Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flanders Fields 2

    "Als ge van ze leven in de Westhoek passeert

    Den oorlog ga j’hier wedervinden

    Ja ’t is den oorlog die j’hier wedervindt

    En ’t graf van duzend soldaten"

    Willem Vermandere

    Zoals de traditie het wil , sloten we de dag af aan de Menenpoort in Ieper waar 's avonds  de “Last Post” gespeeld wordt! Volgende tekst staat op de Menenpoort gescheven...

     

    Image and video hosting by TinyPic
    Het viel ons op dat er veel Britten aanwezig waren voor die Last Post.
    Image and video hosting by TinyPic

    De Menenpoort kan beschouwd worden als het algemene symbool voor de Eerste Wereldoorlog. Het monument is een "memorial to the missing". Aan de binnenzijde zijn de namen van ongeveer 55.000 Commonwealth soldaten aangebracht, die voor 15 augustus 1917 als vermist werden opgegeven (de namen van de vermisten vanaf 16 augustus 1917 staan gebeiteld in Tyne Cot Cemetery te Passendale).

    Elke avond, stipt om 20.00u, wordt hier de Last Post sonnerie geblazen door klaroeners van de Last Post Association, een eenvoudig maar ontroerend eerbetoon ter nagedachtenis van soldaten die in WO1 vochten en sneuvelden.

    Image and video hosting by TinyPic

    De Eerste Wereldoorlog eiste als tol in totaal een aantal doden dat nagenoeg gelijk is aan de bevolking van ons land, n.l. 9.737.000, waaronder één half miljoen burgers.

    Eén van de meest beklijvende gedichten uit WOI is het gedicht ‘In Flanders Fields’ . Ik wil jullie dat niet onthouden....

    John McCrae, een Canadese legerarts, schrijft het na de dood van zijn goede vriend en landgenoot luitenant Alexis Helmer. Helmer sneuvelt op 2 mei 1915, na de ontploffing van een granaat tijdens de tweede Duitse gasaanval. Omdat er geen aalmoezenier aanwezig is, verzorgt McCrae zelf de uitvaart van zijn vriend. Rouw en oorlogstrauma vormen dan ook de inspiratie voor zijn gedicht.

    Image and video hosting by TinyPic

    .
    vertaling van het gedicht "in Flanders fields"


    In Vlaamse Velden

    Klaprozen bloeien in Vlaamse klei
    Tussen duizenden kruisen, rij aan rij,
    Die onze ligging hier duiden; en in de lucht
    Zingen moedige leeuweriken, die tijdens hun vlucht
    Nauwelijks hoorbaar zijn, door het geschut hier beneden.

    Wij zijn Dood. Enkele dagen geleden
    Leefden wij nog, voelden wij dag en dauw en smeedden
    Wij plannen met wie wij beminden, maar nu rusten wij stug
    In Vlaamse velden.

    Zet onze strijd met de vijand voort:
    Falende handen reiken aan jullie de toorts;
    Aan jullie de taak deze hoog te houden.
    Vervul onze hoop, opdat wij eindelijk zouden
    Gemoedsrust vinden, tussen klaprozen, ongestoord
    In Vlaamse velden.

    John McCrae
    Westelijk Front (nabij Ieper), 2/3 mei 1955.

    Het was een zonnige, mooie maar bewogen dag waarin de waanzin van 100 j terug bijna lijfelijk voelbaar was, al die jonge levens abrupt afgebroken en waarom?

    De klaprozen blijven bloeien , hun rood herinnert over de jaren heen nog steeds aan de dood en het vele bloedvergieten ...

    We bleven met een wrang gevoel achter dat oorlogswaanzin spijtig genoeg ook nu nog blijft bestaan... de les die de geschiedenis ons doorgaf is nog steeds niet begrepen....

    Image and video hosting by TinyPic

    02-09-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flanders fields 1

    "Ben je ooit in de Westhoek geweest?” Een regel weggelopen uit een lied van Willem Vermandere.

