Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lege nest




    Ze zijn weg de vogeltjes die ik hier al een paar keer met fotootjes aan jullie toonde...Ik zag het lege nestje en dacht zomaar.. zou die moeder vogel nu ook lijden aan een lege nest syndroom en hop.. ik had weer stof voor een logje!! haha

    Als kinderen het nest verlaten, gebeurt dit tijdens een periode wanneer er ook andere veranderingen plaatsvinden. Vaak valt de periode waarin de kinderen het huis verlaten samen met de menopauze. Je voelt je overbodig en dat terwijl je al last hebt van opvliegers, slapeloosheid en lusteloosheid.
    Vrijwel iedereen ervaart op de één of andere manier de symptomen van het lege nest syndroom: het is stil in huis, je doel is weg, je weet je geen raad met al die ruimte en extra tijd. Je zit dan ook nog eens ongeveer in de helft van je leven  en dat zet ook aan tot nadenken. Wil ik nu mijn leven verderzetten zoals ik het de eerste helft heb gedaan of net niet?


    Hoeveel kinderen je ook hebt, het eerste kind dat het ouderlijk huis verlaat, heeft een behoorlijke invloed op de rest van het gezin. De eerste verricht letterlijk baanbrekend werk: doordat hij of zij het huis uitgaat, realiseer je je dat er een nieuwe periode in jouw leven is aangebroken. Gaat de laatste het huis uit dan sluit je daarmee definitief een periode af. Je bent nog steeds ouder, maar geen fulltime verzorger meer. De kinderen zijn volwassen, ze kunnen zich handhaven in de maatschappij. Uiteraard ben je vanaf de zijlijn nog steeds bij hen betrokken, maar het huis is weer van jou en jouw partner al  mag je het niet radicaliseren, want de kinderen blijven nog wel wat hulp nodig hebben, hetzij op een andere manier.
    Dat de kinderen het huis verlaten gebeurt niet zomaar van de ene dag op de andere. Dat gebeurt meestal geleidelijk. Vaak gaan ze eerst op kot en zo gaan ze dan beetje bij beetje uit huis verdwijnen. En dan opeens krijgt je als ouders te maken met een leegte en die moet je op een andere manier vullen en je moet ook op een andere manier met elkaar als partner leren omgaan.
    Dat is meestal niet in twee weken allemaal verwerkt. Dat kan ook niet,  het kost tijd.
    Ook ik heb het zo ervaren toen onze oudste na 5 j unief twee maanden voor hij afstudeerde doodgewoon aankondigde dat hij een studio zocht voor daarna. Ik had mij  voorgesteld dat hij terug naar huis zou komen en we verder konden gaan zoals voordien. Niet dus! Het heeft even geduurd voor ik mij met die gedachte kon verzoenen. Maar uiteindelijk bleek dit de enige juiste keuze geweest te zijn!
    ....
    Het uitvliegen van de kinderen , aan de ene kant een keerpunt in het leven, aan de andere kant is het gewoon een onderdeel ervan. Als moeder ga je door diverse fases heen. De eerste schooldag van je kinderen, de eerste keer alleen buitenspelen dag, de eerste keer niet willen praten dag etc. Maar aan alles wen je en geloof mij,je gaat ook weer genieten.

    Ik ging ook nadenken over hoe ik mijn kinderen had grootgebracht. Ik kwam en kom dingen tegen die ik achteraf anders gedaan zou hebben en dingen waarvan ik denk: toch maar goed dat ik dat toen zo gedaan heb..
    Eerlijk gezegd heb ik dat lege nest syndroom niet meer. Ik zie mijn kinderen een kleinkinderen  regelmatig.  En als ze komen of ik bij hen ben, is het allemaal heel gemoedelijk. Wij voelen ons nog allemaal verbonden aan elkaar zoals altijd.
    Ja... loslaten is een van de moeilijkste dingen die er is en helemaal loslaten kan volgens mij ook niet, het zijn en blijven voor altijd je kinderen. Ja, allerhande gevoelens overspoelden mij ook.  Ik vond het een moeilijke verandering  maar troost je, ik ben er niet gek van geworden hoor. Je draait zomaar niet door. Het is de normaalste zaak van de wereld dat je voor zo iets ingrijpends de tijd nodig hebt.

