Zoeken in blog

Ritme in een foto als vorm van herhaling, van wederkerend patroon ....

Een rij bomen, bogen, soldaten tijdens een parade enz...

Foto

Het ritme kan ook een accent krijgen door een afwijking in het patroon zodat de foto niet te eentonig wordt.

Foto

Met een ritmische herhalinge kan men het ganse beeld vullen of een gedeelte van de foto.

Foto

Ook in de natuur is Ritme & Structuur te vinden.

Foto
Foto

Met structuurfotografie kan je ook mooie abstracten creëren.

Fotografe : thuis

Foto

Voorbeeld van ritme in de architectuur, gebruikmakend van de hoogte en de lijnen laten vertrekken uit de hoeken

Foto
RITME & STRUCTUUR in de FOTOGRAFIE

Besprekingen foto's met ritme en/of structuur
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yelle met gebouw
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat een prachtig mooie kleuren zitten er in jouw plaat van een gebouw. Ik vind het een buitengewoon geslaagde foto geworden. Ook de compositie spreekt me zeer aan, al is dat natuurlijk onderwerp van  een vorige serie. In de foto zit een goede ritmsiche herhaling in de planken en tevens in de ramen met spijlen. Nog veel duidelijker is  de struktuur in de foto. De schuine plaatsing versterkt dat nog eens. Wat mij betreft mag je komen met een allerlaatste inzending, dit keer geheel vanuit de vrije natuur. Ik ben nu al benieuwd.
Dushi

11-02-2011 om 01:50 geschreven door Marsje


10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Blackbird met sinaasappel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Natuurlijk mag er meteen een foto ingestuurd te worden, want je bent klaar met de vorige serie. Je bent van harte welkom. Wat je hier laat zien, vertoont inderdaad heel duidelijk een cyclische herhaling en tevens een fraaie struktuur. Het is een beetje jammer dat je niet meer uitlegt wat je geprobeerd hebt met de verschillende instellingen. Je hebt uiteindelijk gekozen voor een langzame sluitertijd in combinatie met een nogal gesloten diafragma. Dat is zeker niet verkeerd. De warme kleuren in deze opname vind ik ook mooi. Ik laat de compositie nu even buiten beschouwing, maar vergeet niet helemaal de regel van derden. De deels zichtbare tweede schijf op de achtergrond vind ik heel geslaagd.
Voor de volgende keer mag je met iets komen van enkele voorwerpen die je binnenshuis zelf in een ritmische herhaling bij elkaar brengt.
Dushi

10-02-2011 om 18:13 geschreven door Marsje


08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghkamp met trui

Deze foto vertoont een veelvoud aan ritmische herhalingen. Dat is een heel sterk punt. Ik vermoed, maar je uitleg is bijzonder summier, dat je bewust gekozen hebt voor een grijze trui. Daar heb ik geen enkel probleem mee, maar zorg wel dat de opname niet té grijs wordt. Ietsje meer “pit” mag m.i. wel. Terwijl je de vorige keer zo goed had gelet op de regel van derden, mis ik dit nu een beetje. Wellicht dat daardoor ook de foto zo grijs overkomt: een heel groot vlak dat weinig variatie vertoont. Desondanks is het wat het aspekt van  R&S betreft een correcte opname.
Als afsluitende inzending zou ik graag iets zien uit de vrije natuur met zo min mogelijk zaken in beeld die door mensenhanden gemaakt zijn. Dus zeker geen foto van een hek of rij paaltjes. En graag vertellen waarom je iets op een bepaalde manier fotografeert.
Dushi





08-02-2011 om 21:03 geschreven door Marsje


07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograafke met dakpannen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je eerste inzending is meteen de spijker op zijn kop. Een heel goede keuze, Fotograafke, alhoewel het een onderwerp is dat hier al meerdere keren naar voren is gekomen. Het is goed om naar eerdere inzendingen te kijken om daar van te leren. Om in het vervolg daarvan natuurlijk te proberen om met een heel oorspronkelijke opname te komen. De ingezonden foto laat op een uitstekende wijze een herhaling van patronen zien. De donkere schaduwranden  geven er een extra accent aan. Zou je voor de volgende keer willen komen meet een opname binnenshuis waarbij je zelf enkele voorwerpen bij elkaar brengt in een ritmische herhaling.
Dushi

