Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je er ooit al eens bij stilgestaan?

    Op deze nationale feestdag wil ik het over een totaal andere boeg gooien... ver van politiek en zo..

    Het leven is een doolhof van deuren Soms stel ik mij vragen bij de doodeenvoudigste dingen en onlangs toen ik onze voordeur opende was het weer van dat. Ik vroeg mij in feite af hoeveel keer ik die deur al had geopend en hoeveel keren ik in mijn leven al een deur had geopend om de één af andere reden. Sommige deuren gingen vlot open en bij andere moest ik heel hard duwen terwijl er zelfs deuren waren die ik op mijn neus gekregen heb.

    De eerste deur die ze voor mij geopend hebben moet deze in de kliniek van Izegem geweest zijn toen ze mij daar uit de verloskamer gevoerd hebben. Daarna draaiden mijn ouders de sleutel in het sleutelgat van ons huis in Ingelmunster.  Zeer eigenaardig was dat die voordeur meestal gesloten was en maar juist werd geopend als de gang gekuist moest worden en voor de rest kwam iedereen via de achterdeur in de veranda binnen. Ja, in de tijd dat de Oostbloklanden nog verder van bij ons lagen stonden de deuren altijd op een kier en liepen familie, buren en kennissen binnen zonder kloppen. Dat was nog in de tijd waar de deur voor iedereen openstond en dat terwijl een deur een beetje de grens van het huis is.

    Sommige deuren hadden iets speciaals, De wc die buiten stond was ook voorzien van een deur en wat er mij opviel was dat er kleine opening in de vorm van een hartje in gemaakt was. Was dat om naar binnen te kijken en te zien hoe je op de troon zat of was het om de stank naar buiten te laten en de vliegen een vluchtroute naar binnen te geven?

    Ja, elke deur had wel zijn eigen karakter, sommigen waren vernist anderen geverfd . Er waren deuren die een schurend scharniertje hadden en waar we met de snelheid van het openen wisten wie er binnen gekomen was. Op bepaalde uren moest men de deuren voorzichtig openen en stilletjes sluiten omdat er nog iemand sliep of je stiekem naar binnen kwam...en als op een zomerse dag alle deuren openstonden om te verluchten dan was het vaak de wind die de deur met een harde smak dichtsloeg. Bij fel onweer rammelden sommige deuren en af en toe moest je dan met een mes een steentje van onder de deur verwijderen omdat ze anders bleef haperen en knarsen. En hoewel het verhaal de Ronde deed dat Sinterklaas door de schouw gekropen kwam om mijn pop en mijn puzzel in mijn twee schoenen te steken, kwam hij meestal met een harde klop op de deur en met veel zwier de snoep naar binnen gooien. Ja, iedereen kwam via de deur naar binnen, meneer Pastoor, meneer de dokter, de buren en zoveel anderen die hun voeten aan dezelfde mat wreven.

    Naarmate het modernisme zijn intrede deed, zijn ook de deuren geëvolueerd. Een modern huis vroeg trendy deuren en sommigen werden zelfs van een naamplaatje zoals keuken, badkamer, slaapkamer enz voorzien. De herenhuizen hadden grote hoge deuren volgens de standing van de bewoners en op een boerenhof was een kleine deur voldoende om de warmte binnen te houden.

    Maar niet alleen het huis opent zijn deuren ook de kleerkast, de koelkast, de keukenkast, allen hebben ze deuren om iets af te schermen. De auto, de tram, de trein hebben allen hun eigen deur met aangepast klinken. Duizenden keren heb ik al een deur geopend en gesloten en je kan het zo zot niet bedenken of je staat wel ergens voor een deur. Ja, er bestaan zelfs virtuele deuren waar je via de computer de digitale klink kunt bedienen om in een andere wereld of bij anderen binnen te stappen.

    Men staat er niet bij stil welke functie en invloed een deur op ons leven wel heeft. Men voelt zich veiliger bij het afsluiten van de deur ’s avonds en als ik zo eens goed nadenk heeft een groot gedeelte van mijn jeugd zich afgespeeld tussen twee soorten deuren. De deuren thuis maar ook op op internaat waar ik opgesloten zat, zelfs al vloog ik voor straf in de gang en stond ik plots aan de andere kant van de deur. Voor sommige deuren stond ik met schrik  zoals de deur van de dokter toen ik met buikpijn op visite ging en direct naar het ziekenhuis gevoerd werd met een accute appendix. Of de deur bij de tandarts waar de deur tussen de wachtzaal en de praktijk de grens was van schudden en beven.

    En dan zijn er nog van die dagen waar ze in het leven voor u een deur openen terwijl er helemaal geen deur te bespeuren valt en dat zullen dus eerder ingebeelde deuren zijn.