    Intussen zijn er veel jaren voorbij gegaan sinds de laatste het huis verliet maar ik kan nu rustig zeggen dat ik het goed vind zoals het nu is. Mijn halfbedde en ik hebben weer volop tijd voor elkaar en onze hobbies.  Voorheen waren de kinderen nr 1. Nu staan wij weer centraal zoals in het begin toen het allemaal begon met verliefd zijn, trouwen, kinderen krijgen, carrière maken, zorgen voor het gezin. Minstens twintig jaar ben je als (echt)paar hiermee volop mee bezig. Energie en tijd worden verdeeld om alles zo goed mogelijk draaiend te houden. Aan de relatie samen kom je vaak niet echt toe. Maar dan is het zover, het laatste kind gaat het huis uit en je hebt weer volop tijd voor mekaar.
    Nochtans beweren Britse onderzoekers dat het lege nest syndroom een mythe is.  Volgens hen zijn ouders van wie de kinderen het huis uit trekken juist gelukkiger dan ouders van kinderen die thuis blijven wonen.
    Dat lege nest syndroom zou onwaar zijn .Wanneer kinderen het huis verlaten, zijn ouders juist blij en gelukkig. Ze zijn trots op hun kinderen en vinden het fantastisch dat ze het in hun eentje redden. Wanneer kinderen thuis blijven, denken ouders vaak dat ze iets verkeerds gedaan hebben omdat hun kinderen niet zelfstandig genoeg zijn. Er ontstaan dan ook vaak discussies en ze lopen een hoger risico om een depressie op te lopen.
    De waarheid zal wel ergens in het midden liggen zeker?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (23)

    20-05-2013
    Lieve groetjes


    .


    .

    20-05-2013 om 21:44 geschreven door Erwin


    Dag Natoken.Ik wens Je een mooie nieuwe week toe.Straks krijg Je de fotos van ons afscheid op mijn blog.
    Image and video hosting by TinyPic

    20-05-2013 om 17:00 geschreven door Jos Vande Ghinste


    en of !
    en of je chance hebt gehad met het weer gisteren !!!!een uitzonderlijke dag , je ziet : de weergoden doen soms een effortje voor een lentefeest ( smile ) !!!!vandaag minder hé ... al heel de dag binnen , nog geen mens gezien of gesproken , bah !!!
    maar wel bezig gebleven , want .... zinnen verzetten !

    20-05-2013 om 16:09 geschreven door ani


    Hallo

    Heel interessant om lezen



    20-05-2013 om 15:37 geschreven door Athea


    Hallo

    20-05-2013 om 15:34 geschreven door Athea


    Wens je een fijne nieuwe week vriendin
    Image and video hosting by TinyPic
    Als je met de juiste toon begint aan de dag
    Zal deze bekroond worden met mooie muziek
    Komt de beloning met een gulle lach
    Zeker als het eindigt met romantiek
    Nikki

    20-05-2013 om 13:10 geschreven door Nikki


    nest
    Hoi hoi, Hier zijn de mezen ook uit gevlogen. Kon er niet bij hoeveel wij er gevoed hebben. hah Althans Pa en Ma. In onze tuin is het rijk aan voedsel voor de vogels. Dus ook de duiven, vlaamse gaai 4 stuks Pa en Ma en 2 jong en dan nog de merels en de zwarte / grijze kauw. Ook heel af en toe een specht, en een lijster. Dus een voedsel rijke tuin.
    Misschien wordt bij jouw het nest volgend jaar weer gevuld.  Joke

    20-05-2013 om 12:14 geschreven door joke


    Goede start van de nieuwe week maatje ...

