NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto

Onze zoon.

Foto

Onze dochter.

Foto

Onze kleinkinderen

Foto
Foto
Foto
Mijn favorieten
 • Affodile
 • Ani
 • Jos
 • Bojako
 • Lipske 2
 • Ludovikus
 • Michelly
 • Myette
 • Paz
 • Loewiesa
  Mijn favorieten
 • Nikki
 • Thea
 • Chrisje
 • Huismusje
 • Jeske
 • Ria
 • Meeuw
 • Rudi
 • Patty enFreddy
  Mijn favorieten
 • Nolla
 • Dion
 • Brigitte
 • Erwin
 • Maarten
 • Dirk
 • Rebecca
 • Annie
 • Vif
 • Ingrid
  Categorieën
 • Humor (239)
 • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
 • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
 • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
 • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (48)
 • pozie (141)
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Een interessant adres?
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?

  12-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar word je niet vrolijk van...

  Of ik met mijn vorig logje de bedoeling had om de bezoekers wakker te schudden zoals Chris in een reactie zei? Niet echt, ik ventileerde gewoon mijn verontwaardigheid over wat er gaande is in onze maatschappij ...

  Deze morgen bij het wakker worden door de klokradio werd ik weer eens met de realiteit geconfronteerd.. een burgemeester werd door een jonge 18 jarige zomaar vermoord omdat hij de zelfdoding van zijn vader nog niet verwerkt had ... en dan denk ik " komaan gast lost dat nu iets op, je pa komt er niet mee terug!"... En dan hoor ik hoe een tweede slachthuis in zo'n 6maanden tijd betrapt wordt op foltertechnieken bij het slachten van varkens ... Tsja, verschiet iemand daar nog van? Als er al geen respect is voor een mensenleven dan kan je dat ook niet verwachten voor een dierenleven... Waarden, gewoon weg waarden, die kregen we met de paplepel binnen , waar zijn die nu gebleven? Allemaal de schuld van onze losbandige jeugd wordt er dan gezegd! Niet helemaal antwoord ik daar op, misschien moet onze generatie maar eens de hand in eigen boezem steken! Durven we nog waarden doorgeven of vinden we onszelf watjes als we aan bepaalden waarden vasthouden?

  Triest, intriest... en toen ik deze morgen ging boodschappen werd ik er ook niet vrolijker van. Ik stond in de krantenwinkel mijn beurt af te wachten . Aan de kassa stond een dame met een boodschappenrollator en aan haar manier van luid praten kon je horen dat ze een bewoonster was van een psychiatrisch instelling in de buurt. Die dame had 2 busjes cola besteld en stond daar met het wisselgeld, de busjes in de hand en haar handtas te  sukkelen om die handtas te openen terwijl ze krampachtig haar rollator vasthield. Voor mij stonden drie dames stoicijns hun beurt af te wachten .. de ene keek de andere eens aan maar daar bleef het bij. Uiteindelijk werd het mij te veel, ik schoot uit de rij, liep naar de dame in kwestie toe en stelde voor om haar te helpen. Ik ritste haar handtas open, stak de busjes er in , deed ze terug toe, hing de handtas aan de rollator en hielp de vrouw om te draaien met dat ding... Het wisselgeld had ze nog in haar handen toen ze mij luid bedankte en me dat wilde geven.. Ik heb haar gezegd dat wisselgeld goed weg te steken en keerde terug naar mijn plaats in de rij...De drie dames voor mij verpinkten niet, ze keken me zelfs niet aan en ik voelde me langzaam boos worden en had veel zin om luidop te zeggen... jullie zijn dan misschien mentaal ok maar sociaal/menselijk zit het daar binnen helemaal niet snor. Maar dan dacht ik .. Natoken houd je in het heeft geen zin!

  En dan denk ik ( en daar gaat het oudje in mij dan weer ) in mijn tijd... Ons ma zou gezegd hebben, help dat vrouwtje eens , zoals ze ook wilde dat we onze stoel afstonden aan anderen als we in een volle wachtkamer van de dokter zaten, of dat we merci zegden als we van iemand iets kregen of dat wij grote mensen lieten voorgaan als we bij de deur kwamen... Maar ik heb de indruk dat dit allemaal passé is. Veel jongeren kennen het woord merci niet eens meer, ze vinden " krijgen" de gewoonste zaak van de wereld  en van een plaats afstaan aan ouderen of zwangere vrouwen op bus, tram of trein hebben sommigen blijkbaar nog nooit gehoord!  Neen ze zitten liever op hun luie kont te SMSen of te chatten en durven je dan ook nog vrank in het gezicht te bekijken zo met de air van .. hewel madammeke staat het u niet aan?

