Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen winters meer als vroeger


    Als een mens zo eens op straat loopt en hij komt toevallig iemand tegen, dan moet ge toch weten waarover te praten hé. Meestal begint het met de vraag “en hoe is ’t nog met u”, om dan meestal te eindigen over het weer.

    Ja, dat zijn de grote klassiekers in de straatgesprekken als er geen verkiezingen zijn.

    De laatste tijd kunnen we potverdekke elke dag over het weer klappen. Och…er is wel altijd kritiek te geven hoor! Vandaag is het te warm en morgen te koud. De aarde warmt op en daar gaan we de fout rap bij een ander leggen om zeker niet in een slecht daglicht te komen, want je weet maar nooit dat je tegen een groene aan het klappen bent. We hebben de zomer bijna kunnen rekken tot in december en ook nu is het weer te zacht voor de tijd van het jaar

    Voeger zaten de mensen te klagen over hun stookkosten en dat hun lippen aan het slot van de wagen gevroren waren tijdens een poging om alles te ontdooien. Ja, dat waren nog eens winters. Waar is de tijd dat het varken van mijn grootouders dood gevroren was?Ja ja, vroeger hielden de mensen op den buiten een varken om vet te mesten, maar dat jaar was het al ingevroren voor ze het konden slachten. Ze gaven hun varken elk jaar een naam en toevallig heette het toen “Markies" om toch iets van adel in huis te hebben zeker? Maar tijdens die fameuse winter had het niet alleen blauw bloed zoals de adel het wil, maar zagen ook de varkenspoten en zijn krulstaartje blauw. Daar zal nu geen gevaar voor zijn!

    Naar het schijnt zijn de seizoenen aan het opschuiven en begint de wereld vierkant te draaien.

    Allé, neem nu de laatste stormen ergens in dec waar je die normaal in oktober /nov verwacht! Op zee een 12 beaufort gemeten, wat gelijkstaat met orkaankracht en in het binnenland kwamen we ook aan 9 beaufort. Ja, de storm raasde aan zee en over onze kleine dorpen! De hanen op de kerktorens konden niet rap genoeg hun gat draaien om te zien vanwaar de wind nu juist kwam. Ja, naar het schijnt zou het één van de zwaardere stormen geweest zijn die onze contreien te verduren kregen hoewel het al bij al nog meeviel. En als de storm dan gaat liggen, dan komt de mens terug naar buiten. Eerst om de schade op te nemen om daarna het gesprek over het weer terug aan te gaan met één of andere passant. Ondertussen staan onze monumenten al eeuwen de weergoden te trotseren en is het klappertanden van de dakpannen op één of ander huis of schuur de normaalste zaak. Het is soms eigenaardig hoe oude constructies stand houden tijdens zware stormen, daar waar de nieuwe al vlug een paar pluimen verliezen. 

    Ja, waar is den tijd van vroeger hé. Ik zit nu wel te praten over die storm omdat het winterweer uitblijft, maar met dubbel glas en een perfecte isolatie is daar niet veel meer van te merken.

    Vroeger moest het zelfs niet stormen! Nee, dan lag ik in mijn bed dood van schrik te luisteren hoe de wind zijn deuntjes floot tussen de kieren van deur of raam. En in de gang voelde je zelfs hoe de koelte op je schouders viel en hoe de wind door je haren blies door de dakpannen van de zolder. Ik herinner me zelfs nog een jaar dat er op onze zolder een laagje sneeuw lag, omdat de stofsneeuw gewoon onder de dakpannen werd geblazen. Het is pas daarna dat mijn ouders het dak langs de binnenkant toegestoken hebben met platen.

    ’s Morgens waren er op mijn kamerraam mooie ijstekeningen te zien en onderaan schreef ik dan mijn naam alsof ikzelf de kunstenaar was. Buiten kraakte het gras onder je voeten en in een zinken emmer stond een grote klomp ijs. Water drinken van de pomp was in de winter onmogelijk want alles was bevroren.

    Och…de weergoden met hun zachte winter geven mij de kans om eens terug te blikken naar vroeger en dat is een enorme waarde. Of het weer door de jaren veranderd is of dat het plots unieke weersverschijningen zijn zou ik niet durven zeggen.

    Als ik vroeger mijn grootvader hoorde praten, werd er niet gezegd dat het weer aan het veranderen was en was het dan eens een jaar van extremen, dan moest de mens er maar tegen kunnen. In de zomer stonden de boeren ook onder de brandende zon te oogsten. De jonge gasten kwamen helpen in hun bloot vel, om ’s avonds met een rode rug aan tafel in een dikke boterham te bijten. Maar de echte boeren hielden hun hemd aan en na een paar sikkelslagen veegden ze hun zweet aan de mouw van hetzelfde hemd. Ik kan het mij nog zo goed voorstellen want één van mijn speelmaatjes was een boerendochter!