07-02-2011 om 03:19 geschreven door Marsje


05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloeber met beekje

Het streven naar eenvoud is een heel goed uitgangspunt. En door de sterke lijnen in deze foto is je dat goed gelukt. Het is dan vooral ook de struktuur die zich hier laat zien. Goed zichtbare ritmische herhalingen vallen mij niet echt op. De bladeren zijn daarvoor te klein en het bord, daarin verschil ik van mening met je, vind ik nogal storend in deze foto van een prachtig stukje natuur. Ik ben een beetje aan het poetsen geweest, en ook al is het niet al te best gelukt, het geeft hopelijk toch een beeld hoe het eruit ziet zonder dat erg nadrukkelijke bord. Ik durf gerust heel open te zijn met mijn persoonlijke mening, omdat ik al meerdere uitstekende foto’s van je gezien heb.
Laten we voor de volgende keer even een stapje terug doen. Neem binnenshuis een foto van enkele voorwerpen die je zelf in een goede ritmische herhaling bijeen gebracht hebt.  Natuurlijk mag je ook compositie en licht (geen flitslicht) mee betrekken in je foto, maar het accent ligt hier op ritmische herhalingen en als je dat goed doet zit er vanzelf struktuur in de foto.
Dushi





05-02-2011 om 17:32 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fideelken met trap
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een heel goede keuze om met deze enorme trap te komen als afsluiter. Het standpunt is heel goed gekozen. Niet alleen laat je op deze manier een veelvoud aan ritmische herhalingen zien, het benadrukt ook nog eens de hoogte van dit enorme bouwsel. En struktuur is er eveneens meer dan genoeg te zien. Ook de eenheid van kleur maakt de foto aantrekkelijk.  Het zal duideijk zijn dat je hiermee met vlag en wimpel geslaagd bent voor deze reeks. Van harte gefeliciteerd!  Je mag nu doorgaan met de volgende reeks: Dieptewerking  o.l.v. Cijbra. Succes daarbij!
Dushi

05-02-2011 om 01:00 geschreven door Marsje


04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried met bouwkraan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je laat zeker een mooie combinatie van kleuren zien. Een diepblauwe lucht waar de gele bouwkraan duidelijk tegen afgetekend staat.  Ritme en tevens struktuur  is er te zien in de driehoeken van de bouwarmen. Na deze inzending is het tijd om eens verder te gaan met de volgende reeks: Dieptewerking o.l.v. Cijbra. Gefeliciteerd. Ik wens je alle succes met het vervolg.
Dushi

04-02-2011 om 01:02 geschreven door Marsje


02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cato met palen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Strikt genomen is het niet de bedoeling dat je met een hele serie opnames komt, maar omdat ze allemaal meer dan voldoende zijn voor R&S, ben ik zo vrij geweest gewoon de eerste foto uit te kiezen ter bespreking. De ritmische herhaling springt er direct uit. Dat komt mede door de felgele kleur van de paaltjes. Heel aantrekkelijk is ook het lage standpunt van waaruit de foto genomen is.  Je hebt gekozen voor een niet symetrische benadering en ik kan me daar goed in vinden. Het geeft meer uitdaging aan de foto. De foto is tevens een mooi opstapje naar de volgende reeks waar je nu aan mag deelnemen: Dieptewerking o.l.v. Cijbra. Van harte gefeliciteerd. Je bent er helemaal klaar voor.
Dushi

02-02-2011 om 18:14 geschreven door Marsje


01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yelle met vriesweer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Opnieuw een foto die met de uiterste zorvuldigheid genomen is. Zowel standpunt als tijdstip zijn, zo lees ik in je toelichting, weloverwogen. Ik kan natuurlijk niet beoordelen hoe de andere 49 foto’s van deze reeks eruit zien, maar wat je me hier voorschotelt,  is heel erg mooi. Allereerst de goed afgetekende “plakken” ijs die in een aantrekkelijke compositie bij elkaar gezet zijn. Ook binnen die ijsvlakken zijn er nog gode strukturele elementen. Het donkere stukje linksonder hoort ook bij deze compositie. Over de rechterbovenhoek van de steen met zijn felle lichte rand ben ik wat minder enthousiast, maar was mogelijk niet anders op te lossen. Wat ik ook mooi vind, is het kleurenspel in het ijs. Het is een foto die meer accent legt op strukturen en nu eens minder op ritmische herhalingen. Dat is zeker niet de gemakkelijkste weg. Ik denk inderdaad dat je overal R&S ziet. Je hebt er kennelijk een goed oog voor. Voor de volgende keer iets uit het stadsbeeld, liefst iets met gebouwen. Ik reken opnieuw op iets moois.
Dushi