  Zoals ik al zei triest, intriest al denk ik dat we de fout niet volledig bij die jongeren moeten leggen.. velen krijgen die waarden gewoon niet meer mee. De fout ligt bij sommigen van onze generatie die blijkbaar denk dat waarden nu niet meer "in" zijn dat het niet meer "cool" is tov je kinderen of jongeren om nog zo'n attenties te verwachten.

  Word ik echt oud als ik zo'n dingen nog belangrijk vind? So be it, maar zolang ik leef en mentaal alles nog op een rijtje heb blijven ze voor mij een levenshouding waar ik trots op ben dat ik ze meekreeg!

  12-09-2017 om 18:22 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (11)
  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm mens"dom"!

  Ik las bij Myette dat de natuur boos is op ons en ik geef haar volop gelijk want die mooie natuur wreekt zich momenteel met tornado’s, aardbevingen, tsunamis en andere rampen.

  Dat de gevolgen van het onvoorzichtig omgaan met de natuur zo groot zouden zijn, stond in de sterren geschreven. Iedereen staart nu in ongeloof naar Irma die aan de overkant van de Atlantische oceaan lelijk huis houdt . Langs alle kanten klinkt nu dat de opwarming van de aarde de oorzaak is van al die miserie. De opwarming van de aarde heeft die orkaan niet veroorzaakt, maar wel de gevolgen erger gemaakt.

  Is er een verband tussen orkanen en klimaatverandering?

  De wetenschap is daar nog niet helemaal uit. Het zou logisch zijn dat de intensiteit van orkanen toeneemt, doordat het oceaanwater opwarmt. Er zijn ook nog andere, minder directe manieren waarop het veranderende klimaat van invloed is op orkanen. Orkanen veroorzaken vaak een stormvloed. En omdat de opwarming van de aarde zorgt voor zeespiegelstijging, neemt de kracht van zo’n stormvloed toe. En komt het water veel verder landinwaarts. Tot daar de vaststelling en spijtig genoeg is voor velen daarmee de kous af en zijn ze nog steeds niet overtuigd dat we dringend bepaalde zaken moeten veranderen willen we de aarde leefbaar houden voor onze nakomelingen!

  Daarnaast zitten we ook nog met die opgeblazen ego’s van bepaalde staatshoofden die absoluut willen bewijzen dat zij de machtigste en krachtigste van deze knikker zijn en daardoor blind lijken voor de gevolgen van hun daden!

  Kijk nu eens naar N Korea dat heeft bevestigd dat het een "geslaagde" kernproef heeft gehouden, de vijfde ooit in het land. De test veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 5.3. Allemaal ondergronds alsof dat geen weerslag heeft op wat er zich bovengronds afspeelt. Ik kan me niet van het gevoel ontdoen dat de recente zware aardbeving in Mexico een gevolg is van die kernproeven.

  Niet alleen is het zo dat volgens de normale evolutie van de aarde de continenten beetje bij beetje naar mekaar toeschuiven met alle gevolgen van dien ,neen sommigen denken dat ze door krachtige , zinloze ontploffingen die bewegingen nog eens moet verstoren.

  Arm mens”dom”!!

  Wanneer worden we wijzer en wie durft het aan om eens heel hard aan de alarmbel te trekken?

  10-09-2017 om 23:42 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (11)
  07-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheidsvlekjes

  Iedereen die boven de 50 is kent dat wel die bruine plekjes die overal op je huid verschijnen, sommige miniem andere willen zich blijkbaar manisfesteren. Iedereen heeft daar dan een eigen mening over zo van ... ik heb dat ook tot .. ik zou daar toch eens laten naar kijken! Dat laatste hebben mijn slaapgenoot en ik dan maar gedaan , kwestie van ons daar geen zorgen over te moeten maken!

  Het onderzoek ging vlot, de beide bodies waren rap met een loep overlopen en het verdict was .. wijsheidsvlekjes! Daar kan ik me nu mee verzoenen zie, klinkt toch stukken beter dan ouderdomsvlekjes niet?

  07-09-2017 om 12:56 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (21)
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een update

  De zomervakantie zit er op. De kleinkinderen zijn allemaal goed gestart en zien het " voorlopig" zitten Hier komt de rust ook stilaan terug! Gisteren mochten we nog eens de voeten onder tafel steken om een 50j huwelijk te vieren. Volgende week hebben we nog een bijeenkomst met de mensen met wie we in Nigeria gewoond hebben en op het einde van de maand nog een feestje en dan kunnen we stilaan uitblazen want van al dat feesten word je ook niet fitter! Ikzelf heb daar niet zoveel last van maar mijn slaapgenoot verwerkt al dat gefeest en speciaal eten en drinken minder goed! 

