Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ne mens moet zich bezighouden als het koud is, haha

    Het worstenbrood heeft gesmaakt dus waarom niet verder experimenteren om de koude te trotseren?

    bananenbrood

    10-01-2024 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    08-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brr het is koud en het vraagt wat tijd om te wennen aan die eerste koude.

    Vandaag is het een dag om te zondigen en te genieten van een Antwerpse traditie. Wij zijn dan wel West Vlamingen maar dat is één van de weinige Antwerpse gewoontes die we graag overnamen, haha.

    Hier wordt Verloren Maandag gevierd met worstenbroden en appelbollen. Een typische gewoonte op de eerste maandag na Driekoningen en voor het eerst sinds lang kunnen we mee smullen. Daarna begin ik echt aan een dieet zoals jullie zien! Kijken of dat werkt!

    dieet

    08-01-2024 om 15:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    05-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moeite om eens te lezen!

    Ben je dat regenweer ook spuwzat?
    Wateroverlast in heel West-Europa. Kouderecords in Scandinavië. Een resem stormen. Hitte tijdens de winter in Spanje. Het weer is van slag, maar welke rol speelt de klimaatverandering?

    Drie weer- en klimaatexperts lichten toe.
    Wim Thiery: klimaatonderzoeker verbonden aan de VUB
    Frank Deboosere, weerman en autoriteit
    Samuel Helsen, meteoroloog en klimatoloog

    Het lijkt wel alsof het sinds oktober niet meer gestopt is met regenen. In Zweden moesten automobilisten gered worden uit de sneeuw. Enkele weken geleden was het nog 30 graden in Spanje. In het Verenigd Koninkrijk hadden ze storm Henk. Wateroverlast bij ons, in Frankrijk en Nederland… Ik kan nog eventjes doorgaan. Het ‘weer’ is van slag.

    Samuel Helsen: “Dat kun je wel stellen. Deze opeenvolging zijn we niet gewoon. Het weer is overal in Europa bijzonder grillig op dit moment. En dat is te linken aan de klimaatopwarming.”

    Wat van dit alles is ‘klimaat’? En wat is ‘weer’?

    Frank Deboosere: “Verbanden tussen ‘weer’ en ‘klimaatopwarming’ kun je nooit één op één leggen, maar algemeen gesproken is het de afgelopen maanden wereldwijd heel erg warm geweest. De kouderecords in Scandinavië zijn op dat gebied een uitzondering.”

    Wim Thiery: “Bij extreme neerslag is de vingerafdruk van de klimaatverandering heel helder. Daar speelt een simpele wet van de fysica: hoe warmer de lucht, hoe meer vocht die kan opnemen. Wat leidt tot méér extreme en meer lange periodes van neerslag. Hoe hard de wind waait, bij storm Henk en andere stormen, daar is alsnog geen verband gevonden. Er zijn geen modellen of data die stellen: opwarming leidt tot fellere wind. De windhoos in Putte was dus ‘weer’ en geen gevolg van de klimaatverandering. De hitte in Spanje afgelopen december is wel een gevolg van de klimaatverandering.”

    De regen in ons land en heel West-Europa hield vooral erg lang aan, maar was niet héél extreem.

    Frank Deboosere: “Het heeft zeer veel geregend. Dat staat vast. In bepaalde regio’s van ons land, zoals de Westhoek en bepaalde delen van Limburg, is er tot 2,5 keer zoveel neerslag gevallen als normaal. Het principe daarachter is eenvoudig: per graad opwarming kan lucht tot 7 procent meer waterdamp bevatten. Naarmate de aarde opwarmt, is het potentieel op neerslag dus groter. We zien al enkele decennia dat er tijdens de weerkundige winter meer neerslag valt dan vroeger.”

    Samuel Helsen: “De felle straalstroom speelt dit jaar ook hoofdrol. Bekijk het als een luchtrivier die via de Atlantische Oceaan constant tegen het Europese continent inbeukt. En die heeft van de herfst tot nu vrij aanhoudend zachte en vochtige zeelucht aangevoerd van de Atlantische Oceaan. Het water is er op dit moment nog ongewoon warm omdat er afgelopen zomer sprake was van een extreme mariene hittegolf.”