    Photobucket
    x_3b762aaa

    20-05-2013 om 07:19 geschreven door gita


    .
    ,

    20-05-2013 om 07:19 geschreven door gita


    19-05-2013
    Groeten van Fjak@
    Gelukkig was de zon er vandaag voor jullie feest van de tweeling. Ik geef je een dikke kus want ik ben ribbedebie naar mijn bed, bezoek gehad en het was tof
    en gezellig maar nu rusten dus.
    Fjak@ en Pucky die je nog een paar likjes geeft

    19-05-2013 om 18:46 geschreven door Groeten van Fjakk@


    Goedemorgen Natoken.Ik wens Je een fijne Pinksterzondag toe !!!!!
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zondag 19 mei en we vieren vandaag het Hoogfeest van Pinksteren.Ik wens Jullie op de eerste plaats een Zalige Hoogdag van Pinksteren toe.Gisteren werd het voor onze - 14 jarigen een onvergetelijke dag met na 11 uur geleidelijk het zonneke dat rond 14 uur definitief doorbrak en de rest van de dag bleef schijnen met temperaturen tot 23 graden zodat iedereen bruin gebrand om 17 uur tegen hun zin naar het feest konden met daarna 's avonds het gezellig samenzijn met een héél lekkere barbecue.Een dag om NOOIT te vergeten.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk een zonnige Pinksterzondag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    19-05-2013 om 11:02 geschreven door Jos Vande Ghinste


    op een mooie pinksterdag ....



    de lucht is lichtblauw en t zonnetje schijnt op deze pinksterdag !
    ik denk aan jullie met het feest !


    Image and video hosting by TinyPic

    19-05-2013 om 09:04 geschreven door ani


    Fijne Pinksterdag gewenst
    Dit heb je weer mooi gedaan Natoken
    Image and video hosting by TinyPic

    19-05-2013 om 08:54 geschreven door Nikki


    Goeie morgen deze morgen omake als het zo blijft super goed want hier in de kempen is de zon al paraat

    Image and video hosting by TinyPic

    Fijne pinksterdag & lentefeest
    DIKKE knuf
    van ikke voor jou

    19-05-2013 om 06:57 geschreven door Jeske


    zondaggroetjes
    sunday001.jpg


    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze vier kapoentjes

    19-05-2013 om 02:39 geschreven door Patty en Freddy


    18-05-2013
    Groeten van Fjak@

    Weer mooi in beeld gebracht Natoken. Het deed me onmiddellijk denken wanneer Gerrit zijn legerdienst moest doen, hij haatte het leger, maar Duitsland was toen een kortere tijd, dus naar Werl dan maar. Wel de eerste schooldag weende ik de hele dag maar de eerste legerdienst dag zat ik op men werk de ganse dag te huilen,
    ze mochten zeggen maar dat is toch zo erg niet hij komt toch wel terug naar huis niks hielp. Wie stond er de eerste dag al 's avonds thuis Gerrit, ik kan niet tellen hoeveel keren hij gewoon van Werl +-300km 's avonds daar stond en thuis bleef slapen want die dat ginder bleven zopen hun kapot zei hij en ja 'morgen vroeg op om terug te keren. Dus zal het thuis zo slecht nog niet geweest zijn he.Ja men moederhart had het toen erg te verduren . later als hij zelfstandig gaan wonen was en hij moest zo wat heel Europa doorkruisen belde hij me vanop de luchthavens wanneer hij moest wachten, dus wij hebben nog steeds die goeie band.
    Spijtig van zijn ongeval, maar ook daar leert een mens mij leven, morgen komt hij eten dus moeder weeral blij .
    Groetjes en dikke kus, Fjak@ en likje van Pucky die genezen is.

