Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .


    “Guidon d’Or” een onderscheiding dat elk jaar wordt toegekend gaat naar de heer Jacques Goddet, directeur van de sportkrant “L’Equipe” en organisator van de Tour. Op de erelijst staan o.a. Louis Gerardin, Antonin Magne en Louison Bobet.

    Eddy Merckx werd door de sportredactie van het Franse persagentschap A.F.P. uitgeroepen tot sportman van het jaar. Tweede werd Pat Matzdorf (USA) hij doet aan atletiek. De skiër Gustav Thoeni (It) werd 3e.

    Tijdens een bijeenkomst aan de visvijvers van Berg waar aanwezig waren Florent Van Vaerenbergh, Lomme Driessens, Magni (Italiaanse sponsor) en Emiel Van Cauter als Belgische sponsor werd de overgang van Florent naar Rokado officieel bevestigd. Lomme zal als enige de de Italiaans-Belgische ploeg leiden.

    13-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Keulen werd de “Silbernen Adler” een ploegkoers gewonnen door de Duitsers Udo Hempel-Erni Claussmeyer zij legden de 100km af in 2.11’05”. Hun landgenoten Peter Vonhof-Gunther Haritz werden 2e op plaats 3 eindigden de Nederlanders Herman Perfors-John Moret, voor onze landgenoten Eric Demeyer-Roland Boulard was er een 5e plaats.

    De ploeg Klaus Bughdal-Dieter Kemper-Louis Pfenninger winnen de 6daagse van Zürich zij hebben 387punten wat er 9 meer zijn dan Frits Pfenninger-Sigi Renz-Albert Fritz. Op 1 ronde volgen Wolfgang Schulze-Wilfried Peffgen-Erich Spahn met 318p. als 4e eindigde Peter Post-Patrick Sercu-Schneider met 126p. De 5e ploeg Gérard Koel-Cees Stam-Piet De Wit volgde al op 10 ronden. Als 6e op 13 ronden eindigde de Belgische formatie Norbert Seeuws-Julien Stevens-Robert Van Lancker. Op 23 ronden eindigde als 7e de ploeg Wim Bravenboer-Harry Jansen en Theo Verschueren. Voor Willy Debosscher wiens ploegmaat Mountford de strijd had gestaakt werd 9e met Norman Hill en Tony Gowland (zijn ploegmaten Gilmore en de Fransman Van Lancker hadden ook de strijd gestaakt) dit op liefst 50 ronden. De Nederlanders Léo Duyndam-René Pijnen die ploeg vormden met de Zwitser Erich Schneider hebben ook opgeven.

    In Birmingham (Groot-Brittannië) heeft John Atkins de cross gewonnen voor onze landgenoot Freddy Naert die op 3” volgde en werd Daryl Brassing 3e op 10”. Het was vooral pech die onze landgenoot van de zege hield.

    De coss van Kopstal in Luxemburg werd gewonnen door de Fransman André Wilhem na 20km had hij 25” voorsprong op de Luxemburger Lucien Zeimes derde werd de Fransman Raymond Teschke.

    Vandaag werd er in Zwitserland te Wetzikon in het veld gereden. Nu was Peter Frischknecht de beste na 23,3km die werden afgelegd in 1.04’18” had hij 3” voorsprong op onze landgenoot Freddy Nijs de derde plaats op 50” was voor de Zwitser Hermann Gretener.

    12-12-2011 om 07:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jos Pauwels

    Liefst 3 A-crossen, 2 B-crossen, 1 C-cross en 1 regionale cross werden vandaag verreden.

    Voor de A-cross van Asse-Krokegem kwamen 32 renners aan de start om 25km te rijden. Albert Van Damme deed er juist 1 uur over en had 15” voorsprong op Jos Thielemans en volgde de 3e Flori Ongenae op 50”.

    De tweede A-cross werd verreden te Deinze en ging de zege naar Robert Vermeire die 20” voorsprong had op August Badts en 45” op de derde Julien Van Den Haesevelde.