    De Westhoek met zijn ontelbare resten die herinneren aan de vreselijke ‘Grooten Oorlog’ die hier vier jaar heeft gewoed en die steden en dorpen met de grond gelijk heeft gemaakt, is en blijft het bezoeken waard.

    Een uitstap naar die Westhoek was reeds lang gepland en zaterdag is het er dan eindelijk van gekomen. Samen met vrienden reden we naar Diksmuide waar onze dag begon met de dodengang.

    Eens was die dodengang de meest vooruitgeschoven stelling van de Belgen. Zij zaten er maar enkele meters van de Duitsers. Deze waren hier de Ijzer overgestoken en zij hadden er een bunker kunnen bouwen op amper een vijftigtal meter van de Belgische loopgraven. De Dodengang was één van de gevaarlijkste plaatsen aan het front. 

    Het bezoek aan die Dodengang, die stevig werd gerestaureerd, is indrukwekkend. Van bij de ingang van het museum klommen wij naar de eerste verdieping, waar een reeks, vaak ontroerende, foto’s en filmen een beeld geven van hoe het er hier eens aan toeging. Dan gingen wij naar buiten, waar wij vanaf de eerste verdieping een beeld hadden van het vlakke Vlaamse land en als wij ons omkeerden zagen wij Diksmuide en de IJzertoren.

    Image and video hosting by TinyPic
    Een sprekende tekst voor je aan de dodengang begint.
    Image and video hosting by TinyPic
    De zandzakjes zijn vervangen door cementzakjes...de realiteit wordt hierdoor verbloemd!
    Image and video hosting by TinyPic

    Eens beneden wandelden wij door een wirwar van smalle gangen tussen muren van met beton opgevulde zakjes, die de oorspronkelijke zandzakjes vervangen. Maar wij kunnen ons niet voorstellen hoe het er hier vroeger is aan toegegaan. Nu wandelen wij er rustig door, maar toen! Wie zijn hoofd boven de zakjes uitstak was dood. Scherpschutters lagen immers op de loer om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Regelmatig vernietigde obussen een deel van de loopgraaf, gewoonlijk met doden en gewonden voor gevolg. Maar de stukgeschoten delen moesten hersteld worden, wat dan weer een levensgevaarlijke klus was. De doden werden vaak ter plaatse begraven. Ratten en ongedierte maakten het leven nagenoeg ondragelijk. De stank van rottende mensenresten en van uitwerpselen verpestten het leven in de Dodengang. Van dat alles was er nu niets meer te merken , maar wij kwamen toch diep onder de indruk van wat onze soldaten van toen daar hebben geleden.

    Duizenden Belgische soldaten zijn er in de periode van 1914 tot 1918 omgekomen. Het is een plaats die erg veel menselijk leed draagt met een bijzonder bloedige geschiedenis en waar men het best de Eerste Wereldoorlog kan aanvoelen.

    Wat me ontroerde waren de klaproosjes die hier en daar nog op de “zandzakken “van de dodengang groeien.. Het lijkt alsof nergens in ons land de klaprozen, de pappavers, zo dieprood, zo bloedrood, zijn als in de Westhoek, waar ze symbool staan voor het vele onzinnig bloedverlies en de doden...

    Image and video hosting by TinyPic

    Van hier reden we naar Diskmuide om de Ijzertoren te bezoeken. Een bezoek aan de IJzertoren is telkens opnieuw een verrijking!

    Panoramazicht vanop de toren 24 verdiepingen hoog

    Image and video hosting by TinyPic
    De vernieuwde Ijzertoren..
    Image and video hosting by TinyPic

    Origineel materiaal, uniformen en wapens, levensechte decors betrekken je in een supermodern, interactief gebeuren, waarbij je geconfronteerd wordt met de gruwel van toen. Je proeft en beleeft er de sfeer van “Den Grooten Oorlog”, ruikt er chloor- en -mosterdgas, kan je de angst middenin de bombardementen of in de loopgraven bijna voelen bij het bekijken van de vele filmpjes.

    Het leven van de soldaten speelde zich af zowel boven als onder de grond in de dug outs...Stel je dat voor in regen , sneeuw, koude en met gewonde, gekwetste en oververmoeide soldaten...

