Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps sportpaleis

    .
    Raf Constant
    In het Antwerpse sportpaleis was er de voorbereidingsmeeting tot de O.S. van Munchen, tussen België en Nederland. Slechts een 300tal toeschouwers kwamen hiervoor afgezakt. Men begon met de Snelheid: 1e reeks – Maveau wint van Van Doorn – Langkruis verslaat Snellinx. – 2e reeks: Maveau wint van Langkruis en Snellinx verslaat Van Doorn. In de individuele achtervolging wint Schuyten van Zeebroeck. Dan zijn er 2 reeksen tandem: 1e reeks winst voor Snellinx-Soetaert die met 10”74/100 een nieuw sportpaleisrecord vestigen tegen Balk-Van Doorn. In de 2e reeks is de winst voor de Nederlanders. Vervolgens is er de Olympische achtervolging, hier zijn het de Nederlanders (Schuyten-Dekkers-Kamper-Nieuwenhuis) die met een tijd van 4’34”3/5 een nieuw sportpaleisrecord vestigen, voor België reden: Vande Putte, Van Ransbeeck, Daelemans en Blommaert. Laatste proef was de 1km tijdrijden, staande start, Balk won van Constant met een tijd van 11”10 en vestigde tevens een nieuw sportpaleisrecord. Nederland 4,5 punten won van België 2,5 punt.

    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan-Sanremo

    .
    Vijfde zege voor Eddy Merckx
    Tijdens de hele Milaan- Sanremo heeft het er slechts één ogenblik naar uitgezien dat M.S. niet op een massaspurt zou eindigen, tenzij Eddy zijn klassiek nummertje zou weggeven op de Poggio, die later misschien kan worden genoemd naar de naam van de renner, die er vermaardheid heeft aan gegeven. Dat gebeurde toen de Italiaan Michelotto en de Zwitser Fuchs, werden vervoegd door het drietal, Vanspringel, De Geest en Zilioli. Het vijftal verwierf in een ommezien een voorsprong van 45”, en aangezien daarin 4 sterke ploegen met een waardevol element waren vertegenwoordigd, had het wel eens kunnen gebeuren dat zij zouden voorop blijven. Met Zilioli vooraan maakte Italië in dat geval de grootste kans om een opvolger te krijgen voor Dancelli. Het gebeurde echter niet want de ploegen van Leman, Verbeeck en vooral deze van Roger De Vlaeminck waren nog sterk genoeg om het vijftal terug te halen. Een eerste poging ondernam Eddy tijden de beklimming van de Poggio, maar waren het de broers Pettersson die volgden, en ook Wolfshohl ging mee. Het was Motta die als eerste de top bereikte, met Wolfshohl in zijn wiel en dan Eddy. Toen heeft Eddy alles of niets gespeeld, wipte vanachter hun rug weg en maakte er een spurt van 2km van. Aan de streep had hij 9” voorsprong op de groep waarvan Gianni Motta de snelste was, voor Marino Basso, Frans Verbeeck, Rolf Wolfshohl, Michele Dancelli, Domingo Perurena, André Dierickx, Gosta en Thomas Pettersson als 10e.

    In Groot-Brittannië was er te Chequers een criterium over 92km dat Sid Barras als winnaar kreeg voor Mick Holmes en Collin Lewis.

    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    In Berlaar/Lier won Roger De Backer met 5” voorsprong op Jean Maris en volgde de 3e Gustaaf Wens op 10”.

    De Nederlander Wim De Waal kwam te Deerlijk de Belgen verslaan, hij had 10” voorsprong op José Van Ackere en Eddy Ronquetti.

    In Oud-Heverlee werd de Grote Prijs Bodson over 141km betwist, het was René Dillen die met 25” voorsprong won op Isidoor Weemaes en Gommaar Van Calster. Voor plaats 4 was Georges Bortels sneller dan Theo Heremans en Guido Verheyden.

    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Milaan heeft Jean Van Buggenhout in overleg met de bazen van Molteni beslist dat Eddy de Giro en Tour zal rijden en geen Vuelta.

