geen seniorennet, alles lag op zijn gat.Naar het schijnt zouden ze vannacht aan het net werken maar misschien al wat vroeger begonnen?. Hopelijk kunnen we nadien wat vlotter op de blogs geraken want soms duurde het wel heel lang!!
    Ik weet het, ik sta nog in mijn kinderschoenen vergeleken bij sommige " oude ratten" sorry maar met alle respect!! Misschien daarom dat  bloggenland voor mij nog zo boeiend is?. Ik heb er "mijn draai" gevonden, lieve en interessante mensen leren kennen en kan er mijn ei kwijt dus.... "my piece of cake!!!"( en dat heb ik allemaal te danken aan Pazke die deze wereld voor mij geopend heeft!!)
    Nochtans zijn de reacties in kennissenkring  zo verschillend. Sommigen vinden het tof en beweren zelfs een kant van mij ontdekt  te hebben die ze niet kenden en waarderen het ( bedankt); anderen doen het lachend af met " niets voor mij"  jezelf  zo blootgeven  aan " vreemden".
    Het is maar hoe je het bekijkt. Je geeft zoveel van jezelf bloot als je zelf wil, vind ik. Trouwens  ik schat mezelf niet hoger in dan ik ben  dus zo gewichtig is het ook niet allemaal! Ik heb altijd al graag geschreven maar vond geen stimulans om het zomaar te doen. Hier lukt het wel en af en toe een reactie werkt inspirerend. Dus laat ze maar fronsen, ze weten niet welke warmte en voldoening er van dit medium kan uitgaan!!  Voor mij is het een hobby aan het worden!
    Daarom laten we maar duimen dat ze het net optimaal krijgen zodat we er nog veel kunnen op " kletsen"
    Maar voor alle zekerheid heb ik mijn blog eens volledig op de harde schijf gesaved en in " WORD" ook nog eens een kopie gemaakt je weet maar nooit.!! Zo'n server kan altijd crashen hé??
    Dus blogmaatjes, nog een rustgevende nacht voor de late bezoekers en voor de anderen een fijne dag.

    Mijn spreukengedoe is precies dat niet ... Musje is de enige die volhoudt en ze " quist" dan nog niet graag!! Héwel een dikke kus van de juf en een bank vooruit.! Lipske volgde haar ook met de juiste spreuk " Eigen haard is goud waard"
    Nog 1 keer proberen en dan maak ik de balans op ( verder gaan  of ermee stoppen ) ???

    Afsluiter:We blijven in dezelfde richting denken.
    --d--  h----e  h---t  z--n  -r----e!

    30-04-2008 om 00:38 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het " Goed nieuws journaal"...
    waar we weer eens geconfronteerd worden met geweld of protesten of.......daarom liet ik mij weer eens gaan en zie hier de neerslag van mijn bedenkingen

    W
    aarom kunnen wij niet zomaar gelukkig zijn
    zoals de bloemen of gewoon zoals de bomen
    onverstoord zonder te hoeven denken.?
    Waarom kunnen wij niet zomaar gelukkig zijn?

    Waarom kunnen wij niet zomaar dankbaar zijn
    genieten van wat wordt gegeven
    en de herinnering aan wie wat gaf?.
    Waarom kunnen wij niet zomaar dankbaar zijn?

    Waarom kunnen wij niet zomaar teder zijn
    gewoon de mensen en dingen omarmen
    dat vleugje warmte dat wonderen doet ?
    Waarom kunnen wij niet zomaar teder zijn?.

    Als enkel een tedere blik, een dankbaar woord
    een handvol liefde het enige is wat wij nodig hebben
    om echt te kunnen genieten van het leven.
    Waarom kunnen wij dan niet zomaar gelukkig zijn....?
    (Natoken 28/04/2008)

    maar zo simpel zal het wel niet zijn zeker? Nog een toffe dag aan elke bezoeker.


    Huismusje en Paz jullie hebben het goed gezien. Oost west thuis best. Dat was de spreuk!

    Afsluiter. Nog steeds gemakkelijk

    ----n   -aa-d   -s   ---d   -aa-d!