    Van de 31 renners die de start namen in de A-cross van Moen was Marc De Block de beste hij had 15” voorsprong op Eric Desruelle en volgde nr 3 Alons Van Parijs al op 1’15”.

    Nog een overwinning voor Robert Van De Sompele nu was hij de beste in de B-cross van Aaigem waar 26 renners aan deelnamen. Stonden mee op het podium Julien Declercq en Gabriel Vindevogel.

    Voor eigen volk te Kalmthout was Jos Pauwels de beste van 40 renners die deelnamen aan de B-cross. Hij had 1’20” voorsprong op Rik Arnouts en de Nederlander Chris Looyen.

    De Belgische kampioen Jos Six was nog maar eens de beste in de C-cross van Deinze waar hij Wim Albrecht en Jan Knors achter zich liet.

    In Hamont waar 32 renners aan de start kwamen werd de regionale cross verreden. Het was de plaatselijke renner Michel Van Vlierden die de meeste weerstand heeft geboden aan Frans Mertens. Deze twee renners hebben de ganse wedstrijd op kop gereden, halfweg is Roger Van Hove die van zeer ver terugkwam even naar plaats 3 opgeschoven. Mertens liet zijn metgezel nog achter en zou met 25” voorsprong op Van Vlierden winnen. Op 1’15” won Frans Lemmens de spurt voor de 3e plaats van Roger Van Hove.

    12-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    St.Amands Thielemans in de achtervolging
    Vandaag werden 2 A-crossen, 1 C-cross en 1 Regionale cross verreden.

    In St.Amands kwamen 53 renners aan de start van de A-cross om 24km in het veld te rijden. Norbert Dedeckere deed er 1.02’ over wat 20” minder is dan André Geirlandt die 5” voor Julien Van Den Haesevelde over de streep reed. Op plaats 4 volgde Erik Dessler, verder in de toptien Michel Baele, August Badts, Alfons Van Parijs, Rik Arnouts, Jef Thielemans en Willy Vermarcke.

    Robert Vermeire was de beste in de A-cross van Soumagne waar hij 20” voorsprong had op René Declercq en 40” op Albert Van Damme die later uit de uitslag werd geschrapt. Jos Pauwels die 3e eindigde liet Eric De Vlaeminck achter zich.

    Freddy De Schacht was de beste in de C-cross van Bredene waar hij 42” voorsprong had op Ant. Hoorneweghe en Ron. De Roo.

    Voor de regionale-cross te Groenlaren-Geneiken te Lummen waar men 10 ronden moest rijden kwamen 26 renners opdagen. Frans Lemmens die alleen voorop reed had in de 3e ronde af te rekenen met pech waardoor hij ook ten val kwam. Vanaf dat ogenblik nam Mertens de fakkel over met in zijn wiel Van Vlierden en Looyen. De zege was nog maar eens voor Frans Mertens die 10” voorsprong had op Michel Van Vlierden en 25” op Frans Lemmens die nog voorbij Chris Looyen was geraakt. Voor thuisrijder Lucien Vanderaerden was er een 10e plaats.

    In de internationale cross te Staefa de grootste wijnbouwgemeente van het kanton Zurich, hebben de vedetten zich laten ringeloren door de liefhebber Albert Zweifel die het haalde voor zijn landgenoten Peter Frischknecht en Hermann Gretener. Als 4e op 2’ kwam Rolf Wolfshohl over de streep gevolgd door de Tsjech Voitek Cervinek die zelf 15” voor zijn landgenoot Jiri Fisera reed. Voor onze landgenoot Freddy Nijs was er een 10e plaats op 3’19” wat nog 21” beter was dan de Italiaan Renato Longo die 13e werd.

