Om mij even te situeren nam ik ook deze foto. Brugge, langs het Minnewater een zwaan die dicht komt.
Zwanen zijn niet schuw van mensen die hen rustig benaderen.
Een waterhoentje dat niet schichtig wegflits. Dat is toch ooit anders geweest. Deze sfeerfoto's zijn genomen aan de rand van het Minnewater. Het was me echter te doen om zwammen op een relatief dikke stronk.
September is de maand van de paddenstoelen maar zwammen op bomen, dat is toch een apart verhaal!
Ik wilde er meer over weten en ben op zoek gegaan op het net. Op http://www.treeclimbingholland.com/Zwammen.htm
las ik het volgende Zwam- en andere aantastingen in bomen:
Standvastheid van bomen wordt vaak ondermijnd door activiteiten van houtvernietigende of houtconsumerende zwammen. Er zijn vele zwamsoorten die bomen ernstig kunnen aantasten, zoals de Honingzwam of Armillaria, de Inonotuszwammen (die vroeger Polyporus heetten) en de Phytophtorazwam, om maar een paar soorten te noemen.
Bijna alle wortel- of stamrotzwammen zijn secundair, dat wil zeggen dat deze zwammen alleen intrede kunnen doen in de boom als er sprake is van wortel- of stamschade. Wanneer een boom ernstig beschadigd wordt dan gaat dat vaak gepaard met algemene verzwakking. Dit heeft tot gevolg dat de boom niet langer in staat is aanvallen van bijvoorbeeld zwammen af te weren. enz.
Op volgende URL kan je mooie fotos over zwammen bekijken. http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=18&page=22&tid=29533n.
Om af te sluiten noteerde ik voor diegene die geïnteresseerd is nog een paar URL's die het bezoeken waard zijn. http://www.stemderbomen.nl/pages/mainpages/boomzwammen1.htm
http://www.natuurlexicon.be/Zwammen.htm
24-09-2011 om 06:30
geschreven door tuinblog d
|