     


    29-04-2008 om 08:15 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En er is meer ....
    Het is niet mijn bedoeling om een ode aan de sla neer te pennen maar eventjes dit: ze heeft gesmaakt en was heerlijk mals en sappig,....
    Omdat ze weldra sla  naar onze kop zullen gooien , ben ik eventjes wat info gaan opsnorren.
    Sla is een geliefde groente vooral in de warme dagen.. We maken er koude hapjes van en in de zomer is ze niet weg te denken van BBQ’s!
    Maar waar komt die echter vandaan?
    Ik ben dat even gaan opzoeken want het interesseerde mij wel.
    Sla werd al geteeld door de Romeinen, maar men vermoedt dat de Egyptenaren rond 4500 v. Chr. begonnen zijn met de eerste teelt. Op de muurschilderingen in enkele Egyptische graftombes zijn afbeeldingen te zien van een plant die vermoedelijk een voorloper is van de bindsla.Toen werd ze waarschijnlijk nog niet als salade gegeten, maar geteeld om de spijsolie die in de zaden zit.
    In Europa en in Groot-Brittanië werd sla als voedingsgewas vermoedelijk meegebracht door de Romeinen, die de plant een warm hart toedroegen omdat hij Keizer Augustus zou genezen hebben. Na de Romeinen werd de sla voor het eerst vermeld in John Gerards “ Herball” in 1597. De eerste emigranten die naar Amerika gingen namen slazaden mee.
    Sla met stevige kroppen is pas met zekerheid bekend sinds de 16e eeuw.
    Dit is in het kort de historiek.

    Sla bevat ongeveer 95% water en is daarmee een voedsel met erg weinig voedingswaarde. Het is echter een verfrissende groente die de eetlust opwekt.
    Maar er zijn nog redenen waarom je best wat salade kan eten
    Belangrijk en zeker niet te verwaarlozen zijn de vitaminen, mineralen en spoorelementen als jodium, nikkel, kobalt, mangaan en koper die de salade bevat.
    De gekweekte soorten echte sla bevatten in hun melksap ook  lactucarium. Dat is een stof die een zwak pijnstillende, slaapverwekkende en enigszins kalmerende werking heeft. Nerveuze en moeilijk inslapende mensen hebben er baat bij sla als groente bij het avondeten te gebruiken.
    De lezers van Beatrix Potter zullen weten dat sla ook bekend staat als roesmiddel.
    Hippocrates , geboren in 456 v. Chr. maakte al melding van deze toepassing. Het bittere melksap werd veel gebruikt als vervanging van opium. Dus allemaal aan de sla!!! 
    Maar je bent ervoor of ertegen. De dochter en haar pa kunnen elke dag sla eten. De zoon moet ze niet hebben en doet sla af als “ konijneneten” zo zie je maar….
    Yours truly lust echter wel een groen blaadje!!  

    Afsluiter:
    Vind je de spreuk of het gezegde in de volgende zin? Is een gemakkelijke om te beginnen:

    ..st  ..st  ....s  ..st!!

    28-04-2008 om 00:14 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan volgt de voldoening...
    Vandaag eten we van onze eigen gekweekte salade. Die eerste kropjes zijn altijd zalig, lekker mals en sappig. Onze salade moet wel eventjes gewassen worden want is onbespoten en er kunnen dus kleine vliegjes of slakjes inzitten. Het is altijd met een zekere trots dat mijn ventje de eerste oogst binnenbrengt. Wat vinden jullie er zelf van? Ik weet wel salade is salade maar als het uit je eigen tuin komt dan smaakt die juist dat "ietsie pietsie" beter!!



    Image Hosted by ImageShack.us

    Ik pronk en geniet voorlopig van mijn variatie tulpen in mijn bloementuin. Ik was weliswaar laat om de knollen in de grond te steken maar ze staan er nu toch prachtig bij en ik laat jullie even meegenieten.


    Go to ImageShack® to Create your own Slideshow


    Voor de rest hoop ik dat het weekend zonnig blijft en dat we kunnen genieten van de rust. Maar ben bijna zeker dat het na een uur weer begint te kriebelen om bezig te zijn

    Afsluiter:
    Het kleinste bloemetje, met een warm hart gegeven, vertelt een mooi verhaal. 

