Ingredienten: 300 gr vlinderpasta Zout en peper 1 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder) 1 courgette in blokjes 1 rode paprika in blokjes 1 ui, gesnipperd 2 tl Italiaanse kruiden (of oregano of basilicum) 1 tl paprikapoeder 1 pakje gezeefde tomaten 250 gr gehakt
Bereiding: Kook de pasta gaar met zout volgens de verpakking. Bak het gehakt aan in een pan met wat olie. Doe de ui, paprika en courgette erbij en de kruiden. Schep alles goed door en laat het gehakt gaar worden. Doe dan de gezeefde tomaten erbij en 1 glaasje water. Laat dit met de deksel erop op zacht vuur 45 minuten tot een uurtje pruttelen. Je saus wordt zo heerlijk! Saus mengen met de pasta
1 ui 1 groene paprika Half bakje champignons 1 gele paprika Zout en peper Knoflook 1 tl Italiaanse kruiden of Oregano of Basilicum 1 tl paprikapoeder 1 groot blikje tomatenpuree (of twee kleintjes) 250 gr gehakt Wat water Macaroni
Bereiding: Kook de macaroni gaar in water met zout. Bak het gehakt in olie bruin. Snijd de paprika's en ui in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg ze toe aan het gehakt en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden toe en de tomatenpuree. Dan zoveel water erbij tot een lekker sausje ontstaat. Laat dit lekker pruttelen en voeg eventueel wat water toe als het te dik is. Macaroni afgieten en erdoor scheppen
Ingredienten voor 2 personen: 1 aubergine Zout en peper Bloem Pasta (het liefst penne) 1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld 1 ui 1 teentje knoflook Basilicum of Italiaanse kruiden Geraspte kaas Olijven
Bereiding: Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus. Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Ingredienten voor 5 personen: 500 gr gehakt 600 gr pasta 1 courgette 1 grote ui 1 groene paprika 1 blikje tomatenpuree 1 blik gepelde tomaten in stukjes 1 teentje knoflook Oregano Tijm Peper en zout
Bereiding: Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de paprika en courgette (met schil) in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Kruid het gehakt met zout en peper en bak het in een wok goudbruin. Haal het dan eruit en fruit de ui erin met de knoflook. Voeg dan het gehakt weer toe en de tomatenpuree en roerbak dit een paar minuten. Voeg dan de courgette, paprika en gepelde tomaten toe en roer dit goed door. Doe de kruiden naar smaak erbij en weer goed mengen. Laat dit nog een paar minuten roerbakken op middelhoog vuur. Breng desnoods op smaak met zout en (witte) peper. Giet de macaroni af en schep de saus erdoor. Lekker met geraspte (Parmezaanse) kaas
Ingredienten: 1 kleine kip in stukken (of kippenbouten), schoongemaakt en zonder vel 1 grote ui, gesnipperd 1 tomaat, ontveld en in klein stukjes Koriander en peterselie Zout en peper Snufje saffraan 1 tl gember 1 tl ras el hanout Paar aardappels in stukken 1 grote wortel in stukken Paar olijven
Bereiding: Bak de kip in wat olie aan. Doe de ui, tomaat, koriander en peterselie erbij. Dan de kruiden en water. Breng aan de kook en laat de kip gaar worden. Haal de kip dan uit de pan en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe in de achtergebleven mra9 de aardapel en wortel en voeg eventueel wat water toe. Breng aan d ekook en laat gaar worden. De kip ondertussen in de oven onder de grill (of op een hoge stand) goudbruin laten worden. Tenslotte de olijven even met de groenten meewarmen. Serveren op een bord
Ingredienten voor het gehakt: 350 gr gehakt (kan meer of minder zijn) Zout en peper Komijn 2 teentjes knoflook 1 ui Peterselie en koriander 4 tomaten, ontveld en in stukjes 1 el tomatenpuree Saffraan Olijven Ingredienten voor de aardappelkoekjes: Paar aardappels Zout en peper Klontje boter Scheutje melk 1 ei Bloem Paneermeel
Bereiding: Meng het gehakt met 1 tl peper, 1 tl zout, 1 geperst teentje knoflook, wat koriander en peterselie. Maak hier kleine balletjes van en bak ze bruin in een beetje olie. Haal ze dan uit de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaten toe en de koriander en peterselie. 1 tl peper, 1 tl zout en 1/2 tl komijn toevoegen en klein snufje saffraan. Laat dit een kwartiertje pruttelen. Pureer het dan in een blender of met de staafmixer en doe terug in de pan. De tomatenpuree erbij en de balletjes weer en eventueel wat water als het te dik is. Ook de olijven toevoegen en dit nog 10 minuutjes laten pruttelen.