  Toen ik gisteren aan de oudste kleinzoon vroeg wat hem het meest bijgebleven is van zijn vakantie ( die tussen haakjes eivol zat!!) was zijn spontane reactie Senegal. Hij vond dat een enorme confrontatie en merkte op dat iedereen daar eens zou moeten meedraaien om een idee te krijgen hoe luxueus en rijkelijk we hier in het Westen leven. Een wijze opmerking van een 15 j en dat was uiteindelijk ook de bedoeling van de zoon toen hij die reis boekte. Wij hebben 8 jaar in Afrika gewoon en geleefd en kennen het verschil, maar de jonge mensen van vandaag vinden hun leventje normaal terwijl veel jongeren een totaal andere jeugd hebben!

  De natuur begint stilaan ook tekenen van een nakende herfst te vertonen en mijn vingers kriebelen om terug orde en lucht in mijn bloementuin te scheppen maar nog even geduld zeker want veel planten staan nog in bloem!

  Over het wereldnieuws zullen we het niet hebben want dat wordt er maar niet beter op.. . en als dan nog eens de natuur ook voor ellende zorgt dan word je er niet vrolijker van wat de toekonstverwachtingen betreft.

  Maar we gaan door, we blijven ons vasthouden aan dat sprankeltje geloof dat niet iedereen zot of onverantwoordelijk is en dat voor onze nakomelingen toch nog een mooie toekomst kan weggelegd zijn!

  04-09-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (25)
  01-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe start

  Vandaag zijn ze weer alle 6 gestart! Voor onze tweeling een grote stap naar het middelbaar , voor hun broer en zus een weerzien van klasgenoten en voor onze pruts de eerste dag in het vierde leerjaar!

  Een goeie start lieve schatten!

  01-09-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (15)
  30-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna voorbij....

  Vannacht hebben we de beloofde regen gekregen. Het tikken van de druppels op het dak werkt precies slaapverwekkend want ik heb de nacht doorgeslapen zonder maar één keer wakker te worden en dat op zich is al een hele prestatie. Nu probeert de zon er terug door te komen.

  Ik hoor de bloemen en planten zingen tot hier achter mijn PC want die smeekten om water...Die droogte van de laatste weken liet ook op de natuur sporen na. De natuur lijkt vroeger dan normaal zijn groen te verliezen, bloemen zijn te vroeg uitgebloeid, bomen verliezen te snel hun blad maar dat er aan deze toch wel mooie zomer stilaan weer een einde komt dat staat vast. Maar klagen zullen we niet doen zeker, want als ik de ellende en miserie zie in de States na de passage van de orkaan Harvey dan zeg ik " praise the lord" dat we daaraan ontsnappen!

  Intussen stomen de mama's hun kroost weer klaar voor een nieuw schooljaar dat op gemengde gevoelens verwelkomd wordt bij onze kleinkinderen. De tweeling kijkt er al naar uit om de grote stap te zetten naar het middelbaar. Grote broer en zus die het al gewoon zijn , reageren lauwer op die eerste september. Kleinzoon 2 heeft blijkbaar wel zin om zijn vrienden van vorig jaar terug te zien want heeft die bibber om de eerste schooldag op de " grote" school al gehad vorig jaar! Onze jongste vindt het leuk om naar het vierde leerjaar te mogen en heeft haar klasje en juf al ontmoet. !

  Mijn rug schijnt zich stilaan terug met mijn leeftijd te verzoenen en houdt zich momenteel koest, de grote zomerdrukte is hier voorbij al wachten  deze maand wel nog een paar feesten maar nu mag IK eens de voeten onder tafel steken!

  En zo gaat het ritme van het leven verder en worden wij "oudjes" ook stilaan weer een zomer ouder.

  30-08-2017 om 09:57 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (11)
  28-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk toch?

  Gisteren de laatste BBQ van deze zomer gehad en een afsluiter die kan tellen mooi weer ( dank u weerman!), prima gezelschap, het eten mocht er ook zijn ( ik kan toch moeilijk iets anders zeggen hé ) en veel positieve reacties gekregen op van alles en nog wat .. en de gasten content en de buik volgeladen ( en de handen ook met fruit en groenten uit de tuin!!) terug naar huis ,meer moet het niet zijn hé.