    26-04-2008 om 00:05 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sakkerdesakker!!
    Sakkerdesakker .
    Heb mijn tekst nu al 3 keer ingegeven en door éen of ander duistere reden ben ik opeens alles kwijt. Maar we

    zullen eens zien wie het het langst volhoudt !!Image Hosted by ImageShack.us


    Gisteren gans de dag bezig geweest in de tuin, ik in de bloementuin en Tony in de moestuin. Al de bloembollen die al in de grond mogen, zitten er in en alle perkjes zijn gewied, gemest en geharkt. Met een tevreden gevoel zaten we rond 16u op het terras een kopje koffie te drinken tot we twee donderslagen hoorden en ... het begon te gieten dat het niet meer normaal was. Binnen de kortste keren was het een zondvloed in de tuin en de gazon  en daar ging ons mooie werk . Heb die van hierboven wel even verwenst! Ik weet wel  Pazke dat je om regen hebt gevraagd om de afwatering in de tuin te testen en hopelijk werkt alles goed  want anders vraag je nog eens regen!!
    Vandaag dan even de " troepen" geschouwd en hier en daar de meeste ravage weggewerkt. Maar had niet veel zin om het over te doen want ben gisteren weer wat te hevig geweest en heb er een stijve nek en zere schouder aan over gehouden!! Eigen schuld dikke bult!!!!
    Tony heeft vandaag al 2 coniferen uitgetrokken want er moeten er 5 uit om de mazouttank te kunnen verwijderen. Naast die coniferen staan seringen en die hebben tientallen uitlopers. Ik  vind het zonde om ze weg te doen. Zal er zelf wel een paar recupereren want die bloemen ruiken zo goed en staan mooi in een vaas. Nog geïnteresseerden??? Wij wachten nog met de andere 3 want de meiklokjes staan klaar om te bloeien en als we die andere coniferen uitdoen dan schenden we ook de klokjes. Vinden jullie de geur van meiklokjes ook zo heerlijk? Ik zal hier weer een paar stukjes maken om in huis te zetten alleen moet ik uitkijken dat de kleine gasten er niet bij kunnen want het schijnt dat meiklokjes giftig zijn!!
    Maar zo direct zal ik hier geen kleine mannen zien want de tweeling ( solidair) heeft nogal wat last van de windpokken met koorts en pukkels !! De zoon hoopt maar dat ze er niet  teveel littekens aan over houden want moet nogal erg geweest zijn. De kleinste  van de twee heeft er nu nog een oorontsteking bovenop. Gelukkig hebben de twee oudsten die windpokken al gehad! Ja kinderleed.....en dan klaagt oma van haar werk in de tuin!!

    Afsluiter: Een man kan zijn vrouw tonen dat hij van haar houdt door haar een grote bos bloemen te geven. Een kleinzoontje bereikt hetzelfde met een knuistje paardenbloemen

    25-04-2008 om 00:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens....
    Soms overvalt me dat en dan laat ik mij even gaan...


    Image Hosted by ImageShack.us

    Eens liep ik spelend door het gras
    om mijn hoofd lachtte de zon.
    Toen hoorde ik voor het eerst
    zijn lachende stem
    en 't was daar dat onze " pas de deux" begon.

    Ik wist nog niet dat hij het was
    die steeds naast mij zou staan
    op deze lange levenstocht
    tot hij mij noemde bij mijn naam.

    In vertrouwen ben ik met hem meegegaan
    en zei dat ik van bloemen hield en van kinderen.
    Hij lachtte terwijl hij naast mij liep
    zijn handen beschermend rond de mijne
    gevuld met éen groot verlangen.
    ( Natoken 22/04/2008)

    Afsluiter:
    Het geluk ligt vaak in de kleine dingen van elke dag.

    23-04-2008 om 00:33 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)







    Laatste commentaren
  • Fijne zondag (Jan en Elena )
        op
  • Endlich Frühling (Bernward DF6JL)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst ....knuffies xxx (Lenie)
        op
  • Ik zou het groene flesje kiezen (nadia)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy geef mij maar een glas koel bier , ik hoef ook niet meer jonger te worden in deze klote tijd , ( we gaan naar een derde wereldoorlog toe ) (Tiny en Ans)
        op
  • Dag Nancy zou kiezen voor 10 jaar jonger (Roosje)
        op
  • Drankje (Martin)
        op
  • dag Nancy (meeuw)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!