    Jos De Schoenmaecker, die samen met Herman Vanspringel naar Italië zou afreizen, om Milaan-San Remo te betwisten, kwam op de luchthaven van Zaventem tot de conclusie dat hij zijn paspoort was vergeten, en zal een latere vlucht moeten nemen.

    Aan de vooravond van de 1e klassieker zijn het Roger De Vlaeminck en Frans Verbeeck die met 6 overwinningen de zegestand leiden, dan volgt de Spanjaard Domingo Perurena met 4, en hebben Marino Basso, Jan Krekels, Eric Leman en Eddy Merckx 3 overwinningen.

    17-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor en Eddy Merckx
    Net als gisteren in Italië wordt vandaag Parijs-Nice in 2 ritten afgesloten. In de voormiddag is er de rit in lijn Hyères-Nice over 153km en daarna volgt de klimtijdrit van 9,5km op de Col d’ Eze.

    Zoals verwacht hadden de ploegmaats van Merckx in de voormiddag alles onder controle, en moesten zich enkel even inspannen om eerst Uribezubia en daarna het duo Perurena en Pintens met als waakhond Ludo Vander Linden terug te halen. Tijdens de beklimming van de Esterel ging Maurice Demuer in het midden van het peloton rijden en riep naar Ocana en Pingeon probeer het nog eens. Martin Vanden Bossche die het hoorde riep hem toe “un moment monsieur Demuer”, Martin reed naar de kop van het peloton en reed iedereen uit het wiel. Een voltallig peloton mocht voor de zege spurten en was het Eddy Peelman die won voor Gerben Karstens, Daniel Van Ryckeghem, Rolf Wolfshohl, Jacques Mourioux, Jacques Cadiou en als 7e Jaak De Boever, de rest van het peloton werd 8e gelijk geplaatst.

    In de afsluitende klimtijdrit heeft Eddy veel last ondervonden aan zijn rug en heeft uiteindelijk zowel de tijdrit (2e op 22”) als de eindzege (2e op 6”) moeten laten aan Raymond Poulidor die volgende maand 36 wordt. Luis Ocana op 52e was de derde renner op het eindpodium. Het puntenklassement was voor Jacques Cadiou, de bergprijs voor Martin Vanden Bossche.

    16-03-2012 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Pierre Genet en Ward Janssens

    Rit 6 in Parijs-Nice is gestart in Manosque en eindigde te Le Castellet op het circuit Paul Ricard waar de renners nog 20 rondjes van 3,3 km moesten afleggen. Er was enkel Fuente in de aanval gegaan op de col van Saint Zacharie, had bij de beklimming van de Espigoulier anderhalve minuut voorsprong,verloor wat tijd toen hij lek reed maar hield op de top slechts 30” over op Martin Vanden Bossche die daarmee zijn 1e plaats in het bergklassement verstevigde. Eens Fuente gegrepen waren eerst Hézard en daarna Diaz die even mochten voorop rijden. De beslissing viel toen Pierre Genet en Ward Janssens wegreden, zij zouden voor de overwinning spurten. Ward vertrok van heel ver en werd op slechts luttele meters van de streep voorbijgestoken. Op 25” werd Daniel Van Ryckeghem 3e voor Eddy Merckx, Willy Abbeloos, Rolf Wolfshohl, Domingo Perurena, Georges Claes, Yves Hezard en als 10e Jacques Mourioux. Bij de opgevers 2 Belgen: Jos Huysmans en André Doyen. Leider blijft Eddy Merckx.

    Met een rit in lijn en tijdrit sluit men vandaag Tirreno-Adriatico af en moeten de Italianen het nog altijd zonder ritzege stellen. In de voormiddag won Rik Van Linden het criterium in de straten van San Benedetto del Tronto, waar voor de 3e dag op rij het podium gans Belgisch kleurde. Roger De Vlaeminck werd 2e en Frans Verbeeck 3e. Deze namiddag start leider Fuchs in de afsluitende tijdrit met 7” voorsprong Roger de Vlaeminck en 56” op Frans Verbeeck.

