Het lege nestsyndroom
Het lege nestsyndroom en volgend jaar 1 april 2016 op pensioen. ALS DAT MAAR GOEDKOMT!!
Foto
Over mijzelf
Ik ben troetelnaam nele
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is nachtverzorgster bij mensen met een mentale handicap.
Ik ben geboren op 06/02/1956 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, schilderen, rommelmarkten en gewoon genieten..
ik heb 2 kinderen, Thomas (1986) en Stéphanie (1988), mijn man overleed in 1999. Mijn leefregel is humor . Ik heb een persoonlijk Duvelke dat regelmatig mijn leven eens overhoop gooit. Het is soms met vallen en opstaan maar dat lees je allemaal in mijn bl
Inhoud blog
  • naar Luxemburg
  • De ... ste flater
  • eurosong
  • elke dag een feestdag dan zou het haalbaar zijn
  • werk
  • raadselke
  • flashback
  • Maandag
  • Genieten- genieten- genieten!
  • kinderdroom
  • weer een leuke ontmoeting
  • Weer een leuke ontmoeting
  • tentoonstelling
  • jammer
  • alles gekruisd
  • gentleman
  • De kleinkatjes Murray en Molloy :-)
  • Dansende dames
  • fijne ontmoeting
    welkom! veel leesplezier en ik hoop op een reactie op één van mijn schrijfsels. Kunnen we er fijn over keuvelen!
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prof PIPO

    Hoe zou jij je voelen of reageren?


     Je gaat bij een prof binnen samen met een schoenmaker, ze gaan samen kijken hoe de orthopedische  schoenen voor jou gemaakt moeten worden. Ze praten over je hoofd heen en  je stelt uiteindelijk de vraag of ze lichter gemaakt kunnen worden, wat meer open, zodat ze ook wat koeler zijn in de zomer, en de prof oppert aan de schoenmaker al lachend en met veel gesticuleren: ‘ Misschien kan je er een koelsysteem insteken, en zo met kabeltjes langs haar knie omhoog en dan een afstandbedienigske in haar zak dan kan ze het kouder en warmer zetten zoals zij zin heeft. Lol dat hij had.

    Ik weet 1 ding dit krijgt nog een staartje. Ik ben woest!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2014, 16:11 geschreven door nele
    Reacties (0)
    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tentoonstelling





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2014, 16:16 geschreven door nele
    Reacties (0)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoonlijk duiveltje is overuren aan het draaien

    Eerst heeft in de week mijn haardroger het begeven in het midden van het modelleren van mijn nat kapsel. En gisteren had ik mij in vol ornaat gezet om ten strijde te gaan in de tuin. Kabels uitgerold en kantenmaaier aangeschakeld. Nog geen kwartier bezig of ik rook een brandlucht en pffft niks niet meer 'grrr*$stoemenest!!!' Allez, terug omkleden en vooruit naar de winkel kijken voor een nieuwe. Het probleem bij mij is dat ik die dingen in mijn handen moet gehad hebben om te zien of ik alle knopkes kan hanteren. Eigenlijk moet ik er eens mee gewerkt hebben, want op een knopke duwen dat is geen probleem maar daadwerkelijk er ondertussen mee werken is helemaal anders. De winkelierster deed haar best om mij zo een ding aan te prijzen. Maar aan de ene was dit en aan de andere dat. Ik ben altijd bang een verkeerde aankoop te doen. Want wat als ik het koop en ik kan het niet hanteren dan kan ik het niet terug geven. Ik bleef twijfelen en dat duivelke maar lachen op mijn schouder. Maar krijgt hij daar ineens een lap tegen zijn oren van de eigenares van de zaak en die stelde voor om de hare thuis eens te proberen, zij was er heel tevreden van. Zo gezegd, zo gedaan, heb hem thuis rustig in alle mogelijke standen, alles wat versteld of losgedraaid kan worden uitgeprobeerd, gekeken of ik de batterij er uit kreeg en nu heb ik een pracht van een nieuwe aanwinst


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2014, 15:37 geschreven door nele
    Reacties (0)
    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brengen scherven geluk?