    In de winter deed ma een paar extra scheppen kolen op de stoof en af en toe staken we de voeten tegen de stoof tot onze kousen begonnen te dampen. Ze lieten thuis de stoof uitbranden en we kropen ingeduffeld of met een warme waterkruik in het bed. En ondertussen gierde de wind tussen de spleten en maakte kunstenaar winter zijn ijstekeningen. Ja, waar is de tijd?

    Vandaag waait het wel af en toe  maar de ijstekeningen blijven achterwege. ’t Is zelfs  warm voor de tijd van het jaar. Ja, het is al een paar jaar op rij dat we een weersverandering zien, maar of daarom alles gaat veranderen?

    De geleerden praten over het weer in termen die we niet altijd verstaan en als we dan al eens iets verstaanbaars opgevangen hebben, dan is het om schrik van te krijgen. Ja, de vraag is wat we nu juist willen hé?

    De mensen willen een warme zomer en trekken zelfs naar de heetste landen op vakantie. Anderen kunnen dan weer niet tegen de warmte en zitten een ganse zomer onder de parasol. Sommigen willen een echte winter, met een witte kerst en bevroren meren waar ze de schaatsen kunnen onderbinden. En anderen houden niet van de kou en willen de stookkosten beperken en kijken telkens uit naar een zachte winter.

    En zo zitten we weer met het probleem dat we telkens ontmoeten bij de mens. Goed doen voor iedereen is onmogelijk en daarom zullen de weergoden zelf af en toe aanpassingen doen zeker?

    Och…het weer is altijd een wreed spel geweest in de volksmond, gewoon omdat iedereen het anders aanvoelt.

    Ik zou zeggen, laat de zon schijnen voor iedereen en het mag af en toe ook eens waaien of winteren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (20)

    25-01-2014
    Amaai

    dat was wel een heel lang weerpraatje, maar ja waar zouden we zijn als we niet over het

    weer konden beginnen praten, zouden soms rap uitgekletst zijn... met bepaalde mensen tenminste...

    met mij gaat het wat beter, stilaan mijn veren terug gladstrijken he... kus!!!

    25-01-2014 om 19:54 geschreven door Myette


    bedankt!!!
    Lieve Nancy, dank voor je virtuele knuffel!! Doet idd altijd goed.

    25-01-2014 om 18:45 geschreven door thea


    Lieve groetjes



    .


    .

    25-01-2014 om 18:31 geschreven door Erwin


    Lieve groetjes

    25-01-2014 om 18:30 geschreven door Erwin


    Avondgroetjes !!!!!!!!!
    Image and video hosting by TinyPic Na onze klinkende 1-4 overwinning op het veld van Oostduinkerke tegen K.VV.Koksijde kom ik Je nog een mooie en gezellige zaterdagavond en voor straks een verkwikkende nachtrust toewensen.Vele lieve en danknare avondgroetjes vanwege Jos.

    25-01-2014 om 18:22 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Maak er een fijn weekend van mateke !

    Image and video hosting by TinyPic

    ik wens je
    een heel tof en warme gezellig weekend
    och mateke op een minuut kan er veel gebeuren
    de zoon van men zus is donderdag op een stil
    staande vrachtwagen gereden...
    hij was met zijn brommer en kwam van men zus
    een van men lievelingskes ...
    en het is er verdoeme niet goed mee !
    ligt op den intensieve ..en ze hebben enkele keren moeten reanimeren donderdagnacht...
    en er is nog niks stabiel... 
    daar ben ik niet goed van ..
    en ik heb verdorie compassie met men zus
    die staat er alleen voor
    3 jaar geleden heeft ze haar man verloren na enkele jaren goed verzorgt te hebben na een hersenbloeding
    en ze heeft zelf enkele weken geleden een nieuwe heup gehad ..is wel goed gelijkt ...men zus is er 72
    maar heeft altijd al gezorgd voor iedereen
    maar dit doet den emmer overlopen peins ik
    ik probeer gewoon de doen op sennet
    die dit leest ...die weet het maar
    ik ga dat niet iedereen onder zen neus hangen...
    dikke knufke
    van ikke

    25-01-2014 om 16:39 geschreven door Jeske


    Maak er een fijn weekend van mateke !
    .

    25-01-2014 om 16:26 geschreven door Jeske


    Groeten van Fjak@
    Dag Natoken,

    Kom je een aangenaam weekend wensen en dikke knuffel geven en natuurlijk krijg jij een likje van Pucky

    Fjak@

    25-01-2014 om 13:31 geschreven door Fjak@


    Wens je een fijne zaterdag vriendin
    Image and video hosting by TinyPic
    Behandel je Vrienden als je schilderijen,
    en plaats ze in het beste daglicht.
    Nikki

    25-01-2014 om 11:18 geschreven door Nikki


    Hallo







    Lieve groetjes en een gezellig weekend xxx


    25-01-2014 om 10:32 geschreven door Athea


    24-01-2014
    Prettig weekend



    .


    .