Maak ondertussen de aardappelkoekjes door de aardappels te schillen en gaar te koken met wat zout. Stamp ze fijn met een klontje boter en scheutje melk en breng de puree op smaak met zout en peper. Laat de puree afkoelen. Maak kleine koekjes, haal ze door bloem, dan geklopt ei en dan door paneermeel. Bak ze in een laag hete olie aan beide zijden goudbruin (niet te hoog vuur doen en op tijd omdraaien, want ze zijn snel bruin).
Ingredienten: 2 kippenbouten 1 blikje doperwten Stuk of 6 aardappels, geschild en door de helft 1 tl zout 1 tl zwarte peper 1 tl gember Mespuntje komijn 1 tl ras el hanout 1/2 tl paprikapoeder (ik vind het lekker met deze kruiden, maar je kan ook je eigen kruiden nemen) Olijfolie 1 ui 1 tomaat Koriander en peterselie
Bereiding: Maak de kip goed schoon (ik haal altijd al het vel en veel vet eraf en dat stuk bij het pootje). Snipper de ui, ontvel de tomaat en snijd in stukjes. Verhit olie in een pan of tajin en doe hierin de ui en tomaat. Bak dit even tot het zacht is. Leg dan het vlees erin, doe er een deel van de kruiden bij en bak aan beide zijden bruin. Doe er dan water bij (niet te veel!) en laat het op zacht vuur bijna gaar koken. Haal het vlees er dan uit. Doe dan de aardappels erbij en de rest van de kruiden. Leg het vlees erop en laat het verder op zacht vuur gaar koken (eventueel wat warm water erbij doen). Op het laatst de doperwten erbij doen en even doorwarmen. Smeer dan de kip in met kipkruiden en leg in een ovenschaal met boter en olie. Laat deze in een oven van 225 graden bruin en knapperig worden. Serveer in de tajin of op een bord
Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel
Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.
Ingredienten: 500 gr vermicelli Zout naar smaak Half glaasje zonnebloemolie 2 liter water 2 el boter Voor de saus: 2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld 1 grote ui 1 grote tomaat, ontveld en in stukjes Zout en peper Gember Kaneel Saffraan Koriander en peterselie 1 el suiker
Bereiding: Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter. Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is. Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken. Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel
Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.
Ingredienten: 500 gr vermicelli Zout naar smaak Half glaasje zonnebloemolie 2 liter water 2 el boter Voor de saus: 2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld 1 grote ui 1 grote tomaat, ontveld en in stukjes Zout en peper Gember Kaneel Saffraan Koriander en peterselie 1 el suiker
Bereiding: Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter. Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is. Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken. Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
ipovenschotel met groenten een aardappel Ingredienten: 6 kippenvleugels, schoongemaakt en doormidden 1 ui, gesnipperd 1 rode paprika in blokjes 1 groene paprika in blokjes Handje doperwten 1 tomaat zonder schil en pitjes in stukjes Paar aardappels in plakjes Flinke scheut zonnebloemolie 1 tl kipkruiden 1/2 tl gember 1/2 tl zout 1 tl ras el hanout 1 tl peper Snufje saffraan Paar takjes koriander, fijngehakt
Bereiding: Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal met een beetje olie in. Meng de groenten in de schaal, meng de olie met de kruiden en meng dit door het groenten-kipmengsel. Giet er ongeveer 100 ml water bij aan de zijkant en zet in de oven voor 45 min tot een uur. Eerst een half uurtje met aluminiumfolie en daarna zonder folie om bruin te laten worden
Ingredienten voor het gehakt: 350 gr gehakt (kan meer of minder zijn) Zout en peper Komijn 2 teentjes knoflook 1 ui Peterselie en koriander 4 tomaten, ontveld en in stukjes 1 el tomatenpuree Saffraan Olijven Ingredienten voor de aardappelkoekjes: Paar aardappels Zout en peper Klontje boter Scheutje melk 1 ei Bloem Paneermeel
Bereiding: Meng het gehakt met 1 tl peper, 1 tl zout, 1 geperst teentje knoflook, wat koriander en peterselie. Maak hier kleine balletjes van en bak ze bruin in een beetje olie. Haal ze dan uit de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaten toe en de koriander en peterselie. 1 tl peper, 1 tl zout en 1/2 tl komijn toevoegen en klein snufje saffraan. Laat dit een kwartiertje pruttelen. Pureer het dan in een blender of met de staafmixer en doe terug in de pan. De tomatenpuree erbij en de balletjes weer en eventueel wat water als het te dik is. Ook de olijven toevoegen en dit nog 10 minuutjes laten pruttelen.
