Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
24-10-2010
De belofte van Grolsch
Als het Glazen Huis van radiozender 3FM in Enschede zou komen te staan, zou Grolsch een speciaal Serious Requested-biertje brouwen... Maar er waren uiteraard meerdere steden kandidaat...
Drie DJs laten zich drie dagen opsluiten in een glazen huis om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel (net zoiets als wat Studio Brussel bij ons doet)...
De stad Enschede had alle vergunningen gegeven voor de nachtelijke openstelling van winkels en horecazaken. Er werd zelfs een speciaal lied gecomponeerd dat s nacht zou gezongen worden door het grootste studentenkoor van Europa...
Jammer, maar helaas... het Glazen huis ging naar Groningen...
De Norbertijner abdij van Tongerlo werd gesticht in 1133, maar werd volledig verwoest tijdens de Franse revolutie. In 1840 werd er echter weer bier gebrouwen in de abdij totdat de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog de koperen ketels in beslag namen. In 1954 werd er met Van Milders uit Geel een licentiecontract ondertekend om opnieuw Tongerlo-abdijbier te brouwen. Van Milders ging over in Wielmans-Ceuppens, dat op zijn beurt werd overgenomen door Artois. In 1988 werd Tongerlo van de hand gedaan door Interbrew, dat koos voor Leffe. Uiteindelijk sloot de abdij in 1989 een contract met Haacht (Primus), die het bier aanvankelijk liet brouwen bij Bios uit Ertvelde. Halverwege de jaren negentig ging Haacht zelf Tongerlo-abdijbier brouwen.
De Abdij is een boeiende gemeenschap met 77 leden, van wie er 42 in de abdij, elf in Chili, vijf in Kongo en de anderen in verschillende parochies werken. De Norbertijnen vormen een open gemeenschap; ze leven van giften, van hun boekhandel, het liturgische centrum, de bakkerij en het bezinningshuis. Bovendien hebben ze een prachtige kopie van Het Laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci. Maar de belangrijkste inkomsten zijn wel de royaltys die de brouwerij Haacht betaald voor het brouwen van het abdijbier dat gretig aftrek vindt in de bijna 5000 cafés waaraan de brouwerij levert.
In Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, werden prijzen uitgedeeld voor de beste gefrituurde maaltijden. In de categorie meest creatieve gefrituurde gerecht ging gefrituurd bier met de hoofdprijs lopen. Bedenker Mark Zable vertelt:Ik was lui en dacht, waarom moet ik eten en drinken als ik alleen kan drinken? En zo werd het gefrituurde bier geboren: Kleine deegzakjes die worden opgevuld met bier en zo de frituur in kunnen.
Brouwerij De Halve Maan uit Brugge heeft een tijdje op voet van oorlog geleefd met hobbybrouwers uit Turnhout. De brouwerij Het Nest wilde hun bier op de markt gooien onder de naam Schuppe Zot Tripel, maar de makers van de Brugse Zot vonden dat geen goed idee, omdat de twee namen teveel op elkaar leken. Ze namen in Trunhout het zekere voor het onzekere en vervingen het woord zot door vraagtekens. Uiteindelijk veranderde naam van het biertje in Schuppenboer
Guinness is een van de lekkerste biertjes om uit een blik te drinken, want Guinness benadert het meest het vers getapt bier uit de biertap. Dat komt door het beroemde widget-systeem waardoor bij het opentrekken van het blikje stikstof uit een capsule vrijkomt. In gesloten toestand hoor je dat stikstofpatroon ook als een knikker in het blikje rondtollen. Daarna voltrekt zich in het glas dezelfde show als bij een getapte Guinness en zie je de mist optrekken Resultaat is een heerlijke Guinness
Mark Bolland was als stagiaire in opdracht van Heineken met een biertap in de koffer van een vrachtwagentje door Afrika getrokken om te onderzoeken of ze daar klaar waren voor tapbier. Hij adviseerde de directie om het niet te doen, want tapbier wordt daar en fiasco. Dat had ondermeer te maken met hygiëne, maar vooral met het onderlinge wantrouwen. Veel verschillende stammen vertrouwen elkaar niet en denken onmiddellijk als ze een glas bier onder hun neus krijgen:Wat hebben ze erin gedaan? Ze willen dat een flesje aan hun tafel wordt opengemaakt enuitgeschonken