    Image and video hosting by TinyPic

    Toen werd het tijd om te eten ergens in een leuk restaurantje dat een typisch streekgerecht serveerde!

    Van daar ging het richting Passendale waar we struinden door de Tyne Cot begraafplaats  waar bijna 12.000 soldaten hun laatste rustplaats vonden. Het is een beklijvend beeld al die graven , zo mooi verzorgd met overal een bloemetje erbij.

    Maar wat ons het meest raakte, waren die leeftijden, 19j, 20 j 21j 23j 30j 32j ...Allemaal mannen met nog een gans leven voor zich dat hun zomaar ontrukt werd door het waanzinnig oorlogsgebeuren...

    Image and video hosting by TinyPic
     Tyne cot...
    Geen woorden zijn dragend genoeg om de verwoorden wat je hier voelt....
    Image and video hosting by TinyPic

    Tijdens de Derde Slag bij Ieper of de Slag om Passendale (1917) werd samen met het tot puin geschoten dorp Passendale een totaal verwoest terrein veroverd. De Britten noemden het ‘Passiondale' of dal van het lijden. De menselijke prijs was enorm en dit wordt onuitwisbaar bewezen op Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats op het vasteland

    - Het is een plaats waar je even tot rust komt, reflectie naar het verleden toe, de waanzin en heldhaftigheid tot in het absurde, nadenken is hier niet moeilijk, met je voeten op de grond komen nog minder moeilijk.

    01-09-2015 om 10:15 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven zonder tijd

    In mijn vorig logj ehad ik het over tijd. Maar leven zonder de druk van tijd stel je voor dat je zou kunnen leven zonder 'tijd'. Wat een prachtige wereld zou het toch zijn.

    Een wereld zonder tijd doet me automatisch denken aan: niet meer rushen om 'op tijd' op het werk te zijn, toekomen wanneer het je past, je werk doen en dan vertrekken, al is het midden in de nacht. Niets dat moet maar alles volgens dat het past.. Lijkt me echt irreeel....

    Hoeveel 'tijd' wordt er niet verspild omdat mensen teveel 'tijd' hebben? Die vervelen zich steendood op hun werk en proberen met van alles hun tijd te vullen. En dan heb je anderen, die verdrinken in hun werk, nemen er nog mee naar huis, helpen hun privé - en gezinsleven naar de knoppen... Dus het begrip tijd zou moeten verdwijnen, maar ook het begrip werk. Dat zou ook aangepast moeten worden. Geen fabrieken meer met ploegen, geen diensten meer met 'kantooruren', geen winkels meer met openingsuren. Dan vraag je je af, wat is het alternatief? Even gesnuffeld in de geschiedenis.

    De middeleeuwen leken me zo slecht nog niet. Mensen leefden op het ritme van de seizoenen, 's winters meer binnen, lente zomer met de zon op en het land bewerken. Maar dat was niet het enige dat ze deden. Naast het land verbouwen, bouwden ze hun huizen zelf, bakten ze hun brood , naaiden en breiden hun kleren, het waren in feite echte doe-het-zelvers. Ken je het doe-het-zelf gevoel? Je kunt enorm sukkelen en heel de straat samenvloeken omdat het niet direct lukt, maar het gevoel na het werk, schitterend!!!! Zo van, ik kan het!!! Je bent veel trotser dan dat een zogenaamde 'vakman' (waar je eindeloos hebt moeten op wachten) het had gedaan. En wat dan met die kleine schoonheidsfoutjes? Die bedek je toch met de mantel der liefde...

    Dat brengt me op het aspect 'perfectie'. Veel mensen kunnen niet leven met schoonheidsfoutjes. Is dat een veruiterlijking van het innerlijke? Omdat ze niet kunnen leven met hun eigen imperfectie en dat veruiterlijken op het materiële? Waarom denk je dat beurzen zoals bouwbeurzen en zo zo'n succes hebben? Daar worden mensen ingelepeld dat hun intereieur zus of zo moet zijn, anders zijn ze niet 'hip'. Maar wat vandaag 'hip' is, is morgen 'out'.

