tijgers worden vaak gedood om hun medische werkingen. veel delen van tijgers zijn als medicijn te gebruiken.
huid:
tegen psychische stoornissen
botten:
tegen reuma,tyfus, malaria en zweren
staart:
tegen huidziekten
lichaamsvet:
tegen aambeien en hondenbeten
teel en zaadballen:
tegen opgezette lymfeklieren
bloed:
heeft een opwekkende, versterkende uitwerking
spieren:
tegen misselijkheid
tanden;
tegen geslachtszieken
snorharen:
tegen epileptische aanvallen en stuiptrekkingen
oogballen:
tegen epilepsie
hersenen:
tegen luiheid en pukkels
De grootste vijand van de tijger is de mens. Omdat de regenwouden worden gekapt, vindt de tijger steeds minder ruimte om te leven. Er is lange tijd
op hen gejaagd vanwege de sport, maar ook vanwege de mooie vacht. de tijger
is een bedreigde diersoort die beschermd moet worden. in en buiten de reservaten is het verboden om op hen te jagen. Vooral met de prachtige
siberische tijger gaat het slecht. daar zijn er nog maar 400 van in het wild.In dierentuinen maken ze het beter. Wereldwijd leven er wel 1000
siberische tijgers in gevangenschap. veel vrouwtjes krijgen zelfs "de pil"
om te voorkomen dat ze zwanger worden.
in de paartijd komen een mannetje en een vrouwtje samen. tijdens de paring
bijt het mannetje in het nekvel van het vrouwtje. Na 3 1/2 maand worden er twee tot vier jongen geboren. Ze zijn blind en wegen ongeveer één kilo.
ze hebben wel al een dikke vacht. Alleen de moeder zorgt voor hen. de jongenliggen in een nestje, goed verstopt in het struikgewas.
Pas als ze twee maanden oud zijn, verlaten ze voor het eerst hun schuilplaats. Zes maanden lang drinken de kleintjes melk bij de moeder.
Daarna moeten ze leren om zelf een prooi te vangen.
Dankzij het strepenpatroon is de tijger goed gecamoufleerd in het hoge gras.
hij jaagt op herten, antilopen, buffels en zwijnen. hij besluipt ze vanuit
het gras en maakt op het juiste moment een snelle sprint. Hij doodt het slachtoffer met een stevige beet waarbij de prooi de nek breekt. de buit
wordt naar een rustig plekje gesleept, en dan pas kan de tijger de maaltijd beginnen.
het liefst jaagt hij tegen de avond als het koeler is geworden. De tijger is
heel gespierd en dus erg sterk. hij kan enorme sprongen maken bij de jacht.
tijgers zijn katachtige roofdieren uit aziË. ze zijn de grootste van alle katachtigen. hun vacht is geelbruin met zwarte strepen. sommige tijgers leven in warme streken, andere hoog in de bergen of op de koude vlakten.
alle tijgers horen bij één soort, maar toch zijn er verschillen tussen de tijgers uit de verschillende gebieden. Zo is de siberische tijger - die ook in Artis leeft de grootste van allemaal. Van kop tot staart meet hij soms meer dan 3 1/2 meter en hij kan wel 300 kg wegen. Om de siberische koude te doorstaan, heeft hij een dikke vacht waarin veel lichaamswarmte wordt vastgehouden.
de normale dracht bij een kat duurt rond de 63 dagen een spreiding van 57 tot 69 dagen. Als op de 70 ste dag er nog geen jongen gekomen zijn, moet
u de dierenarts waarschuwen. Hij moet bekijken of een keizersnede nodig is
of dat de jongen op een natuurlijke wijze geboren kunnen worden.
Grote worpen worden meestal korter gedragen, kleine worpen van èèn of twee
kittens vaak langer.
Als ik op dag als deze weer eens aan jullie zit te denken.....
en aan hoeveel liefde jullie me schenken
Dan word ik bang ....bang dat eens jullie.....of ik jullie moet verlaten
we elkaar dus los moeten laten.
we zien elkaar dan weer terug
daar hoog in de hemel bij de regenboogbrug......
Mijn liefde voor jullie blijft altijd......
ook al zal het eens zijn wat je noemt ..... mijn tijd
in m'n hart neem ik jullie men kattekindjes mee ook al is het overzee ....
tegen èèn ieder van jullie wil ik zeggen..... ik hou van jou
voor jullie troost en liefde ..... en
onvoorwaardelijke trouw........
aardappel:
gif: spruiten,schillen ( rauw)
andoorn:
gif: het zaad van de vrucht bevat blauwzuur
asperge:
gif: alle delen
avocado:
gif: plant en pitten
bieslook:
gif: alle delen
bruine/witte bonen:
gif: peulen en zaden
prei:
gif: alle delen
sjalotten:
gif: alle delen
tomatenplant:
gif: stengels en bladeren
uien:
gif: alle delen
walnoten:
gif: de schil (schimmels)
adonisroosje:
gif: gehele plant
akelei:
gif: gehele plant vooral de zaden
anemoon:
gif gehele plant
aronskelk:
gif gehele plant vooral de bessen
begonia:
gif: gehele plant
berenklauw:
gif: het sap
ik wens jullie allemaal prettige feestdagen.Dit is mijn eerste keer dat ik
zelf een blog maak op aanraden van mijn vriendin. Alee ik hoop dat het lukt,maar ik moet alles nog een beetje zoeken en hoe dit werkt.
vele groeten van hyacinttje.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!