01-02-2011 om 21:21 geschreven door Marsje


31-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinde met bestek

Jammer dat je door alle wachten opnieuw vergeten bent een toelichting te geven op de gemaakte keuzes. Zelf vind ik dat je met een bijzonder geslaagde opname komt voor deze serie. Ik zie een herhalingspatroon van golvende lijnen, deels meer donker, deels wat lichter. De slagschaduw maakt het nog interessanter, terwijl ook de ondergrond niet kaal en vlak is maar eveneens een patroon vertoont. Je moet met met statief gewerkt hebben met zo een langzame sluitertijd. Dat betekent dat je gerust het diafragma een stuk verder had kunnen dichtknijpen, maar persoonlijk ben ik blij dat je dit niet gedaan hebt. De onscherpte door de geringe scherptediepte draagt bij aan de foto, want je oog trekt nu vanzelf naar het scherpe punt ergens in het midden. De foto lijkt wel een zwart-wit opname, maar is het niet. Daardoor is de foto net ietsje warmer gebleven van toon dan wanneer je de omzetting wel gedaan had. Voor de aardigheid heb ik nog even een andere uitsnede gemaakt. Geen kritiek, gewoon een andere variant. Ik ben zeer gecharmeerd door je ingezonden foto.
Mag ik voor de volgende keer iets verwachten uit de vrije natuur? En vergeet je dit keer  de verantwoording van je keuzes niet?
Dushi





31-01-2011 om 22:53 geschreven door Marsje


29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghkamp met dakpannen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zo eenvoudig kan R&S nu zijn. Dit is een goed voorbeeld. De mooie gebogen lijnen van dakpannen goed in beeld gezet. Niet een heel dak, ook niet té dichtbij, nee, precies de goede uitsnede waardoor de gulden regel nog eens extra benadrukt wordt. Heel goed gedaan. Hoogstens een tikje grijs, maar dat zou in een nabewerking eenvoudig te corrigeren zijn, als je dat zou willen.
Voor de volgende keer laat ik je volkomen vrij in de keuze. Probeer zelf zo creatief mogelijk te zijn. Dus niet iets dat herinnert aan een vorige opname. Heel veel succes daarbij.
Dushi

29-01-2011 om 19:27 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tribaloma met elfenbankjes

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het gemak waarmee je de ene na de andere mooie R&S foto te voorschijn tovert,  is voor mij meer dan voldoende reden om je nu al door te laten gaan naar de serie Dieptewerking o.l.v. docent Cijbra. Proficiat!
Aan de foto zelf heb ik slechts wat kleine aanpassingen aangebracht om het door jou gekozen accent nog meer te versterken. Een tikje minder blauw, iets meer croppen en dat soort dingetjes meer.
De tweede opmerking is een technische. Als ik zie tot wat voor mooie foto’s je al in staat bent met de Olympus SP590UZ, denk ik dat je nog veel meer plezier zou kunnen  beleven aan een digitale reflex camera. Ik heb zelf tot mijn grote fotovreugde een vergelijkbare Olympus gehad maar indertijd vanwege het grote kwaliteitsverschil nooit de stap betreurd naar de D90. Ik wens je heel veel  succes bij het vervolg.
Dushi





29-01-2011 om 18:57 geschreven door Marsje


24-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gkkamp met omheining
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De ritmische hrhaling in de paaltjes is overduidelijk. Meer verrassend voor mij is het geheel aan dorre blaadjes die vanuit een ogenschijnlijke warboel der natuur uiteindelijk bijeenkomen in een prachtig mozaiek. De kleuren passen goed bij elkaar en de verhoudingen zijn uitgebalanceerd in een mooie harmonie. Een opname met simpele rechthoekige vlakken die tezamen voor mij een aantrekkelijk geheel laten zien.  Nu het ergste van het winterweer een beetje achter de rug lijkt, wil ik je vragen voor de volgende opname te komen met iets (steen, beton, staal, edm.) uit het straatbeeld.
Dushi