    18-05-2013 om 18:59 geschreven door Groeten van Fjakk@


    Heb er gelukkig weinig last van gehad lieve Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Eerst eens een compliment zoals jij alles zo goed weet te beschrijven.Mijn kinderen verlieten vrij kort na elkaar het ouderlijk huis..eerst mijn dochter die samen ging wonen met degene waar ze nu al lang mee getrouwd is en een dorpje verderop ging wonen...na 2 mnd kreeg mijn zoon een flatje toegewezen..was al 27 dus hoog tijd op eigen benen te gaan staan.Daar viel heel wat te klussen en met de was kwam hij nog hierheen, of om lekker mee te eten.Dus waren we er best wel druk mee...en geen tijd voor dat lege nest syndroom.De enige hoop die je als ouders kunt hebben is dat je een aardige schoonzoon c/q schoondochter erbij krijgt. Een lieve schoonzoon hebben we nog steeds, maar onze zoon heeft er een laat ik maar eerlijk zijn een puinhoop van gemaakt. 1ste schoondochter...heel lief en attent..maar hij wist dat niet op waarde te schatten.De 2de heeft ons leven veranderd, door halve waarheden en hele leugens.Toen is de band verbroken...en ik weet nog niet waarom...ja ik had niet alles met de mantel  der liefde moeten bedekken. Maar oké wat gebeurd is is gebeurd...belangrijker vind ik nu mijn gezondheid lieverd...ben voor controle bij de chirurg geweest en hij was zeer tevreden. Al blijf ik wel onder controle en ben ik snel moe na de bestralingen...ik ben weer gezond en hoop dat te blijven.
    Ik dank je hartelijk voor je medeleven en steun...en wens je geluk en gezondheid en heel fijne Pinksterdagen toe, met lieve groetjes en een warme dank je wel knuffel van Rozemarijn.xx

    18-05-2013 om 15:26 geschreven door Roze


    speciaal voor jou !
    het lege nest : toen , zo lang geleden kocht mijn lief deze spreuk voor me in Redu ( in 't frans ) in een boekenwinkeltje op "hand geschept papier"
    ik had toen erg last van alle kwalen die jij hier omschrijft , en dan bedoel ik ook letterlijk alles , die spreuk heeft me dan ook jarenlang erg geholpen
    ik heb ze even opgezocht , zo'n waarheid hé !!
    gelukkig heb ik dat niet meer , ik kon ze op tijd " vrijlaten " = loslaten !
    want zo gaat het ; na de studie zijn ze klaar voor de wereld , maar de liefde blijft voor hun " nest " ook hoor !!

    voor morgen : die tweeling staat ook bijna zover , wanneer ze nu hun lentefeest doen ! PROFICIAT aan ouders en grootouders , jullie hebben het prachtig gedaan !
    Image and video hosting by TinyPic

    18-05-2013 om 08:58 geschreven door ani


    Piepelou ...

    Image and video hosting by TinyPic

    Deed afgeschreven in het begin omake
    maar dat is al lang voorbij ...
    komt ook om dat ze het deurtje hier goed weten ..
    dat altijd openstaat !
    en morgen steken ze hun pootjes weer onder tafel geen bbq
    ik ben bang dat die nat wordt
    fijn lentefeest mateke ...voor jullie clanneke ! 
    geniet er met volle teugen van !
    Ondanks het vies miezerig weertje, wens ik  je  
    een gezellige pinsterweekend
    Je mag al mijn lettertjes lezen
    Je mag al mijn plaatjes kijken
    nadien een woordje achter laten
    En daarvoor krijg je van mij 
    een dik bedankje
    warme groetjes en knuf
    van ikke voor jou

    18-05-2013 om 07:30 geschreven door Jeske


    Piepelou ...hier zijn we weer na een fijn dagje Amsterdam
    .

    18-05-2013 om 07:25 geschreven door Jeske


    Fijne Pinksterdagen ...

    zaterdagplaatje174.gif

    x_3b7dd6bc

    18-05-2013 om 05:36 geschreven door gita


    .
    ,

    18-05-2013 om 05:36 geschreven door gita


    weekendgroetjes
    weekend411.gif

    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze vier schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en
    een dikke knuffel van onze vier lieve rakkers.

    18-05-2013 om 03:15 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!