    mijn persoonlijk duiveltje heeft zijn staartje weer geroerd: Er had iemand mij een heel lieve dienst bewezen en ik wou hem belonen met een fles wijn. Ik ga dus naar de winkel. Blijkt thuis bij het uitpakken dat ik vanalles bij had behalve een fles wijn. Ik had bij hem thuis om 15u afgesproken.  Ik dus in alle ijl terug naar de winkel, het kon nog net. Ge kent dat he kros, kros. Nog zo een plastieken verpakking er rond met koordjes als handvaten. Bel ik in de hall van zijn appartement 'laat ik ze toch niet vallen zeker!!! Stond ik daar met mijn zakje vol wijn met scherven voor zijn deur. Drup drup vanonder :-s kon hij nog poetsen ook!!

    Het stomme is dat ik nog eens zoiets gelijkaardigs voorgehad heb. Vrienden hadden gebouwd.  Ik ging het huis bewonderen en had een boeket roosjes mee. De tuin was nog niet aangelegd maar ze hadden een plank naar de voordeur gelegd. Door de regen was die glad geworden. Schuif ik daar toch niet op uit zeker. Val op mijn knieën met het boeket knal naar beneden. Ik denk dat er nog 1 roosje heel was. Sta je daar ook maar onnozel te kijken aan die deur hoor


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2014, 17:51 geschreven door nele
    Reacties (0)
    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14/18
    gisteren naar 14/18: (Wij zaten op de 17de rij, net in het midden, dus een mooi plaatsje) spektakel heel mooi en indrukwekkend, mooie decores, panorama's mooie zang, mooi verhaal, Maar ge zag bijna geen fluit als het op gelijkvloers was. Het niveauverschil tussen de rijen is veel te klein. Als er iemand op de grond lag, en dat gebeurd dikwijls in de oorlog he, kon je wat gissen wat er gebeurde aan... het gekerm en gekreun. Heb er een stijve nek aan overgehouden met constant mijn nek te moeten uitsteken, of proberen naar de schermen een beetje naast achter me te kijken om toch maar iets te zien, en pijn aan mijn kont van de te harde stoelen. Maar dat ligt aan mijn dun velletje denk ik en het was er bloedheet. Dus als ik eerlijk wil zijn. Neen, ik heb mij niet echt kunnen ontspannen en er is veel te veel verloren gegaan.
    Laat mij dus wel duidelijk zijn, het spektakel was mooi. Maar als je het voortdurend moet opgeven om te kijken, omdat je echt nergens geen gaatje meer ziet tussen de hoofden voor je, maar alleen moet luisterenen en zo niets van  het einde, de clu,  ziet dan vind ik het zonde van het geld.
    Met zo een klein niveauvershil, daardoor kunnen meer mensen komen, wordt er door de makers alleen aan kassa kassa gedacht. JAMMER!!
    p.s.  klein raadje dan aan het publiek vrouwen met dotjes in hun haar denk aan de mensen achter u en doe je haren los en grote, gepierde mannen gelieve jullie wat te bukken. En diegene die nog willen gaan. Best in B-blok  reserveren, kost minder en dan kan je tenminste nog goed op een scherm kijken. Want die mensen zijn wel enthousiast.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2014, 18:55 geschreven door nele
    Reacties (0)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ge zou voor minder je kont toepitsen
    Educatieve uitstap: Bonni met de kleinkinderen naar de markt nieuwe kippen kopen!