  Natuurlijk was biebie 's avonds doodop, pijpje uit al heeft iedereen een handje toegestoken maar ja uiteindelijk ben je de gastvrouw en blijf je bezig! Het gevolg was dat ik om 2u doodmoe maar nog klaarwakker in bed lag te koekeloeren.  IK ben er dan maar terug uitgekropen, heb de vaatwasser uitgeladen, alles weggezet, de keuken terug toonbaar gemaakt en daarna omdat ik niet te druk mocht zijn nog wat op mijn PC getokkeld. Rond 5 u ben ik uiteindelijk terug in bed gekropen naast een ronkende slaapgenoot die nooit merkte dat ik er niet was.. Ik heb me nog eens in de warmte van lepeltje lepeltje genesteld en ben pas om 8u deze morgen wakker geworden! Ik voel me wonderlijk fris en zal rond de middag de bots wel krijgen vrees ik. Alleen die rug van mij geeft weer wat van Jetje  maar ja ik verwachtte niets anders!

  Door onze Nederlandse vrienden werden we echt verwend de dames ( ik de dochter en schoondochter) met een hippe boodschappentas , de kids met een reuzenbokaal snoep.  Wie beweert dat Nederlanders krenterig zijn die kent onze vrienden niet!

  We hebben heerlijk gekeuveld over de tijd van "toen" en " nu".. jong en oud samen en het was soms hilarisch! Onze jongste zei op een gegeven moment :" oma dit is hier precies een lachfeest".. het mooiste complement toch?

  Vandaag ben ik lui, kijk ik tussen de vingers naar de taken hier want ik weet dat het werk niet wegloopt! Dat is een zekerheid die we allemaal hebben!

  28-08-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (16)
  27-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolken

  Af en toe loop ik hier met mijn cameraatje rond om wat mooie plaatjes te vereeuwigen zo ook deze week en zo lukte ik een paar leuke  wolkenfoto's en dat bracht mij terug naar mijn studietijd!

  In die tijd was het een klassieker om het gedicht van Martinus Nijhoff te bestuderen en toen al vond ik dit gedicht prachtig. Ik vind het ook erg passen in elke tijd: het verlies van de onschuld en dat met volwassenheid het leven er niet altijd leuker op wordt. Ik kijk zelf ook vaak naar mijn kleinkinderen en denk dan “ geniet nog wat van dat onbevangen en veilig gevoel en koester dit gevoel. “ Amen.

  Zeg nu zelf maar  dit gedicht overstijgt de tijd

  27-08-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:pozie
  >> Reageer (5)
  24-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de zomer kabbelt verder

  Terwijl mijn slaapgenoot een programma volgt over het eten van insecten, trek ik me hier terug want de gedachte dat we ooit van dat klein grut zullen eten kan me momenteel niet bekoren!

  Na de infiltratie begint mijn rug terug redelijk aan te voelen al is het nog steeds uitkijken geblazen. Maar vandaag  heb ik dan toch weer samen met mijn slaapgenoot een korte wandeling gemaakt en dat viel redelijk mee! Op aanraden van de dokter zijn we ook gaan zien voor een type matras die beter zou moeten zijn voor mijn rug.. Heb er dan maar meteen een aangepast hoofdkussen bij genomen... Als mijn rug binnenkort niet weer top wordt dan zal het zeker niet daar aan liggen... Eigenlijk zou het simpel zijn om elk zijn eigen matras te hebben maar als je lepeltje, lepeltje slaapt is dat moeilijk hé?

  Gisteren viel dan ook nog eens de vaatwasser in panne en met onze laatste BBQ van de zomer volgende zondag is dat geen overdreven luxe dus zijn we nog rap gaan zien voor een nieuwe vaatwasser. Die wordt morgen geleverd zodat ik me zondag geen zorgen moet maken om de stapels borden, bestekken, glazen ...

  Intussen zit mijn ventje hier de menu champignons met termieten en rat te promoten.... Bush meat zoals ze in Nigeria zegden. Zelf heb ik nooit bush meat ( slang , rat enz..) gegeten maar T wel toen hij voor de job naar het binnenland moest!

  Toen we terug waren van de wandeling ergerde ik me voor de zoveelste keer aan de haag langs onze oprit! De plaag heeft zich erin gezet en nu zie je overal roeste plekken en coniferen die kapot gaan... Dat wordt nog een jobke dat we voor de winter willen laten opknappen, daarom belde ik vandaag naar een tuinman om te zien wat er als alteratief mogelijk is! Dat wordt wellicht haag er uit en een nieuwe in de plaats. Even afwachten wat daar het prijskaartje van wordt! Wij zijn dus niet de  enigen die ouderdomsverschijnselen vertonen.. die haag werd gezet zo'n 35 j geleden en heeft ook haar beste tijd gehad....

  Mijn voorkeur ging naar schanskorven van zo'n 1,8m hoog maar na even navraag gedaan te hebben in de gemeente moet ik die tand uittrekken. Vadertje staat moeit zich overal mee en de verkavelingsvoorwaarden sluiten zo iets uit als afsluiting met het andere perceel.

  "Je moet toch een komen zien..."

