Over mijzelf
Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
P(rogressief) A(leternatief) T(olerant)
Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Welkom in mijn gastenboek
  • zaterdag weekendbezoek
  • Goedemorgen
  • Fijne Vrijdag toegewenst blogmaatje
  • Een fijne Donderdag toegewenst maatje
  • Wens je een aangename vrijdag blogmaatje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Gelukkig Nieuwjaar blogmaatje (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Wens je een fijne Woensdag lieve vriend (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Een fijne Dinsdag gewenst (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Kom even op bezoek (Dirk)
        op I'm only human after all
  • Foto
    Foto
    Bompapatje's schrijfsels

    Hier se, hier se een bezoeker se..... Welkom in mijn nederige blog... Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Ben Vinken de nieuwe Michael Jackson? (31/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf volgende week is Ben Vinken (56) - een gedreven bierkenner - de wekelijkse medewerker van dmmagazine (een weekend bijlage van de krant De Morgen)

    Zowat dertig jaar geleden stapte Ben Vinken de bierwereld in. Hij ging aan de slag bij de toenmalige brouwerij Lamot. Toen die door Juliper werd overgenomen ging hij naar Palm, toen Jupiler samenging met Stella Artois en inbev werd geboren, verkaste hij daarheen. Hij kende ondertussen al één en ander van speciale bieren en zo iemand kon de nieuwe pilsgigant wel gebruiken, maar zijn hart is altijd bij die speciaalbieren blijven hangen.

    Toen Michael Jackson het boek ‘Great Beers of Belgium’ schreef, heeft Ben Vinken het uitgegeven...en het werd een wereldsucces. Michael Jackson heeft enorm veel betekend voor de Belgische bieren. Hij proefde bier zoals wijn, wardoor duidelijk werd hoe complex vooral onze Belgische stijlbieren zijn qua smaak, geur en kleur. Tot dan stond niemand er bij stil welke rijkdom wij hebben in dit kleine landje.

    Ben Vinken heeft ondertussen alle 400 Belgische bieren geproefd, gewikt en gewogen, maar…wie zijn leermeester, Michael Jackson, bezig zag de laatste jaren kreeg wel enkele bedenkingen bij dergelijke grootmeesters van het bier: een zichzelf verwaarlozende, slordige en duidelijk alcoholische man. Op zijn 56ste vertoont Ben Vinken niks van dit alles volgens eigen zeggen proeft hij wel veel, maar drinkt hij weinig…en dan is er nog één van zijn stokpaardjes…foodpairing: het laten samengaan van gastronomie en bier.

    …Wordt hij de nieuwe Michael Jackson van de fles en het glas?...Voor mij alleszins wel…Hij heeft me nu al goed gegidst.

     

    31-08-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol tegen hartziekten (27/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geheelonthouders van middelbare leeftijd (wij dus van seniorennet) kunnen snel de kans op hart- en vaatziekten doen dalen door dagelijks een drankje te nuttigen. Tot deze conclusie komt dr. Dana King van de Medical University of South Carolina.

    Uit een onderzoek op liefst 7.500 mensen en dat vier jaar heeft geduurd, bleek dat de matige “nieuwe” drinkers 38% minder kans hebben om een hartziekte te krijgen dan de mensen die geheelonthouder bleven.

    Bij het begin van het onderzoek dronk niemand van de 7.500 personen, maar 6% van hen was begonnen met matig te drinken; maximum één drankje per dag voor de vrouwen en twee drankjes voor de mannen. Ook wanneer de onderzoekers rekening hielden met de fysieke activiteit, de body-mass index en demografische risico factoren bleef het verminderd risico overeind.

    De onderzoekers vonden eveneens een verhoging van het gehalte HDL of ‘goede’ cholesterol.

    Hartspecialisten waarschuwen nochtans dat zoiets niet betekend dat alcohol kan beschouwd worden als een geneesmiddel. “Slechts voor zorgvuldig geselecteerde personen kan een gezond dieet een beperkte consumptie van alcohol bevatten, ook bij personen die vroeger geen alcohol dronken” zegt Dana King. Men moet altijd rekening houden met de gevaren van alcohol, bijvoorbeeld bij personen met leverproblemen of kanker. “Geheelonthouders moeten geen alcoholische dranken beginnen te drinken, alleen op basis van deze studie” besluit dr. King

    Bron: WWW.Bierengezondheid.be

    Ge moet deze site echt eens bezoeken, er staan nog meer van zulke dingen in, bv over de invloed van alcohol op diabetes type 2 of ouderdomsdiabetes….