    De vos was zo lief geweest om een paar weken terug mijn kippen mee te pakken. Ik wou er nieuwe, voor de lekkere eitjes en om de kippenren zuiver te houden. Dus toen 14 dagen geleden de kleinkinderen bleven slapen beloofde ik hun om de dag nadien op de markt nieuwe te gaan kopen. Het kot werd in gereedheid gebracht o...m de nieuwelingen te verwelkomen. Vers stro, genoeg eten en drinken in de bakjes.
    Dus de volgende morgen trok ik met Kendra en Demi naar de markt. Lekker gezellig keuvelend tussen de kraampjes door, ondertussen aan het gissen welke kippen we gingen kopen, welke kleur. Kendra wou er zelfs een naam voor verzinnen.
    Bleek de kraam apart aan de overkant van het plein te staan. Kippen in allerlei kleuren. Ik vraag aan de vrouw welke het beste eieren leggen. De witte! Ik vond het leuk om er ook een bruine bij te zetten, die steken dan mooi  tegenover elkaar af. De vrouw pakt eerst een kartonnen doos,wij kiezen en die vrouw doet het ijzeren kot open en zonder pardon pakt ze 2 kippen tegelijk bij hun vleugels vast. Die kippen schreeuwen zich te pletter als ze die in die doos frommelt. Kendra met een verschrikt gezicht:’Ocharme!!!’ Ook Demi keek raar. Die vrouw: ‘juffertje, in de commerce gaat dat zo, als ik er te veel poespas  aan zou  hangen dan zou ik niet veel verdienen!’ Ik tegen  de kinderen: ‘Straks gaan ze blij zijn als wij ze in het kot vrij laten en kunnen ze buiten fijn rondlopen’. Die vrouw pakt de bruin kip en ik, stom kieke, vraag ondertussen hoe lang het zou duren eer ze zouden leggen. Ze steekt de kip met haar kop onder haar oksel en, zonder handschoenen, plopt ze haar wijsvinger in de kip haar kont, wroet daar wat in en zegt: ‘Binnen 2 weken’. Ik hoor iets  rechts onder mij in koor piepen ‘Iiieeeuwww!!’ Hun gezichten spraken boekdelen. Terwijl die vrouw de kip in de doos propt en er een koord rond doet staat die haar man rechts van haar bij een machine 2 kippen hun vleugels te kortwieken en die kippen maar schreeuwen. De brandgeur en domp drong onze neus binnen.
    Het enige wat door mijn hoofd galmde was dat ik die kinderen daar moest weghalen want ik zag dat die ijverig een trauma aan het kweken waren.
    Thuis hebben we ze in het kot gezet. Kendra wou ze liefdevol strelen, waarschijnlijk om dat van de vrouw goed te maken, maar de kippen waren zo van hun melk dat die alle kanten opschoten. Ik heb Kendra maar getroost dat ze nu rust moesten hebben zodat ze konden beginnen genieten van hun nieuwe thuis.
    Nu 14 dagen later heb ik nog geen ei gezien. Ge zou voor minder een paar maanden je kont toepitsen!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2014, 23:48 geschreven door nele
    Reacties (0)
    15-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een dag nam de mier afscheid van de eekhoorn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op een dag nam de mier afscheid van de eekhoorn.
      Ik ga voor geruime tijd op reis,' zei hij, 'maar ik weet niet voor hoe lang. Ik neem dus maar zo afscheid dat het ook voor heel lang kan zijn.'
    Zij schudden elkaar vijf keer de hand en omhelsden elkaar ook zoals het bij een afscheid voor lange tijd hoort. 'Laat je nog eens iets van je horen?' vroeg de eekhoorn. De mier had zich al omgedraaid en riep, terwijl hij langs het bospad liep: 'Ja!'
    Even later was hij uit het gezicht verdwenen en bleef de eekhoorn alleen achter. Wat zou het voor een reis zijn? dacht hij. Maar hij wist hoe weinig je kon zeggen van reizen die nog moesten beginnen.
    Niet lang daarna ontving de eekhoorn een brief.

    Beste Eekhoorn,
    Ik ben nu volledig op reis. Ik heb je beloofd dat ik iets van mij zou laten horen. Als je straks een uitroepteken leest laat ik iets van mij horen.
    Lees je goed? Let op!

    Op dat moment klonk er een zacht gefluit dat onmiskenbaar het gefluit van de mier was.
    'Mier!' riep de eekhoorn opgetogen. Hij draaide de brief om en om, keek tussen alle letters en toen in de envelop op de grond, maar er was geen spoor van de mier te bekennen. Hij begon opnieuw te lezen, en weer hoorde hij, toen hij het uitroepteken las, hetzelfde zachte gefluit. Als hij lang naar het uitroepteken keek kon hij zelfs een liedje herkennen dat de mier dikwijls floot. Hij deed de brief in de envelop en legde hem op tafel naast zijn bed.
    Hij moet heel ver weg zijn, dacht de eekhoorn, maar hij denkt aan mij!
    De zon scheen en de eekhoorn ging op de tak voor zijn deur zitten. Maar telkens stond hij op en ging hij naar binnen om de brief opnieuw te lezen, en telkens als hij bij het uitroepteken kwam hoorde hij weer het zachte fluiten van de mier die van ver weg iets van zich liet horen. En telkens schudde de eekhoorn zijn hoofd, glinsterden zijn ogen en dacht hij: mier, mier!