    11-12-2011 om 06:50 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Een bericht van de Deutsche Presse-Agentur is in de Belgische wielerwereld ingeslagen als een bom. Er werd medegedeeld dat Florent Van Vaerenbergh de Duitse ploeg Rokado zou leiden. Nochtans was Florent op 25/11 in Berg aanwezig waar de nieuwe sportgroep Van Cauter – Magniflex-De Gribaldy boven de doopvont werd gehouden. Samen met Lomme zou hij deze ploeg leiden. In Duitsland heeft Florent 7 miljoen frank ter beschikking. De ploeg heeft voor volgend jaar reeds 22 renners aangeworven, door de komst van Florent is de kans groot dat er nu ook nog enkele Belgen mogen aansluiten.

    10-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour 72

    .
    Ben al eens gaan zien op de Ballon d'Alsace
    Vandaag werden de namen bekend gemaakt van drie nieuwe steden waar een aankomst zal plaatsvinden in de Tour van 72. Namelijk St.Brieuc, Orcières Merlette en Briançon. Daarvoor waren al zes aankomstplaatsen bekend gemaakt. La Baule, St.Jean de Monts, Bordeaux, Pau, Luchon en Aix-les-Bains. Ook Angers de plaats waar volgend jaar de start zal gegeven worden was al bekend. Op het Circuit de Merlin Plage zal een ploegentijdrit verreden worden. Met den Aubisque in de 7e rit begint het zware werk. In rit 8 rijden de renners over de Tourmalet, Aspin en Peyresourde. De Portet d’Aspet wordt in de 9e rit beklommen. Rit 11 eindigt op de Ventoux. In rit 12 rijd men over de Pety, Manse en Merlette. De Vars en Izoard is voor rit 13. De 14e rit is in 2 delen in de voormiddag rijd men over de Lautaret en de Galibier en na de middag moet men De Télégraphe, Grand Cucheron en de Granier beklimmen. Le Revard is voorRit 15 en de laatste klimdag moeten de renners nog over de Hundruck, Oderen en Ballon d’Alsace.

    09-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De internationale cross van Gorla Minore in Italië ging van start met 45 renners. Eric De Vlaeminck ziek en Renato Longo kwamen niet aan de start. Na 23,5km was het onze landgenoot Albert Van Damme de beste, hij had 1’16” voorsprong op René Declercq en dan volgden de Italiaanse liefhebbers Franco Livian als 3e op al 3’44”. Zijn landgenoot Luigi Torresani als 4e volgde op 5’05”. Als 5e kwam Franco Vagneur over de streep zijn achterstand was 5’35”.

    08-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bk Omnium Liefhebbers

    .
    Raf Constant

    In Vorst-Brussel werd het Belgisch kampioenschap Omnium voor liefhebbers betwist. Raf Constant won de afvalling, achtervolging, en in de 500meter was hij ook de beste maar moest de 1e plaats delen met Manu Snellinx. De puntenrit was voor Van Laethem. Met 7,5 punten werd Raf Constant kampioen voor Eugeen Demedts 16p., werd Albert Van Laethem met 17p. derde, voor Robert De Guchtenaere was er met 18p. een vierde plaats. Manu Snellinx met 18,5p was 5e en Eric Demeyer als 6e had 24 punten.

    Er waren te Vorst ook “medaille” wedstrijden. Bij de liefhebbers won Manu Snellinx de sprint, de achtervolging was voor Henri Michiels. Bij de juniores was Jean-Pierre Sterckx de beste in de sprint. Bij de nieuwelingen won Jean-Marie Spect de sprint.

