Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek van het breien:
    .Hoe de techniek van het breien van beenmode naar Europa is gekomen is discutabel. Toen de Arabieren Egypte veroverde troffen ze een bloeiende textiel industrie aan. Bij hun strijdtochten reisde deze met zich mee. De Islamitische cultuur (inclusief breien) breide zich uit tot wat nu Italie en Spanje is. Echter, er is ook bewijs dat het handmatig breien algemeen werd beoefend in Europa op uitgebreide schaal inde 13 e en 14 eeuw. Toen in 1589 de breimachine werd uitgevonden ontstond er een echte industrie die de huisarbeid verving. Vierhonderd jaar geleden maakte William Lee de eerste breimachine die platte stof maakte. Zoals veel uitvindingen in die tijd werd hij in Engeland gedaan en daar bloeide de industrie dan ook geweldig op. Om hun aandeel in de markt te beschermen besloot de koningin de doodstraf in te voeren voor een ieder die een machine uit Engeland zou exporteren. Zijzelf ontving in 1560 haar eerste paar zijden kousen.

    05-08-2008 om 23:52 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historie van het weven:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .De eerste voorbeelden van weven zijn drie kleine fragmenten van een stof die is gevonden in de ruïne van de oude Syrische stad Dura Europos, gesticht in 280 VC. Rond 256 NC vielen de Perzen deze stad aan en vernielde het. Door de bijzondere klimaat omstandigheden zijn veel bezittingen onder de puin resten bewaard gebleven. Waar de gevonden stukken stof van waren is nog steeds niet zeker, zo kunnen ze van ondergoed, beenkleding of iets anders geweest zijn. Wel waren ze duidelijk als Dura Europos is gelukkig niet de kunst van het handmatig breien verloren gegaan. Soort gelijke materialen zijn gevonden in Egyptische graven. Van verschillende gevonden artikelen uit de graven was duidelijk dat het sokken waren. Ze hadden een bijzonder voorziening: een aparte ruimte voor de grote teen. deze was nodig voor het dragen in combinatie met sandalen die een draad tussen de grote teen en de andere tenen had. Ook zijn er sokken gevonden die dateren van de vierde eeuw die geverfd zijn en gebreid zijn in de vorm van de voet. Ze waren plat gebreid (in tegenstelling to de circulaire breimethode van tegenwoordig) en genaaid op de 'fully fashioned' methode om de juiste maat te verkrijgen. Dit werd gedaan gedurende zeker duizend jaar tot laat in de 16-de eeuw.

    04-08-2008 om 23:42 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontwikkeling van de beenmode
    .De eerste soort beenmode is al van de tijd dat mensen zich gingen kleden. Textiel werd als eerste gemaakt door de Neolitische mensen uit het Stenentijdperk. Eerst werd de kunst van het spinnen van vezels ontwikkeld waardoor kabels en koorden konden worden gemaakt. In die tijd werden huiden en pelzen gebruikt als kleding en voetbedekking. Eeuwen gingen voorbij voordat het idee van weven ontstond. De Egyptenaren worden beschouwd als uitvinders van de weeftechniek. Weven is de kunst van het onderling verbinden van draden zodat een doek ontstaat. Later ontwikkelde zich de kunst van het breien met doorlopende loops zodat een continu weef proces mogelijk werd. De techniek van het met de hand knopen is bekend van het Oosten rond 250 NC.

    04-08-2008 om 23:12 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne maandag gewenst aan alle bloggers

    .hey beste bloggers ik wens jullie allemaal een fijne maandagavond vanwege hyacinttje.



