Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    24-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tino Tabak

    Reeds om 7.30’ gingen de renners van start in de laatste rit van de Katalaanse Week. In 213km reden de renners van Berga naar Malgrat. Reeds kort na de start was het Antonio Menendez die uit het peloton wegreed. Zijn maximale voorsprong bedroeg 10’, dat was het ogenblik dat men in het peloton ging reageren. Tijdens de klim van de dag konden 6 renners zich afscheiden, leider Poulidor reed tweemaal lek en zou met 1’40” achterstand de aankomst bereiken. De koploper werd pas enkele kilometers voor de streep gegrepen. Het was de Nederlander Tino Tabak die de rit won voor Miguel-Maria Lasa deze werd uiteindelijk eindwinnaar. De vroege vluchter Menendez wist zich nog 3e te plaatsen. In het eindklassement moest Raymond Poulidor zich met 43” gewonnen geven. Voor de Nederlander Tabak was er in de eindstand een 6e plaats, eerste Belg werd Herman Vanspringel op plaats 11.

    Inde Ronde van Algerije voor liefhebbers blijven de Belgen winnen. Frans Van Looy zorgt voor de 3e Belgische ritzege, nu was hij de snelste in de 4e rit Batna-Biskra over een afstand van 117km. Tweede werd de Zweed Lennart Fagerlund, de Deen Werner Blaudzun. Nieuwe leider is de Rus Nikolei Gorelow.

    24-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Katalaanse Week is de vierde en zwaarste rit Seo Urgel- Berga over 202km gekenmerkt door een lange ontsnapping van de Nederlander Tino Tabak en de Spanjaard José-Manuel Fuente. Deze twee reden meer dan 140km aan de leiding in een rit waarin men onderweg 2 cols over moest en de aankomst lag op de Alt Santuari de Queralt. Hun voorsprong is op zeker ogenblik tot 5’ opgelopen. Het is pas op 200 meter van de streep dat zij werden bij gebeend door het drietal Lasa, Delisle en leider Poulidor. In de spurt op de 1174meter hoge berg was het Miguel-Maria Lasa die won voor Raymond Delisle en Raymond Poulidor die 2” prijsgaf. Wim Prinsen op 9” reed Tino Tabak nog vooraf en was plaats 6 voor Jesus Manzaneque die op 15” volgde. Raymond Poulidor blijft leider.

    Voor onze Belgische liefhebbers was het in de Ronde van Algerije na gisteren opnieuw prijs. Nu was het Frans Van Looy die de 3e rit Setif-Batna over 166km won voor de Rus Nikolei Gorelow, Gustaaf Hermans, Ryszard Szurkowski, die leider blijft en werd de Deen Werner Blaudzun 5e. Een 10e plaats was er voor de Nederlander Fritz Schür allen in dezelfde tijd als de winnaar.

    23-03-2012 om 06:03 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De wielerbaan van Oostende schorst elke bedrijvigheid tengevolge van een konflikt met de Belgische Wielerbond. Deze piste is al sinds meerdere jaren de laatste overgebleven zomerpiste, waar een normale koersbedrijvigheid was. Enkel Rocourt waar voor de nationale titels werd gereden was een concurrent, maar was de publieke opkomst nooit schitterend, waardoor de Bond veel geld misliep. Oostende was bereid om 100.000fr. te betalen om de nationale kampioenschappen te mogen inrichten. Het voorstel werd in Brussel gunstig onthaald, maar op 8/3 liet men per brief weten dat Rocourt al sinds oktober de toezegging had. Hierdoor heeft het sportcomité van Oostende laten weten alle bedrijvigheid voor 1972, inclusief de geplande voorbereiding voor onze liefhebbers met het oog op de Olympische Spelen te schorsen.

    De Nederlander Harry Jansen die op 20/2 in de G.P. Laigueglia 2e eindigde is wegens een positieve dopingonderzoek door de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond een maand met uitstel geschorst. Hij krijgt tevens een geldboete van 150.000 lire.

