Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    12-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het belooft niet zo eenvoudig te worden...

    Zoals de meesten onder jullie geef ook ik toe dat het goed is dat we de diagnose kennen maar of dat de zaak eenvoudiger maakt?
    In huis en familiekring kan mits wat zoeken en uitproberen een mouw aangepast worden wat het glutenvrij eten betreft, maar eenmaal buitenhuis? Je kan zo'n kind toch niet sociaal isoleren omwille van het feit dat ze niets " alledaags" mag eten, ze kan nu al niet alles meedoen omwille van die reuma. Als die gluten affaire haar nu ook nog eens " anders" maakt, dan zal ze toch sterk in haar schoentjes moeten staan om haar plaatsje op te eisen en het zal op termijn veel discipline vragen om de regels consequent te volgen.
    Er komt veel meer bij kijken dan zo op het eerste zicht, zeker omdat ze nog zo klein is! Tot die bedenking zijn we al na één dag gekomen.

    Vandaag loopt er een heel ongelukkig kindje rond , zelfs haar zonnig lachje is verdwenen. De dochter heeft het haar proberen uit te leggen waarom ze anders moet eten want ze begrijpt haar situatie redelijk goed maar eten was al 2 jaar een probleem en na vandaag belooft het niets goeds!. De geur van het brood is al voldoende om er niet van te eten.  De koekjes wil ze niet proeven, de glutenvrije spaghetti die de mama gemaakt heeft, raakt ze niet aan. Ze heeft enkel 5 "crakotjes" ( ook glutenvrij)  met goeie boter binnen op een ganse dag. In het ziekenhuis hadden ze gezegd:" Over een paar maanden hebben jullie een ander kind". Als dat zo blijft, inderdaad een humeurig, triestig en ondervoed kindje..... We hebben het gevreesd want eten is de laatste twee jaar al een martelgang bij haar! Straks mogen we hier én dochter én kleindochter oppeppen!! Iedereen heeft de oplossing maar  je moet ervoor staan om te weten dat het niet zo simpel is zeker niet bij een kleintje met een heel sterk willetje!

    Ik was er nochtans vol moed ingevlogen.
    Bojako kent mij blijkbaar al heel goed ( smile) want inderdaad ik ben gisterenmorgen direct in gang geschoten om in de buurt op zoek te gaan naar winkels waar glutenvrije koekjes, brood enz. verkocht werden. Ik viel toch wel bijna op mijn gat als ik de prijzen zag van glutenvrij spul! Minstens dubbel zo duur!
    Ik vond bloem om zelf glutenvrij brood te bakken en betaalde  maar even 4,95 euro voor 1kg! Daarvoor koop ik 5kg gewone bloem om zelf brood te bakken. Ook de koekjes liggen dubbel in prijs en het is nog maar de vraag of Kitiara die zal lusten want de dame in de dieet/bio winkel zei dat het wel even aanpassen is aan de smaak!  Maar er zijn altijd lieve blogmensen met het hart op de juiste plaats. Zo ééntje is Thea ( de link naar haar blog vind je onder mijn favorieten) Zij stuurde mij een recept door om zelf glutenvrije koekjes te bakken en dat zal oma zeker doen zodra ik de juiste bloem op de kop kan tikken!. Het is dan nog af te wachten of onze Kit die zal lusten!! En na het telefoontje met de dochter zakt de moed mij ook in de schoenen!

    Maar ik vond toch  iets lekkers hoop ik nl een reepje chocolade van amper 10cm en een halve cm dik ... 0,95 euro. Niet te geloven!! Ik vond ook bloem om pannenkoekjes te maken en chapelure om zelf kroketten te maken of iets te paneren als ze eens bij ons komen want als je eens nagaat , er zitten bijna overal gluten in. Ijsjes kunnen zolang ze maar niet met koekjes geserveerd worden, trouwens ik heb voor de ijsjes ook al een oplossing. Alleen glutenvrije snoepjes heb ik nog niet gevonden maar ik ben ook nog maar in buurtwinkels ( colruyt, carrefour en Delhaize) gaan zien en in de biowinkel zag ik geen snoepjes! Ik ben op zoek naar een glutenvrije zaak in de buurt, die moeten er toch ook zijn en daar zal het aanbod wel groter zijn. En zie het was alsof Thea mijn gedachten las want ze stuurde mij een link door naar een site waar je winkels in de buurt kan opzoeken. Er zijn er 2 binnen een straal van 15 km hier! Bedankt Thea!!

    Ik hoorde van de dochter dat ze om te starten terug zou overschakelen naar de klaargemaakte maaltijden voor baby's mocht iets anders niet lukken. Blijkbaar zijn die altijd glutenvrij en dan zal ze geleidelijk aan op zelfgemaakte maaltijden overschakelen want Kitiara moet gewoon weer leren eten. Het wordt iets van lange adem, zoveel is duidelijk!!