    Tot de volgende…

     

    27-08-2008 om 22:01 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (24/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog 25 biertjes bijgevoegd in de index…en, niet panikeren ze zijn bijlange nog niet allemaal opgebruikt; er komen er nog een massa…en ik overdrijf helemaal niet!

    ’t Zou kunnen dat bij sommigen van u het even kan duren vooraleer de index open gaat, we zijn dat aan het onderzoeken om dat sneller te laten gaan, voorlopig niets aan te doen...of zoals ze op TV soms zeggen: “Even geduld aub”…Misschien zou ik een interludium moeten voorzien...iemand enig voorstel?

    Dadaa, tot de volgende keer

    24-08-2008 om 23:02 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen verteren geen bier (23/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    OK – ge zou zeggen – ’t zijn Olympische spelen, ’t is een goed moment om eens bier te promoten in het verre Azië… maar dat is dus buiten de waard gerekend!

    De bierbrouwers draaien dan wel recordomzetten tijdens de spelen, alleen, de Chinezen houden er wel van, maar ze kunnen er niet tegen. ’t Schijnt dat maar liefst 35% van de Aziaten problemen heeft met het drinken van alcohol. Ze hebben vaker een afwijkend gen voor het (houdt u vast!) enzym acetaldehyde dehydrogenase (weet ge wel?)of gewoon ADH dus. Dit geeft vervelende bijwerkingen zoals een rood en warm gezicht, hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid en misselijkheid…

    Sorry, maar bij ons noemen ze dat gewoon “zat zijn”…of niets soms?...

    Saluut en tot nog eens.

     

    23-08-2008 om 16:46 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monnikenwerk (21/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals beloofd kom ik terug op dat principe van de Trappisten- orders.

    Pas op! Het zijn natuurlijk niet alleen de Trappistenbroeders die moeten werken, in zowat alle kloosters is dat zo. En in het begin van het kloosterleven was men zelfs niet zeker of arbeid een onderdeel moest zijn van het dagelijkse bestaan van een monnik. Maar al vrij rap kreeg het werken dan toch een belangrijke plaats, op voorwaarde dat het geloof er niet door gehinderd werd.

    Ondertussen is arbeid een noodzakelijk onderdeel van het monniksleven geworden, en daar zijn vele argumenten voor, zoals onder andere “het voorzien van het eigen levens-onderhoud”.

    Sinds haar ontstaan in 1908, heeft de Cisterciënzerorde altijd haar voorkeur gegeven aan werk op het land. De orde wordt vooral gewaardeerd voor haar hard werk, intelligente planning en efficiënte organisatie, en dus niet omdat ze rijkdom nastreven…wat trouwens volledig ongepast zou zijn voor monniken. Er is een enorme waaier aan activiteiten; gaande van Kaas maken over hosties bakken of liturgische gewaden vervaardigen, zelfs het maken van likeuren en wijnen behoren tot de geliefde activiteiten…ook nog chocolade, fruitcake, koekjes, honing, koffie, noten, eieren…teveel om allemaal op te noemen…badschuim, parfum… Soms hebben de kloosters een drukkerij en/of een boekbinderij of maken ze postkaarten...

    Maar de Trappistenkloosters van bij ons brouwen dus bier; en wat voor een bier. Beroemd over heel de wereld!...Maar een flesje meer brouwen…vergeet het maar…er moet evenwicht zijn tussen arbeid en bezinning! Punt!

    ’t Zal wachten zijn op een nieuwe wonderbaarlijk vermenigvuldiging zeker?

    Schol en tot de volgende

    21-08-2008 om 20:22 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappist Wetmalle brouwt niks méér (20/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook gehoord op de radio? Trappist Wetmalle zal dus niets méér brouwen dan wat ze nu al doen - punt!

    Net zoals West Vleteren Twee jaar geleden (denk ik) zeggen de paters neen tegen de commercialisering…er moet plaats blijven voor gebed en bezinning…Voila!

    Awel, ik vind dat dapper; vast houden aan het principe. Het zijn tenslotte geestelijken en geen kommersanten…zolang de opbrengst hun kosten dekt moet dat genoeg zijn, en dat was uiteindelijk de bedoeling ergens diep in de geschiedenis (later daarover misschien meer)

    Bovendien - vind ik - dat dit juist bijdraagt aan het mysterieuze van het Trappisten bier...Wij vinden dat misschien gewoon, maar ik kan me voorstellen dat ze dat aan de andere kant van deze aardkloot dat toch maar raar vinden…

    Respect…

    Hoewel, toevallig ben ik net een Orval aan het drinken. Zouden die ook zo principieel zijn? En de andere Trappisten kloosters? En dan te bedenken dat er steeds minder geestelijken zijn…is onze Trappist in gevaar?