    22-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Montblanch-Andorra 179km is de 3e rit in de Katalaanse Week. Te Tarrega waren het Vander Vleuten en Swerts die na de spurt voor de knelpunten doorgingen, tot 3’ uitliepen maar toen is de reactie van het peloton gekomen en werden zij opnieuw ingelopen. Toen was het Labourdette die ten aanval trok, 2’ voorsprong bijeen fietste, toen is Poulidor in de tegenaanval gegaan en kreeg mee: Diaz, Delisle en Danguillaume, zij kwamen vlug bij de koploper en lieten hem ook achter. De aankomst lag op de helling San Miguel het waren Poulidor en Delisle die wegreden en in een spurt met twee was Raymond Delisle de snelste. De eerste Nederlander was Wim Schepers hij eindigde 7e op 1’11”. Beste Belg was op plaats 22 Herman Vanspringel met 2’20” achterstand. Raymond Poulidor blijft uiteraard leider.

    Tweede rit in de Ronde van Algerije Tizi Ouzou-Bedjaja over 133km mocht een Belgische zege vieren. Het was Gustaaf Hermans die won voor de Duitser Dieter Koslar. Szurkowski blijft leider.

    22-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden
    WSC Knokke Sportief kreeg voor hun 4e grote prijs van de Stad Knokke 133 renners aan de start, zij moesten in 17 ronden 145km overbruggen. De eerste uitloper met 7 kwam reeds vroeg op gang het waren Omloop, Vanden Neste, Steegmans, Coene, Bruggeman, Dury en snelheidskampioen Van Lancker. Na 80km werden de 6 gegrepen want Van Lancker was lek gereden. Een nieuwe poging van Delaere, Verplancke, Van Vlierberghe, Wyckaert en Walter Planckaert die niet meer dan 15” voorsprong konden nemen werd in de laatste ronde teniet gedaan. Het was Rik Van Linden die op kop vertrok en het ook volhield en won voor: Willy De Geest, Marc Demeyer, Willy Abbeloos, Fons Debal, Roger Rosiers, Julien Van Geerbergen, Jan Janssen, Giovanni Jimenez en sluit Willy Planckaert de top10 af. Tijden de spurt was er een ernstige valpartij waarbij Dirk Baert ernstig gewond werd. Andere slachtoffers waren: Vic Nuelant, Richard Bukacki, Eddy Goossens, Paul Aerts, Staf Van Roosbroeck, Michaël Wright, Emiel Lambrecht, Guido Reybroeck, Fernand Hermie en Aimé Delaere.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Gooik waar na 115km Paul Lannoo solo toekwam. Op 10” volgde Jacques Mean en Florent Van Kerckhove, zoon van Henri “Kwik” Van Kerckhove.

    22-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Tijdens een trainingstocht met enkele ploegmaats is Frans Verbeeck licht gewond geraakt. Te Scherpenheuvel is Frans in aanraking gekomen met een vrachtwagen, maar heeft zijn weg kunnen verder zetten.

    21-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    Leider Raymond Poulidor en zijn ploegmakkers hebben de 2e rit Sabadell-Valls gecontroleerd. Van bij het begin hielden zij er een hels tempo op na. Eens men in de bergzone kwam werd de groep uiteengetrokken. Op de 1e col van de dag kwam de Nederlander Pustjens als 1e door voor Fuente (Sp) en Prinsen (Ned). Op 54km van het einde mochten Van der Vleuten en Lopez Carill wat voorsprong nemen, waar werden opnieuw tot de orde geroepen. Bij een valpartij waren Van Impe, Gandarias en Jourden de voornaamste slachtoffers, de Fransman moest de strijd staken. Op de 2e col was het Fuente die eerst boven kwam, in de afzink kwam het grootste gedeelte van het peloton opnieuw samen. In de eindspurt was het Cyrille Guimard die het haalde voor zijn ploegmaat Jacques Mourioux en Miguel-Maria Lasa. Eerste Belg werd Roger Swerts op plaats 7, de Nederlander Gérard Vianen werd 8e en Vic Van Schil 9e. Een tweede peloton had een achterstand van 2’10” met o.a. Van Vlierden en Bracke. Onze landgenoot Georges Vandenberghe was niet meer van start gegaan. Raymond Poulidor blijft leider.

    Voor de liefhebbers is de Ronde van Algerije begonnen, met een rit in lijn van Alger naar Tizi Ouzou, na 98km was het de Pool Ryszard Szurkowski die won voor de Duitser Wilfried Trott en de Rus Nikolai Gorelow.

