Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rel rond Zwarte Pieten

    Ik weet het wel .. wie ben ik om daarover mijn gal te spuwen maar toch... de heisa die nu rond Zwarte Pieten gevoerd wordt, vind ik gewoonweg belachelijk. Blijkbaar is het "in" om te protesteren tegen alle vaste waarden en heilige huisjes de dag van vandaag. Wat hebben onze ouders, voorouders en wij toch verkeerd geleefd...

    Komaan zeg.. om wat gaat het hier?

    Volgens mijn om een jarenlange traditie om de kinderen te plezieren.. Een mythe waar we allemaal in geloofd hebben en die we doorgaven aan onze kinderen omdat het zo zalig is om die gezichtjes te zien stralen of openbloeien bij het zien van Sint en Piet.... En dat deze laatste zwart is daar maakten we toch geen problemen rond, hij was wel door de schoorsteen naar binnen gekomen he!! Maar ja, de minderheden schijnen de dag van vandaag de meerderheid te overstemmen op alle gebied...sociaal , religieus...ethisch en etnologisch. Zovelen hebben de dag van vandaag zo'n lange tenen en vinden in alles een teken van racisme ook al is dat nooit de bedoeling geweest!

    Staat men de dag van vandaag wel stil bij wat het voor de kinderwereld betekent? De Sint en Piet waren toch al altijd van hen en nu wordt het een politieke kwestie .. een ver van hun bedschow want zij willen enkel maar de Sint en zijn roetzwarte Piet zien!

    Ik vraag me af waarom in alles het slechtste dient te worden gezocht. Als ouder worden we er attent op gemaakt je kind positief te benaderen. Niet zeggen je bent stout maar wel dat is niet flink. Dit geeft een heel andere klank aan de negatieve handeling.
    In de media wordt nu volop vermeld hoe negatief de uitstraling is van Zwarte Piet. Ik vraag me af of iemand onder ons vroeger ooit gedacht heeft dat men met Deze Piet verwees naar de tijd van de slavernij? Een domme knecht, zwart van huidskleur die een blanke man helpt… Is dit nu niet helemaal uit zijn context getrokken?

    Het gaat over een oude, goede man die geholpen wordt door speelse mannetjes die over daken lopen en zich vele nachten door schoorstenen laten zakken om al die kinderen te verrassen met wat leuks en lekkers toch?
    Helaas trekt men alles uit z’n context, komen er frustraties tov andere bevolkingsgroepen naar boven omdat enkelen het een hetze waard vinden. Zielig toch?

    Hier zou gewoon nog niet over gediscussieerd mogen worden. Je kan in alles en iedereen iets slecht vinden maar even makkelijk het positieve.. Tjongejonge, en gaat daar ons belastinggeld naartoe, naar ministers die zich bezighouden met hoe zwart en wanneer zwarte Piet zwart mag zien? Je zou beginnen denken dat die ministers “werkzoekende” zijn hè?

    Zwarte piet is er al altijd geweest, waarom moet men overal iets achter zoeken. Ben ik racist omdat ik opgegroeid ben met Zwarte Piet? Leer ik mijn kinderen racisme aan omdat ze opgegroeid zijn met Zwart Piet en de Sint? Laat de Sint en de Piet gewoon hun ding doen zoals dansen, zingen, springen.....Net zij maken het feest van de Sint belangrijk en niet zij zijn de slaafjes dit heb ik nooit zo geleerd dit heb ik nooit zo aangeleerd aan mijn kinderen Het is een warme traditie voor onze kinderen die in ere dient gehouden te worden!

    Alle waarden waarop onze maatschappij al eeuwen draait, worden stilaan met een grote korrel zout genomen en vaak wordt het kind met het badwater weggegooid! 

    Gisteren zag ik een Piet met een geel gezicht op TV. Geel lieve mensen!! Moeten we straks vrezen dat de Aziaten die hier wonen op straat komen...?

    Waarom is het zo moeilijk de dag van vandaag om bij de essentie te blijven? Of worden wij oud? Zeg het mij ik volg soms al lang niet meer!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (20)

    18-11-2014
    Pannekoeken in de vorm van zwarte pieten zullen ook wel smaken Natoken



    CheersmetpatattenPascalklein_zps6fab795f.jpg

    18-11-2014 om 21:34 geschreven door rudi


    Zwarte Pieten





    ik kan enkel maar beamen wat je schreef rond deze 'kwestie''. Hebbben onze lage landen geen grotere problemen op te lossen? En als het dan direct de kerk kan raken, dan is het voor velen zeker een voltreffer. Arm Vlaanderen, al heeft Nederland de kat de bel aangebonden, en op wat een gronden!