    (Toon Tellegen)

    Lieve Gert, goedlachse jongen, ruwe bolster met een peperkoeken hartje, ik wens je een goede reis! Dank je wel voor het 'jou' zijn, dank je wel dat ik 'jou' heb mogen kennen! xxx

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2014, 23:17 geschreven door nele
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.love you mom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit kreeg ik gisteren van mijn dochter doorgestuurd. Dit doet deugd en koester ik. Love you too dochter van mij xxx


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2014, 15:37 geschreven door nele
    Reacties (0)
    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op de schouders van
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een grote sterke schouder heeft iedereen eens nodig. Om even je hoofd op te leggen, even tot rust te komen, te weten dat er iemand voor je zorgt, even je taken en verantwoordelijkheden van je overneemt. Om zo terug het vertrouwen op te bouwen dat alles weer goed komt!!

    Schilderij gemaakt van een foto, getrokken door de dochter van een vriendin in een vlinderkwekerij te Suriname

    Bijlagen:
    op de schouders van.jpg (55.2 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2014, 17:26 geschreven door nele
    Reacties (0)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus = een straffetiet met een rondelleke boven zijn hoofd

    Mijn zus Gaby en ik zaten bij ma, 82 jaar, aan tafel en waren aan het keuvelen over het Eurosongfestival van gisteren. Over die één met hare baard die gewonnen heeft. Zei gaby ineens heel serieus"Dat is een straffetiet! Die lijkt op Jezus alleen moet hij nog een 'rondelleke 'boven zijn hoofd hebben."

    Ik dacht even dat mijn ma in hare lach bleef zo verslikte ze zich in haar eten. We hebben liggen schateren. We deden bijna in ons broek en konden haast niet meer eten. Even probeerden we serieus te zijn maar dan begon de één weer te lachen en dan weer de ander.  We konden geen van 3 meer en hadden buikîjn van het lachen. Vooral ma!!

    ZALIG!!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2014, 20:49 geschreven door nele
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziekkwis

    Deze avond met mijn kinderen naar een muziekkwis geweest. Dit was al even van tevoren afgesproken. Eindelijk gingen we eens iets 'samen als gezinnetje' doen. Maar door al wat deze week gebeurd is stond mijn hoofd er niet naar. En eigenlijk moest ik normaal ook niet meedoen. Maar Kevin moest onverwachts werken. Diegene die het meest van muziek afweet. Hij heeft als beroep soundmix bij verschillende bands en dan dj. Maar ze moesten een 4de man. Dus ben ik meegegaan om de hoop te vergroten. Ik luister graag naar muziek maar vraag me geen namen of uitvoerders. Maar het was gezellig. En Stéphanie sloot af met de woorden: 'Ik vond het echt leuk'. Daarom heb ik het ook gedaan. Het deed deugd eens samen iets te doen, heel ontspannen! Ook al eindigden we op de 28ste plaats van de 28 teams. Ik had toch een gezellig avondje gewonnen!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2014, 20:35 geschreven door nele
    Reacties (0)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik voel me net een olifant in een porseleinenwinkel

    Ik weet met mezelf geen blijf. Ik kan het niet bevatten. Een jong leven, 28 jaar, dit had niet gehoeven. Ik loop rond lijk een kieke zonder kop. Een olifant in een porseleinenwinkel, weet niet wat ik kan doen, mag doen, kan zeggen, mag zeggen. Mijn armen lijken zo nutteloos want zou je graag omarmen, ik weet er geen blijf mee. En dan ben ik maar ik. Wat voelen je mama, papa, zus en broer dan???????? Jongen toch!!!

    Gert, goedlachse jongen, ruwe bolster, altijd klaar om iedereen te helpen, zomaar eventjes binnenspringend, peperkoekenhartje, grote mond, lolmaker, stoere knul,  doe veel groetjes aan Herman. Hij gaat niet boos zijn op je. Hij gaat je opvangen en troosten. Jouw peter die altijd zo trots op je was.