    21-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Katalaanse week moest na het forfait van Eddy Merckx, het ook zonder Luis Ocana stellen. Deze rittenwedstrijd is gestart met een rit in lijn: Castelldefes-Hospitalet over 134km en een tijdrit van 15km te Montjuich. In de voormiddag ging de zege naar Miguel-Maria Lasa voor J.M. Lopez-Rodriguez, J.L. Uribezublia, J.Ponton en S. Lazcano werd 5e.

    Na de middag won Raymond Poulidor de tijdrit en werd tevens leider. Raymond Delisle werd 2e op 25” en Herman Vanspringel eindigde 3e op 28”. Een 10e plaats was er voor Vic Van Schil en Lucien Van Impe werd 12e. Van Nederlandse zijde plaatste Tino Tabak zich 7e.

    In Hyères (Frankrijk) werd de 4e trofee der kampioenen betwist, deze wedstrijd wordt ingericht door Velo-Club Hyères. De wedstrijd bestond uit een tijdrit van 1,6km gewonnen door Charly Grosskost (Fr) 2’08” voor Franco Bitossi (It) 2’13”. In de rit in lijn 45km reed in de derde ronde Wolfshohl weg in het gezelschap van de Deen Leif Mortensen, waarna de Nederlander Schepers en de Fransman Daniel Ducreux kwamen aansluiten, deze laatste zou nog gelost worden, zodat men met drie naar de eindmeet reed. Rolf Wolfshohl haalde het voor Leif Mortensen en Wim Schepers. Op 40” werd Charly Grosskost 4e en 2” later werd Franco Bitossi vijfde.

    Het omnium van Petit-Foret (Frankrijk) werd gewonnen door Frans Verbeeck 65punten voor Eddy Merckx 59p. en Willy Planckaert.

    20-03-2012 om 06:44 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    De in Mechelen geboren, 84 jarige Gerard Bosch van Drakensteyn is in Den Haag overleden. In de periode van 1908 t/m 1928 was hij vele malen Nederlands kampioen van sprint, km tijdrijden en lange afstand met gangmaking. Op de Olympische Spelen van ’28 in Amsterdam won hij de zilveren medaille op de km met staande start. Op 15/7/1968 werd hij benoemd tot lid van verdienste van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie. Aangezien zijn ouders geen goed oog hadden in het fietsen van hun zoon heeft hij onder verschillende schuilnamen gereden.

    20-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    In België was er vandaag enkel een wedstrijd voor liefhebbers te Moeskroen waar de zege voor Marnix Lannoo was, René Dillen werd 2e en Henri Michiels 3e.

    20-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Luc Van Goidsenhoven
    Te Kemzeke kwamen 110 renners aan de start voor de Omloop van het Waasland. Mede door het mooie weer was er een enorme belangstelling. Na 30km kwam de eerste ontsnapping met Kindt, De Buysschere, Vande Vijver, De Smit (Ned), Willy In’t Ven en Bruggeman. Door hun goede verstandhouding hadden zij na 90km een voorsprong van 2’45”. Dat was het moment dat Van Vlierberghe en Peelman het welletjes vonden. Onder hun druk kwam er reaktie van de groep waaruit Verhaegen en Hendrickx wegreden, en was de voorsprong al tot 1’40” geslonken. Na 20km jagen kwamen de twee aansluiten, maar was na 150km alles te herdoen. Maar De Buysschere reed opnieuw weg, zeven renners kwamen aansluiten en de beslissing was gevallen. In de eindspurt was Luc Van Goidsenhoven 2 lengten sneller dan Daniël Verplancke, André Doyen, Christian De Buysschere, Christian Callens, Jos van Beers (Ned) Johan De Muynck en Julien Knockaert. Het peloton volgde op 25” en werd de spurt voor plaats 9 gewonnen door Ronny Vande Vijver voor Eddy Verstraeten, Willy Van den Eynde en de rest.

    19-03-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Gent-Ieper (Wisselbeker L. Beddeleem) kreeg 123 renners aan de start, na 153km was in een spurt met drie José Van Ackere de snelste voor Gerry Catteeuw en Ludo Delcroix. Op 10” volgde Willy Govaerts, 20” later was voor plaats 5 Freddy Coeck de snelste voor August Herijgers, Serge Vandaele, Roger De Beukelaer, Jacky Breda en met René Dillen is de top10 volledig.