    04-08-2008 om 22:54 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welness aan je been
    .Dankzij zware investeringen in technische ontwikkelingen, kwamen er het jongste decennium heel wat vernieuwingen op de markt die van de kous een onmisbaar modeaccessoire hebben gemaakt zonder het comfort uit het oog te verliezen. Kousen zijn een middel geworden om je goed te voelen en er goed uit te zien. De microvezels waarmee de nieuwe generatie kousen gemaakt worden, zitten aangenaam. Nieuwe breitechnieken met variabele elasticiteit maken het ook mogelijk aan figuurcorrectie te doen.Buikje of beetje vet op de heupen ? een modellerende kous maakt de vervelende gaine van vroeger overbodig terwijl je er toch slanker uitziet. Zware benen en slechte bloedsomloop ? tegenwoordig kan je steunkousen achterwege laten en opteren voor trendy nylons die de bloedsomloop stimuleren dankzij een breitechniek die een opwaartse druk veroorzaakt. Andere kousen bevatten dan weer microcapsules met afslankende crèmes of hydraterende bestanddelen. je hebt ook sokjes die de voetzool masseren en kousen die verrijkt zijn met parfums: stimulerende, kalmerende en zelfs euforiserende geuren. Je kiest maar in welke mood je wil verkeren. Zo wordt de kous ineens een stuk aromatherapie. De kritiek dat panty's transpiratiegeurtjes in de hand werken, wordt voortaan geneutralisserd dankzij behandelingen die ontgeurend werken.

    04-08-2008 om 22:49 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek van het breien:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Hoe de techniek van het breien van beenmode naar Europa is gekomen is discutabel. Toen de Arabieren Egypte veroverde troffen ze een bloeiende textiel industrie aan. Bij hun strijdtochten reisde deze met zich mee. De Islamitsche cultuur (inclusief breien) breide zich uit tot wat nu Italie en Spanje is. Echter, er is ook bewijs dat het handmatig breien algemeen werd beoefend in Europa op uitgebreide schaal in de 13 en 14 eeuw. Toen in 1589 de breimachine werd uitgevonden ontstond er een echte industrie die de huisarbeid verving.Vierhonderd jaar geleden maakte William Lee de eerste breimachine die platte stof maakte. Zoals veel uitvindingen in die tijd werd hij in Engeland gedaan en daar bloeide de industrie dan ook geweldig op.Om hun aandeel in de markt te beschermen besloot de koningin de doodstraf in te voeren voor een ieder die een machine uit Engeland zou exporteren. Zijzelf ontving in 1560 haar eerste paar zijde kousen.

    04-08-2008 om 00:00 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pantalon baas
    .Met de doorbraak van de pantalon krijgen de kousenfabrikanten zware klappen. Toch blijven ze investeren in vernieuwing. Zo maakt lycra kousen sterker en ook comfortabeler. Dat heeft ook zo zijn nadelen: er gaan minder kousen stuk, wat de verkoop niet ten goede komt. Anderzijds wint de duurdere kous terrein. Tegelijk diversifiëren de fabrikanten hun aanbod: de kniekous in nylon is het antwoord op het succes van de pantalon. Een andere uitvinding is de stay-up: de zelfophoudende kous waarvan de boord verrijkt is met siliconen zodat de kous mooi blijft zitten.

    01-08-2008 om 23:15 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeaccessoire
    . De eerste generatie panty's is alleen verkrijgbaar in huidskleur en zwart. In de jaren 70 wordt de panty een modeaccessoire met motieven en kleuren die op de trends inspelen. Voortaan voelen ook jonge vrouwen, zich door de sportieve en sexy nylons aangesproken.

    30-07-2008 om 16:24 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minirok en panty
    .Eind de jaren 60 wordt de minirok een modehit. Nylons met jarretelhouders vallen niet te rijmen met superkorte rokken. Nylons met een transparant broekje eraan bieden een uitkomst: de panty is geboren. het woord panty is een afkorting van 'pantyhose', letterlijk broekkous. De panty wordt zo'n succes dat hij in twee jaar tijd een marktaandeel van 90 procent verovert. Kousenfabrikanten doen in het in de sixties uitstekend. De grootste naam in ons land was Du Parc. Dit ooit zo bloeiende Aalsterse bedrijf wordt het slachtoffer van de hoge loonkosten enerzijds en de pantalon anderzijds en moet in 2001 zijn deuren sluiten.

