Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
31-03-2010
Betere Belgische bieren
Wetenschappelijk onderzoek moet zorgen dat wij Belgen ons bier beter brouwen. Nieuwe technieken kunnen de duur van een brouwproces doen dalen van zes uur tot drie uur, waardoor de smaak van het bier nog een pak fijner zal worden en het bier ook langer houdbaar zal zijn. De resultaten van jarenlang onderzoek zullen over twee weken bekendgemaakt worden op het internationale congres Trends in brewing in Gent.
Dit weekend hingen enkele politici, met op kop Sven Gatz, en bierbrouwers aan de alarmbel. Volgens de Belgische bierfederatie worden onze bieren, één van de belangrijkste Belgische exportproducten, immers overal ter wereld gekopieerd door lokale brouwers. Maar misschien moeten we de copycats als een ode aan ons bier beschouwen en moeten we er alleen maar voor zorgen dat ons bier beter blijft.
Vlaanderen heeft daar al een pak geld tegen aangegooid, en dat begint nu zijn vruchten af te werpen.
Wat de grote brouwers vooral zullen onthouden, nu dat het brouwproces zoveel sneller kan gaan, is dat het ook een pak goedkoper zal worden. Hopelijk zullen ze het geld dat ze zo besparen, gebruiken om betere grondstoffen, zoals hop, mout of gerst, aan te kopen Maar daar zijn de grote brouwers tot nog toe veel te laks in geweest, terwijl het toch o zo belangrijk is voor de smaak van het bier.
Het onderzoek spitste zich voornamelijk toe op de gewone pils, maar de technieken zijn ook bruikbaar voor de zwaardere bieren.
Werner Dupont en Bart Geraerts houden van gamen en bier. Maar van al dat bier moet je af en toe plassen. Om geen tijd te verliezen met het gamen, voorzagen ze het urinoir van sensoren waardoor het een gamecontroler werd. Door goed te richten met de straal op de sensoren voert de pisbak de acties uit. Het ding kreeg de naam The place to pee en je kunt er een skispel mee spelen en een spel waarin je aliens doodt door ze op te blazen. Het urinoir staat tevens toe om met twee spelers tegelijkertijd te spelen. Pittig detail: met een speciaal attribuut (de plastuit) kunnen ook vrouwen meespelen.
In de Europese steden waar het bier veel goedkoper is als in Groot-Brittannië, zijn de Britse vrijgezellen niet meer welkom. Velen menen dat de Britten het ongezondste, dikste volk zijn van Europa en dat ze de autoriteiten grote zorgen baren. Uit angst voor de bel voor de laatste ronde, werd zelfs het sluitingsuur afgeschaft om het snel veel drinken te beteugelen..., maar dat hielp dus niet. De roep om strengere straffen en duurdere prijzen neemt toe... Maar a good time staat voor veel Britten gelijk aan veel zuipen. De roddelbladen staan vol met beroemdheden in duidelijke dronken toestand... Zelfs de prinsen William en Harry gaven het goede(?) voorbeeld.
Veel mensen denken dat ge sneller dronken wordt als ge bier drinkt wanneer ge in de zon zit. Alhoewel er nooit echt onderzoek naar gedaan is, weten we dat door de warmte de bloedtoevoer in de bloedvaten toeneemt. Alcohol komt dan rapper via het maag-darmkanaal in het bloed terecht en wordt sneller door het lichaam verspreid. Op die manier nemen de hersenen de alcohol ook sneller op, waardoor het effect ervan eerder gevoeld wordt...
Maar of ge dronken wordt of niet in de zon, hangt natuurlijk vooral af van hoeveel biertjes ge drinkt...
Het biersmijten in feesttenten is begonnen bij de fans van de Nederlandse rockband Normaal uit Achterhoek. Groepen als de Band Zonder Banaan en de dialectrocker De Richards en Mooi Wark willen hier een einde aan maken met de campagne Zinloos Besteld... Probleem is echter dat de fans er van uitgaan dat het er gewoon bij hoort. Maar de muzikanten waarderen het hoegenaamd niet evenals 95% van het overige publiek. Om het vervelende biersmijten op een ludieke manier te doen stoppen en de fans erop te wijzen dat bier vooral bedoeld is om te drinken, worden buttons verdeeld met de slagzin: ik ben top want ik drink hem op...
Met bierCarré van het 400 jaar oude Ankerbrau in het Beierse Nödrlingen kan bier uit dozen getapt worden. Het principe is eenvoudig; in de dozen zit plat Ankerbrau-bier, waaraan tijdens het tappen exact de juiste hoeveelheid koolzuur wordt toegevoegd door een carbonator. Het resultaat is een heerlijk schuimend bier van topkwaliteit dat (volgens de brouwer) niet te vergelijken is met bier uit fusten. Bovendien is BierCarré financieel aantrekkelijker, kent het geen opslagprobleem, is het ruimtebesparend, langer houdbaar, makkelijker in gebruik, geen statiegeld en geen bierverlies bij het aanslaan van de doos. Pure winst. Er is al een BierCarré voor 750 euro. Op Horecava 2009 kreeg het onder de naam Beer-in-Box een onderscheiding als innovatief concept.