    Voor de tweede proef van de schaal Frans Theelen kwamen 99 renners opdagen, waaronder 36 Nederlanders en 2 Italianen. Alhoewel men voor de start iet of wat schrik had van de Nederlanders hebben die nooit een rol van betekenis gespeeld. Op de omloop van 3,8km is het een echte vluchtkoers geworden, zij die het waagden kregen nooit meer dan 25” voorsprong. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam een 8tal met een honderdtal meter voorbij de streep, toch het ganse peloton kwam terug. In de eindspurt was Gusraaf Verboven (hij werd ook leider in het regelmatigheidscriterium) met 1 lengte de snelste voor Gustaaf Van Gossum, de Nederlander Mari van Venrooy en Clement Van Ransbeek. 69 renners werden 5e gelijk geplaatst.

    In Kortrijk-Dutsel gelegen in het Leuvense, namen 96 renners de start en was Jean-Marie Coenen de snelste en stonden mee op het podium: Jos Vandermeulen en August Van Laethem.

    In Luik-Celles won Marc Van Ouytsel voor zijn tweelingbroer Luc en werd Bernard Bourguignon 3e, de in België wonende Pedro Pardo werd 4e en de Luxemburger Robert Prei plaatste zich 5e.

    Liefst 126 renners namen de start voor 110km te Moen en was het de Nederlander Toine Van Den Bunder die solo over de meet kwam. Op 35” versloeg Jos Van Ransbeeck, Clement Van Ransbeeck, Eddy Ronquetti en werd Martin Declercq 5e.

    Freddy Libouton behaalde zijn 1e seizoenszege te Grand Leez bij Namen voor Jacques Martin en Gino Tazza.

    Een volledig Nederlands podium te Oud-Turnhout waar Cees Swinkels won voor Peter Nieuwenhuis en Fedor den Hertog.

    Voor Mark Verbeeck (Turnhout) was er in het Franse Lillers een 3e plaats achter de Fransen Willy Moriaux en Jean-Claude Guyot.

    In Nederland won Cees Bal de Omloop v/d Baronie, hij had 17” voorsprong op Klaas Balk, Cees Van der Meyden, Jo Vrancken en Rink Cornelisse.

    19-03-2012 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Duitsland was er Köln-Schuld-Frechen waar de profs 176km reden en de liefhebbers 140km. De zege bij de profs was voor de Nederlander Harry Jansen die 1’48” voorsprong had op zijn landgenoot Harm Ottenbros, Graeme Gilmore (Aus), Wilfried Peffgen (Dui), onze landgenoten Alfons Debal, Frans Staes, Karel-Heinz Muddeman (Dui), Wim Kelleneers (Ned), Hendrik Mariën (Bel) en met Dieter Puschel is de top10 volledig. Bij de liefhebbers was de zege voor Josef Flachs (Dui) voor zijn landgenoten, Klaus-Peter Thaler en Alfred Gaida en de Nederlander Alfons Veelers.

    Na gisteren het criterium was er nu te Chequers (Gb) de G.P. ook nu was Sid Barras na 140km de beste voor Collin Lewis en werd op 3” Dave Nie derde.

    In Portugal waren liefst drie wedstrijden: Lisboa waar Fernando Mendes won, in Porto was de zege voor Joaquim Andrade en te Sangalhos won Lino Santos.

    19-03-2012 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps sportpaleis

    .
    Raf Constant
    In het Antwerpse sportpaleis was er de voorbereidingsmeeting tot de O.S. van Munchen, tussen België en Nederland. Slechts een 300tal toeschouwers kwamen hiervoor afgezakt. Men begon met de Snelheid: 1e reeks – Maveau wint van Van Doorn – Langkruis verslaat Snellinx. – 2e reeks: Maveau wint van Langkruis en Snellinx verslaat Van Doorn. In de individuele achtervolging wint Schuyten van Zeebroeck. Dan zijn er 2 reeksen tandem: 1e reeks winst voor Snellinx-Soetaert die met 10”74/100 een nieuw sportpaleisrecord vestigen tegen Balk-Van Doorn. In de 2e reeks is de winst voor de Nederlanders. Vervolgens is er de Olympische achtervolging, hier zijn het de Nederlanders (Schuyten-Dekkers-Kamper-Nieuwenhuis) die met een tijd van 4’34”3/5 een nieuw sportpaleisrecord vestigen, voor België reden: Vande Putte, Van Ransbeeck, Daelemans en Blommaert. Laatste proef was de 1km tijdrijden, staande start, Balk won van Constant met een tijd van 11”10 en vestigde tevens een nieuw sportpaleisrecord. Nederland 4,5 punten won van België 2,5 punt.