24-01-2011 om 17:19 geschreven door Marsje


22-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried met omheining
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het meest opvallende in de foto zijn de planken van de omheining. Er is een mooi contrast tussen de donkere planken waar je tussendoor kijkt en de omheining waar het paard bij staat. Dat geeft struktuur aan de foto. Ritmiek is vooral te vinden in de omheining van het paard. Het zonlicht benadrukt dat extra. Dat het hoofd van het paard er maar half op staat, is jammer. Als je niet van standpunt kunt veranderen (dat is vaak een handicap voor een goede foto), had je toch ook kunnen wachten tot het paard in beweging kwam. Geduld is geen slechte eigenschap, ook niet bij het fotograferen.
Voor de volgende keer mag je zelf een onderwerp uitkiezen, maar er mag niet  iets op staan van hout of steen.
Dushi

22-01-2011 om 23:01 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fideelken met rij knotwilgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik bewonder je inzet om dit keer volledig handmatig te gaan werken. Dat zal aanvankelijk beslist de nodige correcties hebben opgeleverd. Het had niet gehoeven, maar ik heb er ook geen probleem mee als je het op deze manier wil doen. Kijkend naar de gekozen instellingen, valt me het open diafragma en de spotmeting op, iets dat bij het fotograferen van landschappen minder gebruikelijk is.
De rij knotwilgen vertoont onmiskenbaar een ritmische herhaling, nog extra benadrukt door het mooie licht dat erop valt. De stevige boom past weliswaar niet in die herhaling, maar toont een aantrekkelijke struktuur en draagt tevens heel goed bij aan een fraaie compositie. Ik ben dus blij dat je die erbij hebt laten staan. Wat mij betreft ben je toe aan je allerlaatste inzending. Alle vrijheid in de keuze van je onderwerp om mij nog een keer te verrassen met iets heel moois inzake R&S.
Dushi

22-01-2011 om 19:36 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tribaloma met schelp
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook dit is een schot in de roos van R&S. Een heerlijk terugkerend ritme, dat zowel in de lichte als donkere zijde terug te vinden is. Zeer goed beperkt gehouden tot de kern van de zaak.  Prachtig van licht, een goede compo met een aantrekkelijke diagonale lijn. Wat moet ik er nog meer van zeggen? Ik vind het  gewoon een heel erg mooie foto.
Je hebt nu drie keer een fraaie foto ingestuurd van een voorwerp. Kun je voor de volgende keer komen met een opname  uit de natuur buiten?
Dushi

22-01-2011 om 00:26 geschreven door Marsje


19-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cato met watertoren

Het is inderdaad zo dat met duidelijker (en dat mag recht of rond zijn) er eerder een struktuur in een foto komt.  Een goede foto kenmerkt zich over het algemeen eerder door weinig, dan voor veel elementen. Je keuze voor de watertoren is een goede keuze. Zelf zie ik de meest opmerkelijke herhaling in het rechterdeel van de foto waar de kozijnen van de raampartij een goede ritmiek laten zien. Voor mij is het een geslaagde foto binnen deze reeks.
Je opmerking over vervorming is terecht. Zodra de camera omhoog wordt gericht, ontstaat er een vertekening die het meest zichtbaar is bij rechte lijnen zoals een gebouw dat vaak heeft. Ik heb er al vaak op gewezen, maar het valt een beetje buiten deze serie lessen, dat dit achteraf met een programma als Photoshop heel goed te corrigeren is. Links staat de vertikale lijn perfect recht, maar aan de rechterkant zie je dat er een verloop is. Ik zal ten overvloede op dat punt nog een kleine correctie toepassen.
Daarbij heb ik de raampartij meer recht willen zetten, maar de betonnen steunpilaar juist meer schuin naar voren komend. Dit slechts om je een idee te geven.
Wat mij betreft mag je nog één keer met een inzending komen en ik reken erop dat het een geweldig mooie plaat gaat worden met volop R&S.
Dushi