    Roger De Vlaeminck heeft gedaan wat moest en won zijn eerste tijdrit in zijn profloopbaan, na 18km hadden hij en Tomas Pettersson een zelfde tijd 23’47”. Voor Pietro Guerra was er de 3e plaats op 18” en Frans Verbeeck als 4e volgde op 19” voor Ole Ritter was er op 28” de vijfde plaats. De leider Josef Fuchs kwam niet verder dan de 8e plaats op 40”. In het eindklassement heeft Roger nu 12” voorsprong op de Zwitser en is Tomas Pettersson 3e op 31” en voor Frans Verbeeck is er plaats 4 op 47”, als 5e heeft Noël Vanclooster 1’14” achterstand.

    15-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Krijgt de gesloten overweg van gisteren nog een staartje?. Toen de leiders aan de spoorweg kwamen waren de slagbomen al gesloten, maar de spoorwachter zei dat het nog 10’ kon duren voor de trein kwam. Hierdoor hebben alle renners de spoorweg overgestoken. Als groep 2 afkwam was de trein in aantocht, en was het enkel Basso die het nog waagde van over te steken, maar toen hij aan de overkant zag dat niemand volgde is ook hij blijven wachten. Nu hebben de Italiaanse koerscommissarissen Basso en de kopgroep in beschuldiging gesteld. In de eerstvolgende dagen zal een speciale disciplinaire raad zich met de zaak bezig houden.

    14-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger voor Frans

    Heeft Eddy Merckx met zijn overwinning op de Mont d’Or de basis gelegd van een 4e zege in Parijs-Nice?. Het was van 1956 geleden, toen Fred De Bruyne eindwinnaar werd van Parijs-Nice dat men nog een aankomst had op de Mont d’Or. Slechts enkele streekrenners konden gisteravond wat inlichtingen geven over te gebruiken versnellingen, en vele renners vreesden als doodgewone wielertoerist van de fiets te moeten. Daar er de schrik goed inzat heeft men een gevoelige achterstand op het uurrooster opgelopen. Het was op 20km van het einde dat Alain Santy en onze 2 landgenoten Wilfried David en Ronald De Witte wegreden en tot 1’ zouden uitlopen. Dit was het moment van Eddy om te reageren want Santy een ploegmaat van Ocana stond op 17”. Nog voor de zwaarste percentages van de 1.400meter lange Mont d’Or werd het drietal ingelopen. Eddy die nog steeds last heeft van zijn kwetsuur, en steeds op kop reed met Ocana in het wiel, schakelde naargelang de moeilijksgraad naar een kleinere versnelling om niet uit het zadel te moeten komen. Driemaal heeft Eddy dit gedaan en bij de laatste maal heeft Ocana moeten passen en won Eddy met 7” voorsprong op Ocana waarbij Raymond Poulidor nog was komen aansluiten en 3e werd. Een mooie prestatie was er van Willy De Geest die 8e werd op 26” en voor Joop Zoetemelk was er plaats 10 op 32”. In de stand is Eddy nu leider met 16” op Raymond Poulidor en heeft op plaats drie Luis Ocana 24” achterstand. Voor Willy De Geest is er plaats vier op 39”.

    Rit 4 in Tirreno-Adriatico, van Alba Adriatica naar Civitanova Marche is 191km en krijgen we net als gisteren 4 Belgen in de top5. Reeds van bij de start volgde de ontsnappingen elkaar op. Onze landgenoot Hubert Hutsebaut kon met een groepje tot 2’20” uitlopen, eens bijgebeend was het Frans Verbeeck die het enkel keren probeerde maar geen vrijheid kreeg. Het was Polidori die kon wegrijden en op 10km van de streep nog 1’20” voorsprong had en virtueel leider werd. Toen heeft leider Fuchs die steun kreeg van de ploeg Sercu-De Vlaeminck er voor gezorgd dat op 2km van het einde Polidori werd gegrepen. Nu was het Sercu die De Vlaeminck op sleeptouw nam en Roger het mooi afwerkte voor Frans Vereeck, Noël Vanclooster, Rik Van Linden, Dino Zandegu, Michele Dancelli, Willy Planckaert, Patrick Sercu en Julien Van Lint en als 10e Walter Planckaert. Twee Belgen hebben de bezemwagen opgezocht: Guido Reybroeck en Herman Vrijders.