    24-01-2014 om 21:20 geschreven door Erwin


    Prettig weekend

    24-01-2014 om 21:20 geschreven door Erwin


    ja Natoken
    dat zijn meestal de beginselen van een gesprek he...het weer...en zeker als het dan heel slecht is...Er is inderdaad wat aan het veranderen, dat voelt iedereen wel aan en je moet maar naar één of ander natuurprogramma kijken of er wordt over gesproken. Maar er te veel bij stil staan is zeker niet goed, want dan leven we niet meer.
    En van uw bezoekje gisteren en het gezegde "van hoe later op de avond...enz" dat wordt hier in Vlaams Brabant ook gezegd hoor. Maar nu is het nog niet laat op de avond, dus...hihihi
    Heel fijn weekend lieve dame

    2wn2pg1.jpg

    Piekeren neemt de zorgen van morgen niet weg,
    maar wel de kracht van vandaag
    lieve groet
    Cécile

    24-01-2014 om 17:12 geschreven door Klaproosje1


    Groeten van Fjak@
    Och arme Marlies.
    En zeggen dat we nu ons huis kunnen isoleren je trek er zelfs voor terug en het geeft een goed resultaat.
    Groetjes van Fjak@ en Pucky

    24-01-2014 om 16:47 geschreven door Fjak@


    Ach een mens moet toch wat te zeuren hebben lieve Natoken?
    Image and video hosting by TinyPic
    Mijn idee is het volgende...zou het niet kunnen zijn dat door alle troep die ergens in ons heelal rond draait..zoals raketten die afgeschoten zijn...onze aarde een iets andere stand heeft gekregen ten opzichte van de zon lieverd? Dat zou veel verklaren...maar teveel nadenken erover is niet oké. Ben geen Einstein he...we mogen ook van de voordelen genieten...vogeltjes worden gespot waar ze nog niet eerder waren...de otter is terug...en nu ook de sneeuwuil.Vogelaars zijn er helemaal lyrisch over.De natuur laat zich niet dwingen...en zo is dat al eeuwen gaande.De wereld draait door en past zich aan de omstandigheden aan.Dat moeten wij ook maar doen al is dat niet zo simpel als het lijkt.Ons geordende leventje is nu veranderd door allerlei regeltjes waar we rekening mee moeten houden....en ik wil zo graag zelf de touwtjes in handen houden...wie niet he? Meisje, ik wens je van harte een heel fijn weekend toe..met of zonder sneeuw...maakt niet uit.Veel liefs en een dikke dank je wel knuffel voor al je steun van Rozemarijn.xxxx

    24-01-2014 om 14:47 geschreven door Roze


    Fijne vrijdag toegewenst vriendin
    Hier alles zitten lezen,en ja gelijk heb je dat de werled vierkant aan het draaien is,
    nu nog nooit geweten dat het in januari donderd en weerlucht was dit even schrikken
    Wat denk je ben ik welkom met het zonnetje vandaag?
    Image and video hosting by TinyPic
    Wat zonlicht is voor bloemen
    is een glimlach voor een mens
    Nikki

    24-01-2014 om 13:01 geschreven door Nikki


    amaai
    zo te zien ben je op dreef !!!
    maar je hebt gelijk , als je over het weer kan praten , dan .... geen gebrek aan stof
    heb je gisteren avond ook last gehad van donder ? 't was wel een klap hoor !en de bliksem is ergens binnen gegaan !
    voilà , zo gaat dat dus , over 't weer !
    maar nu schijnt het zonnetje , winterzonnetje = 2 gr . en ga ik straks even naar de dijk , zee kijken --- mijn rust zoeken ---
    veel liefs

    24-01-2014 om 11:22 geschreven door ani


    Goede morgen


    Image and video hosting by TinyPic

    Elk geluk begint met
    een heel goed ontbijt.

    Groetjes en knuffels,

    LIEFS MIA.

    24-01-2014 om 10:13 geschreven door mia


    Goedemorgen Natoken.Jazker zo gaat dat.Stillekens rijden we naar het weekend toe.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 24 januari.Stillekens rijden we met dit guitige kindje naar het weekend toe.Hopelijk blijft het vandaag eens droog en mogen de paraplus eens binnen blijven.Doch voor niet lang want vanaf morgen wordt terug regen voorspeld.Door de regen gaan we toch met onze - 13 nationaal naar Oostduinkerke aan zee om er hun wekelijkse competitiewedstrijd te spelen en we hopen met de 3 punten naar Harelbeke terug te keren.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk eens een zonnige dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    24-01-2014 om 08:54 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Hallo, bijna weekend blogmaatje(s)...


    hc1h.jpg
    x1x.gif

    24-01-2014 om 06:29 geschreven door gita









    Laatste commentaren
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op In mei leggen ....
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op In mei leggen ....
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op In mei leggen ....
  • Goeden avond (Dirk)
        op In mei leggen ....
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Mooie 1 mei Natoken (mariska)
        op Bluven goan
  • Een heel fijne feestdag en een mooie zonnige dag . (sylvain)
        op Bluven goan
  • Dag Natoken ,, een geluksbrengertje voor u ,, (Ingrid )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op Bluven goan
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!