19-01-2011 om 02:50 geschreven door Marsje


18-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flippie met handdoekenrek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik zie het al helemaal voor me: jij met dit rek op je rug naar het bos toe. Als ik je onderweg was tegengekomen, had ik er zeker foto’s van gemaakt! Dit is wel heel apart. Voor iemand die dermate creatief en hardwerkend is, kan ik alleen maar waardering opbrengen. De tegenstelling handdoekenrek (inclusief handdoeken!) en bomen, is buitengewoon boeiend voor mij. De belichting is helemaal op zijn plaats. Het rek staat op een sterk punt. Zowel in het rek als in de handdoeken zit een ritmische herhaling. Flippie, je mag met trots door aaar de volgende reeks! Ik geniet van een dergelijke creatieve foto meer dan de zoveelste obligate zonsondergang.
Ik ben blij dat de werking van het diafragma je iets duidelijker is geworden. Maar met jouw camera zijn de instellingen mogelijk op dat punt wat lastiger dan met een spiegelreflex. Het was een genoegen je in mijn klasje te hebben. Succes bij Dieptewerking van meesteres Cijbra.
Dushi

18-01-2011 om 22:34 geschreven door Marsje


16-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinde met regenton
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals jullie plastic regentonnen hebben met houtnerven, zo hebben wij betonnen wandelpaden met houtnerven. De Amerikaanse cultuur weet er wat van te maken. Uit je toelichting begrijp ik, dat het je moeite kost om iets te vinden met R&S.  Dat leren “kijken” is zeker niet altijd gemakkelijk, maar wel een basis  voor fotograferen, tenzij je tevreden bent met een registrerende fotografie zoals dat nodig is voor bijvoorbeeld kranten. Gelukkig is je oog gevallen op een regenton die een keurig patroon van herhalingen laat zien en daarbinnen ook nog eens het aangebrachte nerfmotief.  Wat compositie betreft is het minder uitdagend, maar als inzending voor R&S is het beslist een goede keuze geweest om dit vast te leggen.  
De volgende opracht ga je binnenshuis doen. Je brengt zelf enkele voorwerpen bij elkaar. Natuurlijk gaat de eerste aandacht daarbij uit naar R&S. Maar vergeet ook compositie en goed gebruik van het licht niet. Probeer daarbij creatief op zoek te gaan naar een aantrekkelijk camera standpunt. Statief gebruiken is geen enkel probleem. Flitslicht liever niet. Het maken van de foto is niet moeilijk, het nadenken over wat en hoe je iets gaat fotograferen, daarentegen wel!
Dushi

16-01-2011 om 14:32 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tribaloma met tray

Evenals de vorige inzending is ook dit een verfrissende foto. Foto met blinkende voorwerpen zijn niet de gemakkelijkste. Dus je durft wel! In je uitleg maak jemelding van de warme kleurtemperatuur van het kunstlicht, vermoedelijk gloeilampen. Het was dus een uitstekend idee om de foto overdag nog eens te nemen onder andere lichtomstandigheden. Indien je in RAW zou werken, is de kleurtemperatuur overigens achteraf op eenvoudige wijze te corrigeren.
Ook inzake R&S heb je goed werk verricht. Volop ritmische herhalingen van de glazen boleltjes die het meeste in het oog springen. En als dat in orde is, zit het vaak ook goed met de struktuur, zeker omdat het min of meer rechte lijnen zijn.  Inzake de compositie kan ik helemaal meegaan met je diagonale lijn, al had ik de foto hozirontaal gespiegeld, omdat de bolletjes dan meer accorderen met de lees/kijkrichting die we gewend zijn. En het grote halve bolletje had ik net buiten de foto gelaten.
Omdat je zo lekker creatief bezig bent, laat ik je opnieuw helemaal vrij in de volgende opdracht. Ik reken erop dat je wederom met iets moois komt.
Dushi





16-01-2011 om 13:46 geschreven door Marsje




Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !

E-mail mij

Opmerkingen of bijkomende vragen kan je steeds doormailen.


Foto

Archief per week
  • 16/09-22/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 25/09-01/10 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 16/11-22/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 20/11-26/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!