    En hoe is die mariene hittegolf te linken aan de grote hoeveelheden regen die we te verwerken kregen?

    Wim Thiery: “Die mariene hittegolf was écht hallucinant. De oppervlaktetemperaturen hebben alle records verpulverd. Kijk: eigenlijk is het heel eenvoudig: warm water verdampt sneller, er kan meer water opgeslagen worden in warmere lucht, wat tot meer en langere neerslag leidt. Periodes zoals deze werden al langer voorspeld door de modellen. Het is eigenlijk een van de eerste keren dat we die ook in de waarnemingen zien.”

    Als ik het goed begrijp, is de mariene hittegolf die de Atlantische Oceaan tot vandaag ongewoon fel opgewarmd heeft de bron van veel onheil?

    Wim Thiery: “Als er bij storm Henk en de andere stormen sprake was van zo veel neerslag, is dat te linken aan die warme oceaan.”

    Frank Deboosere: “Ons ‘weer’ komt meestal uit het westen. Het is niet voor niets dat we ons klimaat een ‘gematigd zeeklimaat’ noemen. Vanuit de zee is de afgelopen maanden constant water aangevoerd.”

    Zweden wordt op dit moment geteisterd door een koudegolf.
    Twijfelaars en ontkenners zwaaien met de kouderecords in Scandinavië als tegenargument.

    Frank Deboosere. “Het is heel normaal dat er koude- en hitterecords verbroken worden. Dat is sinds de metingen zo. Maar de verhouding is scheef. Zonder klimaatopwarming zou je een min of meer gelijk aantal koude- en hitterecords hebben. Maar afhankelijk van de regio zijn er zeven tot twintig hitterecords voor één enkel kouderecord. In ons land ook. Veertig procent van alle hitterecords – zowel overdag als ’s nachts – dateert uit de 21ste eeuw.”
    Samuel Helsen: “De koude in Scandinavië is een ‘gewoon’ weerfenomeen. Dat heeft te maken met de luchtmassa waarin ze verkeren. De afgelopen tijd was het er quasi aanhoudend koud en het heeft ook aardig gesneeuwd, waardoor ze een koudereservoir hebben opgebouwd.”

    Bij ons duikt na het weekend het kwik onder het vriespunt. Dat terwijl bepaalde bomen hun bladeren nog niet gelost hebben.

    Samuel Helsen: “Hier en daar piepen de krokussen zelfs al uit de grond, maar die duik komt er omdat de straalstroom in kracht afneemt, de wind draait én dus die koude lucht gaat aanvoeren uit Scandinavië naar onze contreien.”
    Oké, dus dat is ‘gewoon’ weer. Maar de overgang is vrij bruusk, toch?

    Frank Deboosere: “Die overgang is zo ongewoon niet. In 1978 gingen we van 30 op 31 december van 6,7 graden naar -10,1. Dat is een temperatuurverschil van ruim 16 graden. De overgang die we nu tegemoet gaan, is niet bruut of ongewoon. De zachte temperaturen die we hebben gehad, waren dat veel meer. We hebben tot nu nul ijsdagen gehad, dagen waar het kwik in Ukkel niet boven het vriespunt komt. Vorige winter en de winter daarvoor hadden we er ook al nul. Het gemiddelde is zes.”
    Gelezen gisteren in het Nieuwsblad.

    05-01-2024 om 11:29 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    31-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2024