    Geen mens die kan zeggen hoeveel deuren hij al geopend heeft en niemand die ooit statistieken zag van de deurgang in ons leven. Ik weet het ’t is misschien onnozel omdat niemand er bij stilstaat en toch stel ik er mij vragen bij. En blijkbaar zal je  als je je kaars uitgeblazen hebt ook nog voor een deur komen te staan .. die van Sint Pieter of is dat eerder een poort? Maar ja, over poorten ga ik niet uitweiden want dat is weer een ander verhaal, zeker als men weet dat men sommige deuren of poorten beter gesloten houdt.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    22-07-2015
    Lieve groetjes


    .


    .

    22-07-2015 om 23:43 geschreven door Erwin


    DEUREN

    Animation1voormaarten.gif EEN PRACHT VAN EEN TEKST EN ZO HERKENBAAR!

    22-07-2015 om 18:54 geschreven door Maarten


    dag Natoken

    het leven is zo teer als een pluimpje    ...   laat ons genieten van elke dag   !

    veel liefs van meeuw

    feather photo: Feather 01 Feather01.jpg

    22-07-2015 om 15:06 geschreven door meeuw


    Deuren

    Hehe mijn koppeke draait zot van al die deuren... bij ons dienen deuren ook om mee te smijten als we ruzie hebben... goedkoper dan nieuw servies te moeten kopen.

    Momenteel alles rustig hier in huize Myette... te warm om met iets te smijten.

    Dikke knuffel en tot de volgende!

    22-07-2015 om 14:32 geschreven door Myette


    Obat zal de meubelen moeten redden bij Club & ik heb een abonnement bij Valencia genomen Natoken(hmm)



    volem%20te...%20klein%20voor%20banner%20op%20blog_zpsdznwcuv7.jpg

    22-07-2015 om 14:04 geschreven door rudi


    Groeten van Fjak@

    Ook zoals bij Ani was mijn eerste deur thuis waar ik geboren ben, ik wou er dan nog niet uit ook haha .

    En vroeger in de zomer zaten de mensen buiten en wij maar luisteren naar hun verhalen, allemaal vroeger want nu , gelukkig hebben we goede buren ,maar ja we lopen ook de deur niet plat. Als je me een tijdje niet hoort ik ben heel moe en ziek, morgen naar de dokter.

    Groeten van Fjak@ en pootje van Pucky

    22-07-2015 om 12:10 geschreven door Fjak@


    goedemorgen
    Image Hosted by uploader.be
    Ik heb een nieuw blog geopend
    Een kijkje komen nemen mag altijd
    Iedereen is van harte welkom
    Image Hosted by uploader.be

    22-07-2015 om 08:39 geschreven door noella


    Piepelou Natokan
    Image and video hosting by TinyPic
     
    Bij ons in het Witgoor was het altijd de achterdeur ..en dat is daar nu nog bij de echte witgoorse ...het voorbije weekend was het daar kermis ...en de jeugd zet het dorp nog altijd opstelde justekes als vroeger het is nog altijd een gezellige plaats waar ik graag kom ..al ben ik er dit jaar niet geweest ...hier word alle bij ons ook de achterdeur gebruikt ...
     
    Er bestaat geen groter verkwister dan de gierigaard:
    hij verspilt zijn ganse leven aan de verkrijging van datgene,
    waarvan hij kan noch wil genieten.
     
    Bedankt voor de bezoekjes & je lieve woordjes tot de volgende,
    geniet van het dagje ... ga ik ook doen
    Wacht niet op een goede dag, maak er een!
    dikke knuffel Jeske

    22-07-2015 om 06:48 geschreven door Jeske


    21-07-2015
    dag Natoken

    dankjewel voor de troostende woorden
    dat klein gabaar doet zo'n deugd    ...

    liefs meeuw

    white rose photo: white rose f_whiterose1m_71a9edb.jpg

    21-07-2015 om 17:07 geschreven door meeuw


    heel mooie overpeizing !

    bij ons was 't altijd de voordeur en die had geen bel en was nooit op slot ! je kwam meteen in de leefkeuken binnen !

    we hadden een poort maar dat was  om langs achter binnen te gaan met vracht ! mijn eerste deur was onze voordeur  , want ik ben thuis geboren ( hahaha ) .

    Lissewege , vroeger gingen we elk jaar in de zomer naar de tentoonstelling gaan kijken en iets eten in ter Doest .... vroeger ... ach ...

    21-07-2015 om 17:04 geschreven door ani


    goedemorgen
    Image Hosted by uploader.be
    Ik heb een nieuw blog geopend
    Een kijkje komen nemen mag altijd
    Iedereen is van harte welkom
    Image Hosted by uploader.be

    21-07-2015 om 09:16 geschreven door noella









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!