Ik ben gisteren weer eens in Brugge geweest en kon het dus natuurlijk niet laten om te gaan biershoppen in de Bottleshop en de 2be in Brugge.We zijn ook nog een biertje gaan drinken in t Brugs Beertje (een aanrader!). xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Maar wat ik eigenlijk kwijt wou is
Syntra en het Hoger Instituut voor Bier en Gastronomie bieden weldra, in avondonderwijs wel te verstaan, een academische cursus aan voor Zytholoog (of biersomelier).
Hoewel ons land bekend staat om zijn bieren ontbrak tot nu toe een degelijke opleiding. Een gat in de markt vinden ze bij Syntra, zeker omdat er steeds meer bierrestaurants bijkomen en bieren almaar vaker de plaats van wijn innemen... Maar het juiste bier wordt nog niet altijd bij het juiste gerecht geserveerd.
In een knelpuntsector als de horeca kan het sowieso geen kwaad als je met kennis van zaken aan de slag kunt.
Liefhebbers moeten wel nog even geduld hebben tot november, want pas dan starten de cursussen. Een volledige opleiding bestaat uit vijftig lessen van telkens vier uur... En dat is meer dan de voor een wijnopleiding, maar dat is gewoon omdat bier nu eenmaal een ingewikkelder product is dan wijn.
k zal er eens over nadenken...saluut...Seffens gaan we proeven
:wink:
|