    30-07-2008 om 16:20 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nylons voor iedereen
    .Nylons zijn lang een luxeproduct geweest. Tot er in de jaren 50 betaalbare nylonkousen op de markt komen die weliswaar nog altijd voor 'geklederde momenten' gereserveerd zijn. De Franse fabrikant Bernard Giberstein brengt in de late jaren 50 als eerste betaalbare maar verfijnde kousen op de markt die hij toepasselijk 'Bas Dimanche'- letterlijk kousen voor de zondag - doopt. Wanneer nylons zo ingeburgerd raken dat ze dagelijks gedragen worden, wordt de naam van het merk veranderd in Dim. Giberstein heeft snel de kracht van de reclame ontdekt. Dankzij schitterende campagnes die op de tijdsgeest inspelen, is Dim marktleider geworden in Frankrijk en een belangrijke internationale speler.

    30-07-2008 om 16:12 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nylonkous wordt 65 !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Op 15 mei 1940 ging het eerste paar nylonkousen over de toonbank.Een mijlpaal, want voortaan zouden vrouwenbenen in de damesmode de sensuele plaats krijgen die ze verdienen. Nylons hadden het lang niet altijd makkelijk in hun 65- jarige bestaan, maar de zomermode van 2005 biedt de vrouw weer de kans om volop te genieten van dat fijne gevoel om je been. Fabrikanten waren al lang op zoek naar een fijn, transparant materiaal voor dameskousen. Toen chemicus Wallace H.Carothers in opdracht van de Amerikaanse garen- en vezel fabrikant Dupont het nylon uitvond, was de fijne kous meteen een feit.Toch zou het nog duren tot 1945 voor de nylonkous voet aan wal kreeg in Europa. De eerste exemplaren werden meegebracht door de Amerikaanse soldaten. In de jaren 50 nam de nylonkous een hoge vlucht: overal in Europa werden fabrieken opgericht die zich specialiseerden in de productie van luxe nylonkousen.

    30-07-2008 om 16:04 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hey bloggers allemaal

    . hey beste bloggers ik wens jullie allemaal nog een fijne zondag, vele groeten van hyacinttje.



    27-07-2008 om 22:24 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cacao dopjes:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . deze helpen goed als bescherming tegen het gebruik van je tuin als kattenbak. De cacaodoppen zullen de katten echter niet verjagen. Ze vinden het wel minder aangenaam om erop te lopen, maar ze zullen er niet door wegblijven. je kunt zakken cacaodoppen kopen bij tuincentra of bij de doe-het-zelf-winkel. na een regenbui kleven de cacaodoppen een soort van korst op de bodem geworden. Op dat moment heeft het de volgende eigenschappen: - Graaft niet meer lekker voor katten - Houdt vocht vast - onkruid komt er nog maar moeilijk doorheen - het heeft voedingstoffen af aan de bodem / planten - het ziet er best wel aardig uit.

    27-07-2008 om 22:09 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertshoornolie
    .- De apotheker wil dit wel voor u bestellen als je belooft om het onmiddellijk na binnenkomst op te halen. het stinkt vreselijk. Een aantal takken doppen in deze olie of de olie op de takken aanbrengen met een oude tandenborstel. Gooi bij de hertshoornbehandeling de tandenborstel niet meteen weg, dan zie je dat de volgende ochtend alle haren eraf liggen. De behandelde takken steek je hier en daar in de grond en de katten en de honden blijven weg. Stokken met in hertshoornolie gedrenkte vodden kun je eveneens in de grond steken. Pas wel op met dit goedje want als je per ongeluk wat van op je handen krijgt, komt er de eerste weken geen figuurlijke kat meer bij je in de buurt.