    De vlinder die je meebracht van uit Afghanistan, waar je toen gelegerd lag, vond ik toen al zo ontroerend mooi, dat je daar aan mij gedacht had.Hij krijgt nu een nog specialer plaatsje.

    Slaap zacht jongen! Dikke, dikke knuffel!!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2014, 00:00 geschreven door nele
    Reacties (0)
    08-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom??????????????????????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarom?? Zoveel vragen en zal er ooit antwoord op komen? Herman, als er hier boven iets is, vang Gert op he. En Tony zei dat als Gert bij je toe moest komen dat je hem als zijn peter een ferm bolwassing moogt geven!!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2014, 17:06 geschreven door nele
    Reacties (0)
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het petekind van mijn man pleegde vandaag zelfmoord

    Ik kan het niet bevatten!!! Toen men mij deze morgend belde om mij dat te zeggen was het of er iets in mijn ontplofte. Een jonge kerel van 28 jaar!! GERT!!! de laatste waar ooit iemand van zou denken. Een spring in t veld- een ruwe bolster met een peperkoekenhartje. Ze hebben hem gevonden op een parking van een fabriek in Duitsland in zijn camion. Het toppunt van eenzaamheid!!

    Er waren geen voortekens; zaterdag was hij jarig, is nog nieuw kleren met zijn moeder gaan kopen en een nieuwe matras. Waarom dan???

    Hij heeft wel een zware periode achter de rug, het uitraken met zijn vriendin, hij had haar uit het huis gekocht, woonde daar nu in en had een nieuwe vriendin.  Dus hij was er al even door.

    WAAROM GERT?? WAAROM???


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2014, 18:01 geschreven door nele
    Reacties (0)
    05-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voordelen van gescheiden of weduwe?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Raar toch dat mensen altijd proberen te vetgelijken. Toen Herman een half jaar overleden was zei een vriendin tegen mij 'ik wou dat ik in jouw plaats was. Zij was dan net gescheiden. Had 3 kinderen en ze wist dat haar ex een nieuw vriendin had. Toen had ik daar geen oren naar. Het verdriet van het verlies van Herman sneed dwars door mijn hart. Ik protesteerde uit volle borst of ik mijn bloedend en in stukjes gevallen hart wou laten zien. Zij zei: 'gij weet tenminste waar de uwe is.' Ik snauwde dat ik dat niet wist. Alleen dat hij daar onder de grond lag, in een donkere kist! Zij pareerde met 'en de mijne in een ander haar bed!'. Op dat moment had ik er geen oren naar.

    Nu 15 jaar later moet ik schoorvoetend toegeven dat ik haar begrijp. Ik merk bij meer en meer koppels dat het er heel hard aan toe kan gaan. Van de ene hoor ik dat haar man haar kleineerd, chanteerd en bedreigd. Een ander is er nog steeds niet over dat haar ex overal paradeert, op vakantie gaat met zijn nieuw vriendin, iets wat hij met haar nooit gedaan heeft, bij nog een ander gunt haar man haar geen ziekenverlof en moet ze geen komedie spelen en praat nu niet meer met haar. Nog een ander zei: 'Het doet vies hoor als je man ineens zegt dat hij terug vrij wil zijn omdat hij niet meer van je houdt. Foei! Foei, wat mensen elkaar kunnen aandoen.

    Ik moet aanvaarden dat hij er niet meer is, ik kan hem niet meer onverwachts tegen komen. Maar aan de andere kant je man zien aftakelen,  stapje voor stapje afscheid nemend  van het leven. Ik zie hem nog gebroken van zijn werk terug komen met een kartonnen doosje onder zijn arm, het enige wat overbleef van zijn 30 jaren dienst. Zijn kinderen van 10 en 12 jaar bij hem op de zetel roepen en dan zeggen dat hij niet lang meer te leven heeft. De ene schreeuwend, neen papa neen, en de andere naar de wc krossend om te gaan overgeven. Daarna elke dag minder en minder kunnend, vergaan van de pijn. Maar ook het mooie koester ik, het samen praten, knuffelen, er  elke seconde voor elkaar zijn, het weten en voelen hoeveel we van elkaar hielden.  Een van de laatste dagen toen hij op zijn ziekenhuisbed lag was ik bij hem gekropen en lag met mijn hoofd op zijn borstkas en ik hoorde en voelde zijn hart slaan. Ik zei hem dat, hij omarmde mij met alle krachten die hij nog had en zei: 'Dat klopt nu nog alleen maar voor jou!'

