Zoeken in blog

Ritme in een foto als vorm van herhaling, van wederkerend patroon ....

Een rij bomen, bogen, soldaten tijdens een parade enz...

Foto

Het ritme kan ook een accent krijgen door een afwijking in het patroon zodat de foto niet te eentonig wordt.

Foto

Met een ritmische herhalinge kan men het ganse beeld vullen of een gedeelte van de foto.

Foto

Ook in de natuur is Ritme & Structuur te vinden.

Foto
Foto

Met structuurfotografie kan je ook mooie abstracten creëren.

Fotografe : thuis

Foto

Voorbeeld van ritme in de architectuur, gebruikmakend van de hoogte en de lijnen laten vertrekken uit de hoeken

Foto
RITME & STRUCTUUR in de FOTOGRAFIE

Besprekingen foto's met ritme en/of structuur
30-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christine2 met druivenranken,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Christine,

 

Een foto met veel R&S zichtbaar in de druivenranken die verschillende patronen vormen in het formaat. De aanplant van nieuwe druivelaars met de witte paaltjes staan op een sterk punt en dit contrasteert goed met de rest van de overheersende groene tinten in de afbeelding. Een aandachtspuntje, zorg er voor dat de foto over de hele oppervlakte scherp is, (zie linksonder) verder knap gedaan Christine! Graag voor je volgende inzending een detailfoto waar R&S primeert.

Vonny

30-11-2008 om 22:14 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynne met Abstract,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Lynne,

 

Je foto bevat niet echt veel abstracte elementen zoals de titel dit wel aangeeft. Het muurschilderij die je als thema gebruikt hebt is beslist flatterend voor het oog en bevat elementen met R&S maar niet in hoofdzaak, dus minder geschikt voor het doel van deze lessen. Het oog van de kijker wordt tegelijk aangetrokken door de gapende mond en de vogel, het accent kan in dit geval beter gelegd worden op één van beiden (zie uitsnede) de afgesneden hand is hierbij ook minder geslaagd en liefst te vermijden. Probeer het even opnieuw Lynne!

Vonny

30-11-2008 om 22:07 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddyge met kerkdeur,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Eddyge,

 

Een heel overtuigende foto boordevol R&S en met een interessante compositie die van dit eenvoudige onderwerp iets bijzonder maakt. De spreiding van de lijnen en vormen in het formaat zijn passend en smaakvol in beeld gebracht door de fotograaf, proficiat Eddyge! Graag een landschapfoto waarin R&S uitblinkt.

Vonny

30-11-2008 om 22:04 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dushi met netjes gestapelde buizen,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Dushi,

Een heel eenvoudige maar zeer effectieve foto boordevol R&S, goed in beeld gebracht. De roestvlekken breken de eentonigheid en maken het geheel interessant, goed gezien en gedaan, proficiat Dushi! Graag even een landschapsfoto foto waarin R&S op een overtuigende wijze naar voor komt.

Vonny

 

 

30-11-2008 om 22:00 geschreven door Marsje


24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houtblokken door Christine 2,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Christine,

 

Een geslaagde foto met R&S zichtbaar in de houtblokken en het gebouw, de compositie is eenvoudig maar goed gedaan! Let op het feit dat foto’s nemen wanneer de zon heel fel schijnt kan leiden tot grote contrastverschillen die een camera niet kan overbruggen en meestal resulteert dit in overbelichting in de hoge lichten waar veel detaillering verloren gaat. Softwarematig kan dit een beetje bijgewerkt worden zoals in het bijgevoegde voorbeeld maar het is beter om daarmee rekening te houden tijdens de opname. Je mag nog een voorbeeld inzenden van een ander onderwerp.

Vonny

24-11-2008 om 00:29 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddyge met Scherpenheuvel,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Eddyge,

 

Een goede foto met R&S en genomen vanuit een interessante gezichtshoek, mooi is het verschil tussen de resten van de maïs en de gestalte van de bomen in een goede verhouding in het formaat, goed gedaan! Een alternatieve uitsnede en het wegklonen van de storende witte vlek heeft meer allure aan de foto. Je mag nog een foto met een ander onderwerp inzenden.

Vonny

24-11-2008 om 00:27 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynne met vormen,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Lynne,

 

Gewoon een prachtige foto met R&S, zowel de compositie als de kleur en met een goed gekozen achtergrond, proficiat Lynne! Je mag nog een ander onderwerp in beeld brengen en inzenden.