Maak ondertussen de aardappelkoekjes door de aardappels te schillen en gaar te koken met wat zout. Stamp ze fijn met een klontje boter en scheutje melk en breng de puree op smaak met zout en peper. Laat de puree afkoelen. Maak kleine koekjes, haal ze door bloem, dan geklopt ei en dan door paneermeel. Bak ze in een laag hete olie aan beide zijden goudbruin (niet te hoog vuur doen en op tijd omdraaien, want ze zijn snel bruin
Ingredienten: 250 gr gehakt 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1 groene paprika, in blokjes Halve courgette in blokjes 1 tomaat, zonder pitjes en in blokjes (met schil!) 1 wortel in blokjes 2 aardappels in blokjes Handje doperwtjes (diepvries) Zout en peper 1 tl paprikapoeder 1 tl ras el hanout
Bereiding: Kook de rijst met de aardappelblokjes en wortelblokjes gaar in water met zout. Bak in een wok het gehakt bruin en voeg de ui, paprika, knoflook, kruiden en courgette toe. Bak dit eventjes door en laat op zacht vuur even pruttelen. Schep dan de gare rijst, aardappel- en wortelblokjes erdoor en voeg de tomaatstukjes en doperwtjes toe en laat dit nog 5 minuten bakken.
Bereiding: Kook de rijst met wat zout en de saffraan gaar. Snijde de wortel in plakjes, de aardappels in blokjes en de sperziebonen in stukjes. Kook ze in water met wat zout gaar. Bak in een wok de visfilet en prak met een vork fijn in stukjes. Voeg de kruiden toe en bak de ui en paprika mee. Voeg dan de rijst en groenten toe een schep alles goed door elkaar
Ingredienten: 1 Chinese kool of 1 witte kool Voor het gehakt: 500 gr gehakt Peterselie en koriander Zout en peper Korianderpoeder Snufje komijn 1 tl paprikapoeder 2 teentjes knoflook Voor de saus: 1 blik tomatenblokjes 1 klein blikje tomatenpuree Zout en peper Koriander en peterselie 1 teentje knoflook 1 klein uitje 1 tl paprikapoeder
Bereiding: Meng het gehakt met de kruiden en maak er rolletjes van. Haal de bladeren van de kool los en haal het onderste harde gedeelte weg. Kook ze dan kort in een pan water tot ze zacht zijn en laat ze dan uitlekken. Spoel ze wel even af met koud water. Neem dan een blaadje kool. Leg hierop een rolletje gehakt en rol het op als een loempia. Leg met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal en doe dit met alle koolbladeren. Doe dan de ui, knoflook, koriander en peterselie in de keukenmachine of hakker. Mix het goed fijn. Dan de tomaten en tomatenpuree erbij en de rest van de kruiden en mix het tot een sausje. Giet over de koolrolletjes en bak op 200 graden in een half uurtje gaar. Lekker met rijst
Oftewel gehaktballetjes met groenten, rijst en satesaus Ingredienten voor 4 personen: 300 gr rijst 1 spitskool 250 gr sperziebonen (vers of uit de diepvries) 500 gr gehakt (ik heb runder gebruikt, maar je kan ook lamsgehakt nemen) 2 teentjes knoflook 2 el olie 3 tomaten Zout en peper 1 bakje satesaus van de Remia (je kan ook een ander merk nemen)
Bereiding: Kook de rijst volgens de verpakking. Snijdt de spitskool in smalle reepjes en maak de sperziebonen schoon. Meng het gehakt met zout, peper en de knoflook en draai hier balletjes van. Kook de spitskoolreepjes en de sperziebonen in 6-8 minuten in kokend water beetgaar. Bak de gehaktballetjes in de olie goudbruin en gaar. Snijdt de tomaten in dunne partjes en verwijder de zaadjes. Maak de satesaus warm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de groenten af en laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier. Meng de tomaten door de warme groenten. Schep rijst op de borden en verdeel hierover de groenten. Daarop of omheen de gehaktballetjes en de satesaus erover gieten..
