Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katten uit de tuin houden met behulp van planten:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Meer planten in je tuin zetten zodat de bodem volledig dicht groeit en er geen plaats meer is om de grond om te woelen. Bodembedekkers maken de tuin voor katten dus een stuk onaangenamer. . Bescherm de planten door enkele door katten zeer geliefde planten te plaatsen in een hoek van de tuin. De poezen zullen dan enkel in de hoek van hun lievelingsplanten verblijven en laten de rest van de tuin gerust.

    26-07-2008 om 10:56 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe ik tegen katten in mijn tuin:
    .Als we aan een kat denken dan stellen de meeste mensen zich een lief schatiig beestje voor. Hoe lief en mooi ze ook zijn, sommige tuinliefhebbers hebben op sommige momenten een ander beeld van katten. Katten kunnen in kleine tuinen vaak een doorn in het oog zijn. Hun putjes graven, omgraven of vernielen van planten, opeten of wegjagen van mooie vogeltjes; het kunnen allemaal redenen zijn om zich te ergeren aan poeslief. Verder moet men er ook rekening mee houden dat indien katten in de moestuin hun ontlasting nalaten en dat hierdoor een aantal ziektes op mensen kunnen worden overgebracht. Hier vind je een paar tips om te vookomen dat deze viervoeters hun stinkende boodschap in jouw tuin achterlaten, zonder ruzie te hebben met hun baasje.

    26-07-2008 om 10:52 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roest op rozen:
    .Komt minder vaak voor en is een beetje ras- afhankelijk. Zo kunnen bv. de rassen Queen Elizabeth en Tom Tom hier meer gevoelig voor zijn. Gele plekken op de bladeren en als u het blad omdraait, ziet u dat de onderkant bezaaid is met kleine oranje opliggende puntjes. Nu moet u zich niet laten afschrikken door al deze ziektes. het is meestal onder ongunstige weersomstandigheden dat ze wel om de hoek komen kijken. Maar het is goed dat u ervan weet en ze gemakkelijk en tijdig weet te onderkennen. de bestrijding is meestal eenvoudig.

    18-07-2008 om 17:26 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse meeldauw op rozen:
    .Paarse vlekken die zich tot grote langgerekte vlekken uitbreiden aan de bovenkant van de stelen. Via de stelen kunnen de knoppen van de bloemen worden aangetast, met als gevolg dat de bloemen niet of slecht uitknoppen. Het slecht openen van de bloemen kan zich ook voordoen met een periode van veel regen, maar openen de bloemen zich slecht bij normale weersomstandigheden, dan heeft u waarschijnlijk te maken met valse meeldauw. deze kwaal is te bestrijden door door de aangetaste toppen weg te snoeien tot op een goed vijfblad en vervolgens te spuiten met een schimmeldodend product.

    18-07-2008 om 17:21 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeldauw/ sterroetdauw op rozen:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Meestal bij weersomslagen kan men te maken krijgen met een soort witte poederachtige waas op de bladeren en de onderkant van de bloemknoppen. Als gevolg van meeldauw kan meestal halverwege de zomer ook sterroetdauw worden waargenomen. Op de bladeren komen kleine zwarte stippen, die groter worden en omringd worden door gele randjes, die zich zo uitbreiden, dat het gehele blad vergeelt en daarna afvalt. Omdat deze ziekte zich enorm snel uitbreidt is het beter om deze preventief te bestrijden. Foto van meeldauw op rozen.

    18-07-2008 om 17:15 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rupsen op rozen:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Meestal zijn het groene rupsen die gaten vreten in de bladeren en / of bloemtoppen. Rupsen eten de bladeren van rozenplanten stuk.

    18-07-2008 om 17:09 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladluis op rozen:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .Al vroeg in het voorjaar kunnen bladluizen voornamelijk de bloemtoppen in grote getale bezetten. Omdat ze meestal alleen boven in de plant zitten kunnen ze gemakkelijk bespoten worden. Foto van baldluizen.

                                                              

    18-07-2008 om 17:06 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekten en plagen bij rozen:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . De roos is een van de mooiste bloemen van onze tuin. Helaas vraagt de roos meer aandacht als het gaat om haar te beschermen tegen ziekten en plagen, vooral als de weersomstandigheden niet zo gunstig zijn. Hierbij een foto van bladluizen op rozen.

    18-07-2008 om 17:00 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen deel 3:
    .Heb je nog geen last van schimmels in uw rozen dan kunt u ze spuiten, met een plantversterker. Dit zijn middeltjes die over de struiken kunnen worden gespoten en maken het blad harder om zodoende meer weerstand te kunnen bieden tegen schimmelziekten. Zit er echter al meeldauw, sterroetdauw of roest in uw rozen dan is het beter het aangetaste gedeelte wat weg te knippen of te plukken en met enige regelmaat te blijven spuiten. Het gewas kan dan tijdelijk niet zo mooi of wat kaal ogen maar nieuwe groei camoufleert het geheel al snel weer.

    17-07-2008 om 19:55 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen vervolg : 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Wilde scheuten komen ook uit de grond maar komen nooit rood op. Deze zijn altijd kleinbladig en mat lichtgroen van kleur. Deze scheuten komen vanuit de wortels en dienen te worden verwijderd omdat dit ten koste gaat van het gewas. je moet dan die scheuten in de grond zien op te speuren en ze met een stuk wortel afknippen. Foto: kleinbladige, lichtgroene wilde scheuten dien je met wortel af te snijden.