    Op het vlak van mode is tijd blijkbaar zeer relatief... Maar ja, als iedereen zijn interieur pas zou aanpassen omdat het versleten is... dan zou het geld niet meer rollen hé en daar komen we bij de economie waar we allen (ja, ook ik, maar ik doe mijn best om kritisch te blijven) 'slaaf' van zijn geworden. We zitten zo van de toren te blazen over de slavernij van vroeger en er wordt gepretendeerd dat we 'vrij' zijn, maar is dat werkelijk zo?

    Verklaar me niet gek... ik ben begonnen met tijd, overgesprongen naar werk, dan naar de middeleeuwen, om over te gaan naar doe-het-zelven, perfectie, de economie en vrijheid... en dat alles in enkele regels... dat hoofd van me... het staat nooit stil.

    Tot wat het 'tijds' evangelie van Natoken kan lei(ij)den....en eigenlijk draai ook ik gewoon mee met de tijd.

    28-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    26-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd.

    Iedereen krijgt tijd in zijn even maar we doen er allemaal iets anders mee en toch op één punt is tijd voor allen gelijk..

    Dit is voor een vriend van wie we vandaag definitief afscheid nemen...

     
    Wij leven in de stroom van de tijd,
    als een nevel die verschijnt
    en morgen verdwijnt.
    Het heden wordt verleden.
    Tijd is ontzagwekkend,
    voorwaarts, altijd raast hij voort.
    Nimmer staat hij stil
    is al voorbij als je dit hoort.
    Vandaag wordt morgen, overmorgen,
    ons leven spoedt ten eind.
    Wij plakken slechts wat etiketten,
    willen dat het blijft.
    Het einde: van een jaar,
    een eeuw, aan oorlog en aan pijn,
    een stip in onze levenslijn
    herinneringen zijn het maar.
    Toch is er iets wat wel beklijft,
    iets wat alles overwint,
    steeds weer opnieuw begint
    liefde is het die overblijft.
    Zij overwint zelfs tijd,
    geeft alle hoop op eeuwigheid.

    26-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (14)
    24-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve computer

     Ik zou zo graag met jou willen praten

    Maar dat…moet ik even loslaten.

    Een computer is soms een gevaarlijk ding

    Iemand die kwaad wil, is er zo in.

    Voorzichtigheid is dus de leuze

    Ik heb geen andere keuze,

    Maar met een computer ben je niet alleen

    Je hebt altijd een hartsvriendin om je heen

    Tegen wie je alles kan zeggen

    aan wie je niets hoeft uit te leggen.

    Dat brengt een beetje rust van binnen

    Als je niet meer weet wat te beginnen.

    Al zal ik jou nooit echt ontmoeten, nooit echt zien,

    we kunnen wel vrienden blijven maar dan anoniem.

    24-08-2015 om 11:45 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (14)
    22-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rust en stilte.. zo kan het ook...

    Daar juist mijn ploeg zien verliezen tegen een streekploeg en zeggen dat ik op de eerste rij zat of beter stond want ik deed intussen mijn maraton strijk! Het lijkt maar niet te lukken tot nu toe en voor zij die niet weten waarover ik het heb.. Ik supporter voor de enige goeie West Vlaamse ploeg hoor!! Al is dat momenteel teveel lof ..

    Verder heb ik eens door de bevriende blogjes gewandeld en hier en daar even een reactie nagelaten want het is overal stillekes zo te zien! De mooie zomer zal daar ook voor iets tussen zitten zeker? Ooit  was er een tijd dat we met de blogvrienden dagelijks bij mekaar op bezoek kwamen hier op sennet  maar FB heeft daar een eind aan gemaakt. Iedereen zit daar nu te tokkelen , ik trouwens ook maar niet op dezelfde manier als hier!

    Het weekend staat hier in het teken van ruste en stilte en samen genieten van een wandeling of een fietstocht door de bossen in de buurt nu het weer meezit! Wat een verschil met vorige week toen we hier met een BBQ zaten die letterlijk in het water viel! Dinsdag wagen we het nog eens met een paar vrienden, benieuwd of die hierboven weer dwars zal liggen!