    14-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winst voor André Dierickx

    Vandaag staan in Parijs-Nice twee ritten op het programma, een rit in lijn van St. Etienne-Valence 88km en een ploegentijdrit te Valence van 4,9km.

    Iedereen was verwonderd dat de gisteren zwaar gevallen Eddy Merckx het er vandaag zo knap vanaf bracht. Alhoewel de formaties Demuer en Plaud een bondgenootschap hadden gesloten en hun kopmannen Ocana en Pingeon gesteund door de Spanjaarden Fuente en Gandarias op de col de la République tot viermaal ten aanval trokken kon Eddy telkens vlot counteren. Daarna waren het de ploegmaats van Eddy die bij elke ontsnapping telkens met minstens twee mee waren. Behalve in de laatste ontsnapping van negen was enkel Barras (2e ) mee die wegens onregelmatig spurten naar de laatste plaats van de kopgroep werd verwezen. De uitslag werd dus: 1. André Dierickx, 2. Rolf Wolfshohl, 3. Willy De Geest, 4. José-Antonio Ponton (Sp), 5. Roger Pingeon (Fr), 6. Jesus Manzaneque (Sp), 7. René Grenier(Fr), 8. Georges Chappe (Fr) en 9. Georges Barras. De spurt voor plaats 10 van het eerste deel van het peloton 56man sterk werd gewonnen door Willy Abbeloos zij volgen op 8”. Drie renners kwamen na sluitingstijd binnen, Jan Hordijk (Ned), Augustin Tamames (Sp) en onze landgenoot Maurice Eyers. De Spanaard Nemesio Jimenez was de enige opgever.

    Na de middag was het de Duitse ploeg Rokado die won met een tijd van 6’21”3 wat 1/100e beter was dan Sonolor, verder volgden, Werner, Molteni, Kas, Magniflex, Peugeot, Gan-Mercier, Gitane en Bic. In het algemene classement blijft Merckx met 4” leider voor André Dierickx. In het bergclassement staat Martin Vanden Bossche aan de leiding, Cadiou is leider met de punten en Molteni staat bij de ploegen op kop.

    In Tirreno-Adriatico waar de 3e rit werd verreden tussen Pescasseroli en Alba Adriatica werd het een Vlaams spurtersfestival. Na 219km was Patrick Sercu de snelste voor Rik Van Linden, Frans Verbeeck en Roger De Vlaeminck, 5e werd Giancarlo Polidori en 6e Ole Ritter daarna werden alle renners van de kopgroep gelijk geplaatst. Hier blijft de Zwitser Joseph Fuchs leider. Wie had verwacht dat deze 3e rit die de renners van de bergen naar de kustvlakte bracht rustig zou verlopen kwam bedrogen uit. Het was Motta die de bergprijs wou veroveren en als 1e doorkwam op de Morca Caruso en dus bergkoning werd. Het was door deze aktie dat het peloton in twee scheurde en een 40tal renners voorop kwamen. Het tijdsverschil bleef een tijd miniem tot een gesloten overweg waar de renners 6’ moesten wachten er voor zorgde dat de koproep definitief weg was. Het peloton reageerde niet meer en er werd de rit tegen een slakkengangetje afgewerkt en zou met 21’ vertaging toekomen. Eén van de slachtoffers was Marino Basso.

