Inhoud blog
  • Woensdag 21 april 2010
  • Zondag 18 april 2010
  • Zaterdag 17 april 2010
  • Woensdag 14 april 2010
  • Zondag 11 april 2010
    Andere Blogs
  • seniorennet.be
  • Luc Heirbaut
  • PaulVDB
  • Herman Moerenhout
  • Hank Mees
  • Frank Suys
  • Zoeken in blog

    Antoine9100
    Dagboek en Bedenkingen
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 10 maart 2010
    Na deze spinningles nog slechts drie beurten te gaan.  We zullen er dan maar stevig invliegen want nadien is het steeds buiten te doen, bij goed en slecht weer.  Alhoewel ik in het laatste geval regelmatig forfait zal geven.  Maar dus vandaag nog eens goed zweten en de grenzen weer een paar milimetertjes verleggen.  En de muziek vond ik vandaag toch weer van een deftig niveau, met veel echte beat-nummers waarbij men de gedachten op nul kan zetten en enkel en alleen naar die beat luisteren.  Ondertussen wel op regelmatige tijdstippen de knop eens goed aandraaien om zo toch een beetje het gevoel van tegenwind of bergop te creëren.
    Tijd = 1u16', HR = 142/166, Kcal = 905.

    >> Reageer (1)
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 7 maart 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen START ! ! !
    Het startschot is gegeven, en ziedaar opeens bijna 30 Schapekoppen verzameld.  En dat bij dit vriesweer, want om 8.30 uur wees de thermometer -2 graden aan.  Gelukkig scheen de zon reeds van 's morgens vroeg en konden we met de wind in de rug vertrekken richting Klein-Sinaai.  In het begin had ik wel koude vingers maar na een half uurtje ging dat over en was het voor de rest van de rit nog redelijk te doen.  Alleen bij het terug vertrekken, na de fietszegening, met de wind op kop, voelde het opeens toch wel veel kouder aan.  Maar toen lag de temperatuur toch al een paar graadjes hoger, zodat we niet onderkoeld terug op De Ster aankwamen voor de jaarlijkse drink bij het seizoensbegin.  Nu maar hopen dat het weer de komende weekends ook een beetje mee wil werken en dan kan het seizoen echt op gang geschoten worden.
    Afstand = 55 km; Tijd = 2u38', Gem = 25,4 km/u, HR = 128/158, Kcal = 1502

    >> Reageer (0)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 6 maart 2010
    De laatste rit voor het echte seizoensbegin.  Mooi zonnig weer, frisse temperatuur en een noodoostelijke wind.  Dus richting polders om zo langs Doel terug naar huis te keren, met de wind in de rug.  Er waren slechts 8 dapperen op het appel.  Dat belooft voor morgenvroeg bij de eerste rit, want dan worden bitter-koude temperaturen voorspeld.  Ik ben eens benieuwd hoeveel er dan op de afspraak zullen zijn, voor de fietswijding, de weinige kilometers en de pintjes achteraf.
    Door mijn haperende hartslagmeter heb ik de hele weg op het gevoel moeten rijden, maar iemand met een beetje ervaring moet dat aankunnen.
    Afstand = 71 km, Tijd = 2u55', Gem = 25,6 km/u, HR = ???; Kcal = ???

    >> Reageer (0)
    03-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 3 maart 2010
    Na de zere benen van gisteren was het vandaag maar de vraag hoe ze tijdens het spinnen zouden aanvoelen.  En dat viel reuze mee.  Alleen de eerste tien minuten had ik het gevoel dat er precies toch nog wat stramheid aanwezig was.  Maar daarna heb ik het verstand op nul gezet (wat niet echt heel moeilijk is als er zo al niet veel verstand aanwezig is) en lekker mee getrapt op de maat van de muziek.  En dat beviel mij heel goed.  Dus qua recuperatie zit het precies wel al een beetje snor. Maar morgen toch maar een rustige dag inlassen, kwestie van de supercompensatie zijn werk te laten doen.  En dan hopelijk zaterdag en zeker zondag er terug tegenaan.  Maar dat zal dan wel in andere en veel koudere omstandigheden zijn want de weersvoorspellingen zijn wel redelijk goed, maar wel aan de hele frisse, zeg maar koude kant.  Maar het vooruitzicht van die lekkere pintjes nadien, of misschien wel een warme thee of chocomelk om op te warmen, maakt veel goed.
    Tijd = 1u14', HR = 141/163, Kcal = 841.