    Dus ja ... wat valt er dan te vergelijken???

    (kader met 9 verschillende schilderijtes met verschillende stijlen, kleuren. Aparte details vormen toch samen één geheel)

    Bijlagen:
    kader met plankjes.jpg (154 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2014, 16:33 geschreven door nele
    Reacties (0)
    03-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huis verkopen of niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 1 mei had ik het moeilijk met het 'even' alleen zijn, net nadat mijn zussen terug naar huis gereden waren. Naar Leuven. Ik ben van Leuven afkomstig. Ik woon nu al 30 jaar in Genk. Dus eigenlijk al langer dan ik in Leuven gewoond heb. Maar daar zitten mijn roots. Als ik in Leuven kom voel ik mij thuis, het dialect te horen praten, de straten infietsen waar ik als klein meisje fietste. Nostalgie tot en met.

    Ik twijfel nu of ik terug zou gaan. Maar mijn kinderen wonen hier en eens zij kinderen hebben wil ik toch kortbij zijn om ze te zien, om even te helpen of op te vangen. En als ik denk aan de dag dat ik dan hier alles moet leegmaken en de sleutel moet afgeven krijg ik het benauwd.

    Ik heb me voorgenomen om het zeker 4 seizoenen te geven eer ik beslis. Maar volgende week ga ik toch eens naar de notaris gaan om mij te bevragen wat mijn mogelijkgeden zijn. Want de kinderen hun erfdeel van hun papa zit in dit huis. Dus zomaar verkopen kan ik niet. Zij moeten mee beslissen. Nu, ze hebben altijd gezegd dat ze er niets moeten van hebben, dat ik er voor gewerkt heb. Maar ze zijn ook pas beginnend en er zijn nu partners bij. Dus 100% zeker ben ik toch niet. Zeg nooit 'mijn kinderen zullen zoiets niet doen!'

    Toen ik tegen Thomas zei dat ik er aan dacht om te verhuizen als het mij niet lukte keek hij geschrokken en zei hij bijna smekend: 'mama probeer aub het huis zo lang mogelijk te houden!' En dat ga ik met hart en ziel ook proberen!!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2014, 23:34 geschreven door nele
    Reacties (0)
    28-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen jij en ik weten niet wat we met onszelf moeten beginnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een klein rupsje kruipt, in en uit en in en uit en in en uit, van het ene blad naar het andere, op zoek naar het sappigste stukje groen, de wereld van op de grond observerend, en op een keer ineens de drang voelend om op zoek te gaan  naar een schuilplaatsje. Het begint draadjes rond zich te spinnen, altijd meer en meer tot de cocon volledig is. Daar blijft het hangen en levert vanbinnen een gevecht met zijn natuur. Het werkt stilaan naar een ontpopping. Het doet het gewoon omdat hij het zo aanvoelt. Tot  de cocon te klein wordt. En op een dag komt er in het vlies een scheurtje en het wacht rustig af tot de tijd rijp is, tot het voelt dat het volledig klaar is en dan wriemelt het er zich uit. Laat eerst de zon zijn vleugels opwarmen, hij pompt bloed naar om kracht te krijgen, hij, nu een vlinder, spreidt ze uit en ineens zonder nadenken start hij en vliegt sereen, geluidloos weg en fladdert van bloem tot bloem. De wereld van bovenaf observerend en explorerend. Door heel het proces heeft hij zichzelf geen vragen gesteld en stelt nu ook geen vragen. Dit is zijn natuur. Hij weet het gewoon, hij weet dat het goed is zo!

    Alleen jij en ik weten niet wat met onszelf te beginnen, een mens piekert, wikt en weegt, spartelt en stelt zich de vraag of hij wel goed bezig is. Of dit nu eigenlijk het leven wel is.