    Een fijne en gezellig weekend lieve blogvrienden ....

    22-08-2015 om 21:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets boven zelfgemaakte confituur of gelei..

    Wat valt er hier te vertellen? Eigenlijk niets tenzij jullie willen weten hoe ik bezig ben in de tuin en hierbinnen en ik denk niet dat dit iemand interesseert.

    Maar misschien kan ik jullie zin laten krijgen in lekkere confituur van braambessen en rabarber? We hebben hier een struik die dit jaar voor het eerst volop draagt en eerlijk.. ik denk dat we gans de straat kunnen bevoorraden met bessen ,zo'n overvloed hebben we!

    Vandaag heb ik weer een bomvol vergiet geplukt  en raar maar waar aan deze bessen komen noch de vogels noch de bijen knibbelen. Ik had van Jeske twee jaar terug toen ik het stekje plantte de tip gekregen  om er paardenmest bij te doen voor een goede oogst... Wat de paarden uit de buurt eten, weet ik niet maar dat het prima werkt dat kan ik jullie verzekeren. Bedankt voor de tip Jeske!

    Ik weet niet hoe ik moet snoeien naar volgend jaar toe dus als ons dametje met de groene vingers eens langskomt dan weet zij het mij wellicht te vertellen! En zo blijft een mens bezig maar dat is ook het lang leven of niet?

    21-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    20-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bedenking....

    Ook dat is het leven.....

    Image and video hosting by TinyPic

    20-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    18-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor een lieve vriend..
    Image and video hosting by TinyPic
    Een mens is…
    Een beetje als de bomen
    die al hun bladeren verliezen
    niet ineens, maar één voor één.
    Ongemerkt valt ieder blad,
    het ene na het andere
    tot het laatste blad is gevallen
    en plots de naakte boom daar staat,
    sprekender dan ooit tevoren.
    De lijnen van de boom
    de trekken van zijn wezen, zacht en goed
    komen dan zo sterk naar voren...
    Je bent de laatste winter ingegaan.
    De lente die nu komt zal eeuwig zijn...

    18-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (8)
    16-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om er een floeren aap van te schijten...

    Normaal houd ik het bij mijn sappig West Vlaams maar deze keer neem ik de Antwerpse uitdrukking graag over want het dekt de lading volledig!

    Wat normaal een gezellig onderonsje moest worden rond de BBQ werd gisteren een triestige bedoening.

    Traditiegetrouw komen we met de “ Bende  van mijn ventje“ bijeen op 15 augustus . Dan genieten we buiten van zon en natuur bij de geur van een heerlijke BBQ om daarna even de benen te strekken in onze mooie bosrijke omgeving. Maar niets van dattem dit jaar. Onze “Schepper” heeft er nu toch wel een schepje teveel opgedaan . Het werd een ganse dag regen en een BBQ onder de parasol voor mijn ventje terwijl wij binnen zaten te keuvelen en te wachten op het " manna"!!!! GEZELLIG!!!

    De mannen die op zo’n dag hier in de minderheid zijn, vonden dat de decibels van al die vrouwen binnen wel heel luid klonken en eerlijk .. T zijn zussen kennen er wat van al is yours truly ook niet op haar mondje gevallen maar ik spande echt niet de kroon!! Mijn ventje kreeg er warempel migraine van.

    Maar ja , ook dat gaat voorbij en zie vandaag schijnt aarzelend de zon om er het schijt van te krijgen zeg ik dan maar West Vlaams stout!!

    16-08-2015 om 11:01 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    15-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor alle Antwerpse moeders

    En voor de anderen natuurlijk ook. Met al die drukte hier was ik het totaal vergeten maar ja daar heb je kinderen voor hé?

    Ik heb wel al mijn "deel" gehad in mei met het West Vlaams moederdagfeest .. maar ik profiteer 2 keer, haha!

    Ik kan niet lang blijven hangen want straks vallen hier de gasten binnen! Ik ben er klaar voor, nu afwachten wat het weer doet! Momenteel bewolkt en dreigend... Maar wie weet blijft het droog!