    13-03-2012 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eric Leman wint rit 3

    Met Autun-St. Etienne 209 km zijn de renners in Parijs-Nice aan rit 3. Was er onderweg niet veel te beleven dan was dit wel het geval bij de eindspurt door de val van Eddy Merckx. Na de wedstijd en een onderzoek in het ziekenhuis gaf Eddy zijn versie: Oorspronkelijk slecht geplaatst voor de eindspurt was het Martin Vandenbossche die mij in de klim naar de aankomstlijn in goede stelling bracht. Eric Leman zette de spurt in. Eric ging zo snel dat enkel hij, Karstens en ikzelf voor de overwinning in aanmerking kwamen. Dan gebeurde het, Eric viel stil, Gerben bemerkte het te laat, raakte het wiel van Eric viel voor mijn fiets en ik kon hem niet meer ontwijken, ook Godefroot was bij deze val betrokken. Leman werd winnaar voor Barry Hoban, Daniel Van Ryckeghem, Rolf Wolfshohl, J.M. Lopez-Rodriguez, Georges Pintens, Alain Santy, Santiao Lazcano, Yves Hezard en als 10e Joop Zoetemelk. Gerben Karstens is ook voor onderzoek naar het ziekenhuis gevoerd. Ongeveer een uur na de wedstrijd liet sportdirecteur Demuer weten indien Eddy die 47” achterstand had opgelopen dezelfde zou krijgen dan het peloton hij zijn ploeg uit koers zou nemen.

    In Tirreno – Adriatico is ook de 2e rit Frosinone – Pescasseroli 174 km door een buitenlander gewonnen. Toen na 160km nog niets was gebeurd, is het Fuchs die aanviel op de laatste helling en het gezelschap kreeg van Boifava en Bergamo. In de afdaling is Fuchs er alleen op uitgetrokken en won met 59” voorsprong op zijn ploegmaat Marcello Bergamo, die 6” overhield op Frans Verbeeck. Voor plaats 4 was op 1’10” Marino Basso de snelste voor Willy Planckaert, Diego Moser, Walter Planckaert, Michele Dancelli en eindigde Noël Vanclooster 9e . Joseph Fuchs is de nieuwe leider.

    In het Spaanse Eibar werd het Europees Bergcriterium verreden over een afstand van 123km, de zege was voor Jesus Esperanza hij had 3’24” voorsprong op 4 achtervolgers, waarvan Juan Zurano de spurt won voor Andrés Oliva, José-Luis Abilleira en Gonzalo Aja. Eerste buitenlander werd Herman Vanspringel die op 4’26” twaalfde eindigde.

    In Groot-Brittannië bestond het podium te Redhill uit Collin Lewis, Danny Horton en Reg Smith.

    In Portugal te Porto Alto won Fernando Mendes met 3’49” voorsprong op Fernando Vieira en had nr 3 Antonio Martins 4’12” achterstand.

    12-03-2012 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Jos Saenen
    De Vlaamse Pijl te Harelbeke werd gewonnen door Luc Demets voor Rob Kroep (Ned) en Lieven Malfait.

    Te Houthalen werd de eerste wedstrijd van de Schaal Frans Theelen verreden. Met 56 vertrok men in de kou om 20 plaatselijke ronden van 4,7km af te leggen. Van bij de start volgde de ene demarrage op de andere. In de 3e ronde was het Paul Wellens die alleen doorkwam, maar zorgde Gustaaf Put voor de hergroepering. De beslissing viel in de 8e ronde toen Frans Dirickx ten aanval trok en nog 7 anderen konden aansluiten. In de eindspurt was het Jos Saenen die het haalde voor Frans Dirickx, Jos Clabots, Gustaaf Verboven, Marc Verbeeck, André Verbraeken, Albert Segers en Roger Loysch.

    Te Ichtegem waar 45 renners de start namen, was er voor Freddy Maertens de 2e zege in evenveel dagen. Na 126km had hij 15” voorsprong op Michel Pollentier die de beste was van de eerste achtervolgers, de Nederlander Alfons Van Katwijk, Gery Catteeuw, Daniël Moenaert, José Van Ackere en Roger Verschaeve.

    Een Nederlandse zege te Knesselare waar Wim De Waal won voor Antoine Bauwens en Eric Serlet.

    Jos Gijsemans haalde het te Kortrijk-Dutsel voor Jean Claude Van Hoof en Paul Collaer.