    18-11-2014 om 19:26 geschreven door Maarten


    Lieve groetjes Nikki
    Image and video hosting by TinyPic
    Vannacht hoorde ik de bloemen over jou fluisteren.
    En nieuwsgierig legde ik mijn oren te luisteren.
    En bloem vertelde over hoe bijzonder jij voor me was.
    Een andere bloem fluisterde over de glimlach als je dit las.
    De bloemen waren blij terecht te komen bij een van de fijnste mens.
    Nikki

    18-11-2014 om 15:20 geschreven door Nikki


    De Media zijn er ook schuldig aan lieve Natoken

    Image and video hosting by TinyPic

    Er kwam hier op gegeven moment een dame uit
    Verweggiestan...die vond dat Zwarte Piet een
    vorm van Racisme was en toen kreeg je het
    gedonder in de glazen. De media hadden er
    beter aan gedaan er zelf niet zo'n ophef over
    te maken lieverd. Veel jongeren zag ik hier
    protesteren om relletjes te schoppen.
    Sinterklaas is en moet blijven een kinderfeest.
    En wie zorgt er voor de nodige vrolijkheid?
    Juist dat is onze vertrouwde Zwarte Piet met
    zijn blanke ziel.Gelukkig zijn er veel mensen
    die zich er niets van aantrekken en wie weet
    volgend jaar is alles weer zoals het was.
    Ik wens je een fijne dag verder...met lieve
    groetjes en een warme knuffel van mij...
    Rozemarijn xx

    18-11-2014 om 12:33 geschreven door roze


    Groeten van Fjak@

    Ikhou het kort Natoken want ik heb al slecht nieuws ontvangen vandaag, iemand in de familie 36j overleden , niet dat ik daar contact mee had maar het is verschietelijk.

    Groetjes Fjak@ en Pucky

    18-11-2014 om 10:51 geschreven door Fjak@


    Goedemorgen Natoken.De wekelijkse trein stopt vandaag in het dinsdagstation en laten we er een mooie dag van maken !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 18 november.Het weer ziet er rustig en kalm uit.Het is droog voor het ogenblik want gisteren rond 16 uur kregen we een pittig buitje te verwerken.Maar we mogen nog steeds niet klagen al zou het in het weekend enkele dagen kouder kunnen worden en mogen we voor de eerste keer de vriezeman verwachten.Ik wens Jullie dan ook een fijne en een gezellige dinsdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    18-11-2014 om 10:23 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Protest

    Weet je wat het probleem is Natoken... dat die "minderheid" een grote bek heeft en de "meerderheid" zwijgt als vermoord... waarom... omdat het teveel moeite is in de tegenaanval te gaan... zijn ze te onverschillig en laten ze maar begaan tot het te laat is en dan beginnen ze te klagen... ik ben echt geen ruziezoekster maar de laatste tijd erger ik me blauw aan al die mistoestanden en sinds ik me op FB heb begeven wordt het alsmaar erger en kan ik het niet laten mijn ongezouten mening ook te spuien...  mijn bloeddruk zegt me ermee te stoppen maar ik kan het gewoon niet laten... tegen onrecht heb ik altijd al gesteigerd en een oude aap etc. etc... dit gezegd zijnde... knuffel!

    18-11-2014 om 09:58 geschreven door Myette


    Dinsdaggroetjes maatje ...

    Beste Krabbels

    18-11-2014 om 08:39 geschreven door gita


    fijne dag vandaag !

    durf eens stil te staan
    je staat versteld van wat je ziet   !

    liefs meeuw

    <aflying bird photo: A peacock flying peacockflying.jpg

    18-11-2014 om 06:57 geschreven door meeuw


    Nen goeiemergent uit Retie ...al regent het momenteel

    Te weten hoe oud je kunt worden

    is het meesterwerk van wijsheid,

    en één van de moeilijkste hoofdstukken van de grote kunst van het leven.


    Image and video hosting by TinyPic


    van mij mag dat blijven doorgaan die herbloei tot de tulpjes komen hihi maar dat is tegen de natuur in zeker ... ik hou zoniet van die koude en de sneeuw zie ik wel graag maar liefst als er niemand op de baan moet... als je het weer hoort over de hele wereld zitten wij toch op een bevoorrecht plaatsje ...eigenlijk met alles !

    Lieve groetjes en een knuffel !!:-D
    Een fijne gezellige start van het dagje ...

    18-11-2014 om 06:23 geschreven door Jeske


    Lieve groetjes


    .


    .

    18-11-2014 om 00:38 geschreven door Erwin


    17-11-2014
    Groeten van Fjak@

    Ze komen graag in West-Europa wonen, maar onze Europese ministers hebben het 5 na twaalf laten komen. Wij kunnen onze tradities niet houden omdat die amokmakers

    al onze goeie tradities niet gekend hebben, en zij willen HUN WIL UITVOEREN zoniet vinden ze wel een manier om ons het te laten voelen dat zij machtig zijn en wij klein.