    >> Reageer (0)
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 2 maart 2010
    Daar is de lente, daar is de zon
    Een mooie lentedag met veel zon en weinig wind, dus fietsen dan maar want we hebben er lang genoeg op gewacht en over gepalaverd.  Maar zoals het spreekwoord zegt : één zwaluw maakt de lente nog niet, zo was het ook.  Want het zonnetje scheen wel (en dat was best aangenaam) maar eens in de polders, stond daar toch redelijk wat wind en die kwam nu niet precies uit de warme richting.  Dus voelde het wel een beetje fris aan, maar beter zo dan de ellende van de voorbije weken en maanden.  Maar ik fietste niet zo graag alleen, dus had ik Gerard gecontacteerd en die was ook juist van plan om te gaan fietsen.  Met twee is wel een beetje aangenamer en tegen uzelf praten op de fiets komt niet echt fantastisch over.  En ook al hebben we aan een gezapig tempo gereden en aan een hartslag die meestal in de extensieve zone lag, toch had ik op het einde pijn in de benen.  En dat was al enkele jaren geleden dat ik zoiets nog had gevoeld.  Dus zijn we nog lang niet waar we dachten te zijn, er is nog veel werk aan de winkel.  En dat voelt ge bij het terugkeren op de viaduct van Meerdonk, dat er nog niet te veel 'poer' in de benen zit.  Daar zullen we nog even op moeten wachten.
    Afstand = 75 km, Tijd = 3u03', Gem = 24,7 km/u, HR = 141/156, Kcal = 2130

    >> Reageer (0)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 27 februari 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gegokt en verloren
    Slecht weer deze voormiddag en dus werd het gokken wat het in de namiddag ging worden.  Er werd wel gezegd dat het droger ging worden met enkele opklaringen maar ook nog steeds enkele buien.  En vermits het wielerseizoen vandaag van start ging met de Omloop Het Nieuwsblad (wat is dat toch moeilijk om uit te spreken !!) besloot ik dan maar om nog voor de middag op de spinningfiets te stappen om zo in de namiddag lekker languit in de zetel van de koers te genieten.  Maar dat was dus verkeerd gegokt, toch zeker wat het weer betreft in de namiddag.  Het was zelfs redelijk goed te noemen om buiten te gaan rijden.  Maar gedane zaken nemen geen keer en dus heb ik er het beste van gemaakt en van de koers genoten.  Jan Anton Pijl heeft velen verrast, niet wat zijn aanvalsdrift betreft maar wel dat hij dat tot het einde volhield met een prachtige overwinning voor zijn nieuwe ploeg als gevolg. Lang leve de Dogma van Pinarello.  Dat moest mij toch even van het hart.
    Tijd = 1u20', HR = 123/150, Kcal = 736

    >> Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 24 februari 2010
    Een zeer goede spinningles gehad vanavond.  Lekker getrapt en gezweet, zonder echt het gevoel te hebben dat het een beetje overdreven was.  Zo zou het altijd moeten zijn, maar spijtig genoeg komt dat niet op bestelling.
    Tijd = 1u15', HR = 138/166, Kcal = 854.

    >> Reageer (0)
    20-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 20 februari 2010
    Gelukkig viel het weer vandaag goed mee : een temperatuur waarmee een mens kan buitenkomen en niet al te veel wind.  En dus werd het buitenwerk met een redelijk grote groep van 15.  Het seizoen is precies al begonnen, en het is maar te hopen dat het weer nog een tijdje wil meewerken, want de winter heeft nu toch wel lang genoeg geduurd.  En het werd een rit aan een rustig, gezapig tempo waarbij iedereen wel zonder noemenswaardige problemen kon volgen.
    Doordat mijn borstband van de hartslagmeter was losgekomen heb ik geen hartslaggegevens, maar op het gevoel moet dat ook wel lukken.  En dat gevoel gaf aan dat ik toch nooit in het rood heb gereden, dus dat zit wel snor.
    Afstand = 67 km, Tijd = 2u40', Gem = 26,6 km/u, HR = onbekend, Kcal = onbekend.

