Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluk en geniet van de zeven heerlijke geschenken van de herfst

    Bron: Mediatheek Groente- en Fruitbureau

    De (na)zomer is de periode van de rijkdom van de oogst maar ook de herfst heeft ons van alles te bieden. Kijk maar eens goed om je heen en aanschouw de kleuren en schoonheid van de volgende klassieke haagplanten. Ze hebben bovendien nog allerlei heilzame en helende eigenschappen.

     1. Rozenbottels
    De oranjerode bessen worden soms wel een centimeter lang. Ze zijn te plukken van augustus tot november. De vruchten zijn een bron van vitamine C, A, D, E, ijzer en calcium. Bovendien zitten ze vol antioxidanten en vetzuren. De siroop van rozenbottel werd tijdens de oorlogsjaren aan de kinderen gegeven voor hun vitamine C-gehalte. Een beker met 30 bessen bevat evenveel vitamine C als 40 sinaasappels. In poedervorm kan het pijn verminderen van artrose. Rozenbottels kunnen worden gebruikt in thee, gelei en siroop. Let op dat als je rozenbottelsiroop koopt dat deze niet boordevol toegevoegde suikers zit.

    2. Hazelnoten
    Kunnen zo rond de laatste week van september geoogst worden. Met een beetje geluk heb je een boom in het openbare groen in de buurt. Ze zijn een goede bron van vezels, mangaan, kalium, koper, thiamine, B6 en E en antioxidanten. Ook bevatten ze het hoogste niveau aan enkelvoudig onverzadigde vetten. Het oliezuur in de hazelnoot doet heel wat goed voor de slechte cholesterol. Noten verruimen ook de bloedvaten en verbeteren de bloedsomloop. Hazelnoten verlagen het risico op hart- en vaatziekten en helpen bij de bestrijding van kanker. Kan rauw gegeten worden, maar ook geroosterd, gebakken, gekookt of gedroogd.

    3. Bramen
    Bramen, prachtige diep paars gekleurde bramen. Bramen hebben een hoog gehalte aan anti-oxidanten. Ook zijn ze rijk aan vitamine C, een half kopje levert levert 100 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine C voor een volwassene. De verbinding die bramen hun kleur geven, anthocyanen, is ook een krachtige anti-oxidant. Verse bessen zijn de meest krachtige ziektebestrijders. De vruchtjes zouden beschermen tegen longkanker bij vrouwen. De bessen zouden de oestrogeenactiviteit kunnen doen verminderen. Bramen worden snel oud en kunnen dus best rechtstreeks van de haag gegeten. Met een beetje geluk vind je er nog een paar aan de struiken maar eigenlijk is de beste periode om ze te plukken zo eind augustus, begin september. Bramensiroop is een geschikte pijnstiller voor een pijnlijke keel en wie heeft die nu niet in de herfst.

    4. Bosbessen
    Het kleine, donkerblauwe fruit is te vinden op struiken die uitgroeien tot ongeveer 18 centimeter op heide en veen. Ze kunnen rauw worden gegeten en bevatten hoge gehaltes aan vitamine C en antioxidanten. Uit een recente studie blijkt dat de sappen het geheugen bij oudere mensen kan stimuleren.

    5. Brandnetels
    Brandnetels zijn overal te vinden, maar tot september kan je de bladeren plukken. Mierenzuur, een antibacterieel, is één van de belangrijkste ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor het stekend gevoel op contact. Brandnetels zouden de pijn van artrose aan de knie verminderen. De aanwezige stoffen, serotine en histamine, zouden deze pijnsignalen blokkeren. Brandnetelthee is makkelijk zelf te maken. Giet kokend water over een handvol verse bladeren in een warme theepot. Laat vijf minuten trekken en drink op. Een takje van brandnetels is ook een goede manier om vliegen weg te houden. Brandnetelsoep is ook heerlijk en goed zelf te maken maar dat kun je beter doen met de jonge brandneteltopjes in het voorjaar.

    6. Vlierbessen
    Vlierbessen hangen overvloedig in de late zomer en vroege herfst. Ze zijn rijk aan anti-oxiderende stoffen. De anthocyanen hebben een antivirale en antibacteriële werking. De besjes stimuleren het immuunsysteem en helpen bij het voorkomen van zwaarlijvigheid en diabetes. Ook is gebleken dat een aftreksel van de vlier het niveau van slechte cholesterol verlaagt.

    7. Hop
     Hop is misschien wel de minst bekende van de zeven heilzame herfstgeschenken. Hop bevat heel wat bittere stoffen, die de eetlust zouden stimuleren. Het kruid heeft ook een antivirale werking en doet dieper slapen. Hop werkt ontspannend. Wie niet kan slapen, strooit wat hop in een kussen voor een goede nachtrust. Het meest bekend is natuurlijk het gebruik van hop voor bier, maar je kunt het ook heel goed verwerken door je risotto of ze stoven.