                                                                 Voor iedere passant

    gelukkig-nieuwjaar

    31-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (25)
    26-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu op naar het jaareinde
    Hier zit een tevreden oma want Kerstavond was weer hartverwarmend. Naar jaarlijkse gewoonte - en zolang deze oma en opa het aankunnen - vieren we bij ons Kerstavond samen met de kinderen en kleinkinderen. Als ik ze zo allemaal samen zie dan vergeet ik de vermoeidheid en de drukte die bij de voorbereiding van zo'n feestje horen. Daar doe je het voor om die gezelligheid en verbondenheid te voelen en dan hoop ik dat we dit allemaal samen toch nog enkel jaren kunnen doen!
    Gisteren was het dan relaxen en naar jaarlijkse gewoonte de beentjes onder tafel steken bij de dochter en co waar pakjes uitdelen een groot deel van de namiddag in beslag neemt want die 4 zijn knettergek wat pakjes betreft. Elke kleinigheid en (grootheid) wordt verpakt om toch maar een extra pakje te hebben.🙂 Zelfs de woefies hebben een pakje onder de Kerstboom en alsof ze het weten , springen ze snuffelend tegen onze pakjeszak aan wanneer we toekomen.
    Vandaag was nog even druk want ik had een nieuwe lading wijn -en fluteglazen gekregen. De oude glazen hadden met de jaren een lichte kalkaanslag gekregen door ze in de vaatmachine te steken en die kon ik nu vervangen door de nieuwe. Intussen heb ik geleerd dat die glazen beter met de hand gewassen worden. Maar ja als je met 12 bent dan wil het het jezelf soms gemakkelijk maken niet? Maar vandaag stond ook een afspraak met de pedicure en een deugddoende en ontspannende gezichtsverzorging op het programma en zo zit hier een relaxte oma nog na te genieten.
    We – mijn halfbedde en ik- kunnen nog rustig 2023 uitzwaaien en duimen op een gezond en goed 2024 voor ons en iedereen die ons dierbaar is!

    26-12-2023 om 20:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (26)
    24-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aangename Kerstavond en morgen een Zalige Kerst

    Beste wensen aan iedereen.

    kerstkader2

    24-12-2023 om 16:39 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag lieve mensen

    Het wordt hier stilaan drukker en drukker want naar jaarlijkse gewoonte vieren we met ons bendeke ( 12 personen) Kerstavond bij ons en oma die zal dus de komende dagen weten wat gedaan. Eerst uitgebreid shoppen en dan alles wat kan voorbereid worden klaarzetten.

    Kerstavond is hier altijd een familiegebeuren met eerst de verjaardag van de dochter ( ons Kerstekindje) met cadeautjes en een lekkere aperitief met hapjes.

    En om jullie te laten likkebaarden het vervolg .. nl een voorgerecht dan soep en daarna hoofdgerecht en dat is op algemene aanvraag steeds kalkoen met veel groentjes en kroketten of aardappelnootjes. Als dessert fruitcoctail of ijscrème en later op de avond koffie met zelfgemaakte taarten waarvan één altijd een kerststronk is daar kan een kaarsje voor de jarige op gezet worden. Tussenin worden Kerstcadeautjes uitgedeeld en alles wordt doorgespoeld met een goed wijntje of cola of spuitwater.

    Omdat er hier eentje glutenvrij moet eten zorg ik zelf voor kroketjes voor haar en een glutenvrij taartje zo kan ze toch ook meegenieten.

    Als ik zeg dat op het einde van de dag mijn pijpje uit is dan zal niemand verschieten denk ik want dan ben ik ook al een paar dagen bezig geweest ... Maar ik geniet er zo van om iedereen hier gezellig bijeen te hebben dus zolang ik het kan, blijf ik het doen!

    Mocht ik hier niet meer verschijnen dan weten, jullie waarom vandaar nu al een Zalige Kerst aan iedereen.