    Bijlagen:
    witte vlinders.jpg (195.5 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2014, 11:30 geschreven door nele
    Reacties (0)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wakkere nachten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mag niet klagen door de dag, maar het enige wat heel confronterend is is het 's nacht alleen liggen in dit grote huis. In weze is het niet  groot maar het voelt zo aan. Ik hoop telkens snel in slaap te vallen. Ik ben moe en zelfs doodop maar van zodra ik het licht uitdoe ben ik klaarwakker. Niet dat ik panikeer hoor. Ik lees en probeer nog eens, zet de radio even aan om zo stilaan weg te glijden. Maar iets houdt me telkens tegen. Vroeger werd ik zenuwachtig en dwong mezelf van 'en Nu gaat ge slapen'. Maar dat werkt niet. Dus ik probeer zen te worden. Rustig in en uit ademen, wat ik in een mindfullness cursus geleerd heb toepassen. Ik ga ook proberen van niet te laat meer te eten want mijn maag speelt me dan parten. Gelukkig kan ik na een slapeloze nacht toch nadien wat uitslapen.  Mijn streefdoel is om gewoon bedje in te kruipen, wat te lezen, boekje toe, onder de deken nestelen, oogjes toe en weg naar dromenland.Hopelijk  lukt me dat heel in het kort want anders duren de nachten te lang en ga ik er onderdoor van moeheid en heb ik te veel tijd om te piekeren. Mijn nachtpost doet er ook geen deugd aan, moet telkens mijn ritme hervinden.

    Gisteren met een vriendin weg geweest en zij vertelde dat haar dochter denkt dat ze een transgender is en overweegt om zich te laten ombouwen naar man. Het sloeg in als een bom bij haar. Dat zijn pas dingen waar je moet van slikken en dat heel je wereld overhoopt zet.Crisis tot en met thuis, hoe moet je zoiets als moeder aanpakken? Objectief heeft iedereen wel een mening maar als het om je eigen kind daat is het allemaal zo evident niet meer.

    Dus mijn zoon is gaan samenwonen!! Gelukkig!!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2014, 20:27 geschreven door nele
    Reacties (0)
    25-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stilte kan oorverdovend zijn

    Stilte kan oorverdovend zijn!!!!!!!! Ik heb op het ogenblik geen adem genoeg om mijn huis in leven te houden.  


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2014, 23:45 geschreven door nele
    Reacties (0)
    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Net terug van een voorstelling van Kommil Foo. Ik heb genoten! Ongelooflijk hoe die mannen  met emoties spelen. Van lachen naar ernstig, naar treurig en naar vooral het confronteren met jezelf. Heel subtiel en soms zo denderend los er door. Verschillende keren heb ik geschokt van het lachen maar ook net geen traan gelaten. Ik heb ook beseft dat ik in al mijn gevoelens niet zo abnormaal ben want ik hoorde dat op hetzelfde moment als ik iedereen lachte en dat hun lach op dezelfde seconde bleef steken toen ze merkten dat het eigenlijk niet om te lachen was.

    Maar wat ik vooral onthoud is dat een mens in duizend stukjes kan breken en zo in een luciferdoosje kan passen en dat anderen kunnen vragen om je weer bijeen te rapen, het doosje een klein beetje voor je openschuiven en je de kans geven er weer uit te kruipen

    (schilderij: spiegelbeeld. Iedereen heeft 2 gezichten. Het ene dat je laat zien en het andere dat alleen jij ziet. Kijk in de spiegel en je ziet objectief jezelf maar je ziet ook datgene 'wat' je er bij voelt en 'hoe' je je voelt)

    Bijlagen:
    spiegelbeeld.jpg (264.8 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2014, 00:00 geschreven door nele
    Reacties (0)
    Foto
    Archief per week
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Vader abraham is 80 jaar. (Dirk)
        op kinderdroom
  • Even een bezoekje brengen (Dirk)
        op weer een leuke ontmoeting
  • Snoepen (Myette)
        op weer een leuke ontmoeting
  • Leuke ontmoeting (Myette)
        op Weer een leuke ontmoeting
  • dank je (nele)
        op gentleman
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toetoe
    blog.seniorennet.be/toetoe
    Archief per maand
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
    Categorieën

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!