    27-07-2008 om 21:55 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.volgende manier om katten weg te houden uit de tuin:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Mottenballen langs de afsluiting strooien Citroenschillen leggen tussen de planten Strooien van koffiedik; - Deze stinkende koffiegruis gaat aan de pootjes kleven en in de vacht van de kat zitten. Bij het schoon likken zullen ze dit onaangenaam vinden en wellicht keren ze dan niet snel terug. Een voldoende hoog hek omheen de tuin plaatsen waar ze uiteraard ook niet onderdoor kunnen.

    27-07-2008 om 21:34 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een andere manier om katten uit uw tuin te houden:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Een andere iets radicalere manier om te voorkomen dat de katten de tuin als kattenbak gaan gebruiken is het leggen van stekelig snoeisel tussen de planten. De katten zullen hier niet graag tussen zitten. Het ziet er mischien wel niet zo keurig uit maar het helpt wel om de ongewenste nalatenschap van de katten weg te krijgen. Als ze een vaste hoek hebben om je tuin als toilet te gebruiken of ze komen de tuin binnen via een vaste route dan kun je proberen om hier volgende huis- en keukenmiddeltjes toe te passen. - peper strooien op de plaats waar de katten het te bont maken - Een beker of emmer gevuld met water of de tuinslang - Dit is een goede milieuvriendelijke manier om katten te verjagen. het is uiteraard geen aangename manier voor de katten maar anderzijds een doeltreffende leerzame methode.

    27-07-2008 om 21:29 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten die citroengeur verspreiden:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . - Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek) - Dictamnus (vuurwerkplant) - Aloysia triphylla ( citroenverbena) Ruta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten. Stekelige mei - en vuurdoorn op strategische plaatsen ziet de kat niet zitten. Een hoop stekelige takken van deze heesters op plaatsen waar de kat uw tuin binnekomt kan ook helpen. Dit kan de katten aanmoedigen een andere kant op te gaan. Zorg wel dat de kat er niet zomaar over kan springen.

    27-07-2008 om 21:19 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele kruiden waar katten een hekel aan hebben:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .- Nepata cataria ( wild kattenkruid) - Teucrium marum ( gamander) - (sier) haver of een ander laag zacht gras - pollen Alyssum ( schildzaad) - Dianthus deltoides (steenanjer) - Sagina (vetmuur) - het zogenaamde kattengras - Men kan ook planten in de tuin plaatsen waar de katten een hekel aan hebben waardoor ze weg blijven uit uw tuin. Zet deze planten op strategische plaatsen in uw tuin om de toevallige voorbijganger te laten weten dat hij niet welkom is.

    27-07-2008 om 21:11 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katten uit de tuin houden met behulp van planten:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Meer planten in je tuin zetten zodat de bodem volledig dicht groeit en er geen plaats meer is om de grond om te woelen. Bodembedekkers maken de tuin voor katten dus een stuk onaangenamer. . Bescherm de planten door enkele door katten zeer geliefde planten te plaatsen in een hoek van de tuin. De poezen zullen dan enkel in de hoek van hun lievelingsplanten verblijven en laten de rest van de tuin gerust.

    26-07-2008 om 10:56 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe ik tegen katten in mijn tuin:
    .Als we aan een kat denken dan stellen de meeste mensen zich een lief schatiig beestje voor. Hoe lief en mooi ze ook zijn, sommige tuinliefhebbers hebben op sommige momenten een ander beeld van katten. Katten kunnen in kleine tuinen vaak een doorn in het oog zijn. Hun putjes graven, omgraven of vernielen van planten, opeten of wegjagen van mooie vogeltjes; het kunnen allemaal redenen zijn om zich te ergeren aan poeslief. Verder moet men er ook rekening mee houden dat indien katten in de moestuin hun ontlasting nalaten en dat hierdoor een aantal ziektes op mensen kunnen worden overgebracht. Hier vind je een paar tips om te vookomen dat deze viervoeters hun stinkende boodschap in jouw tuin achterlaten, zonder ruzie te hebben met hun baasje.

    26-07-2008 om 10:52 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!