Met bierCarré van het 400 jaar oude Ankerbrau in het Beierse Nödrlingen kan bier uit dozen getapt worden. Het principe is eenvoudig; in de dozen zit plat Ankerbrau-bier, waaraan tijdens het tappen exact de juiste hoeveelheid koolzuur wordt toegevoegd door een carbonator. Het resultaat is een heerlijk schuimend bier van topkwaliteit dat (volgens de brouwer) niet te vergelijken is met bier uit fusten. Bovendien is BierCarré financieel aantrekkelijker, kent het geen opslagprobleem, is het ruimtebesparend, langer houdbaar, makkelijker in gebruik, geen statiegeld en geen bierverlies bij het aanslaan van de doos. Pure winst. Er is al een BierCarré voor 750 euro. Op Horecava 2009 kreeg het onder de naam Beer-in-Box een onderscheiding als innovatief concept.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bron: Biersheurkalender 2010
Tot de volgende chill... :wink:
|