    >> Reageer (0)
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 17 februari 2010
    Nu het echte buitenseizoen toch wel heel dichtbij komt, zullen we er vandaag maar nog eens stevig tegenaan gaan.  Het moet natuurlijk wel lukken, met het goede gevoel en goede benen die lekker draaien.  En dat was vandaag wel het geval zodat ik met een leuk gevoel al kan uitkijken naar volgende zaterdag.  Want nu wordt het toch wel heel dringend om buiten te kunnen rijden.
    Tijd = 1u12', HR = 145/169, Kcal = 882

    >> Reageer (0)
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 13 februari 2010
    Zoals voorspeld is het winteroffensief nog steeds aan de gang, en dus is buiten rijden geen optie.  Dus dan maar voor de zoveelste keer op de spinningfiets binnen.  En om toch een heel klein beetje beweging te hebben is de bedoeling om ongeveer anderhalf uur te spinnen.  Dat weegt natuurlijk helemaal niet op tegen 60 km buiten fietsen, maar het is toch beter als niets.  En dus gingen we er tegenaan, en gelukkig viel het allemaal nog goed mee zodat ik die voorspelde tijd vrij gemakkelijk kon volmaken.  Nu begin ik toch ook al een klein beetje te vrezen voor begin maart, want het zou niet de eerste keer zijn dat de Omloop Het Volk/Nieuwsblad wordt uitgesteld wegens ondergesneeuwde wegen.  En van dat witte goedje hebben we nu toch wel stilaan genoeg gekregen deze winter.  Dus hopen maar op een lange, hete zomer.  Misschien zagen we dan over een teveel aan zon en hitte, maar dan kunnen we tenminste toch al buitenkomen.
    Tijd = 1u34', HR = 142/164, Kcal = 1120.

    >> Reageer (0)
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 10 februari 2010
    Terug naar af !!!!
    Vorige zaterdag hebben we iets te vroeg onze vreugdedans gedaan, want een zoveelste winteroffensief heeft terug de kop opgestoken.  Ik kwam rond vijf uur terug van Belsele naar huis en raakte vast in een heuse sneeuwstorm.  Onmiddelijk lagen de wegen er zeer glad bij met als gevolg dat het verkeer bij momenten gewoon stil stond.  Ik heb er dan ook bijna één uur over gedaan om met veel moeite thuis te geraken, en toen was de goesting ver te zoeken om er dan direct opnieuw op uit te trekken om te gaan spinnen.  Veel te gevaarlijk op de weg en veel te gezellig thuis aan de open haard, en dus geen spinning vandaag.  En de weersvoorspellingen voor het komende weekend  beloven ook al niet veel goeds, dus zal het dan maar opnieuw binnenshuis moeten gebeuren.

    >> Reageer (0)
    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 6 februari 2010
    EINDELIJK !!!
    Na 2 maanden binnenwerk was het dus vandaag mogelijk om buiten te gaan rijden.  Geen sneeuw meer, geen regen en weinig wind en een temperatuur waarmee een mens buiten kan komen.  Ideaal zou men denken, ware er niet die hardnekkige mist geweest.  Van de voorspelde opklaringen in de namiddag heb ik niets gemerkt.  Wel van de mist die op mijn brilglazen sloeg en mij zo het zicht volledig ontnam.  Dan maar zonder bril rijden, alhoewel dat niet echt iets voor mij is, want dan beginnen de ogen te tranen van de wind, en dus wordt het zicht ook wel een beetje troebel.  Maar niet getreurd want het was sinds 1 december geleden dat ik nog op de koersfiets had gezeten.  We hebben er dus het beste van gemaakt, al was het wel een rit met hindernissen met 3 lekke banden.  Een beetje een geluk bij een ongeluk, vielen er 2 lekke banden op hetzelfde moment, zodat we uiteindelijk slechts 2 keer van de fiets moesten.  Maar met enkele helpende handen werden deze problemen vrij snel opgelost.  Bij het thuiskomen had ik toch wel een tevreden gevoel, al deden de benen toch wel een beetje pijn.  Maar dat laatste hoort zo te zijn blijkbaar, anders heeft een mens niet goed getraind.  Laat ons hopen dat de volgende weekends ook een beetje met deftig weer verlopen, want de maand maart komt heel dichtbij.
    Afstand = 69 km, Tijd = 2u58', Gem = 27,0 km/u, HR = 136/166, Kcal = 1712

    >> Reageer (2)
    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 3 februari 2010
    Deze keer opnieuw een goede spinning gehad.  Met het gevoel en de kracht komt het wel weer goed.  En het geeft ook een beetje moed wanneer men de weersvoorspellingen kan geloven tenminste, want voor volgend weekend geeft men droog weer.  Dus hopen maar.
    Tijd = 1u14', HR = 140/166, Kcal = 867.