    17-07-2008 om 19:50 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg rozen:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Na de bloei dien je de rozenstruiken nog een keer te bemesten. het is belangrijk dat het gewas blijft groeien want daardoor blijft het gezond. UITGEBLOEIDE BLOEMEN KNIPPEN is daar ook een onderdeel van. De voorjaarsbloei is altijd heel uitbundig. Knip je te laat of helemaal geen uitgebloeide rozen uit, dan zal dit de doorbloei vertragen en de groei gaat dan uit het gewas. Bij stilstand is de kans op bladvlekkenziekten ook groter. Rozenbloemen snoei je met een stuk steel erbij dus niet alleen de bloemen verwijderen. Vaak wordt wel gezegd dat je tot een vijfblad moet knippen, dit is een handig ezelsbruggetje maar het gaat erom dat je de stelen niet vlak onder de bloem maar wat dieper mag wegknippen. Je knipt ze net zo af zoals je ze voor de vaas zou knippen. Op het afgeknipte gedeelte (vanuit een bladoksel) vormen zich al snel nieuwe, rode scheutjes die weer zorgen voor groei en een volgende bloei. Rond deze tijd en ook later in het seizoen heb je misschien al gemerkt dat er uit de grond dikke rode waterige scheuten komen. Deze worden vaak verward met wilde scheuten omdat ze uit de grond komen en zo hard groeien. Toch is niet alles wat uit de grond komt wild. De veredelingsplaats hoort bij een roos net onder de grond te zitten. Vanuit die plaats komen regelmatig nieuwe scheuten. Dit zijn de scheuten die de struik verjongen. Je moet blij zijn met deze nieuwe scheuten. Je kunt dan bij een voilgende voorjaarsnoei weer eens een oude tak wegknippen die wat gaat verhouten. foto van een jonge, dikke, rode stevige groeiende nieuwe rozentak.

    17-07-2008 om 19:44 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen onderhouden in juli:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .De laatste weken konden we genieten van alle rozenpracht. Regelmatig wat regen en daarna een langere tijd zon wat een mooi gewas opleverde met mooi bloeiende rozen. Wil je dit zo houden dan is goed onderhoud een noodzaak. Hierbij nog een foto van Rosa 'Abraham darby': een geurende, klimmende David Austin roos.

    17-07-2008 om 19:31 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne donderdag gewenst voor alle bloggers.

    .hey beste bloggers ik wens jullie allemaal een fijne donderdag toe vanwege hyacinttje.



    17-07-2008 om 19:26 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire tip!
    .Tamme kastanje is gepoft of geroosterd erg lekker. Koken of stoven en pureren met boter en suiker: voor bij wild, gevogelte of spruiten. Verwijder het bruine velletje dat is bitter.

    17-07-2008 om 16:24 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tamme kastanje:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Tamme kastanje (Castanea sativa) heeft vrije bloeiwijze die de boom pas in juni sieren. Daardoor hebben de kastanjes van deze boom een korte groeitijd en zijn in ons klimaat vaak veel bolsters loos. Op zandgrond groeit tamme kastanje doorgaans struikachtig en wordt slechts enkele meters hoog en breed. Een warme plek en vochthoudende humusrijke zandgrond of leemgrond zijn het beste voor de tamme kastanje. Snoei is overbodig!

    17-07-2008 om 16:21 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . De bladeren geven bij warmte en kneuzing een aromatische stof af, die de naam heeft vliegen en muggen op afstand te houden. Onderbeplanting bij walnoot is niet altijd succesvol door schaduw en droogte, maar ook vanwege de stof juglone die de wortels afscheiden. De walnoot gedijt het beste op kleiïge of lemige, voedselrijke grond en verlangt de volle zon. Snoei zo min mogelijk, alleen 's zomers. Oogsten als de groene bolster barst; drogen en koel bewaren.

    17-07-2008 om 16:14 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoot::
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Walnoot of okkernoot (Juglans regia) is een prachtige boom, die door de romeinen is meegebracht uit Klein-Azië. Deze boom komt veel voor op rivierdijken en bij boerderijen. Walnoot is rijp als het bloster barst. Van walnoten zijn diverse vruchtrassen te koop, waaronder 'Broadview' en 'Buccaneer'. Beide hebben een relatief bescheiden groei, zodat circa 15 m2 voldoende is. Dit hangt echter ook met de grondsoort samen.

    17-07-2008 om 16:08 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips: hazelaar
    . - De hazelaar groeit op elke grond en verdaagt flink wat schaduw. - Kan met enige regelmaat tot kort bij de grond worden gesnoeid als hakhout. - Noten na droging koel bewaren.

    17-07-2008 om 16:00 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazelaar:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Hazelaar(Corylus avellana) is een heester die enkele meters hoog en breed wordt. Voor een windhaag, als erfafscheiding en in vogelbosjes is het een mooie mengheester. Speciale vruchtrassen vragen kruisbestuiving. "Webb's Prize Cob" geeft veel grote noten op een kleine struik.

    17-07-2008 om 15:53 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten:
    .Noten behoren ook tot de vruchtgewassen. Hazelnoot en walnoot (of okkernoot) doen het goed in ons klimaat. Tamme kastanje draagt beter in een iets warmer klimaat. Noten zijn voor kleine tuinen aan de grote kant.

    17-07-2008 om 15:48 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!