    21-12-2023 om 00:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    17-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanwaar komt soms onverklaarbare angst?
    Ik was en ben nu niet direct een “ broekschijter” en ik sla ook niet direct in paniek maar gisteren overviel het me weer eens. Ik herinner me niet dat ik die schrik vroeger had maar de laatste jaren betrap ik er mezelf op dat ik met een ei in de broek zit als we met de wagen te dicht bij een diepte komen bij het draaien of achteruit rijden. Waarom is die schrik er nu en vroeger niet, tenzij er in mijn onderbewustzijn iets is blijven hangen vanuit mijn kindertijd dat ik vergeten ben. Men zegt toch dat als je ouder wordt je terug kind wordt …zou ik dan misschien al in die fase zijn? 🤫
    Ik heb al meer dan eens mijn herinneringen gescand maar vind nergens een trauma. Eigenlijk logisch want ik was een onbezorgd kind dat meer met de jongens speelde dan met de meisjes want met hen was er meer te beleven.😃 Ik klom mee in de bomen en durfde alles te doen wat zij deden. Toen ik ouder was, schilderde ik zelfs de dakgoot van ons huis twee verdiepingen hoog gewoon vanop een ladder die tegen het huis stond. En tijdens onze 13j in het buitenland hebben we meer dan eens voor een netelige situatie gestaan.Schrik kende ik blijkbaar niet en toch is daar nu die vrees Blijkbaar heb ik iets met grachten.
    Als kleuter van zo’n jaar of 5 ben ik ooit eens met mijn fiets in een gracht vol netels terecht gekomen. Tegen ’s avonds zat ik vol netelblaasjes en pijn dat dit deed maar heb ik daar iets van overgehouden ? Neen.
    Als 8 jarige ben ik nog eens in de gracht terecht gekomen. Ik reed op een tussenmaat fietsje waarvan de pedalen altijd bleven draaien van zodra de fiets bewoog. We hielden dikwijls een race om het hardst fietsen om dan met één been recht op een draaiende pedaal te staan en zo lang mogelijk uitbollen….Daar ben ik ook eens te driest geweest om toch maar te winnen waardoor ik mijn bocht niet goed nam en in de gracht terecht kwam en met mijn hoofd op een betonnen plaat viel waarmee de voortuin van een huis afgezoomd was. Een gat in mijn voorhoofd , bloed langs alle kanten en de dokter opgebeld die de wonde dichtte met 4 haakjes. Toen werd een wonde nog niet genaaid.. Dat heeft me er niet van weerhouden om nog te fietsen dat met ding.
    Dus scande ik verder en toen viel mijn frank ..Zelf weet ik er niets meer van enkel van het te horen vertellen door mijn ma en mijn grootouders.
    Zoals ik al zei trok ik veel met de jongens op ook met grotere en dat van toen ik nog klein was. Op een dag moet ik in een gracht gekropen zijn waar water in stond om een bal te halen uit de betonnen buis die onder de straat liep naar de andere kant van de gracht. Ik was zo’n jaar of 4 en de enige die in die buis paste. Op de één of andere manier geraakte ik onder de straat niet meer verder en bleef ik vastzitten in die buis. Ik moet ook een paar keer door mij armpjes gezakt zijn want ik zat van kop tot teen onder de modder. Een buurman was zich buiten aan het scheren en wilde zijn scheerborstel uitspoelen onder de buitenpomp toen hij mijn speelkameraadjes hoorde roepen dat ik vastzat in de gracht. Hij heeft toen alles op de grond gegooid en is beginnen rennen om mij uit die gracht te halen. Ik was blijkbaar één bolleke modder.. Hij is me zo aan ons ma - die bezig was in haar kapsalon - gaan afgeven . Op het eerste zicht schrok ze zich bijna een bult maar toen ze zag dat ik ok was , schoot ze in de lach want blijkbaar zag alleen het wit van mij ogen nog wit. Ik heb daar eigenlijk geluk gehad want mijn vriendjes kregen mij er niet uit …Zit daar diep in mijn onderbewuste de oorzaak van de schrik die ik nu heb van grachten en zo? Zou best kunnen want een mens is een rare machine he?
    Wat doen ze als men denkt dat iemand een onbewust trauma heeft? Jou naar een psychiater sturen….. Ik heb het hier verteld, dat bespaart me heel wat centen en wie weet verdwijnt die schrik? Ik betwijfel het sterk maar je weet maar nooit!😃
    En nu maak ik een rare switch…. Ze maken mensen na met AI denk aan Jean Luc Dehaene onlangs. Zouden ze met AI ook de interne data van een mens kunnen overzetten? Zo ja, dan hebben we alle redenen om schrik te hebben van die wetenschappelijke vooruitgang maar dat is een ander onderwerp!
    .

    17-12-2023 om 16:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    15-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie herinnering

    Wintertijd is vaak herinneringstijd omdat je minder actief bent en binnen zit. Vandaag ging ik op zoek naar een oude foto en botste op deze foto.