Ingredienten voor 5 personen: 4 kipfilets Kipkruiden 2-3 teentjes knoflook (hangt ervanaf of je er van houdt) 8 mienestjes (honig) Zout en peper Ketjap asin naar smaak Ketjap manis naar smaak 1 klein uitje fijngesneden 1 bamigroentenpakket 1 tomaat in reepjes 4 champignons in plakjes 1 kippenbouillonblokje 1/2 tl kurkuma 1/2 tl ketoembar (korianderpoeder) Scheutje (wok)olie
Bereiding: Bereid de mie volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met kipkruiden. Laat dit even intrekken voor een paar uur (hoeft niet per se, maar is wel lekkerder). Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in de (wok)olie in een wok de ui en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de ketjap, zout, peper, bouillonblokje, kurkuma en koenjit toe. Schep dit goed om en voeg dan de kipblokjes toe. Bak deze goed gaar en bruin. Kluts ondertussen de twee eieren met de melk en maak hier een omelet van in een koekenpan. Snijd deze omelet in reepjes. Giet de mienestjes af en laat het in de pan even rusten. Schep de bamigroenten door de kipblokjes en meng dit goed. Laat het een paar minuten roerbakken tot de groenten een beetje geslonken zijn. Voeg dan de gekookte mie toe en schep het goed door. Even doorwarmen en serveren met satsesaus, augurken, omeletreepjes, gebakken ei of atjar tjampoer.
Ingredienten: 1 pakje bladerdeeg 1 blik kipknakworstjes (mini's) Eventueel wat curry 1 losgeklopte eidooier met wat water erbij
Bereiding: Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je twee rechthoeken krijgt. Leg twee knakworstjes op ieder plakje en vouw dubbel tot een vierkantje. Druk de randen goed aan. Bestrijk met eidooier en bak op 220 graden gaar in ongeveer 20 minuten
Ingredienten: 3 aardappels in blokjes 1 wortel in blokjes Paar champignons in plakjes Halve courgette in blokjes 1 ui, gesnipperd (of andere groenten, wat je in huis hebt of lekker vindt) Zout en peper Beetje knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook) 1 tl kerrie 4 eieren
Bereiding: Kook de wortel en aardappel gaar in wat water met een beetje zout. Bak ondertussen in wat olie de champignons, ui en courgette aan. Voeg zout en peper toe en wat knoflook. Giet de aardappel en wortel af en schep erdoor. Voeg dan de kerrie toe en laat het wat afkoelen. Klop 4 eieren los en meng de groenten erdoor. Verhit olie in een koekenpan en schep hierin steeds wat van het eimengsel. Bak kleine tortillatjes
Kook het water en doe hier de gekruide en in balletjes gerolde gehakt bij. Voeg de kruiden, laurierblaadjes en knorr toe. Voeg de de helft van de mahdnoes en koesbor toe. Rasp de tomaat erbij. Voeg een half pakje tomaatsaus erbij en breng het geheel 10 min aan de kook. Voeg nu de sopegroente toe en breng weer 10 min aan de kook. Maak nu en papje van 4 eetlepels bloem, de andere helft van de mahdnoes en koesbor, 1 blikje tomaat purree en water. Doe een handje vermicelie in de soep en het papje en blijf gedurende 5 minuten roeren.
Een heerlijke soep!!