    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan-Sanremo

    .
    Vijfde zege voor Eddy Merckx
    Tijdens de hele Milaan- Sanremo heeft het er slechts één ogenblik naar uitgezien dat M.S. niet op een massaspurt zou eindigen, tenzij Eddy zijn klassiek nummertje zou weggeven op de Poggio, die later misschien kan worden genoemd naar de naam van de renner, die er vermaardheid heeft aan gegeven. Dat gebeurde toen de Italiaan Michelotto en de Zwitser Fuchs, werden vervoegd door het drietal, Vanspringel, De Geest en Zilioli. Het vijftal verwierf in een ommezien een voorsprong van 45”, en aangezien daarin 4 sterke ploegen met een waardevol element waren vertegenwoordigd, had het wel eens kunnen gebeuren dat zij zouden voorop blijven. Met Zilioli vooraan maakte Italië in dat geval de grootste kans om een opvolger te krijgen voor Dancelli. Het gebeurde echter niet want de ploegen van Leman, Verbeeck en vooral deze van Roger De Vlaeminck waren nog sterk genoeg om het vijftal terug te halen. Een eerste poging ondernam Eddy tijden de beklimming van de Poggio, maar waren het de broers Pettersson die volgden, en ook Wolfshohl ging mee. Het was Motta die als eerste de top bereikte, met Wolfshohl in zijn wiel en dan Eddy. Toen heeft Eddy alles of niets gespeeld, wipte vanachter hun rug weg en maakte er een spurt van 2km van. Aan de streep had hij 9” voorsprong op de groep waarvan Gianni Motta de snelste was, voor Marino Basso, Frans Verbeeck, Rolf Wolfshohl, Michele Dancelli, Domingo Perurena, André Dierickx, Gosta en Thomas Pettersson als 10e.

    In Groot-Brittannië was er te Chequers een criterium over 92km dat Sid Barras als winnaar kreeg voor Mick Holmes en Collin Lewis.

    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    In Berlaar/Lier won Roger De Backer met 5” voorsprong op Jean Maris en volgde de 3e Gustaaf Wens op 10”.

    De Nederlander Wim De Waal kwam te Deerlijk de Belgen verslaan, hij had 10” voorsprong op José Van Ackere en Eddy Ronquetti.

    In Oud-Heverlee werd de Grote Prijs Bodson over 141km betwist, het was René Dillen die met 25” voorsprong won op Isidoor Weemaes en Gommaar Van Calster. Voor plaats 4 was Georges Bortels sneller dan Theo Heremans en Guido Verheyden.

    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Milaan heeft Jean Van Buggenhout in overleg met de bazen van Molteni beslist dat Eddy de Giro en Tour zal rijden en geen Vuelta.

    Jos De Schoenmaecker, die samen met Herman Vanspringel naar Italië zou afreizen, om Milaan-San Remo te betwisten, kwam op de luchthaven van Zaventem tot de conclusie dat hij zijn paspoort was vergeten, en zal een latere vlucht moeten nemen.

    Aan de vooravond van de 1e klassieker zijn het Roger De Vlaeminck en Frans Verbeeck die met 6 overwinningen de zegestand leiden, dan volgt de Spanjaard Domingo Perurena met 4, en hebben Marino Basso, Jan Krekels, Eric Leman en Eddy Merckx 3 overwinningen.

    17-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor en Eddy Merckx
    Net als gisteren in Italië wordt vandaag Parijs-Nice in 2 ritten afgesloten. In de voormiddag is er de rit in lijn Hyères-Nice over 153km en daarna volgt de klimtijdrit van 9,5km op de Col d’ Eze.