    Voor alle moeders, een stukje nostalgie...
    Image and video hosting by TinyPic

    15-08-2015 om 11:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (4)
    14-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sakkerde nondepietjes..

    Ik weet het ne mens mag niet vloeken vandaar die variant maar je zou voor minder. Elk jaar op 15 augustus komen de zussen en partners van T naar hier om te BBQen en laat het nu uitgesproken zaterdag slecht weer worden zeker met regen en zo! Ik had het allemaal al zo mooi gepland, de tuin ok, de bestelling ok, de hapjes al mooi in mijn hoofd voorbereid om samen gezellig buiten te eten ... Maar neen die van hierboven steekt weer stokken in de wielen. Ik denk dat ik toch eens ernstig met hem ga praten want vanaf zondag zou het terug droger worden en al voorspellen ze geen 30 gr meer zoals nu, een temperatuur ts de 22 en 25 is best goed ...

    Mocht er iemand van jullie daar wat invloed hebben of de wolken boven onze locatie kunnen manipuleren... ik zou heel dankbaar zijn! Ik heb nog een sprankeltje hoop maar als ik naar de weersvoorspellingen kijk dan is dat hopen tegen beter weten in! Sakkerde nondepietjes!!

    14-08-2015 om 23:32 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    13-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet welkom vliegen

    Is het jullie ook opgevallen dat er veel vliegen zijn, geen gewone vliegen maar van die dikke, vette, vuile strontvliegen.

    Terwijl ik deze week wat in de tuin rondliep, zag ik hoe ze rond en op de bloemen vlogen en dacht: hmmm, ze houden niet alleen van drol (ik dacht een ander woord maar " durf" het hier niet zeggen ). Ik wou er niet veel aandacht aan schenken, leven en laten leven hé. Zolang ze mij niet ambeteerden of mijn huis binnendrongen, mochten ze vliegen waar ze wilden. Maar ineens werd ik er niet gerust in. Er zou toch nergens een kadaver liggen te rotten, een vogel of een muis die door de hitte de pijp aan Maarten gegeven had? Het was warm en ik had echt geen zin om ook maar iets te doen. Ik wou genieten (luieren), niets meer dan dat, maar besloot toch om een inspectie uit te voeren. Geen lijken in de tuin, blijkbaar komen die vieze wezens gewoon voor de gezelligheid

    Gisteren was het nog warmer, veel warmer geen temperatuur om zware inspanningen te doen maar dat was buiten één van die zoemende misbaksels gerekend die op de één of andere manier toch binnengedrongen was. Ik hoorde ze zoemen, zag ze vliegen en zei: "Doe maar, het zal niet lang duren!"

    De vliegenmepper werd uit de berging gehaald en de jacht begon. Zo lomp dat die rotvlieg eruitzag, zo snel kon ze vliegen! Ze vertikte het om ergens te gaan zitten, ze bleef maar vliegen en vliegen, zoemen en zoemen..... En ik bleef maar meppen en meppen....het zweet regende van mij.

    "Lelijk, vuil strontdinges..," siste ik terwijl ik de vliegenmepper nog eens door de lucht liet gaan, zomaar, eentje om de frustratie kwijt te raken. Ik voelde en hoorde het tegelijk: ik had iets geraakt. Ik had ze geheel per toeval maar dat deed er niet toe, het mormel was dood....en ik kon gaan douchen.

    Ik heb het lijk opgeschept en buiten gelegd zodat haar vrienden en familie konden zien wat er hen te wachten staat als ze het wagen mijn woning binnen te dringen. 

    13-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    11-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer neemt een dag verlof..

    Vandaag laat de zon het wat afweten maar we mogen echt niet klagen wat het weer betreft dit jaar! Gisteren gezellig een BBQ gehad met vrienden en lekker buiten kunnen genieten. Het was goed om bij een hapje en een drankje samen een dag onbezorgd door te brengen.

