Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
21-12-2008
Ik ben gelukkig mens (21/12/2008)
Ik ben een gelukkig mens, want ik heb meer dan één passie En das niet aan iedereen gegeven.
t Is daarom dat het soms wat stil is op mijnen blog. Met meerdere passies moet g uwen tijd een beetje verdelen, anders komt er van t één niks en van t ander teveel
Dus niet panikere, want af en toe kom ik nog wel eens iets schrijven of mijn index verder aanvullen
Maar nu eerst en vooral werken aan onze eerstvolgende toneelproductie, waarvoor ik de regie in handen heb genomen
AB InBev mag de naam Bud niet gebruiken in Europa (19/12/2008)
Dit is al de zoveelste episode in een lange juridische strijd om de merknamen Bud en Budweiser. Eerst had de brouwer toelating gekregen van het Europese merkenbureau OHIMom het merk in de EU te registreren, maar na verzet van de Tsjechische brouwer Budvar heeft het Europees Hof van Justitie in eerste aanleg beslist om de goedkeuring van het OHIM ongedaan te maken.
En dat is dus een dikke tegenslag voor AB InBev. Eén van de speerpunten in de strategie van de groep, die ontstond na de overname van Anhauser-Busch, is juist om te groeien door internationale ontplooiing van de oer-Amerikaanse merken Budweiser en Bud Light.
Op basis van een uitspraak van het Europese Hof in 2007, heeft AB InBev in de EU wel al de rechten op de naam Budweiser. Voor de naam Bud Light zal dat misschien dus niet lukken en dat is niet onbelangrijk, want Bud Light is in volume belangrijker dan Budweiser. AB InBev heeft nog twee maanden om in beroep te gaan, maar of ze dat zullen doen, is niet duidelijk.
Ja Stella, t is niet om dat ge nu First Lady bent, dat de kleintjes geen rechten hebben hé...
Als de brouwer vroeger elementaire kennis tekort kwam, dan nam hij nogal eens zijn toevlucht tot magie ter bestrijding van onverklaarbare processen, zoals bijvoorbeeld het plotseling zuur worden van een brouwsel.
Tegen het indringen van boze machten trachtte men zich zoveel mogelijk te beschermen. Zo werd het voor vele brouwers een traditie om tijdens het gistingsproces een kruis te hangen boven de gistkuip, terwijl ook het duivelbannende zout niet werd vergeten. Brandnetels, hoe fel ook als onkruid bestreden, stonden in hoog aanzien en in 1759 werd nog in volle ernst aanbevolen een flinke bos ervan op de rand van de kuip te leggen, waardoor het brouwsel zou worden beschermd tegen onweerschade.
In Duitsland geloofde men zelfs dat allerlei fabelachtige dieren het de brouwers lastig konden maken. In de omgeving van Würtenberg was Biermolch zeer gevreesd. Men wist te vertellen dat het dier ongemerkt in de gelagerde vaten drong, om ze leeg te drinken en dan terug te vullen met een zuur, vergiftigd drab
Ja hoor, er bestaat een biertje speciaal voor Sinterklaas SAMICHLAUS BIER
Dit is een speciaalbier van 14% alc.vol., alhoewel het van lage gisting is geen watje dus Samichlaus bier is één van de sterkste bieren ter wereld en staat zelfs vermeld in het Guinness Book of Records.
In 1980 brouwde de Hürlimann brouwerij in Zwitserland dit bier voor het eerst, als gelegenheids-bier, nu brouwt de brouwerij het elk jaar op 6 december ter gelegenheid van het sinterklaasfeest. Voor het resultaat moet men dan tot het volgend bezoek van Sinterklaas wachten, want Samichlaus bier wordt een jaar lang gelagerd.
Er werden aanvankelijk een blonde en een donkere versie van gebrouwen, maar nu brouwt men slechts nog de donkere versie. Het is een roodbruin bier, moutig zoet van smaak, maar die smaak wordt overheerst door de alcohol. Het uiteindelijk resultaat verschilt van jaar tot jaar en ook de periode waarin deze krachtpatser de tijd krijgt om te liggen, bepaalt een groot deel van de smaak... Ik heb nog het geluk gehad de blonde versie te proeven
Het gerucht gaat echter dat Samichlaus binnen de nieuwe agressieve groep niet langer meer gebrouwen wordt of zal worden Maar mocht u echter de kans krijgen er toch nog ééntje op de kop te tikken, schenk het dan in een ijsgekoeld cognacglas maar wees voorzichtig:dit is heavy spul!!
Het staat nog niet in mijn bierindex, maar dat zal niet lang meer duren. To chillens