  Ik draai me om zie een pan met wormen die in een saus aan het sudderen zijn en mijn maag begint al te protesteren..

  "Ze vinden het nochtans heel lekker" is de commentaar hier!

  Inderdaad die manen zitten hun vingers af te likken en beschrijven het eten als " orgastisch". Sorry bij orgastisch stel ik me iets anders voor !

  Kan best zijn dat insecten lekker smaken maar ik ben er nog niet klaar voor en zal maar niet te lang kijken of ik eet gans de nacht kevers en wormen en mieren en maden ....

  24-08-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (10)
  22-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een gekke wereld is dit aan het worden..

  Heb jij nog zin om de TV of de radio aan te zetten? Voor mij hoeft het stilaan niet meer want bij elk journaal worden we geconfronteerd met nieuwe aanslagen of geweld...Het lijkt wel alsof al die gebeurtenissen een epidemie veroorzaken en de wereld vol loopt met gestoorde geesten al dan niet geïndoctrineerd of psychisch gestoord!

  Vandaag gelezen in de krant.

  Vrouw op klaarlichte dag doodgeschoten achter loket van ACV-kantoor
  ● Auto rijdt twee keer bewust in op bushokjes in Marseille: vrouw (42) overleeft klap niet
  ● "Terrorist stapte uit busje, zette zonnebril op en mengde zich in de massa. Daarna stak hij man dood"...

  En zo is het elke dag wel ergens iets!

  Wie gevoelig is voor al dat geweld durft haast niet meer buiten te komen want er kan altijd een gestoorde geest rondlopen met een wapen om zomaar willekeurig aan te vallen!

  Inderdaad geweld is van alle tijden maar zoals het er nu aan toegaat is het wraakroepend en heel verontrustend. Niemand kan nog zeggen  "dit is een ver van mijn bed show" want voor je het weet sta je met je neus voor de feiten want ook supermarkten , winkelcentra, kantoren, vlieghavens .. worden een doelwit!

  Maar we mogen die waanzinnigen niet laten zegevieren, het leven gaat door en we moeten ons daar aan optrekken en ook aan de woorden van een heel wijze man ..

  22-08-2017 om 00:04 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (11)
  20-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Levensuitspraken.

  Nu ik er  even de riem  moet afleggen, heb ik veel tijd om na te denken en zie .. voor diegenen die dat ook willen doen, sta hier maar eens bij stil!

  - Een boot die niet vastgelegd is, drijft met de stroom mee.

  - Laat pijn uit het verleden wegspoelen als voetstappen op het strand.

  - Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.

  - Met ieder succes koop je alleen maar een toegangsticket voor een moeilijker probleem.

  - Men kan geen zorgen verdrijven door ze weg te redeneren.

  - Het zaad van de vreugde ligt alleen in het verdriet.

  - Liefde is als oorlog: gemakkelijk te beginnen maar heel moeilijk te beëindigen.

  - De beste helpende hand die u zich kunt wensen, is vaak een stevige duw.

  - Vele mensen denken dat ze een fout die ze hebben toegegeven niet meer hoeven af te leren.

  - Wie weet dat er niets te zoeken valt, weet ook dat er niets te zeggen valt.

  - Boeken zijn als mensen: ze maken een bepaalde al dan niet prettige indruk op ons, nog voor we ze hebben leren kennen.

  - Wanneer je de regenboog wil, krijg je eerst de regen.

  - Keer je gezicht naar de zon, dan valt de schaduw altijd achter je.

  - Soms ziet het hart wat onzichtbaar is voor het oog.

  -

  20-08-2017 om 17:14 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor is ook een remedie...

  Ik blijf voorlopig maar aanmodderen met die rug , de spuiten geven niet direct een spectaculaire verbetering!

  Dan maar met wat humor proberen de dag rooskleurig te zien zeker?

  Tijdens een wandeling door het woud hoorde een atheïst geritsel in het struikgewas. Hij draaide zich om en zag een enorme grizzlybeer op zich afkomen. De man probeerde zich uit de voeten te maken, maar struikelde over een boomstronk en viel.

  Terwijl de beer zijn machtige voorpoten ophief om toe te slaan gilde de man: "God! Help me!"

  De tijd stond stil. De beer bleef als bevroren staan, het bos zweeg en het beekje hield op met kabbelen.

  Toen hoorde de atheïst een machtige stem:

  "Je ontkent mijn bestaan al jaren, hebt anderen verteld dat ik een verzinsel ben en al mijn werken toegedicht aan een samenloop van kosmische omstandigheden. Waarom zou ik je helpen?"

  "Ja, het zou hypocriet zijn om u nu om hulp te vragen", gaf de atheïst toe. "Maar misschien kunt u de beer bekeren?"