    Tot de volgende

    20-08-2008 om 23:05 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.August Busch IV onderhandelt met InBev (18/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Net in de krant gelezen dat August Busch IV (ge weet wel, dat is den die van Anheuser-Busch dat de Stella heeft overgenomen) aan het onderhandelen is met InBev over een consultingscontract van minstens 10 miljoen dollar. Hij is voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Anheuser-Busch en heeft van ons Stellake zelfs na de overname nog een aantal jaren een job gekregen met een lucratieve vergoeding.

    Eerst was hij tegen de overname en nu wil hij de beste plaats in de stal. Nochtans krijgt hij, als de overname helemaal rond is, al een kleine vergoeding van zomaar eventjes 7,1 miljoen euro plus een maandelijkse vergoeding van ruim 82.000 euro voor een contract dat loopt tot 2013. Het enige dat hij daarvoor moet doen is wat advies geven over nieuwe producten en activiteiten (alsof InBev daar zelfs niks van kent). En daarvoor mag hij dus ook nog eens met de grote klanten aan tafel schuiven en persvoorstellingen bijwonen.

    De uitleg van ons Stella is dat ze de man goed kunnen gebruiken om de tegenstand in Amerika van de politici en de consumenten tegen de fusie wat te milderen.

    Het consultingscontract komt bovenop alle andere vergoedingen die August Busch IV zal ontvangen. Door de controlewijziging bij de brouwer ontvangt de sukkelaar ocharme maar 9 miljoen euro…Er zijn er die het met minder moeten doen…

    Tot de volgende?

    18-08-2008 om 20:53 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (17/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allee, we zijn toch al aan 1255 bieren geraakt in de index…Ja, ik weet het, het gaat wat aan de trage kant, maar er is nog zo veel anders te doen, maar van de winter zal ik meer tijd hebben…OK?!

    Alhoewel de winter van mij niet te rap moet komen zene!

    Tot de volgende ?

    17-08-2008 om 16:11 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldig leuke dag in goed gezelschap (16/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren met héél leuk gezelschap op trot geweest. De Rubbensmarkt in Antwerpen, een leuk restaurant en een drietal toffe kroegen. Bovendiien was het weer ideaal...een mens zou er zowaar stil van worden....

    16-08-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaartijd van bier (13/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, bederft bier niet.

    Bier kan wel van smaak veranderen en kan wat troebel worden. Vooral pilsbier heeft die neiging. Dit wordt veroorzaakt door de verbinding tussen eiwitten (afkomstig uit de mout) en de polyfenolen (uit het kaf van mout en hop). Smaakevolutie kan optreden ten gevolge van oxidatie door nog aanwezige resten van zuurstof. Bij hergisting wordt alle zuurstof opgebruikt, zodat dergelijke bieren langer houdbaar zijn. De houdbaarheid varieert dus met het soort bier:

    -         Witbier (of tarwebier) moet zo jong mogelijk gedronken worden,

    -         zuur bier moet dan weer minstens een half jaar oud zijn,

    -         donker bier van 5% alc.vol. wordt het best gedronken tussen 1 à 6 maanden,

    -          Blonde en amberkleurige bieren van 5% alc.vol. zijn op hun best tussen 1 à 8 maanden,

    -          bier tussen 5 en 7% alc.vol. tussen 1,5 en 12 maanden,

    -         bier tussen 7 en 9% alc.vol. tussen 2 en 15 maanden.

    Het drinken van troebel bier heeft geen invloed op de gezondheid. (bron: WWW.Bierengezondheid.be)

    De houdbaarheid die u zult lezen in mijn bierindex komt dus vooral voort uit wat de brouwers zelf aangeven, of wat in sommige gespecialiseerde geschriften wordt vermeld, maar is dus zeker geen leidraad…zolang uw biertje bruist en schuimt, is het zeker nog drinkbaar, maar ’t kan misschien wel anders smaken…hoewel dat laatste soms juist boeiend is…Sommige bieren krijgen zelfs de vermelding “onbeperkt houdbaar”of “met smaakevolutie”. Deze zijn verschrikkelijk interessant om te proeven op oude leeftijd. (als ge er tenminste kunt van afblijven). Het oudste bier dat ik ooit zelf gedronken heb was een MC Ewans Stout van 8 (acht) jaar oud…een juweeltje.

