Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
30-09-2010
Bierfeesten in München
Ik heb net naar de uitzending van koppen gekeken op één, de reportage over de bierfeesten in München Laat het aub duidelijk zijn; dit is dus niet mijn ding . Dit is niet wat ik bedoel met passie voor bier Dit is niet drinken, maar veel zuipen Kunnen drinken, is voor mij nog altijd weten wanneer ge moet stoppen
Sorry, maar wou me even duidelijk distantiëren van zulke bierfeesten Gelukkig zijn niet alle deelnemers zo en zeker niet alle echte bierfanaten.
Al jaren knokken de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar en het Amerikaanse Anheuser-Busch (nu onderdeel van AB Inbev) over de merknamen Bud en Budweiser. Maar her Europees hof van justitie heeft besloten dat AB Inbev de naam Budweiser niet als Europees merk mag gebruiken. In feite is nu de Europese markt opgesplitst in landen waar AB Inbev de rechten in handen heeft en landen waar Budvar over de rechten beschikt. AB Inbev stelt dat het de merknaam Budweiser in 23 van de 27 EU-lidstaten mag gebruiken. Volgens het arrest heeft Budvar echter de rechten op de merknaam in Duitsland, Oostenrijk, Italië en de Benelux. Overigens lopen er tussen de brouwers wereldwijd nog twintig rechtszaken en zestig administratieve geschillen rond de merknaam.
Als je van bier houdt of eens anders wil genieten van bier als je eens wil eten op basis van bier en/of genieten van een heerlijke maaltijd met bier in plaats van wijn je kent het niet en wil je wilt eens proberen en je bent toevallig (of doelbewust) in Oostende MOET je zeker eens gaan eten bij De Bistronoom wij zijn er onlangs geweest en hebben enorm genoten van een overheerlijke maaltijd met bijpassende biertjes we werden verwend door de chef en voortreffelijk bediend door de sommelier Een echte aanrader
Mort Subiet is een bekende echte Brusselse geuze, maar waar de naam vandaan komt staat open voor een hele resem fantasie :
-Iemand was bij het drinken van een geuze plots gestorven; niet van het bier, maar wel van het nieuws dat hij het groot lot van de loterij gewonnen had
-Een brouwer heeft er plotsklaps het leven bij ingeschoten toen hij merkte dat zn hele brouwsel mislukt was
-De Brusselse acteur Lebeau vertelde aan iedereen dat geuze een ideaal middel is om ziekten af te houden en dat trouwe drinkers zich mochten verwachten aan een mort subite zonder enige pijn of ellende
Het ware verhaal is dat een kleine Brusselse bierhandelaar, Vossen, door hard te werken en spaarzaam te leven genoeg geld bij elkaar had gespaard om zijn droom waar te maken. Hij kocht een brouwerij op om lambiek te brouwen volgens een eigen procedé. Deze lambiek en zijn geuze kenden snel een enorme bijval en vele herbergen wilden graag klant bij hem worden. Na de eerste wereldoorlog kocht Vossen de bekende instelling de Cour Royale in Brussel op. De vele stamgasten waren vooral journalisten en ambtenaren van het nabijgelegen ministerie. Zij speelden graag het teerlingspel, waarbij de verliezer een rondje moest geven. Maar omdat er nogal eens iemand het café moest verlaten voor werkzaamheden nog voor het spel was beëindigd, was er een beurtleegte in het spel een mort Wat al snel de uitroep:We zitten weer met een Mort Subite uitlokte.
In 1927 kocht de familie Vossen de pretentieuze Leopold II over en doopte de nieuwe zaak MORT SUBITE En zo werd een speelse lapnaam een heuse firmanaam.