  Op hetzelfde moment kwam het bos weer tot leven en begon de beek opnieuw te stromen. De beer viel op zijn knieën, vouwde zijn klauwen en sprak:

  "Heer, zegen deze spijzen, amen."

  19-08-2017 om 11:17 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (10)
  17-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo zou het altijd moeten zijn.

  Ons zomer ritueel BBQ met vrienden of familie ... zolang het kan willen we het volhouden want na het eten en alles wat erbij hoort zijn de momenten van gezellig kletsen het vasthouden waard .

  Ook op de 15e werd het weer eens één van die gesprekken die zo typisch zijn voor de zomer. We zaten buiten in de tuin want op de middag brak de zon door, de resten van het eten waren nog niet afgeruimd want we genoten van de bloemen, het gezelschap en een deugddoend zonnetje en dat alles bij een heerlijk glaasje wat wil je nog meer? De vogelgeluiden  vulden de achtergrond terwijl wij genoten met mensen die we graag zien. Voor ons hoeft niets te veranderen tenzij misschien een rug hebben die geen stokken in de wielen steekt op cruciale momenten!! Maar dat is een ander hoofdstuk!

  Als ik al een romanticus ben, dan zeker niet de enige dat hebben we ervaren. Gelukkig.

  17-08-2017 om 16:53 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (9)
  15-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 Augustus moederdag in het Antwerpse

  11 redenen waarom het vandaag en alléén vandaag Moederdag isvolgens de Antwerpenaren!

  Vandaag is het een feestdag in het Antwerpse! En waarom?  Wel, dat is omdat het vandaag Moederdag is. Ja, je hoort het goed: VANDAAG en dus niet in mei zeggen ze hier.

  In Antwerpen wordt al meer dan 100 jaar Moederdag gevierd op 15 augustus en daar hebben de Antwerpenaren 11 steengoeie redenen voor:

  1. Deze Moederdag valt ALTIJD op 15 augustus ... Dus je hoeft niet uit te rekenen wanneer de tweede zondag van mei valt.

  2. ... en niet zomaar: want vandaag is het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Het is absoluut geen willekeurige dag hoor.

  3. 15 augustus is een Bijbelse hoogdag waarop Maria, de moeder van alle moeders, gevierd wordt. Er bestaat toch geen beter moment om alle mama's in de bloemetjes te zetten.

  4. Het is zelfs een officiële verlofdag, waarop iedereen vrij krijgt. Dus kan je de hele dag je mama verwennen.

  5. Deze Moederdag werd trouwens al in 1913 opgericht ... Meer dan 100 jaar geleden!

  6. ... terwijl de Moederdag in mei een jaar later werd opgericht in Amerika ... Antwerpen was dus trendsetter van de wereld!

  7. ... en moederdag in mei is pas in de jaren 20 overgewaaid naar Europa toen ze in Antwerpen dus al zo'n 10 jaar lang hun mama's bedankten.

  8. Moederdag vieren in de zomer heeft niets dan voordelen: je kan je mama bijvoorbeeld trakteren op een dagje aan de zee ... En samen een ijsje eten, natuurlijk.

  9. ... of haar een boeket geven van zelfgeplukte bloemen. Een persoonlijk cadeau!

  10. Bovendien vieren ze niet alleen in Antwerpen Moederdag op 15 augustus, maar ook in Costa Rica Aha, dat is dus echt niet omdat 'de Antwerpenaren weer speciaal moeten doen'.

  11. En tot slot: Antwerpenaren hebben altijd gelijk, dus nu ook.

  Case closed.

  Maar wanneer je moeder ook viert, geef haar een dikke zoen als dat nog kan want een moeder kan je nooit genoeg bedanken!

  15-08-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (10)
  14-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even dromen ook als je op trammetje zeven zit .. moet toch kunnen?

  Met al die onrust in de wereld momenteel en twee opgefokte egotrippers die de wereldvrede bijna op zijn kop zetten , trek ik me terug in mijn dromen...

  Moest ik kunnen, ik opende een winkel , een wereldwinkel , ras , huidskleur, blank, bruin, geel of pikkezwart het zou van geen enkel belang zijn. Iedereen zou iedereen verstaan, welke taal men ook zou spreken, alles zou zo klaar als een klontje klinken, jongen, meisje, man of vrouw van welke cultuur of religie ook, iedereen zou evenveel rechten hebben. Elk woord zou liefdevol uitgesproken worden, pretlichtjes zou ik in de uitverkoop zetten voor wie het leven even niet zo rooskleurig zou zien, regenbogen om door de haren te weven , sterrenregen om een sjaal mee te breien en roze wolken om door het leven te zweven. Alleen maar lachbuien en glimlachen zouden in de rekken mogen liggen om nog maar te zwijgen over de dagvers gebakken nog warme kusjes , helemaal gratis en voor niets zou je er nog een natte klapzoen bij krijgen , alles verpakt in een gelukzak met een enorme rode strik toe gebonden.....