Vonny

24-11-2008 om 00:26 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metallo met Kerkhof,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Metallo,

 

R&S is hier beslist in terug te vinden in de muur zelf, de muurgraven en de talrijke bloementuilen, goed gezien dat wel! Een compositie die het accent op R&S plaatst vanuit een interessante gezichtshoek kan ik dit echter niet noemen en daar is het hem vooral om te doen in deze lessen. Blijven proberen en goede voorbeelden aandachtig bekijken en eventueel imiteren zodat je daardoor beter voeling krijgt met deze manier van kijken en fotograferen. Je mag nog een foto inzenden met R&S in de natuur.

Vonny

24-11-2008 om 00:24 geschreven door Marsje


12-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevallen blad door Eddyge,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Eddyge,

 

Een heel mooie foto met veel R&S zichtbaar in het gevallen blad en de stenen, een goede compositie en mooie kleuren. Een diagonale plaatsing van de stenen van linksonder naar rechtsoven in het formaat zou de compositie nog krachtiger gemaakt hebben. In elk geval proficiat Eddyge! Probeer nu even R&S in en herfstlandschap toe te passen.

Vonny

12-11-2008 om 12:20 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendstralen door Dushi,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Dushi,

Een geslaagde foto met veel R&S en goed in beeld gebracht, knap gedaan Dushi!

De uitsnede die ik gemaakt heb toont je een andere mogelijkheid om de concentratie van de kijker te vestigen op het essentiële in de foto, namelijk de belichting en het lijnenspel. Het is maar hoe je het bekijkt, stuur gerust maar nog een opname met R&S!

Vonny

 

12-11-2008 om 12:19 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altaueeer see door Dries Duchamps,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Dries,

 

Best een mooie landschapsfoto met een geslaagde compositie en veel R&S zichtbaar in de verschillende delen van de foto: weerkaatsingen in het water, rots, pier, bomen, besneeuwde bergen en lucht. Goed gedaan Dries! Pas nu even R&S toe in een herfstlandschap.

Vonny

12-11-2008 om 12:16 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metallo met buizen,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Metallo

 

Dit is al een stap in de goede richting, R&S heb je hier in overvloed, goed gezien!

Als compositie en daar gaat het vanzelfsprekend ook om in deze lessen vind ik de foto nog niet erg boeiend omdat de opnamehoek niet zo spectaculair is. Wanneer je een detailfoto maakt houd dan in gedachte dat je niet fotografeert als de belichting te contrasterend is (op een zonnige dag bijvoorbeeld) want dan is het moeilijk om een fijne belichting te realiseren waarin zowel hooglichten als schaduwen voldoende gedetailleerd aan bod komen. Probeer nog eens en dergelijk onderwerp in beeld te brengen.

Vonny

12-11-2008 om 12:14 geschreven door Marsje


05-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brievenbussen door Dushi,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Dushi,

 

Een geslaagde foto met R&S, goed in beeld gebracht! Wat wel een beetje afbreuk doet aan de opname is het gebrek aan scherpte over de hele oppervlakte van het beeld, enkel een klein deel is echt scherp. Een dergelijke opname is beter te realiseren met de camera op een statief en een klein diafragma F22 bvb, dit garandeert veel meer dieptescherpte wat hier zeker en aanwinst zou zijn. Met de bijgevoegde uitsnede wil ik eenvoudigweg aantonen dat de mogelijkheden met een dergelijk onderwerp zeer variërend en verfrissend kunnen zijn! De opname is verscherpt op bepaalde plaatsen, omgezet naar z/w en opgelicht, gespiegeld voor een meer natuurlijke aanblik en een beetje bijgesneden, door de ingekleurde delen op een sterk punt te plaatsen brengt men een contrasterend element in de foto waardoor de belangstelling van de kijker extra gestimuleerd word.

Vonny

05-11-2008 om 22:15 geschreven door Marsje


01-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddyge met gezien in Brugge,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Eddyge,

 

Een heel goed onderwerp voor de lessen R&S, de wijze waarop je de foto aan de kijker voorstelt stelt deze voor een dilemma, waarop wil je zijn aandacht vestigen?