    Jeugdbewegingen en ik dat is altijd een match geweest al van in de lager school. Ik zat op een katholiek school gerund door nonnen wat toen normaal was. Die hadden voor de kinderen van hun lagere school een soort jeugdbeweging opgericht nl de Eucharistische Oecumene. Ik moet niet veel uitleggeven waar het accent op lag de naam vertelt alles maar er werd ook gespeeld en veel geknutseld en dit op zondagnamiddag en ik ging er ook naar toe. Ooit had ik een boekje met teksten en plaatsjes erin van die tijd maar dat vind ik niet meer terug. Misschien vinden de kinderen het terug als hier ooit moet opgeruimd worden na ons… spijtig dat ik dan hun reacties niet meer zal zien … ik kan me er al iets bij voorstellen …

    Na de lagere school , volgde ik de humaniora zoals dat toen heette en daar werd ik lid van de VKSJ wat stond voor Vlaamse Katholieke Studerende Jeugd. Ik vond er mijn draai , groeide mee met de jeugdbeweging en werd er in de laatste jaren humaniora zelfs leidster ( een deel uit vrije keuze en een deel omdat me dat de kans gaf om op woensdagnamiddag en soms ook op andere dagen te ontsnappen aan urenlang in de studie te zitten om te studeren want op internaat was er toen niet veel keuze, studeren of …. Studeren.:) Lezen mocht ook als je maar iets deed .)

    Toen ik afgestudeerd was en les gaf in de school van mijn dorp werd ik al snel gebombardeerd tot hoofdleidster toen ze hoorden dat ik VKSJ minded was. Voor mij was het een non die hoofdleidster was maar dat bleek geen succes. Na 2 jaar waren we een flinke groep geworden en de jaarfeesten met optredens van de leden en een soort fancy fair erna brachten steeds een flinke frank op zodat we het zomerkamp aan een verminderde prijs konden organiseren en zo meer leden de kans kregen om mee te gaan.

    Op één van die kampen werd de foto hieronder genomen met biebie mooi in uniform….. Ik was eigenlijk altijd fier als ik die mocht aandoen. Van de 6 kleinkinderen is er ééntje dat precies die microbe overgeërfd heeft want de Chiro is ook haar ding en oh wee als je daaraan raakt!...Der is dan toch iets van mijn overgebleven in onze nazaten hahaha.

    VKSJ

    15-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    13-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wbj.

    Ik zei:" het regent , het regent en het blijft regenen. Waar blijven ze het halen.

    Iemand antwoordde: " Wbj" ?

    wat-bedoel-je

    13-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    11-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeral een week dichter bij het nieuwe jaar.

    Gisteren stond nogal behoorlijk wat wind en de laatste bladeren hadden zich weer mooi tegen de voordeur genesteld zodat de gang ermee bezaaid werd telkens ik de deur opendeed. Hopelijk is dat nu de laatse keer dat ikaan het opruimlen moet.

    Voor de volwassenen zijn die bladeren een last voor de kinderen een speeltoneel.

    bladeren

    11-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    10-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag passant

     Een aangename zondag iedereen.

    magnetron

    10-12-2023 om 02:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    08-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen iedereen en een fijn weekend!

    Waarom niet de dag beginnen met een lach ook al is het wellicht een oude grap...

    Een vrouwke wordt gevierd op het gemeentehuis omdat ze honderd jaar is geworden.

    Zegt de burgemeester: "Mevrouw, wat is er nu het meest veranderd in die honderd jaar?" "Wel", zegt de honderdjarige, "de geneeskunde."

    "Kan je wat meer uitleg geven", vraagt de burgemeester.

    "Ja hoor", zegt het vrouwke. "

    Toen ik zo rond de 18 - 20 jaar was en ik ging naar de dokter omdat ik hoofdpijn had, moest ik al mijn kleren afdoen van de dokter om mij te kunnen onderzoeken.

    Toen ik zo tussen de 35 - 40 jaar was en ik ging naar de dokter omdat ik hoofdpijn had, moest ik enkel nog mijn bovenlichaam ontbloten van de dokter om mij te kunnen onderzoeken.

    Nu ik 100 jaar ben en ik ga naar de dokter omdat ik hoofdpijn heb, moet ik helemaal geen kleren meer afdoen van de dokter om mij te kunnen onderzoeken.

    08-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    06-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de Sint geweest?

    Zoals zo vaak de laatste jaren, ging de Sint vannacht weer ons dak voorbij... Ik heb dan maar zelf voor een versnapering gezorgd nl. chocolademelk met Sinterklaaskoeken.. en dat smaakte heerlijk!