  Een dag - en nacht winkel zou het zijn, geen deur om te openen of te sluiten, geen licht om te doven of om aan te steken, een warme zachte gloed zou er hangen om iedereen naar binnen te lokken. Zachte heel melodieuze klanken zouden als uit een voile plafond naar beneden sijpelen, af en toe zou er een vuurwerk van de mooiste kleuren doorheen knallen.

  "De wereld is van iedereen" ..... dat zou de naam van mijn winkel zijn!!!

  Maar ja .. we weten het, dromen zijn bedrog!..

  14-08-2017 om 08:22 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet dit aan iemand denken?

   O D E... A A N ALLE V R O U W E N !

  Een man en een vrouw

  kijken televisie,

  wanneer de vrouw plots zegt:

  'Ik ben moe en het wordt laat,

  ik denk dat ik maar eens ga slapen.'

  Ze gaat naar de keuken om het ontbijt voor

  morgenvroeg voor te bereiden,

  spoelt alle popcorn schaaltjes uit,

  neemt vlees uit de diepvries voor het avondeten morgen,

  controleert of er nog cornflakes zijn,

  vult de suikerpot,

  legt lepels en zet schaaltjes op de tafel

   zet de koffie klaar voor morgenvroeg.

  Dan stopt ze de was in de droger,

  een nieuwe was in de machine,

  strijkt een hemd en naait er een knoop aan.

  Ze ruimt de kranten en het kaartenspel dat nog op tafel ligt op

  en legt het telefoonboek op zijn plaats.

  Ze maakt de wasmanden leeg

  en legt de handdoeken gespreid om te drogen.

  Ze geeuwt, rekt zich uit,

  en wanneer ze richting badkamer gaat,

  stopt ze bij het bureau,

  schrijft een briefje voor de leraar van haar zoon, legt er geld bij

  en neemt een boek mee dat op een stoel lag.

  Ze tekent een feestkaartje voor een vriend,

  schrijft er het adres op en plakt er een postzegel op.

  Daarnaast maakt ze ook nog haar boodschappenlijstje.

  Ze legt de kaart en Het briefje naast haar tas

  en schrijft nog 3 dingen op het briefje die ze morgen nog moet doen.

  Ze gaat naar de badkamer,

  brengt een nachtcréme op haar gezicht aan,

  poetst haar tanden en doet haar nagels.

  Haar man zegt: 'Ik dacht dat je ging slapen!'

  'Ja ga ik ook.'antwoordt ze.

  Ze vult de schaal met water voor de hond en zet de kat buiten,

  dan controleert ze of alle deuren dicht zijn.

  Ze loopt nog eens langs de kamers van de kinderen,

  geeft een hoestpastille aan het kind dat hoest,

  vervangt een lamp, legt de sokken in de wasmand

  en praat nog even met een van de grotere kinderen dat nog zijn huiswerk maakt.

  Eenmaal in de slaapkamer stelt ze de wekker in

  en legt haar kleding voor morgen klaar.

  Terwijl ze dit doet, zet haar man de televisie af en zegt doodleuk:

  'Ik ga ook slapen'.

  Hij gaat naar de slaapkamer,

  stapt in bed en gaat slapen.

  Doet dit alles je denken aan iemand die je kent??? Bovendien moet ze altijd mooi en sexy zijn, altijd lachen en goedgezind zijn en zeker niet chagrijnig! Zo zie je maar wat voor een SUPERRAS wij vrouwen zijn!

  13-08-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (6)
  11-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een jonge geest in een sletig omhulsel

  Ben ik stilaan van die draaiingen verlost dan loop ik nu rond zoals een oud " metje" half gebogen omdat rechtop lopen niet kan momenteel!

  Omdat ik dagelijks druppels in mijn oor moest doen, heb ik blijkbaar te lang in een verkeerde houding gezeten om die druppels in mijn oor te houden met als gevolg dat er iets in de rechterkant van de rug geschoten is en ik nu inactief ben door een heel vervelende rugpijn! Mij huisdokter zei direct " oei dat was niet goed" toen hij hoorde hoe ik mijn hoofd schuin gehouden heb zeker niet omdat ik vanaf mijn 18e een rugletsel heb en dat zich daar nu artrose op vormt met alle gevolgen van dien!

  Doeme toch, (vergeef me ik weet dat ik niet mag vloeken) maar ik blijf me hier maar opjutten omdat er volgende week weer een BBQ op het programma staat en ik dat momenteel niet aankan!