    Zoals verwacht hadden de ploegmaats van Merckx in de voormiddag alles onder controle, en moesten zich enkel even inspannen om eerst Uribezubia en daarna het duo Perurena en Pintens met als waakhond Ludo Vander Linden terug te halen. Tijdens de beklimming van de Esterel ging Maurice Demuer in het midden van het peloton rijden en riep naar Ocana en Pingeon probeer het nog eens. Martin Vanden Bossche die het hoorde riep hem toe “un moment monsieur Demuer”, Martin reed naar de kop van het peloton en reed iedereen uit het wiel. Een voltallig peloton mocht voor de zege spurten en was het Eddy Peelman die won voor Gerben Karstens, Daniel Van Ryckeghem, Rolf Wolfshohl, Jacques Mourioux, Jacques Cadiou en als 7e Jaak De Boever, de rest van het peloton werd 8e gelijk geplaatst.

    In de afsluitende klimtijdrit heeft Eddy veel last ondervonden aan zijn rug en heeft uiteindelijk zowel de tijdrit (2e op 22”) als de eindzege (2e op 6”) moeten laten aan Raymond Poulidor die volgende maand 36 wordt. Luis Ocana op 52e was de derde renner op het eindpodium. Het puntenklassement was voor Jacques Cadiou, de bergprijs voor Martin Vanden Bossche.

    16-03-2012 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Pierre Genet en Ward Janssens

    Rit 6 in Parijs-Nice is gestart in Manosque en eindigde te Le Castellet op het circuit Paul Ricard waar de renners nog 20 rondjes van 3,3 km moesten afleggen. Er was enkel Fuente in de aanval gegaan op de col van Saint Zacharie, had bij de beklimming van de Espigoulier anderhalve minuut voorsprong,verloor wat tijd toen hij lek reed maar hield op de top slechts 30” over op Martin Vanden Bossche die daarmee zijn 1e plaats in het bergklassement verstevigde. Eens Fuente gegrepen waren eerst Hézard en daarna Diaz die even mochten voorop rijden. De beslissing viel toen Pierre Genet en Ward Janssens wegreden, zij zouden voor de overwinning spurten. Ward vertrok van heel ver en werd op slechts luttele meters van de streep voorbijgestoken. Op 25” werd Daniel Van Ryckeghem 3e voor Eddy Merckx, Willy Abbeloos, Rolf Wolfshohl, Domingo Perurena, Georges Claes, Yves Hezard en als 10e Jacques Mourioux. Bij de opgevers 2 Belgen: Jos Huysmans en André Doyen. Leider blijft Eddy Merckx.

    Met een rit in lijn en tijdrit sluit men vandaag Tirreno-Adriatico af en moeten de Italianen het nog altijd zonder ritzege stellen. In de voormiddag won Rik Van Linden het criterium in de straten van San Benedetto del Tronto, waar voor de 3e dag op rij het podium gans Belgisch kleurde. Roger De Vlaeminck werd 2e en Frans Verbeeck 3e. Deze namiddag start leider Fuchs in de afsluitende tijdrit met 7” voorsprong Roger de Vlaeminck en 56” op Frans Verbeeck.

    Roger De Vlaeminck heeft gedaan wat moest en won zijn eerste tijdrit in zijn profloopbaan, na 18km hadden hij en Tomas Pettersson een zelfde tijd 23’47”. Voor Pietro Guerra was er de 3e plaats op 18” en Frans Verbeeck als 4e volgde op 19” voor Ole Ritter was er op 28” de vijfde plaats. De leider Josef Fuchs kwam niet verder dan de 8e plaats op 40”. In het eindklassement heeft Roger nu 12” voorsprong op de Zwitser en is Tomas Pettersson 3e op 31” en voor Frans Verbeeck is er plaats 4 op 47”, als 5e heeft Noël Vanclooster 1’14” achterstand.

    15-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Krijgt de gesloten overweg van gisteren nog een staartje?. Toen de leiders aan de spoorweg kwamen waren de slagbomen al gesloten, maar de spoorwachter zei dat het nog 10’ kon duren voor de trein kwam. Hierdoor hebben alle renners de spoorweg overgestoken. Als groep 2 afkwam was de trein in aantocht, en was het enkel Basso die het nog waagde van over te steken, maar toen hij aan de overkant zag dat niemand volgde is ook hij blijven wachten. Nu hebben de Italiaanse koerscommissarissen Basso en de kopgroep in beschuldiging gesteld. In de eerstvolgende dagen zal een speciale disciplinaire raad zich met de zaak bezig houden.

    14-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!