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    13-05-2011
    Goedemorgen Na
    Het zal  inderdaad zeker niet simpel zijn, Maar de beste oplossing is inderdaad om er gewoon in te vliegen en niet bij de pakken te gaan neerzitten. Want daar heeft je kleindochter helemaal niets aan.
    Lieve groetjes
    Loes

    37649916.png

    13-05-2011 om 06:36 geschreven door Loewiesa


    12-05-2011
    wat ik gisteren al zei: niet zo simpel, zoeken en passen...en de lieve meid zich ook aanpassen wat niet zo evident is vanaf dag 1.... dus ook van jullie kant even Geduld Natoken.... het zal zeker beteren !
     

    Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati ! 

    Het weinige dat ik weet, dank ik aan mijn onwetendheid


    Wie van zijn onwetendheid genezen wil, moet haar eerst opbiechten


    Image Hosted by ImageShack.us

    oeverpraha.jpg

    12-05-2011 om 21:25 geschreven door Amor Fati


    Lieve Natoken
    Denk eens goed na wat zij voorheen wel graag at.
    Misschien is dat een idee om op verder te borduren. Laat het me gerust weten zodat ik met jullie mee kan denken.
    En blijf haar vooral vertellen dat zij heel speciaal is en daarom ook speciale dingen te eten krijgt.
    Geen kind krijgt graag te horen dat hij iets niet mag, dus probeer dat te voorkomen.
    De kleine meid zal straks gegarandeerd minder last van haar buik krijgen en daardoor waarschijnlijk ook zin weer in eten krijgen.
    Er blijkt een Alber Heyn winkel in Brassaat te zijn (geopend sinds half maart 2011), maar ik heb geen idee of dat ver bij jullie vandaan is.
    Het voordeel van bij Albert Heyn (AH) winkelen is dat zijn eigenmerk artikelen altijd aangeven of het glutenvrij is. Een korenaar met een streep er door.
    Wanneer het een en ander niet lukt, stuur me dan je adres, dan kan ik je misschien iets toesturen.

    12-05-2011 om 20:01 geschreven door thea


    lieve groetjes xxxx
    Lieverd dit moet erg zijn voor de lieve meid,maar ik weet dat oma alles zal doen voor de lieve schat
    Image and video hosting by TinyPic
    De mooiste dingen....
    in het leven,
    kun je niet aanraken,
    je moet ze voelen met je hart.
    Nikki

    12-05-2011 om 17:17 geschreven door Nikki


    het zou een wonder zijn...
    ...mocht Kitiara al vanaf dag 1 met plezier aan het eten slaan. Er zal vast veel geduld bij komen kijken en ik hoop met jullie mee, dat het tij snel mag keren. Ik heb op de prijslijst van mijne mulder gezien en de bloem voor glutenvrij brood kost bij hem 3,60 per kg, vanaf 5 kg is het 3,30 /kg. Nog steeds duur, maar toch al ruim een euro per kg minder hé... Geef maar een gil als we er voor jullie moeten meebrengen. Sterkte buurke! Knuffels

    12-05-2011 om 13:53 geschreven door paz


    Fjak@
    Oma zal er wel iets op vinden dat is zeker. maar de kleine lieve schat moet kunnen een knopje omdraaien en dat kan met veel liefde en doorzettingsvermogen. Nu heb ik ook wat gegoogeld en ja het is niet goedkoop maar het is te vinden wat toch al zegt dat er veel mensen en kids op deze wijze moeten hebben leren leven .Nu kan ik misschien wat
    stout overkomen maar het eetprobleem kan dus wel opgelost worden, de klein zal zich wel beter voelen na een tijdje en toch inzien dat de mama en oma enkel goed willen doen voor haar.
    Natoken een dikke steunknuffel en als ik ooit iets kan doen zeg het maar.
    Vif xx

    12-05-2011 om 10:28 geschreven door Fjak@


    Piepelou
    Jullie zijn vertrokken op en moeilijke weg mateke ...hopelijk keert het tij en begint julie poppemieke eens wat geproeft toch te eten ! en jij wat geslapen ? gelukkig hebben we hier een oma die aan het experimenteren gaat ...steunknufke ...moest ik iets tegen komen over gluten vrij ...ik stuur het je steunknufke

    12-05-2011 om 06:47 geschreven door Jeske


    *
    Dat het simpel en gemakkelijk is zul je niemand horen zeggen. En al zeker niet omdat het kleintje sowieso al geen goede eter is. Zelfs voor goede eters moet de omschakeling naar glutenvrije voeding al niet gemakkelijk zijn, laat staan....
    Dat het glutenvrije voedsel veel duurder is dan gewone is nog de minste zorg, als ze maar al begon te eten!
    Ik duim alvast heel hard en als ik kan helpen, het geeft niet wat, roep dan maar.
    XXXX...

    12-05-2011 om 01:57 geschreven door Huismusje/Petra


    Hallo

    Dit moet erg zijn voor het kleintje...maar ze heeft een lieve oma die waarschijnlijk toch lekkere koekjes enz gaat proberen te bakken ...






    12-05-2011 om 00:52 geschreven door Athea









    Laatste commentaren
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!