  Klaag, klaag, klaag... en sakkerdepietjes toch, wat ben je met een redelijk jonge geest in een redelijk oud lijf!!!!

  De lichamelijke veranderingen in mijn lichaam zijn niet tegen te houden. Je kan niet voorkomen dat je lichaam door veelvuldig gebruik wat slijt, al kan je deze processen wel vertragen door een gezonde leefstijl wat ik dan ook probeer te doen. Ik ben overtuigd van het cliché dat je zo oud bent als je je voelt en dat is afhankelijk van slechts één ding: je mindset. Twee mensen kunnen dezelfde leeftijd hebben maar tegelijkertijd niet even oud zijn. Het verschil zit hem dan vaak niet zozeer in de mate van lichamelijke achteruitgang, maar in hoe je in het leven staat.

  Ik probeer positief mijn dagen door te brengen maar momenteel is dat een beetje moeilijk omdat ik beperkt ben in mijn bewegingen en laat DAT een groot probleem zijn voor mijn egootje!!

  Oud worden heerlijk toch!

  11-08-2017 om 22:46 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  08-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van zitten gesproken...

  Zolang mijn bovenkamer niet helemaal ok is dan maar naar andere inspiratie grijpen zeker?

  Van zitten gesproken:

  Een mens kan in :

  nesten zitten

  op distels zitten,

  in de schulden zitten,

  in de armoe zitten,

  in iemands neus zitten,

  op zijn geld zitten,

  in de puree zitten,

  in het kot zitten,

  op hete kolen zitten,

  en als hij zijn gat verbrandt heeft

  op de blaren zitten..

   En waar zit jij nu?

  08-08-2017 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (7)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in mineur..

  Eigenlijk niet veel te protokollen vandaag want dat gedraai in mijn hoofd speelt me nog steeds parten. Vrijdag had ik ( gelukkig) een betere dag zodat ik kon genieten van de maandelijkse bijeenkomst met een paar vriendinnen maar gisteren was het weer van af en vandaag is het niets beter. Ik denk morgen nog eens langs de dokter te gaan maar weet nu al het verdict,  wandelende kristallen of iets met mijn buis van Eustachius .... ik vrees eerder de ouderdom ... want je kan niet " ongestraft" ouder worden dat waren de woorden van ons ma haar huisdokter...Toen vond ik dat geen gezegde maar nu begin ik het te geloven..

  Dus lieve mensen bij leven en welzijn een aangename zondag en tot de volgende!

  06-08-2017 om 09:54 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  03-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we schommelen en draaien...

  Ik wist het al van zodra ik mijn ogen open deed deze morgen .. die wordt niet mijn dag! Zo om de x aantal weken heb ik ervan waardoor of waarom , ik weet het ook niet maar dan draait en schommelt het in mijn bovenkamer van zodra ik een beweging maak met mijn hoofd en wel zodanig dat ik er mottig van word...Ik ken betere dagen.

  Het wordt dus een off day vandaag en ik kijk maar best gewoon voor mij uit en niet naar boven of beneden of de kermis komt er aan! Eén voordeel ... zo zie ik ook geen spinnenwebben hangen of vuile strepen op de vloer. Het is precies een familiekwaaltje, ons ma had er met ouder worden last van , mijn oudere zus kent er ook wat van om af en toe op de " kermesseboem " te zitten en ik doe niet graag onder... Heerlijk toch oud(er) worden.

  Ik zet vandaag alle middelen in om beter te worden want morgen is de maandelijkse bijeenkomst met een paar vriendinnen en ik wil dat niet missen maar dan moet mijn bovenkamer wel terug stabiel zijn .

  Zij die terug wat gaat uitschommelen in haar zetel groet u!

  03-08-2017 om 14:27 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (13)


  Foto
  Onze kleinkinderen


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Laatste commentaren
 • haha ... die heb je mooi te pakken op de foto ! (meeuw)
      op Terug naar de schoolbanken
 • Een fijne zondag lieve vriendin (Nikki)
      op Terug naar de schoolbanken
 • Goedemorgen (Dirk)
      op Terug naar de schoolbanken
 • Dag Natoken (Ingrid)
      op Terug naar de schoolbanken
 • fijne zondag (noella)
      op Terug naar de schoolbanken
 • fijne zondag (Patty_en_freddy )
      op Terug naar de schoolbanken
 • . . . (Chris)
      op Terug naar de schoolbanken
 • Een fijn weekend blogvriendin (Nikki)
      op Terug naar de schoolbanken
 • ja (ani)
      op Terug naar de schoolbanken
 • Dag Natoken (Ingrid)
      op Terug naar de schoolbanken
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per jaar
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007

  Archief
 • Alle berichten

  Zoeken in blog  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!