    08-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Sercu - Post

    Sinds enkele jaren loopt de baansport op krukken. Duitsland heeft gedacht alles op de 6daagse te mogen zetten, zodat er bijna geen plaats is voor andere meetings. De internationale wielerinstanties laten begaan. Enkel de officiële kampioenschappen zijn hun zorg, maar zijn het de inrichters die voor de onkosten opdraaien. Zo was er in België zelfs geen kampioenschap halve fond en kreeg Theo Verschueren door gebrek aan tegenstand zijn titel zonder te rijden. In Frankrijk was het nog erger daar werden geen kampioenschap voor profs ingericht. Volgens Frankrijk komt het door gebrek aan winterbanen, Grenoble is nog de enige. In België hebben wij natuurlijk Antwerpen, Gent en na 2 jaar te Charleroi is het baantje naar Vorst gekomen. Ook de baandirecteurs en hun matchmakers hebben fout. Zij hebben teveel de wegrenners aangetrokken en de baanrenners opzij geschoven. De gevestigde waarden zorgen er voor dat geen nieuw talent aankomt. Het zijn vooral Post-Sercu en Pfenninger die de lakens uitdelen en in plaats van 1 zesdaagse rijden zij nu een achttienzesdaagse. Gent eindigde op zondagavond, maandagavond stonden zij al aan de start te Grenoble en gisteren stonden zij aan de start e Zürich.

    07-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Zurich

    .

    In Zürich begint vandaag de 6daagse met 12 ploegen van 3 renners. Van Belgische zijde treden volgende renners aan: Patrick Sercu die ploeg vormt met Peter Post en de Zwitser Jürgen Schneider, een volledig Belgische ploeg bestaat uit Norbert Seeuws, Julien Stevens en Robert Van Lancker. De 2 Nederlanders Wim Bravenboer en Harry Jansen hebben onze landgenoot Theo Verschueren als ploegmaat. Onze landgenoot Willy Debosscher staat aan de start met de Brit Norman Hill en de Amerikaan Tim Mountford. Een volledige Nederlandse ploeg is er met Gérard Koel, Cees Stam en Piet De Wit. Ook de liefhebbers zijn van de partij hier nemen 40 renners aan deel zij vormen wel ploegen van twee. Wat het totaal aan renners op 76 brengt en deze komen uit 12 landen. Bij de liefhebbers nemen volgende Belgen deel: Julien Vermote – Milo Cools, Wilfried Wesemaal krijgt Xaver Kurmann als ploegmaat. Clément Van Ransbeeck vormt ploeg met Bruno Hubschmidt en Leon Daelemans met Roman Hermann. Voor Nederland is er de ploeg Klaas Balk – Roy Schuiten.

    06-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Met 2 A-crossen-3 B-crossen-3 C-crossen en 1 regionale-cross is het wel een drukke dag in het veld.

    Met 24 kwam men aan de start van de A-cross te St.Martens-Lierde om 23 km in het veld te rijden. Na 48’ kwam Julien van Den Haesevelde als 1e over de streep. Hij had 15” voorsprong op René De Clercq en al 55” op de 3e Norbert Dedeckere. Op 1’05” kwamen in deze volgorde over de meet: André Geirlandt, Gérard David en Marc De Block.

    In Wemmel namen 35 renners de start van de A-cross. Zij moesten 24km afleggen, wat Flory Ongenae in een tijd van 50’ deed. De 2e plaats op 10” was voor Albert Van Damme en werd Willy Vermaercke op 20” de derde renner op het podium. Voor Jef Thielemans was er op 45” een vierde plaats. Voor de 5e plaats reed August Badts 1’20” trager dan de winnaar.

    Te Gistel was Eric Desruelle de beste in de B-cross waar hij na 25km de 2e Lionel De Keyser met 25” versloeg. Voor Lionel Mahieu was er op 55” de 3e plaats.

    In Gistel reden ook de C’s hun wedstrijd en was de zege voor Freddy Deschacht die 50” voorsprong had op Charles Palmans en 1’05” op Wim Albrecht.

    In de tweede B-cross die te Munte werd verreden behaalde Robert Van De Sompele zijn tweede zege van het week-end, waar hij Leo Arnouts en Julien Declercq vooraf reed.

    Een Nederlandse zege was er in de B-cross van Nieuwmoer – Kalmthout waar Johan Spetgens Jos Pauwels en zijn landgenoot Gertie Wildeboer mee op het podium kreeg.