    Sommigen vragen zich af waarom mijn vorig logje zo weemoedig was nu het nieuws hier toch ok was wat T betreft... Ach lieve mensen , soms ben je zo blij met een bericht en krijg je kort daarop een ander triestig bericht te verwerken. Een dierbare vriend is aan zijn laatste dagen bezig, geen kans op herstel of verbetering .. gewoon wachten op dat laatste moment  en dat stemt me nu al een paar dagen wat weemoedig want het leven is zo relatief! Daarom dat ik gisteren blij was dat we genoten hebben van een samenzijn met leeftijdsgenoten . Niets moet nog, alles mag en kan .. heerlijk toch! Het is niet iedereen gegund dat leert het leven ons ook! Vandaar .. meer moeten jullie er niet achter zoeken .

    Een prettige dag aan iedereen hier!

    11-08-2015 om 18:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een weemoedige gedachte..
    Als de berg geen sneeuw meer draagt
    omdat het dal steeds dieper zinkt
    en de regen troosteloos valt,
    wil jij dan mijn traan zijn?
    Als de boom niet meer groeit
    omdat de beemden zwanger zijn
    en de oever grenzeloos ligt,
    wil jij dan mijn vrucht zijn?
    Als het duister niet meer donker is
    omdat het licht nog zachter schijnt
    en het uur eindeloos slaat,
    wil jij dan mijn schaduw zijn?
    Als het denken geen moment meer vraagt
    omdat de woorden verdwenen zijn
    en de gedachte sprakeloos blijft,
    wil jij dan mijn antwoord zijn?

    09-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (12)
    07-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zucht van opluchting...

    Gisteren dan eindelijk de resultaten van de MR binnen gekregen. Op een paar details na, alles ok dus geen ernstige vaststellingen bij T. Nu weten we nog steeds niet wat de oorzaak van zijn probleem is maar de schrik voor die grote K is toch weg en geloof me dat is een hele opluchting!

    We komen in een leeftijdsgroep waar er wel eens iets kan foutlopen en als we rondkijken in onze vrienden/ kennissenkring dan zien we zoveel darm-of buikkanker dat je altijd het ergst vreest! Ik zal mijn ventje maar blijven " soigneren" zoals ik bezig ben.Hij profiteert ervan en ik doe het graag We plannen wel nog een   afspraak met de arts maar dan eerder om praktische tips.

    Mijn zomer kan niet meer stuk en die van mijn lieve slaapgenoot ook niet... Als je daar straks twee "oudjes" ziet dollen op trammetje 7 ... wij zouden het wel eens kunnen zijn na die weken van spanning!

    Bedankt lieve bezoekers die met ons meeleefden of interesse betoonden.. Jullie zijn de max!

    07-08-2015 om 00:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    06-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West Vlaams is veel korter dan ABN

    Allé niet dat ik bevooroordeeld ben hoor maar.... als je het nu eens in het ABN Westvlaams zegt...

    Dit behoort tot de mogelijkheden.= Dakan.

    Hieromtrent kunnen wij u geen enkele zekerheid bieden.= Ge wit noois

    Zou u dat eens willen herhalen?= Wuk ?

    Zulks ben ik niet van plan= 'k Peizen vannie.

    Ligt dat in de lijn der verwachtingen? = Zoe tadde ?

    Dit wordt door mij als bijzonder spijtig ervaren.: Tes spietig.

    Hetgeen u mij vertelt, verbaast mij ten zeerste.= Das om omverre te voln

    Deze informatie is geheel nieuw voor mij. = Wuk daj nu zegt

    Ligt dat binnen het kader van uw bevoegdheden? =Meugje da

    Ik heb hierover een enigszins afwijkende mening. =Da nie ee

    Conclusie: als voertaal kun je dus 80% bezuinigen op de tijd van de werkbesprekingen.

    06-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (4)
    04-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bedenking...

    Als alles aan mijn lijf staakt bij die hitte dan heb ik gelukkig nog een bovenkamer die perfect werkt en waar ik me kan in terugtrekken en dan onstaat een logje...

