Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over bonen plus bonenrecepten

    Zijn bij jullie de bonen ook steeds op dezelfde wijze klaar gemaakt of steekt er variatie in het bonenmenu?  Ik ging op het net op zoek naar recepten  maar stootte op namen van bonen die ik niet ken en dus wilde ik die leren kennen.  Zo beperkt mijn bijdrage over recepten tot een URL.  http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/sperziebonen/  Is een site met enkel recepten

    Ik zocht verder  http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4622 

    hier vond ik interessante tips oa. :

    Zoet, zuur, zout

    Bonen die in bijv. tomaten of azijn worden gekookt, worden niet zacht. Suiker, zout en zuren verharden de huid van de bonen. (Hé, vandaar de opmerking bij de bereiding van fagiolini in umido, dat de bonen niet gaar lijken te worden.) De tip uit The Bean Bible is om bonen eerst te koken en halverwege de rest toe te voegen, zoals bijv. zout.[6]

    Flatulentie

    Oftewel: winderigheid. [6] Dit komt het meest voor bij het consumeren van (gedroogde) bonen. Bruine bonen, kidney bonen, witte bonen, enzovoorts. Het ligt aan de oligosacchariden. Dit zijn stoffen die gezond zijn en de goede werking van de dikke darm bevorderen. Maar te veel is niet prettig. Wat te doen?

    -Week de bonen lang, ververs het weekwater enkele keren.

    -Koop gedroogde bonen uit de meest recente oogst.

    -Kook de bonen eerst in ongezouten water voor en giet het kookwater weg (volg dan gewoon weer het recept).

    -Bij taaie bonen na koken, maar voor verdere verwerking, eerst de vel verwijderen. (Maar dat is een hele klus).

    -Kook bonen met de volgende kruiden of ingrediënten:
    Mexicaanse stijl: epasote
    Indiaas: gember, venkelzaad, kurkuma
    Mediterraan: spinazie, snijbiet, groenten uit de chicorei-familie (bladchicorei, radichio, andijvie, witlof, enz.)
    Noord-Europees: bonenkruid

     http://tokowijzer.nl/2011/04/08/mungbonen/

    geeft uitleg over de mungboon(taugé)

     

    op de site http://www.alva.be/nl/kouseband.htm vond ik de uitleg over de kouseband boon

    Kouseband is de Surinaamse naam voor een zeer lange, dunne, ronde, veterachtige boon, die oorspronkelijk uit Afrika afkomstig is, maar behalve in vele tropische landen ook in Nederland wordt geteeld.
    Zij is in de tropen een belangrijk voedingsgewas. De peulen worden in ons klimaat 14-25cm lang, in de tropen veel langer.

    Koopinformatie:
    Kouseband van Nederlandse bodem is te koop van half juni tot november, de geďmporteerde uiteraard het hele jaar.
    De bonen moeten jong en sappig zijn en niet slap aanvoelen. Oudere bonen worden al gauw stug. Kouseband kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard.
    Op de site  
    http://www.encyclo.nl/begrip/ge%C4%8Fmporteerd zocht ik naar de betekenis van –geďmporteerde- maar er was geen te vinden

    Smaak:
    De smaak van kouseband komt vrijwel overeen met die van sperziebonen, is alleen iets pittiger.

    Behandeling:
    Kouseband wordt net zo gewassen en schoongemaakt als sperziebonen: de puntjes eraf snijden en zo nodig de bonen afhalen. Snijd de bonen tamelijk klein: in stukjes van 3 ŕ 4 cm. Kook ze daarna in weinig water in ca. 15 min. gaar.

    Mogelijkheden:
    * Gekookte kouseband kan op smaak worden gebracht met nootmuskaat, scheutje ketjap, gebakken champignons en fijngesneden kervel, stukjes tomaat en basilicum, blokjes uitgebakken rookspek, fijngesneden en even meegekookte stukjes witte of gele paprika, gesnipperde ui.

    * Combineren met andere gekookte groenten als worteltjes en maďskorrels
    * In salade met : fijngesneden venkelknol, bleekselderij, paprika en/of tomaat; samen met blokjes ham, stukjes kip of hardgekookte eieren.
    * Geschikte (verse) tuinkruiden in combinatie met kouseband zijn: peterselie, bonekruid, dille, dragon, kervel, kruizemunt, lavas, selderij en venkel.
    * Alle recepten voor sperziebonen zijn ook kouseband te gebruiken.