    Marc Meernhout won de 2e rit van de 2daagse van Wervik-Kruiseke waarvoor vandaag slechts 29 renners kwamen opdagen, hij had liefst 4’40” voorsprong op 3 achtervolgers, Frans Ligneel, Valère Vandecasteele en Bertil Cael.

    Liefst 73 renners aan de start van de tweede Luikse lentekoers: Luik-Trognée, hier was na 96km Marc Lepers de beste voor de Duitser Wilfried Trott en Bernard Bourguignon die samen plaats 2 bezetten.

    Michel Dagrin was de beste van 70 renners te Mettet waar Gino Tazza en Jean-Claude Conard mee op het podium mochten.

    In Nazareth was het Lucien De Brauwer die in een spurt met 2 won voor Luc D’Hont en volgde op 40” Eddy van Puymbroeck als 3e.

    Gustaaf Van Gossum had te Oplinter waar 45 renners de start namen, 10 meter voorsprong op Yvan Benaets en was er plaats 3 voor Henri Michiels.

    Te Vollezele werd het na 107km een spurt met drie, Lucien Zelck haalde het voor Luc D’Hoeckers en Isidoor Weemaes.

    De 1e Sterrit werd verreden te Wichelen en won August Herijgers voor de Nederlander Cees Bal, René Dillen, Cor Priem (Ned) en Clement Van Ransbeeck.

    12-03-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    De allerlaatste cross van het seizoen werd verreden te Casalpusterlengo / Italië en was de zege voor Renato Longo, na 24km had hij 1’02” voorsprong op de Zwitser Albert Zweifel en Charles Rigon (Fr).

    12-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragisch ongeval

    Omstreeks 16u15 is de 18 jarige Yvan Brouckaert uit Veurne tijdens een wedstrijd voor juniores te Ichtegem verongelukt. Op de gesloten omloop kwam Yvan in botsing met een tegen de koers inrijdende wagen, die een gekwetste renner vervoerde. De ongelukkige werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Torhout maar was bij aankomst al overleden.

    12-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland



    In Ichtegem waar 107 renners de start namen voor de 27e Omloop der Vlaamse Ardennen, heeft vooral de wind die veelal in het nadeel van de renners blies de wedstrijd lastig gemaakt. De zege was voor de Nederlander Tino Tabak die nochtans tweemaal in zijn kaarten had laten zien. De eerste maal toen hij bij de beklimming van de Kemmelberg de tegenaanval leidde op Delaere, Vermeeren en Vantyghem, en een tweede maal toen hijzelf met Van Roosbroeck ten aanval trok. Toen aan km 125 Tabak alleen wegreed is er nooit een serieuze achtervolging op gang gekomen en bereikte hij met 6’ voorsprong de eindstreep. Noël Vanthghem (3e op 6’20”) die nog op zoek was gegaan naar de vluchter moest nog dulden dat Aimé Delaere hem de 2e plaats afsnoepte. Voor Dieter Puschel was er op 6’25” plaats 4, Staf Van Roosbroeck won de spurt van de groep voor plaats 5 op 7’. Verder in de top10 volgden: Fernand Hermie, Cees Koeken, Robert Mintkiewicz, Jos Vander Vleuten en Daniël Verplancke.

    12-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Te Stene kwamen 34 crossers aan de start voor de laatste wedstrijd van het Belgisch seizoen, na 25km had Robert Vermeire liefst 1’20” voorsprong op wereldkampioen Norbert Dedeckere, derde op 1’50” werd Leo Arnouts. Voor plaats 4 op 2’20” haalde André Geirlandt het van Rik Arnouts.

    11-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Te Boxbergheide-Genk kreeg men liefst 91 renners aan de start, maar na halfkoers waren nog slechts 19 renners die in aanmerking kwamen voor de zege. Grote pechvogel bij de leiders was Frans Goossens die op het einde nog pech kreeg en alzo met plaats 19 moest tevreden zijn. In de spurt met de 18 anderen was Jozef Similion de snelste voor Lucien Zelck en stond ook Ludo Noels op het podium.