    Omdat het buiten echt te heet was , besloot ik even op bloggenronde te gaan. Sommigen waren thuis, anderen aan het fietsen of rollerskaten , nog anderen aan het lezen in de tuin en dan ook een paar die me niet vertelden waarmee ze zich bezig hielden en dan heb je direct inspiratie..

    Wat dat lezen in de tuin betreft .. sorry Myette maar dat is bij zo'n weer echt niet aan mij besteed . Buiten zitten bij zo'n hitte werkt op twee manieren bij mij .. het maakt me lui en dan wil ook de concentratie nodig om een boek te lezen niet mee  of ik hoor en zie zoveel in de natuur dat al die indrukken die op me afkomen me aan het lijntje houden en me niet meer loslaten en dan denk ik wat een weelde  en geluk heb ik toch dat ik dat allemaal nog mag beleven en ervan genieten. We staan er niet echt bij stil dat er momenteel mensen zijn die in ziekenhuizen liggen of ernstig ziek zijn of ergens in een stoel of rolstoel hangen te wachten op dat ene teken dat ze terug naar hun kamer mogen en meestal al dat moois moeten missen. Ja Meeuw heeft het mooi verwoord in haar " ode aan het leven"...Wat we allemaal zo normaal vinden is dat voor velen niet!

    En we hebben zon gevraagd en voor één keer heeft "die van hierboven " echt geluisterd (nogal wat anders dan onze regering die helemaal niet luistert naar ons) en krijgen we een zomer on U tegen te zeggen! We zullen  maar niet teveel zagen zeker want zoals de tijd vliegt is het straks weer herfst en winter en moeten we die weelde terug lang missen! Al durf ik het toch om een kleine nota te zetten bij het werk van "die van hierboven"...alles met mate en iets langer .. dan zou het perfect zijn!

    Dit gezegd zijnde is mijn inspiratie weer op! Geniet lieve mensen, geniet van elke dag , elk moment .... dan is het leven mooi!

    04-08-2015 om 19:39 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    03-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even relaxen!

    En hier ben ik dan toch nog steeds. Sommige bezoekers hier hebben me toch maar weer over de streep getrokken en ik zal jullie dan maar wat langer lastig vallen met mijn blablabla en overpeinzingen... Het contact met een paar mensen hier wil ik echt niet verliezen en dan is er maar één oplossing ... blijven bloggen.

    Ach in de zomermaanden is het hier altijd wat hectisch.. de bloementuin en de moestuin vragen veel aandacht, onze jaarlijkse BBQ's nemen ook veel tijd in beslag en dan wil ik ook nog wat genieten van het mooie weer dit jaar vandaar misschien mijn eerdere bedenking.

    Vroeger en dan spreek ik in een kort verleden, hadden we hier ook elke zomer de kleinkinderen afwisselend op logement omdat de ouders moesten werken maar intussen zijn ze groter geworden en is dat ook niet meer van doen. Mis ik dat een beetje? Ja, al kan het stilaan behoorlijk zwaar zijn met zo 2 of 4 extra mondjes om te vullen en voetjes die voor de mijne lopen . Maar nu hebben ze kampen en een reisje met hun gezinnetje en weten ze zelf beter hun tijd in te vullen.. Jaja , zij worden groter en wij ouder! Hoe je het ook draait en keert dat is de realiteit!

    Ik wens jullie dan ook allemaal een goeie start van een nieuwe maand. Augustus al, wat vliegt de tijd! Bij leven en welzijn tot de volgende!

    03-08-2015 om 01:21 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    01-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.To blog or not to blog...

    Enkel de contacten met sommige mensen overtuigen me ervan om hier door te gaan want ik wil het korte contact met hen niet verliezen maar soms overvalt me toch de twijfel..

    Image and video hosting by TinyPic

    01-08-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)







    Laatste commentaren
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Fijn weekend iedereen!
  • geniet van een mooie zondag ! (meeuw)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Fijn weekend iedereen!
  • allee je doet dus aan sport in je zetel , zou ik ook moeten doen , want buiten is er teveel wind voor het oudje --- (ani)
        op Fijn weekend iedereen!
  • fijn weekend (Bernward DF6JL)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!