    Over het weer zwijg ik in alle talen want ik kan er niets positiefs over zeggen en toch geloof ik in ...

    margaritas

    06-12-2023 om 09:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    03-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even aanvullen

    OP mijn logje over LHBTQIA+ kreeg ik een paar reacties waaruit ik afleidde dat sommigen mijn logje wat verkeerd begrepen hebben.

    Wat ik eigenlijk wilde zeggen was dat er vroeger enkel mannen en vrouwen waren en over de rest praatte men niet tenzij verdoken. Intussen weten we dat sommigen echt niet goed in hun lijf zitten en dat daar nu iets kan aan gedaan worden of aanvaard wordt, wat voor mij OK is.

    Ik wilde eerder vooral benadrukken dat ze nu voor elke kleine "afwijking"( eigenlijk niet het juiste woord) van wat we "normaal" noemen namen verzinnen en dat dit uiteindelijk voor een warboel zorgt en het daarom vroeger simpeler was.

    Ik viseerde niemand want ik ben echt breeddenkend genoeg om alles een plaats te geven zolang ze maar niet overdrijven en een etiket plakken op Jan en alleman . Onderwerp gesloten!

    Nog een fijne avond met of zonder sneeuw!

    03-12-2023 om 17:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    02-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste vorst

    Deze morgen hadden we hier -4gr en dat voelde  koud aan maar die eerste vorst zorgt voor mooie foto's. Een aangenaam weekend iedereen

    decembervorst

    02-12-2023 om 10:11 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe woorden

    We worden de dag van vandaag met woorden zoals Woke, lhbtqia en dergelijke naar onze oude kop gegooid dat het een lieve lust is en probeer dan maar om die woorden te begrijpen en al of niet ook te gebruiken. Het duurde even voor mijn interne harddisk het woord lhbtqia+ kon saven…

    Wat betekent is nu eigenlijk lhbtqia+ ?.

    Wij werden opgevoed in een maatschappij waarin mannen en vrouwen bestonden en dat werd op je pas vermeld met een M of een V. Intussen zoveel decennia is het zoveel ingewikkelder geworden. Nu spreken we al over 3 geslachten: M,V,X

    X, de term voor het derde geslacht wordt onder meer gebruikt voor mensen die zichzelf niet als specifiek mannelijk of vrouwelijk beschouwen, of die door anderen niet als zodanig worden beschouwd. Dit derde geslacht omvat meestal transseksuelen en non-binaire mensen, soms ook travestieten en homoseksuelen. De algemene term voor die groep is lhbtqia.

    L: lesbisch: is een vrouw die alleen verliefd wordt op vrouwen of zich alleen seksueel aangetrokken voelt tot vrouwen.

    H: homo: is een man die alleen verliefd wordt op mannen of zich seksueel aangetrokken voelt tot mannen

    B: biseksueel: mensen die zich seksueel aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen.

    Tot hier is dat duidelijk denk ik. Het wordt een beetje ingewikkelder als we het hebben over

    T: transgender: Een jongen die zich eigenlijk een meisje voelt, of andersom. Transgender personen zijn geboren in het verkeerde lichaam. In sommige gevallen willen zij een geslachtsveranderende operatie ondergaan.

    Q: queer : Mensen die deze term gebruiken staan voor een open, brede identiteit en seksualiteit en willen zichzelf niet in een hokje plaatsen qua geslacht en/of seksuele voorkeur. De Q staat voor sommigen ook voor Questioning: iemand die nog niet weet op welk geslacht of gender hij/zij/hen valt.

    I: intersekse: mensen die geboren zijn met mannelijke en vrouwelijke lichaamskenmerken. Iemand heeft bijvoorbeeld een niet volgroeide penis en een vagina-ingang. De term vertelt dus niet op wie je valt of hoe je jezelf identificeert.

    A: aseksueel: Soms voelt iemand zich niet specifiek man en ook niet specifiek vrouw. Als je aseksueel ('ace') bent, heb je weinig tot geen seksuele aantrekkingskracht naar andere mensen. Je kunt wél fysieke opwinding ervaren

    Zij noemen zichzelf vaak non-binair, of genderneutraal. Hun genderidentiteit past dan niet in het hokje ‘man’ en ‘vrouw’. Een X staat dan ook voor een genderneutrale geslachtsaanduiding

    +: dit symbool laat zien dat er nog meer indelingen zijn.