    Ook de liefhebbers waren voor 97km van de partij te Hulste, hier waren 67 vertrekkers en ging de zege naar de Nederlander Antoon Van den Bunder die 15” voorsprong had op 5 achtervolgers. Hiervan won Eric Serlet de spurt voor August Herijgers, Jerry Catteeuw, Wim De Waal (Ned) en Ludo Delcroix.

    Te Wervik-Kruiseike waar 54 renners deelnamen aan de 1e rit van een 2 daagse kreeg een Nederlander als winnaar. Cornelis Bal won met 1 lengte van Isidore Weemaes en werd Bertil Cael 3e.

    In Westende kwamen 43 renners aan de start en werd het na 100km een spurt met twee, Freddy Maertens haalde het van Etienne Mattheus, 10” later werd Lucien De Brauwere 3e, op 35” was Ferdinand Peirsman de snelste van viif, voor Eddy Ronquetti, Alex Van Linden, Paul Lannoo en Michel Pollentier.

    In Nederland was er de Ster van Zwolle, na 150km had winnaar Louis Westrus 47” voorsprong op Wil De Vlam en volgde Peter Nieuwenhuis op 1’01”.

    11-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Abelshausen
    In een snijdende winterkoude ging te Hulst-Ingelmunster de 11e Omloop van Zuid-West Vlaanderen met 114 renners van start. Reeds kort na de start ontsnappen een 20-tal renners. Toen men de Westvlaamse heuvels aandeed werd de kopgroep herleid tot een twaalftal. Het was Noël Vantyghem die de regelmatigste was bij het beklimmen van die heuvels en de bergprijs won. Bij het bereiken van Hulste waar nog 4 plaatselijke ronden van 11km moesten worden afgelegd, was het achtervolgend peloton herleid tot amper een 40tal renners. Tijdens de tweede plaatselijke ronde sloeg Abelshausen gesteund door 5 ploegmaats voor de eerste maal toe. Op 5 km van het einde kreeg hij het gezelschap van Baert, Hermie, Vantyghem en 2 ploegmaten: Antheunis en Van Roosbroeck die zich hadden laten meedrijven. Van Roosbroeck werd door pedaalbreuk teruggeslagen, maar kon na herstelling nog bij de eerste achtervolgers aansluiten. Op 600 meter van de streep was het nogmaals Jos Abelshausen die aanviel en met 10 meter won voor Dirk Baert, Fernand Hermie Noël Vantyghem en ploegmaat Etienne Antheunis. Op 15” won nog een ploegmaat Luc Vangoidsenhoven de spurt voor plaats 6 voor Raf Hooyberghs, Staf Van Roosbroeck nog twee Watneys. 9e werd Eddy Reyniers en 10e Tony Gakens.

    11-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tomas Pettersson wint 1e rit
    Rit 2 in Parijs-Nice heeft een spectaculair verloop gekend. Het was 50km voor het einde, op de helling van Château- Chinon dat Georges Pintens kopman bij de ploeg Van Cauter lek reed. Martin Vandenbossche die Pintens naar achteren had zien wegzakken dreef het tempo de hoogte in, waardoor Georges het moeilijk zou krijgen om weer aan te sluiten. Lomme liet behalve Degeest al zijn renners wachten. Vooral door het toedoen van Aghostinho kwam de groep Pintens in het zog van de wagens. Op dat ogenblik liet Adjunkt-directeur Jacques Anquetil de “barrage” maken en werden de achtervolgers opnieuw op achterstand geplaatst. Dit heeft na de rit heel wat stof doen opwaaien, maar Jacques wimpelde het af met te zeggen dat Lomme zich dikwijls als koersdirecteur aansteld en nu heb ik het reglement naar de letter toegepast. Terug naar het koersverloop op 20km van het einde reden 5 renners met 1‘ voorsprong voorop, maar was het de ploeg van Karstens die voor de hergroepering zorgde. Het was evenwel Eddy Merckx die tijdens de laatste honderden meters op de helling naar de meet voorsprong nam en met 3” voorsprong won op Raymond Poulidor, op 7” werd Jacques Cadiou 3e en volgen verder Kartstens, van Ryckeghem, Mourioux, Leman, Hoban, Swerts en sluit Rebillard de top10 af. Georges Pintens als 90e verloor 3’27”. Nu mag Eddy Merckx wel de leiderstrui omgorden, op 7” volgt Raymond Poulidor en Gerben Karstens als derde heeft 12” achterstand. Wie vandaag niet van start ging is de Nederlander Jan Janssen wegens plotselinge ziekte van zijn vader.