    Voedingswaarde:
    Vitamine C : veel
    B-caroteen : aanwezig
    Ijzer : ruim aanwezig
    K-joules : 167 per 100gr (40 Kcal)


    Wat regenweer en het ontbreken van verf om verder ons huis af te werken toch kan met zich meebrengen hé maar daarvoor moet je vroeg uit te veren of niets anders voor handen hebben.
       Toch kon ik het niet laten om jullie te laten watertanden op enkele foto's van klaar gemaakte schotels met boontjes. Laat je maar gaan in de keuken en je moet me niet uitnodigen want ik heb het te druk.

    14-08-2011 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 soorten bonen plukken

    Ja inderdaad, dit jaar heb ik 4 soorten bonen geplant. 
     


    Eerst de staakbonen waar ik 2 soorten plantte.  Links de snijbonen is: 'Stoksnijboon Helda' van De Bolster. Rechts de fijne lange boontjes die ik de naam gaf 'Hombeekboon'.



    De snijbonen werden eerst verlezen en gesneden en dan geblancheerd voor de diepvries.


    Daarna kwamen de Hombeekbonen aan de beurt, bestemd voor directe consummatie..



    Met de struikboontjes had ik meer mijn pluk.  De groene Oxinelboon, waar het de tweede pluk was bevonden zich reeds meerder rottende exemplaren die de grond raakten. 

     Eens de rottende exemplaren er uit verwijderd waren had ik toch een tamelijke hoeveelheid gezonde vruchten over.



    Voor de paarse 'Amethist' van Vilmorin was het de eerste pluk.  Hier waren uiteraard geen rotte te bespeuren.  Als het niet vlugger wat zonniger wordt dan zullen daar bij de tweede pluk ook wel rotte voorkomen. Na de eerste pluk staan de struiken niet meer zo fier rechtop als ervoor.




    13-08-2011 om 12:18 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustig aan

    Luisterend naar mijn lichaam voelde ik mijn rug zeggen: ‘Kalm aan hé makker of ik hou het niet meer vol’.  Het komt ook goed uit want we wachten op de juiste verf en dat kan nog eventjes duren.
     


    Het enige wat ik gedurende die twee dagen verrichte in de tuin, was het gras maaien in een oase van groen. 


    Het maaien ruimde meteen ook  het scheerafval van de haag op. Zo beschikte ik over een tamelijke hoeveelheid verse ‘mulch’.  Nu kan ik de grond tussen de groenten verder afdekken waar die voldoende groot zijn.

     Tot en met de rode biet werd mulch aan gebracht.


    Bij het groenlof werd de laag niet zo dik gelegd omwille van de grootte van de planten. 


    Bij de venkel en de salade (laatste rij) werd vorige maaibeurt reeds begonnen met afdekken.  De mulchfoto's, werden deze morgen in de vroegte genomen.



    12-08-2011 om 11:37 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    11-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reactie met vraag

    Een reactie met duidelijke vraag. 

    Wij Marc en Linda uit Gistel zijn het eerste jaar lid van Velt Jabbeke.
    -We hebben een rode biet laten overwinteren en daarvan willen we zelf zaad oogsten.

    1-Hoelang duurt het voor we die stelen met (bijna zaad,) mogen afsnijden?. Ik denk dat het zaad nog onvoldoende volgroeid is.

    -Kan het dat dit nu nog niet mag geoogst worden?

    -Vele zaden in de natuur zijn toch al rijp?
    -Wat denk jij?
    mvg
    Marc en Linda


    Omdat ik daar geen ondervinding mee heb ben ik op zoek gegaan in boeken en op het internet.  Het is nu eenmaal zo dat er over het winnen van bietenzaad heel weinig literatuur te vinden is.  Telkens lijkt het erop dat het afradend element sterk aanwezig is.

    Zelf zaad winnen:
    -Enkel indien geen F1-hybride soorten werden gebruikt.
    -Zaadwinning kan best, toch voorzichtigheid omwille kruisbestuivingen! Kruist snel met voederbiet, warmoes of de snijbiet, suikerbiet...
    -Het zijn dan ook ‘wind –bestuivers’.
    -Het is een ‘lange dag plant’ (bloeit als de” dagen lang zijn), dit verklaart de bloei in de zomermaanden.  zie  
    http://www.tuinadvies.be/groente_rode_biet.htm 

    -In boeken komt de uitleg daar ongeveer mee overeen. Enkel de formulering is anders terwijl de inhoud overeenstemt.
    -Een plant die enkel in  de zomer bloeit kan pas rijp zaad geven in de late herfst.  Je kan bijgevolg nu zeker nog niet oogsten. 
    -Het zaad en d
    e zaadstengels moeten bruin kleuren.



    Jullie zijn pas nu lid van velt maar hoe lang zijn jullie reeds met tuinieren bezig?  Zaden winnen wordt algemeen afgeraden aan beginners.