    De C-cross van Gruitrode ingericht door de Sparta Club kreeg slechts 16 renners waaronder de nationale kampioen Jos Six aan de start. Reeds vroeg in de wedstrijd reden Schepers en Six van de anderen weg. Vooraan viel Schepens door pech met het versnellingsapparaat weg en moest Six toekijken hoe Lievens kwam aansluiten. Het was deze laatste die in een spurt met twee de nationale kampioen met 2 lengten versloeg. De 3e plaats was voor Bruno Vrancken en werd de ongelukkige Jos Schepers op 1’45” nog 4e.

    De 3e C-cross vond plaats te Kalken en werd Ronny De Vos winnaar, hij had 55” voorsprong op J.Knoops en Sylvain Engels.

    “Hand in hand” de pas gestichte wielerclub van Metsteren-St.Truiden kreeg 35 renners aan de start van hun regionale cross. Het was Bourguignon die de groep op sleeptouw nam, maar na een halve ronde kwam Lemmens al aan de leiding. Van Vlierden en Mertens kwamen vooraan aansluiten en kwam Van Vlierden in de 4e ronde zelfs aan de leiding. De volgende rond kwam hij bij het nemen van een hindernis ten val en nam Lemmens weer de leiding. Uiteindelijk was het Frans Lemmens die met 23” voorsprong op Michel van Vlierden won. Frans Mertens als 3e volgde al op 1’50”. De 4e plaats op 2’50” was voor Jean-Pierre Cuypers en had de 5e Roger Van Hove al 4’15” achterstand en bleef hij met 2” uit de greep van Lucien Vanderaerden. Voor de eerste aanvaller Bernard Bourguignon was er op 2 ronden een 19e plaats.

    05-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Lucien Zeimes

    In Grenoble werd de 6daagse gewonnen door het Franse duo Alain Van Lancker – Jacky Mourioux zij hadden 393 punten, op plaats twee eindigde de Nederlandse – Franse ploeg Peter Post – Cyrille Guimard met 260p. Plaats 3 was voor onze landgenoten Patrick Sercu – Ferdinand Bracke met 209 punten. Bij de liefhebbers ging de zege naar de Duitsers Ernie Claussmeyer – Günther Haritz zij hadden 4 ronden voorsprong op onze landgenoten Milo Cools – Julien Vermote en werden de Zwitsers René Savary – Bruno Hubschmid 3e.

    Te Hannover werd de veldrit gewonnen door Rolf Wolfshohl na 24,5km had hij 41” voorsprong op Ekkehard Teichreber en Klaus Jördens.

    In Luxemburg te Wiltz was van de 30 deelnemers Lucien Zeimes de beste voor zijn landgenoot Lucien Didier die op 15” volgde. Ook de 3e was een Luxemburger Georges Richartz hij had 20” achterstand. Voor de in België verblijvende landloze Marian Polanski was er op 1’15” een vierde plaats.

    05-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Flory Ongenae

    7 Wedstrijden in het veld. 3 A-crossen, 1 B-cross, 2 C-crossen en 1 regionale cross.

    In Essen boden zich voor de A-cross 43 renners aan waaronder een paar streekrenners , die alleszins op de zege gebrand waren. Wij denken hier vooral aan Ongenae, Pauwels en wegrenner Herman Beysens. Reeds in de eerste ronde sloeg Ongenae een bres. Een uitval waarop enkel Badts, Van Den Haesevelde, Arnouts, Pauwels en Thielemans konden antwoorden. Dat was de kopgroep die alle weerstand brak. Toen Ongenae in de achtste ronde zijn tegenstanders opnieuw op de proef stelde , kon hij geholpen door een val van Thielemans met 200 meter voorsprong winnen. De top5: 1.Flory Ongenae, 2.Jef Thielemans, 3.Leo Arnouts, 4.Julien Van Den Haesevelde, 5.August Badts.

    Voor de 2e A-cross te Zuun/St.Pieters-Leeuw kwamen 30 renners afgezakt. Het werd weer maar eens een zege voor Albert Van Damme die 40” voorsprong had op Norbert Dedeckere en volgde de 3e André Geirlandt al op 2’20” de 4e Freddy Nijs moest 2’50” prijsgeven en als 5e had Leon Scheirs 3’20” achterstand.