    >> Reageer (1)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 30 januari 2010
    Weeral niet echt goed weer om buiten te gaan rijden.  We vallen serieus in herhaling met het binnen rijden op de spinningfiets.  En waarschijnlijk heb ik vorige woensdag wat overdreven, want vandaag ging het helemaal niet zo lekker.  Maar ik kon het uur toch vol maken en dat is dan ook het enige positieve dat ik hierover kan vertellen.  We zullen moeten leren leven met enkele ups maar ook met enkele downs.
    Tijd = 1u0"', HR = 142/164, Kcal = 768

    >> Reageer (0)
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 27 januari 2010
    Woensdagavond = spinningavond.  Maar ondertussen loopt het spinningseizoen ook al stilletjesaan naar zijn laatste maanden toe.  En dat betekent dat het buitenseizoen langzaam aan dichterbij komt.  En we hebben nog niet buiten kunnen rijden, dus dat zal wat geven in maart.  Dus maken we er het beste van en spinnen we rustig verder, alhoewel ik er vanavond toch wel degelijk ben ingevlogen.
    Dus zolang het goed gaat en goed aanvoelt, doen we gewoon verder.
    Tijd = 1u17', HR = 140/170, Kcal = 945.

    >> Reageer (0)
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 23 januari 2010
    Omdat er regen voorspeld werd voor vandaag, heb ik maar besloten om voor de zoveelste keer op de spinningfiets te stappen.  Het wordt wel een beetje eentonig deze winter.  Maar een mens moet er het beste van proberen maken.  Dus verstand op nul (moeilijk is dat niet echt), muziekje erbij en trappen maar.  En het bleef goed gaan, zodat ik uiteindelijk toch anderhalf uur bezig ben geweest.  Nu verlang ik er toch wel een beetje naar om nog eens buiten te kunnen fietsen, want dat is toch wel het echte werk.  Dat zal dan hopelijk volgende week moeten gebeuren.
    Tijd = 1u35', HR = 139/161, Kcal = 1085

    >> Reageer (1)
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 20 januari 2010
    Mijn zorgen van afgelopen zondag bleken tot nu toe ongegrond.  Gelukkig maar!  En dus werken we ons maar verder in het zweet.  En deze keer lukte het vrij goed, om niet te zeggen zeer goed, maar wel steeds in de duurtrainingszone blijven, zonder in het rood te gaan.  Ik had zo gemakkelijk nog wel een half uurtje kunnen doordoen.  Dus dat dipje van vorig weekend is precies voorbij.  Hout vasthouden.
    Tijd = 1u13', HR = 142/168, Kcal = 893

    >> Reageer (0)
    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 17 januari 2010
    Omdat het weer ons nog steeds parten blijft spelen, en ik gisteren zaterdag toch niet kon gaan fietsen, wordt het opnieuw de spinningfiets.  En zei ik woensdag niet dat alles lekker liep?  Dan was dat deze voormiddag allesbehalve goed.  Het liep nu van geen meter en ook de hartslag kreeg ik maar niet omhoog.  En dus was ik al blij dat ik er na 45 minuten de brui aan gaf.  Niet goed voor de moral, maar forceren in dergelijke omstandigheden is ook niet goed, zeker niet voor later deze zomer.  Hopelijk zit ik niet met een of andere virus opgezadeld, die één van de volgende dagen de kop zou opsteken.  Want dat kan ik nu echt wel missen als kiespijn. 
    Tijd = 45', HR = 128/149, Kcal = 454

    >> Reageer (0)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 13 januari 2010
    Gewoon rustig verder doen met de wekelijkse bezigheden, namelijk de woensdagavond spinning.
    Maar steeds in gedachten houden dat het nog altijd winter is, en dus niets forceren.  En met toch weer een redelijk goed gevoel nadien, dus volhouden zou ik zeggen.
    Tijd = 1u19', HR = 141/167, Kcal = 945

    >> Reageer (0)
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 10 januari 2010
    We zullen maar gewoon verder doen zoals we bezig waren.  Dus binnen op de spinningfiets, want buiten gaan rijden is geen optie.  We worden deze winter dus wel degelijk gegijzeld door het weer.  Het is wel mooi om te zien vanuit de luie zetel en vanachter het raam, alles wit, precies zoals in de Ardennen.  Maar een buitensporter, en zeker een fietser, is na een tijdje toch niet meer zo poëtisch over die sneeuw.  Dus maar hopen dat het misschien tegen volgend weekend iets warmer wordt en dat de wegen deftig berijdbaar zijn.  Want dat laatste is nu juist het probleem op de binnenwegen die wij meestal gebruiken.
    Tijd = 1u15', HR = 142/161, Kcal = 893

    >> Reageer (1)


    Archief per maand
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!