     
    Hoe wint men zelf bietenzaad?  Is een fantastische vraag voor onze tuinclub.  Ik nodig jullie dan ook uit naar de eerstvolgende tuinclub die telkens gehouden wordt op zondag voormiddag van 10 tot 12u.  Daar stel je heel eenvoudig de vraag en er zal een antwoord gegeven worden.
    De datum en het adres van de tuinclub wordt op tijd vermeld in 'de Jabbeekse veltflap' en normaal gezien ook hier op de blog.  Onder onze oudere leden zal er wel iemand zijn die ooit bietenzaad zelf tot rijpen bracht.  Ik zeg dan ook…’Tot op de eerstvolgende tuinclub!

     

    Dit is een zaadstengel van snijbiet met een zaadvorming gelijklopend met die van rode biet.  Elk jaar heb ik snijbiet die onder de vijgenboom spontaan uitschiet en telkens weer opnieuw in zaad komt zonder dat ik er iets voor doe.

    11-08-2011 om 17:28 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkjes tussendoor

    Het verven zal het hele groot verlof domineren.  Er is een probleem met de tweede pot verf die een totaal andere kleur had dan de eerste terwijl we dezelfde kleur wilden.  Dit kan je alleen voor hebben als je met die moderne methode van mengkleuren werkt.  Als  de mengmachine tilt slaat, zoals in ons geval, zit je met de miserie.


    Vroeg in de morgen, eerst en vooral plukte ik  de broccoli.  Het is reeds de zesde of zevende pluk. 


    Verdeeld over de dag heb ik de haag, achter in de tuin, de eerste scheerbeurt van het jaar gegeven.  Het was een zware bevalling.  De scheuten waren de lang en te dik geworden.  
     

    In de late namiddag was de klus dan toch geklaard.  Hopelijk blijft het vandaag droog zodat ik samen met het gras  ook de takjes van de haag kan mee maaien.  

    10-08-2011 om 07:15 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten binnen en buiten

    Iedere dag volg ik de tomaten, met toegespitste aandacht, zowel binnen als buiten.

     
    In de serre (de kas) rijpen ze vlugger dan ik had verwacht.


    Ze worden geplukt bij bleekrode kleur.  Als ik ze langer laat hangen is er risico dat ze, door de vochtigheid en de kou, gaan splijten . Ja, zo'n rotte zomer beleven wij.  Normaal heb je dat fenomeen pas eind september als de nachten kouder worden. 
    Buiten moet ik eerst een volle of halve droge dag hebben eer ik ze goed kan behandelen met heermoes.  Het heeft weinig zin als er om de haverklap een duchtige vlaag regen, het product eraf spoelt. Hier is het best, bij dat kille regenweer, ze te plukken van zohaast ze oranje kleuren.  Want hier splijten ze nog vlugger dan binnen.



    Buiten moet ik eerst een volle of halve droge dag hebben eer ik ze goed kan behandelen met heermoes.  Het heeft weinig zin als er om de haverklap een duchtige vlaag regen, het product eraf spoelt. Hier is het best, bij dat koude vlagenweer, ze te plukken van zohaast ze oranje kleuren.  Hier splijten ze nog vlugger.

    09-08-2011 om 06:23 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.minitomaten en heermoesthee

    Door het slechte weer komen nu ook mijn minitomaten in gevaar. 


     Ze groeien zo weelderig dat het binnen in de struiken vochtig bleef. De bladeren worden eerste geel en dan zwart.  Bij warm en droog weer kan je laten groeien wat groeit. 


    Als eerste middel om erger te voorkomen voelde ik mij verplicht om er drastisch in te snoeien.


    Hierdoor wordt heel wat bloei en daarmee eventuele opbrengst weggesneden.

    Om verder onheil te voorkomen heb ik besloten, om nog een tweede middel toe te passen: Heermoes -thee
    Het werd mij sterk  aanbevolen door een velt -vriend. 
    Maar h
    oe maak je dat nu?  Zo stelde ik mij de vraag.  Het antwoord vond ik op het internet. 


    Van vrienden, wiens tuin vergeven is van de zoggenoemde paardenstaarten kreeg ik vers geplukte materie. In mijn tuin is geen stengeltje heermoes te bespeuren.

    De werkwijze die ik gebruikte:
    -500g uitwegen
    -5 liter water toevoegen en aan de koop brengen
    -15 min. laten doorkoken
    -minstens 12u laten natrekken en dan filteren


     Het filteren gebeurt door...
    de 12u lang getrokken en eerst gekookte massa door een fijnmazige zeef te gieten. 


    Het resultaat is een donkerbruine vloeistof die hopelijk door te verstuiven op de planten een positief resultaat zal geven en het vormen van verdere schimmels zal tegen gaan..

    08-08-2011 om 09:31 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!