    Voilà zo simpel als bonjours!!!!

    Ik wil nu niet lastig doen maar was het vroeger niet simpelder?Je was ofwel een man of een vrouw basta!

     

    01-12-2023 om 00:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (14)
    29-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdpassering

    Om de tijd te passeren, heb ik gisteren maar eens Sinterklaaskoeken gebakken want het is stilaan de tijd ervoor. Hier in het Antwerpse vind je die koeken niet bij de bakkers . Het is eerder een W- VL gewoonte!

    Mag/kan ik jullie verleiden?

    sinterklaas-koeken sinterklaas-koeken-jpg2

    29-11-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    27-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even in de kast gesnuffeld

    Heb je dat ooit gehad een Poëzie boekje?

    Neen , het gaat hier niet over een boekje waarin je karamellenverzen schreef in je tienerjaren, wie deed dat niet ? Die verzen hadden niets met kunst te maken. Rijmelarij zouden we ze eerder kunnen noemen.

    Ik bedoel zo’n vriendschapsboekje waar diegenen die je dierbaar waren iets in schreven of plakten of zo!

    Ik heb mijn boekje van de jaren 1960/1970 nog liggen en bladerde er vandaag even in. Lang vergeten vriendinnen , vriendjes, leraars, reiscontacten, zelfs mijn (v)echtgenoot die even zijn romantische kant liet zien. Ja… ze staan er allemaal in… en het raakte me wel even!

    Na mij wordt dat weggegooid want mijn “nageslacht” heeft er geen binding mee. Voor mij blijft het een mooie herinnering aan mijn jonge onbezorgde dagen!

    Ons pa was de eerste die er iets in schreef en tekende. Eigenlijk is dit de enige persoonlijke herinnering aan ons pa die ik nog heb. Weer zo’n herinnering of hebbedingetje uit lang vervlogen jaren waardoor een mens weemoedig wordt!

    Waar is die tijd naar toe gevlogen? Het lijkt nog zo dichtbij maar helaas toch veraf!

    27-11-2023 om 09:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    24-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang we nog kunnen volgen. Fijn weekend iedereen

    Gedicht voor bejaarden .....met veel waarheid erin !

     

    Nee, niet naar de balie lopen,

    Daar is niemand meer te zien,

    je kaartje komt uit een machien.

    Je moet dan overal op drukken

    in de hoop dat het zal lukken.

    Pure zenuwsloperij,

    achter jou zie je een rij

    kwaad en tandenknarsend staan,

    want de trein komt er al aan.

     

    Bij de bank wordt er geen geld

    netjes voor je uitgeteld

    want dat is tegen de cultuur,

    nee je geld komt uit de muur.

    Als je maar de code kent,

    anders krijg je nog geen cent.

    Om je nog meer te plezieren,

    mag je internetbankieren.

    Allemaal voor jouw gemak,

    alles onder eigen dak.

    Niemand die er ooit om vroeg,

    blijkbaar is het nooit genoeg.

     

    Man, man, man wat een geploeter,

    alles moet met een computer

    anders doe je echt niet mee.

    Op www en punt Be

    vind je alle informatie,

    wie behoedt je voor frustratie?

    Als dat ding het dan niet doet,

    dan word je toch niet goed.

    Maar dan roept men dat je boft,

    je hebt immers Microsoft.

     

    Ach, je gaat er onderdoor,

    je raakt gewoonweg buiten spoor.

    Nee het is geen kleinigheid,

    oud worden in deze tijd.

     

    SLOT:

    Gelukkig heeft dit “oudje” hier

    op tijd de stap gezet

    en blijft de laptop op een kier

    voor www. of internet.

     

    24-11-2023 om 02:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (21)







    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op In mei leggen ....
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op In mei leggen ....
  • Goeden avond (Dirk)
        op In mei leggen ....
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Mooie 1 mei Natoken (mariska)
        op Bluven goan
  • Een heel fijne feestdag en een mooie zonnige dag . (sylvain)
        op Bluven goan
  • Dag Natoken ,, een geluksbrengertje voor u ,, (Ingrid )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op Bluven goan
  • . . . (Chris)
        op Bluven goan
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!