(het papje kun je weg laten, dan heb je gewoon een bouillon
1 kg vlees ( heb hier rundsvlees gebruikt, maar kan met lamsvlees ook) 2 fijngehakte uien half bosje fijngehakte koriander ( ik had deze samen met de uien in een hakmolen) olijfolie 1 eetlepel suiker 1koffielepel gember 1koffielepel kaneel zout, peper,tikje safraan,komijn.
Je doet olijfolie in je pan en braad je vlees hier bruin in, voeg nu de ui en koriander toe en doe je deksel even op de pan.........na 10 min roer je er ff in en voeg je suiker en al de kruiden toe............ voeg ongeveer 1 l water toe en laat je vlees gaarsudderen........
Als je vlees gaar is voeg je een eetlepel honing toe en laat je het vlees op zacht vuur nog 10 sudderen.
Pruimen: ff koken in een bodempje water+eetlepel suiker+kaneelstokje Ongeveer 15 min, daarna giet je dit water af en doe je bij de pruimen.....wat olie ( witte) lepeltje boter,lepel honing en een half koffielepeltje kaneel...........laat dit op zacht vuur karameliseren.........als je ziet dat de pruimen dik en zacht zijn mag je het vuurtje uitzetten.
Doe hetzelfde met de rozijntjes maar in een ander pannetje.
Amandelen schillen en bakken in hete olie.
Schik je vlees op een bord en doe er wat saus op gevolgd door de rozijntjes,pruimen en als laatst de amandelen
le3des fijngehakte ui 1 geraspt tomaatje knoflook 1 groene paprika in stukjes 1 wortel in stukjes Fijngehakte koriander wat kleine stukjes vlees ( als je er vis bijbakt dan hoeft dit niet of als je een veggie-le3des wil dan ook niet) blokje aardappel of pompoen. lepel tomatenconcentraat bouillonblokje ( ik gebruik rund) zout,peper,gember,paprikapoeder,tikje safraan en als je van pittig houdt wat sambal olijfolie
Je doet eerst de olijfolie en dan al de groenten en de gewassen le3des erbij..........ff aanstoven, kruiden en dan kokend water erbij doen.....dan laten garen, kan soms een uurtje duren en dan de pompoen of aardappel erbij.........
Water ongeveer 3 maal je volume van le3des........dus per glas le3des 3 glazen water
Nodig: 300 gr gehakt 1 fijngehakte ui 2 geperste teentjes knoflook scheut olijfolie peper,zout,sambal,tikje gember 80 gr rijst, laten koken Meng dit alles samen en doe hierbij het vruchtvlees van de courgetten!
6 courgetten, doorlangs gesneden en ontdaan van vruchtvlees ( het vruchtvlees fijnhakken en toevoegen aan het gehakt mengsel) 4 tomaten in schijfjes fijngehakte koriander wat tomatenpasata
Neem een kommetje, doe hierin wat tomatenpasata en kruid deze met peper, zout,olijfolie en giet dit dan op de bodem van je bakblik. Leg hierop de halve courgetten, vul de courgette met het gehaktmengsel........mag best veel zijn......... Leg hierop dakpansgewijs de tomaten op en bestrooi royaal met koriander............hierop wat zout en wat olijfolie.
Toedekken met alu-folie en in de oven voor 45 min laten bakken................na 45 min de folie verwijderen, je zult zien dat er vocht is vrijgekomen............laat dit verdampen gedurende een 20 min......... en klaar om op te dienen...... Oventemperatuur:220 graden
Doe de olie in een pan en bak de vermicelli hierin bruin ( pas op brandt snel aan) doe hierin de boter en als die gesmolten is de gewassen rijst. doe er water bij en laat dit gaarkoken. op laag vuur zout naar smaak..... Als de rijst gaar is en het water verdampt dan laat je de rijst ff met een deksel op de pan rusten dan krijg je een drogere korrel ipv een kleffe.
Rijst Kipflet Perziken in blik Ui Knoflook zout en peper Gezeefde tomatensaus ketjap
Bereidingswijze:
Je kookt de rijst. Kip wassen met azijn zout en water,daarna n stukjes snijden Je snijdt de ui in stukjes,dit bak je met geperste knoflook. Kip bakken met ketjap. Zout en peper bijdoen. Als de kip gaar is,pakje gezeefde tomatensaus bijdoen, als laatst perziken uit late lekken en in stukjes snijden.