    De 3e A-cross te Westkapelle waar men met 29 de start nam werd gewonnen door Eric Desruelle hij had 35” voorsprong op Robert Vermeire en werd de 3e Michel Baele op 55” gefietst. Voor Freddy Naert op 1’05” was er een 4e plaats en als 5e op 1’50” volgde Gérard David. Vanaf plaats 14 had men 1 ronde aan zijn broek.

    Voor de tweede uitgave van hun C-cross kreeg de wielerclub De Sprinter 22 renners aan de start met daarbij de Belgische kampioen Jos Six. Het was hij die er voor zorgde dat na 1 ronde 6 renners aan de leiding reden. Enkele achtervolgers konden de aansluiting bewerken maar moesten na 1 ronde al de kopgroep opnieuw laten rijden. Waar iedereen de Belgische kampioen naar voren schoof als winnaar, was het Jos Schepers die in de 7e ronde 50meter voorsprong nam. Hij behield echter zijn voorsprong en won Jean Knors de spurt voor de 2e plaats voor Jos Six.

    In de C-cross van Zarren reed Wim Myngheer met 25” voorsprong naar de zege. Voor de 2e plaats was Charles Palmans sneller dan Freddy Deschacht.

    Met 30 werd er vertrokken in de regionale cross van Sint Barbara te Zonhoven. Het was Mertens die het best weg was en slechts na 3 ronden het gezelschap kreeg van Lemmens. Ook Van Vlierden kwam geweldig opzetten maar kon de aansluiting niet bewerken en bleef op een 10tal meters hangen. In de 8e ronde was het Frans Lemmens die afstand nam en met 20meter voorsprong op Frans Mertens won. Michel Van Vlierden werd knap 3e en had 120meter achterstand.

    04-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam

    .
    Lijn Loevesijn

    Op de wielerbaan van Rotterdam won Lijn Loevesijn de Sprint tegen onze landgenoot Robert Van Lancker.
    De ploegkoers was voor het duo Piet Vander Lans-Harry Van Leeuwen voor het Nederlands-Duits koppel Harry Jansen-Rainer Müller. Op 1 ronde volgden Wim Bravenboer-Cees Stam.
    Het NK omnium voor liefhebbers was met 5 punten voor Klaas Balk, de 2e Jan Breur had 15 punten, dan volgden nog Peter Nieuwenhuis 20p. en John Moret 22punten.

    03-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger De Vlaeminck

    .

    Roger De Vlaeminck die omwille een financieel geschil niet deelneemt aan de 6daagse van Greboble (29/11-5/12) legt er voor een maand de riem af. Hij zal vanaf 8/12 in het gezelschap van zijn nieuwe sportbestuurder Franco Cribiori naar Cortina d’Ampezzo afreizen. Op 14/12 krijgen zij het gezelschap van Patrick Sercu. Op 1/1/’72 herbegint voor Roger de training op de weg, en zal die maand een 4tal crossen rijden, waaronder de koppelveldrit te Eeklo met Eddy Merckx als partner. Zijn nieuwe ploeg Dreher gaat vanaf 1 februari op oefenkamp. Zijn seizoen begint met de Ronde van Sardinië en vervolgens Tirreno Adriatico waarna Milaan – San Remo. Verder zullen waarschijnlijk enkel de klassiekers De Ronde Van Vlaanderen en de Waalse Pijl volgen. Hoofddoel is de Giro met Patrick Sercu aan zijn zijde.

    02-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudi Altig

    .
    Rudi Altig

    Ex-wereldkampioen Rudi Altig die alvorens bondstrainer der amateurs te worden nog de 6daagse van Bremen en Keulen wou rijden, wordt er wegens gezondheidsredenen toe verplicht zijn carrière vroegtijdig te stoppen. Door problemen aan het zitvlak was hij in de 6daagse van Münster al vroegtijdig moeten afstappen. Zijn dokter gaf hem de raad in een operationele ingreep toe te stemmen. Hiervan wil Rudi echter niet weten en volgens hem zou met 4 weken rust het gezwel wel verdwijnen, aangezien het niet kwaadaardig is.