    Voilà, als je echt niet weet wat gedaan in deze periode van het jaar .. hier kreeg je een paar suggesties!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    21-10-2013
    Hallo




    21-10-2013 om 21:37 geschreven door Athea


    Piepeloe hier
    >

    Het ritselt geluiden
    in bonte kleuren
    Ruik de herfstlucht
     zijn heerlijke geuren
    Een fabelachtig tafereel
    omgeven in mystieke sfeer
    Genieten we van dit seizoen


    Ik wens je een supermooie weekske toe
    geniet in alles wat je doet vandaag ik heb geen hop nodig gehad om het kussen te vullen...het weekend was goed ...super eigenlijk...eerst ons Emma die oma liet zien hoe ze het zaterdag moest doen..en ge mag gerust zijn die van bouwjaar 53 hebben hun best gedaan...ik voel het nog...en ergste is hier liggen rode kool en appels te wachten op mij
    maar bij dat werkje geniet ik zeker na van ge voorbije dagen !


    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Dikke knuff, veel liefs
    ikke

    21-10-2013 om 07:45 geschreven door Jeske


    20-10-2013
    Groeten van Fjak@

    Nog een aangename avond Natoken, donderdag zullen de werken gedaan zijn en dan de grote kuis, ik ben er echt bang van je weet de vermoeidheid loert achter elke hoek bij mij en als ze daar is gedaan bed in , dat is om razend van te worden maar dat helpt ook niet en als er één ding niet wegloopt is het werk want stof kruipt overal, maar zal braaf zijn.

    Fjak@ en de Pucky die gaan wandelen is.

    20-10-2013 om 18:44 geschreven door Fjak@


    ..
    Heb een hazelaar bij buur die ook over onze tuin hangt. Ga regelmatig plukken, maar is nu leeg. Spijtig dat er zoveel gaatjes in de nootjes waren. Soms nog hoorwormen er in. Maar das de natuur he. Kus en groetjes aan Toni.

    20-10-2013 om 15:36 geschreven door Ludovikus


    een lieve groet ...


    ik wens jou een heel fijne dag toe  !



    Image and video hosting by TinyPic

    20-10-2013 om 08:31 geschreven door meeuw


    zondaggroetjes
    u994.gif


    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze vier kapoentjes

    20-10-2013 om 01:53 geschreven door Patty en Freddy


    *
    Het meeste daarvan vonden we als kinderen langs de weg. Hop zal ik maar niet in huis halen, mijn eetlust is zo al groot genoeg. Vlierbessen vond ik vies smaken, ook zo met Linde.
    De natuur biedt ons veel goeds, laat ons hopen dat dit ook zo blijft.
    En ja, de herfstkleuren zijn prachtig om zien maar toch voel ik me altijd een beetje triest in die periode.
    Heb een fijn weekend! Dikke kus x2

    20-10-2013 om 01:14 geschreven door Huismusje


    19-10-2013
    Groeten van Fjak@

    Allemaal lekker en gezond, Natoken ik wens je een goed weekend en hopelijk geen regen

    Fjak@ en likjes van Pucky

    19-10-2013 om 14:27 geschreven door Fjak@


    Fijne zaterdag toegenwenst vriendin
    Bedankt Nancy voor je uitleg weer,
    Maar hier blijf ik rustig zenne ik doe niet veel hihihi 
    Woensdag in de namiddag gaan er een paar onderzoeken
     door van de rug en de nek ami
    Image and video hosting by TinyPic
    waar is het einde?
    waar is het begin?
    ik heb reeds ervaren
    ik zit er midden in
    moet ik opnieuw beginnen?
    of is het eindje nabij?
    kan ik dit overwinnen?
    zwijg maar niet ....,
    vertel het mij!
    Nikki

    19-10-2013 om 10:08 geschreven door Nikki


    Merci
    Bedankt Natoken voor de uitgebreide toelichting, spijtig genoeg heb ik niets van dat alles in mijn buurt, vroeger gingen we wel bramen plukken samen met de kinderen, dat vonden ze plezant en ik ook, maar dat is dus jaren geleden, fietsen op de auto, buiten de stad fietsen en plukken... nostalgie.............

    19-10-2013 om 09:59 geschreven door Myette


    weekendgroetjes
    weekend411.gif

    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze vier schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en
    een dikke knuffel van onze vier lieve rakkers.

    19-10-2013 om 02:38 geschreven door Patty en Freddy


    Prettig weekend



    .


    .

    19-10-2013 om 00:33 geschreven door Erwin









    Laatste commentaren
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!