Links ben ik geneigd om te kijken wat daar gaande is achter het structuurwerk en dat was zeker niet je bedoeling vermoed ik, verderop naar rechts valt er weinig te zien en als compositie ben ik daardoor niet overtuigd. Omdat je volgens mij een abstract onderwerp koos vind ik dat je dit ook zo moet proberen weer te geven maar op een boeiende wijze. In de nieuwe uitsnit krijg je een voorbeeld van de mogelijkheden die zeer variërend en creatief kunnen zijn. Probeer nog even beter te illustreren.

Vonny

01-11-2008 om 23:35 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Duchamps met berm,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Hallo Dries,

 

Je hebt hier beslist R&S vastgelegd in deze opname met mooie lijnen gevormd door de boomstammen, goed gedaan! Je kunt de compositie nog krachtiger maken door de foto te spiegelen en bij te snijden, zo komen de gele bloemen beiden ongeveer op een sterk punt te staan in een diagonale lijn in het formaat. De keuze van de boomstammen in een onpaar getal in beeld te brengen straalt eveneens meer harmonie uit en houdt de aandacht beter gevangen.

Pas eens R&S toe in een landschapsfoto.

Vonny

01-11-2008 om 23:32 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynne met mijn huisje bij het meer,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Lynne,

 

Je foto is heel mooi van kleur en er is R&S zichtbaar in het bouwwerk van de berm, de bomen, het huisje en de weerspiegelingen in het water. De compositie met het huisjein het centrum van het formaat is verrassend maar toch geslaagd omdat je de aandacht van de kijker meeneemt van rechts naar links en daardoor toch een goede opbouw krijgt. Een meer klassieke benadering zie je in de uitsnit waar het accent nu meer op het huisje komt te liggen.

Goed gedaan Lynne! Probeer een abstract onderwerp in beeld te brengen.

Vonny


 

01-11-2008 om 23:31 geschreven door Marsje


28-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dushi met netjes op een rij,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Dushi,

Een heel goed voorbeeld van R&S, kleurvol, goede opbouw met de diagonale lijn, proficiat!

Enkele kleine minpuntjes: rechter onderhoekje alsook onderaan het stukje groen liever wegklonen en misschien een beetje extra verscherpen voor meer punch, het zijn maar details maar ze helpen.

Je mag een ander voorbeeld inzenden!
Vonny

28-10-2008 om 23:43 geschreven door Marsje


22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynne met lijnenspel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Lynne,

 

Een heel geslaagde foto voor de lessen R&S, mooie diagonale lijn en goede horizontale en verticale indeling in het formaat. De foto mist enkel een beetje scherpte en de kleurtoon mag een beetje levendiger zijn. Proficiat Lynne! Probeer even R&S weer te geven in een landschapsfoto.

Vonny

22-10-2008 om 22:25 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dushi met sierlijk gebouw
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Dushi,

 

Alle elementen voor een geslaagde foto voor R&S zijn hier aanwezig en de foto zoals je hem voorstelt heeft veel positieve kanten. Er zijn mooie lijnen en curven maar de eenvormigheid is een beetje verstoord waardoor het geheel niet helemaal overtuigd, de kijker moet op zoek gaan naar een boodschap die niet voor zichzelf spreekt en dit is altijd een lastige oefening voor het brein. Veel eenvoudiger is het om te focussen op en symmetrisch gedeelte van het gebouw waardoor je meer evenwicht in de foto brengt en daarop het accent legt.

Vonny

22-10-2008 om 22:24 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metallo met Antwerpen station
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Metallo,

 

Ik begrijp heel goed wat je hier in gedachte had toen je deze foto maakte, je zag die zuilen met diverse vormen en texturen, allemaal zaken die zich prima lenen voor R&S en dit is voor een start al heel positief. Nu komt het er op aan je foto een bepaald gevoel mee te geven waardoor de kijker geboeid raakt, aanvankelijk is dit niet zo eenvoudig. Wat is er hier dan misgegaan…een overaanbod aan informatie, ongelukkig afgekapte delen en teveel storende elementen die geen meerwaarde aan de foto toevoegen, eenvoudig is beter!

Probeer het even opnieuw met de raadgevingen in gedachte, wie niet probeert kan niets fout doen hé! Vonny

 

22-10-2008 om 22:22 geschreven door Marsje




Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !

E-mail mij

Opmerkingen of bijkomende vragen kan je steeds doormailen.


Foto

Archief per week
  • 16/09-22/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 25/09-01/10 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 16/11-22/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 20/11-26/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!