    01-12-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salvatore Crippa

    .

    Vandaag is de Italiaan Salvatore Crippa te Monza overleden, stad waar hij op 2/11/1914 is geboren. Crippa was prof van eind 1937 t/m 1950. In1937 won hij de Coppa del Re. Voor 1938 was er een zege in de 5e rit van de Giro. Derde werd hij in de Ronde van Lombardije in 1939. Ereplaatsen in het eindklassement van de Giro: 6e in ’39 – 4e in ’46 en 8e in 1947.

    30-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Bornem

    Vandaag werd het parkoers voor het BK te Bornem op 25/6/’72 verkend en kreeg zonder de minste aarzeling de zegen van de B.W.B. Het zwaartepunt ligt aan het kapelletje van O.L.Vrouw van Tranen, op de hoek van de kasseiweg die licht oploopt tussen Luipegem en Zavelberg.Deze smalle kasseiweg zonder fietspad bezijde heeft een lengte van 2,9km. Waardoor de renners met 20 ronden toch een 58km kasseien onder de wielen krijgen geschoven. Met zijn 20 ronden van 13,4km en een aanloop van circa 7km komt de totaalafstand op 275km.

    30-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenoble

    De 6daagse van Grenoble in Frankrijk is de 2e editie. Op 25/1 van dit jaar vond de 1e plaats en werd gewonnen door het duo Peter Post (Ned) vertrokken met Gerben Karstens- Alain Van Lancker (Fra) gestart met Jacky Mourioux. Voor onze landgenoten Walter Godefroot – Ferdinand Bracke was er toen een 4e plaats. Van Belgische zijde komt enkel de ploeg Patrick Sercu – Ferdinand Bracke aan de start. Ook bij de liefhebbers is er een Belgische ploeg aan de start: Milo Cools – Julien Vermote.

    29-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    René De Clercq

    Verschillende Belgen mochten in het Buitenland hun kunsten tonen. In Duitsland te Berlijn waren Eric De Vlaeminck, Albert Van Damme en Bertje Vermeire aan de slag. 6.000 toeschouwers waren present om de 5 profs die met een handicap van 15” vertrokken en 50 liefhebbers aan het werk te zien. Deze handicap werd echter vlug teniet gedaan. Eric en Albert hebben gans de wedstrijd het tempo aan, maar in de laatste km is Rolf Wolshohl van hen weggereden om met 30meter te winnen. Eric werd 2e en Albert 3e. Voor Bert Vermeire was er de 4e plaats op 21”. Als 5e op 55” kwam de gebaarde Ekkehard Teichreber over de streep.

    In Frankrijk te Boeil-Bezing een dorpje met een 900tal inwoners gelegen in de Pyrénées-Atlantiques (regio Aquitanië). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Pau. Heeft onze landgenoot René De Clercq bij ijzigkoud en regenweer de zege behaald. Na 20km had hij 1’55” voorsprong op de Spanjaard Gonzales en liefst 8’25” op de Fransman Pierre Bernet.

    Te Birmingham in Groot-Brittannië was het ook een Belgische zege, Freddy Naert was er de beste voor de Brit John Atkins en de Zwitser Walter Müller.

    Ook te Diekirch – Luxemburg mochten wij juichen, daar was Willy Vermaercke de beste van 29 starters. Na 24km had hij 13” voorsprong op de Fransman André Wilhelm en was onze tweede landgenoot Roger Bijn derde op 38”. Eerste Luxemburger was Lucien Didier die met 4’01” achterstand 4e werd. Nog enkele Belgen in de top15: 7e Eric Mathijs op 4’38”, Marian Polansky ( een Vaderlandsloze maar in België wonend werd 8e in z.t., Alain Clausse uit Arlon eindigde 13e op 10’01”.

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!