Toen ik deze morgen mijn mail opende was er eentje tussen van Eddy van Velt-Oostkamp met hun nieuwsbrief. Daarin staat een receptje. En moet dat nu toevallig eentje zijn met aardpeer!
Dank je wel Eddy. Omdat het perfect aansluit met wat ik gisteren plaatste, hier op mijn blog, neem ik de vrijheid het door te geven aan mijn blog bezoekers.
BIO-RECEPT VAN DE MAAND UIT DE VELTEDITIE Bijzondere groentegids WARME SALADE VAN met
Vroeger werd de aardpeer de aardappel van de armen genoemd. Ten onrechte, want de aardpeer is voedzaam, licht verteerbaar en lekker. De knol bevat behoorlijk wat eiwit, mineralen en suikers in de vorm van inuline (natuurlijke insuline), wat hem zeer geschikt maakt als voedingsmiddel voor suikerzieken. De knol schillen is ondankbaar, beter is hem af te borstelen en kort koken of bakken in de schil.
Ingrediënten:
350 g aardpeer
-3 stengels prei
-2 a 3 eetlepels notenolie
-25 g boter
-1 eetlepel gepelde amandelen
-1 eetlepel gehakte kervel kruidenzout enkele takjes kervel.
Bereiding: -Schrob de aardperen schoon (schil ze desnoods) en snijd ze in plakjes.
-Was het wit van de prei en snijd het in schuine stukken.
-Stoom beide groenten bijtgaar.
-Hak de noten in dunne reepjes.
-Smelt de boter en voeg de reepjes noten en de notenolie toe. Laat dit op een zacht vuurtje warm worden.
-Breng op smaak met de gehakte kervel en wat kruidenzout.
-Schik de warme groenten op de borden en schenk er de notensaus over.
-Serveer onmiddellijk.
-Zeer lekker bij een vleesgebraad. Smakelijk!
Wat kan ik daar meer aan toevoegen?!
20-12-2010 om 07:57
geschreven door tuinblog d
|