    In Italië is Tirreno-Adriatico van start gegaan met de rit Ledispoli-Alatri over 196km. De renners hebben niet de minste strijdlust getoond zodat men naar een massaspurt leek te rijden. Het is wel even anders verlopen, door een misrekening van Roger De Vlaeminck. Toen de Zweed Tomas Pettersson naar de ontsnapte Polidori reed kwam er geen reactie. Het was pas als de Zweed zijn armen opstak dat Roger inzag dacht dat de streep korter lag dan hij dacht. Op plaats 3 eindigde Noël Vanclooster voor Frans Verbeeck, Julien Van Lint en Franco Bitossi. Het peloton werd op plaats 7 gezet in dezlfde tijd als de winnaar. Pettersson is de eerste leider.

    In de klimkoers van de Arrate-berg 7,7 km (Spanje) waaraan 28 renners deelnamen is onze landgenoot Herman Vanspringel 3e geworden op 3”. Op 3km van de top hadden 4 renners zich los gewerkt. Met twee werd er voor de zege gespurt, de Spanjaard Gonzalo Aja haalde het van zijn landgenoot José-Luis Abilleira. Op 7” werd Andrés Oliva vierde.

    11-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Vandaag bij de start van de eerste rit weten de renners nog altijd niet wat er te verdienen valt, en is er nog geen wedstrijdreglement ter beschikking. Het is door het niet beschikbaar zijn van het wedstrijdreglement dat men pas na een uur kon melden dat het podium van het klassement bestond uit 1.Leman-2.Karstens-3.Merckx. Wie voor de start een voorgevoel had was Frans Mintjens, volgens hem zouden op de smalle wegen met 110 renners valpartijen onvermijdelijk zijn. De allereerste die viel was Frans, niet door het gedrum maar toen hij na een wielwisselling werd opgewacht door Vander Linden die zelf kettingbreuk had gehad en Barras die zadelbreuk had geleden en Swerts en Vandenbosche die zich hadden laten uitzakken, raakte hij het achterwiel van Martin viel en hield er een hoofdwonde aan over. Deze werd met twee haakjes gedicht en kon men verder.

    10-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eric Leman wint 1e rit

    De 1e rit in Parijs-Nice, Dourdan-Vierzon is door de felle wind die de renners in de rug hadden aan een recordsnelheid verreden. Winnaar Eric Leman legde de 184km af in 3.57’15” wat een gemiddelde van 46,533km betekend. Door deze snelheid bleven de uitvallen natuurlijk achterwege en werden in het tweede uur een 30tal renners uit de wielen gereden. In de eindspurt haalde Eric Leman het vlot voor Gerben Karstens, Daniël Van Ryckeghem, Eddy Merckx, Rolf Wolfshohl, Mouriaux, Cadiou, De Geest, Peelman en en Urubizabia die samen met de andere renners van de 1e groep 10e gelijk werd geplaatst. Door zijn zege neemt Eric de leiderstrui over van Eddy Merckx, die na de rit wel een nieuwe leiderstrui om de schouders kreeg maar hem daarna moesten aan Eric laten. De oorzaak hiervan was dat tijdens de proloog gisteren men enkel voor de bonificatie’s reed, er geen punten waren te verdienen en dat verder alle renners dezelfde tijd zouden krijgen. Aangezien zowel Eric als Eddy 5” bonificatie hadden heeft men over het hoofd gezien dat bij gelijke stand de punten tellen en dit was natuurlijk in het voordeel van Eric.

    10-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!