    Erg toch die kindervriend vergeet toch niemand en de zwarte piet die op de daken liep om via de schouw binnen te komen, wat was men kinderhartje altijd vol spanning.

    Eerst met je mooiste geschrift al een brief schrijven naar de Sint om te zeggen wat je hart verlangde en dan heel braaf zijn de dagen ervoor want anders zou de Sint en Zwarte Piet niet komen. En dan de nacht dat ze gingen komen vond mijn pa altijd eens aan een oude schuurpoort te rammelen maar ik wist niet dat het pa was neen de Sint, ja hij zal toch komen ,nog vlug een weesgegroetje bidden want dat was dan meer van de schrik van dat lawaai maar hij was er toch elk jaar omdat ik zo braaf was. En dan vroeg opsaan ja daar stond wat ik zo graag wou een van de chocolade was er altijd van iets de kop af, dat was voor mijn grote Tervuerense herder dat deze enen nacht in de keuken moest slapen in plaats van in de living en dat beest deed dat dan nog ook.

    Fjak@ en Pucky komen je een dikke knuffel geven Natoken en tot morgen in bloggenland

    17-11-2014 om 19:50 geschreven door Fjak@


    ha , ik loop enkele jaren langer mee dan jij .... en maak me niet meer druk ...

    en ... jij zit nog midden tussen de pieten ( sorry ) de kleine kinderen , , dus normaal dat je daar bezig mee bent .

    ,maar lieve Natoken , laat waaien meid , de moeite niet om je druk te maken  .

    17-11-2014 om 18:15 geschreven door ani


    Pssssst, 't is te kikke ,geef alle pieten een pannekoek uit de muisfrigo Natoken en iedereen zwijgt erover




    Van harte bedankt:
    voor
    - * Je * -
    bezoekje maatje(s)

    17-11-2014 om 14:16 geschreven door rudi


    Goedemorgen Natoken.Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven.Een nieuwe week - nieuwe dromen die hopelijk uit zullen komen !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 17 november.Het weekend is reeds historie en we starten een nieuwe week met veel verse moed.Buiten is het grijs en niet koud doch naar het einde van deze week zou het weleens voor de eerste keer kunnen vriezen.We plukken de dag zoals hij komt en ik wens Jullie een mooie en een gezellige maandag en een goede start van deze nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    17-11-2014 om 10:16 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Wens je een fijne nieuwe week vriendin
    Dit heb je goed geschreven en ben het met je volledig eens Natoken belachelijk he
    Image and video hosting by TinyPic
    Kijk in de sterren, kijk in de nacht.
    doe een wens en wens iets wat
     je nooit van jezelf verwacht.
    Blijf genieten, houd moed.
    want wanneer jij het al bent vergeten,
     maakt die ene wens alles goed!
    Nikki

    17-11-2014 om 09:43 geschreven door Nikki


    Dag blogmaatje
    animaatjes-fijne-dag-733679.gif
    Fijne start van deze nieuwe week
    Groetjes Rita

    17-11-2014 om 07:56 geschreven door Beverse Weetjes


    ...

    Dat heb je goed gezegd,en ben het er volledig mee eens,je zou zowaar denken dat daar niks dan 'zeurpieten' rondlopen,en ja,die gele...nu je het zegt,binnenkort de chinezen...en die zijn ook met veel he,nu zeg ik niet dat ik de wijsheid in pacht heb,maar eigenlijk is dit het niet waard om ons druk over te maken,trouwens ..zoals Toon Hermans zegt....de Sint...een schijnheiligaard he(als je het al gezien hebt ,weet je waarover ik het heb,haha)Dus ..leve de sint en ZWARTE piet! Dikke kus! xxx

    17-11-2014 om 07:55 geschreven door lipske


    Maak er een tof nieuw weekske van maatje

    Als je niet graag doet wat je doet

    en niet doet wat je wél graag doet,

    dan heb je wanklank boven muziek verkozen


    Image and video hosting by TinyPic


    lk snap er geen bal van waar ze mee bezig zijn die enkelingen ...en dat er dan nog zoveel aandacht naar toe gaat ...ze hadden die beter kunnen negeren ... en dat ze eens laten wat er al is !

    Lieve groetjes en een knuffel !!:-D
    Een fijne gezellige start van de week ...

    images?q=tbn:ANd9GcT7EgaJ6I8-dxV_3oZLSQzYTgZY-I4qAKuYc8fXIvHh-IHNs9fQxQ

    17-11-2014 om 06:59 geschreven door Jeske


    ja Natoken, ze zoeken spijkers op laag water ...

    heel voorzichtig begin ik aan een gloednieuwe dag
    probeer er iets moois van te maken   ...

    liefs meeuw

    <afly away photo: Fly far away. n4SHLVOTP6_zpselvfglwl.jpg

    17-11-2014 om 06:57 geschreven door meeuw









    Laatste commentaren
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!