    Tot de volgende?

    13-08-2008 om 13:51 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (09+10/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allee, ik ben er nog eens aan toe gekomen om aan de bierindex te werken…Ondanks ik over de jongste kleindochter moest babysitten toch heel wat kunnen doen, want die vraagt natuurlijk ook aandacht van haar Bompapatje; en gelijk heeft ze…’t Is een schatje, maar ze heeft zo haar “drukke” momenten en dus ging de aandacht dikwijls naar haar, maar eigenlijk vond ik dat niet erg...’t was plezant (kijk maar naar de foto's aan de linker kant)…zullen we zeker nog eens doen!

    Gisteren eindelijk eens in onze eigen Antwerpse Biershop geweest aan de Grote markt…En weer niet te geloven hé! Typisch voor Antwerpen zeker? Deze winkel verkoopt amper 280 Belgische bieren(als ’t waar is, maar ik heb ze niet geteld en het leken er mij minder). Bovendien wordt de winkel uitgebaad door migranten. Pas op niets tegen migranten hé(versta me niet verkeerd), maar zeer waarschijnlijk zijn het moslims die geen alcohol mogen drinken en er dus ook niets vanaf weten. En dat winkeltje straalt dat uit; geen enkel respect voor dit edel vocht. Het is zo’n typisch rommelig winkeltje waarvan je er tientallen hebt in de stad. Maar zij hebben het tenminste door dat zulke winkels wel nodig zijn waar de toeristen komen! Enfin, ik heb er toch een aantal biertjes gekocht en zal er zeker nog eens terug gaan biershoppen. Maar geef mij dan toch maar de twee biershops in Brugge, dat is nogal wat anders…

    Wat wel leuk was, was dat ik daar aan de praat was geraakt met een jonge sympathieke Nederlander, die blijkbaar erg geïnteresseerd is in ons Belgische bier en gretig op mijn tips inging…heb hem mijn website adres en blog doorgegeven. Hij ging zeker eens komen kijken en een bericht achterlaten…ik ben eens curieus!

    Tot de volgende?

    09-08-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier van Spontane gisting (07/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spontane gistingsbieren zijn bieren die spontaan beginnen gisten zijn tijdens het brouwproces (zoals de naam het zelf al zegt) zonder dat er gist werd aan toegevoegd.

    Er zijn er maar enkele bieren die zo genoemd kunnen worden, namelijk: lambik, geuze, nogal wat fruitbieren en faro.

    Lambik is de basis van al deze bieren. Dit bier wordt door de liefhebbers soms gedronken met wat toevoeging van kandijsuiker omwille van de rinse smaak.

    Geuze is gemaakt uit een mengsel van lambik van verschillende ouderdom. Omwille van de licht-rinse smaak houden nogal wat mensen er aan dit bier te mengen met een scheutje groseille.

    Fruitbier van spontane gisting is dan weer gemaakt van lambik waarop gedurende bepaalde tijd fruit is getrokken en gedurende enige tijd mee gegist. Niet te verwarren met fruitbier op basis van oudbruin (zoals Liefmans Kriek) of op basis van witbier (zoals Wittekerke Rosé). Vooral vrouwen en jongeren zijn liefhebbers omwille van de zoete smaak.

    Faro is het slappe aftreksel van lambik en wordt als tafelbier gedronken.

    En vermits we tot nader order nog steeds in een tweetalig land leven, wordt Lambik ook als Lambic geschreven en Geuze als Gueuze.
    Voila, en dat terwijl ik eigenlijk een oudbruin aan het proeven ben… kunnen hé?!

    Tot de volgende?

    07-08-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is balling? (06/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veel te schoon weer om binnen te blijven, maar voor mij is het toch wat teveel van het goede. Ik heb mijn wandeling langs de oever van de Schelde met zicht op de rede van Antwerpen gedaan, een verfrissend doucheke genomen en nu zoveel mogelijk uit de zon blijven… Nog eens tijd om te chillen dacht ik. Als we het deze keer nu eens over de term “balling” hadden… Bij sommige bieren wordt op het etiket vermeld °B; dit betekend aantal graden ‘balling’ (dichtheid).

    Deze term wordt gebruikt om het gehalte van vaste stoffen aan te duiden en heeft dus helemaal niets te maken met het alcoholgehalte in het bier. Normaal gezien zal een bier met hoge dichtheid (balling) ook een hoog alcoholgehalten hebben, maar toch is het mogelijk een bier te brouwen met een laag percentage alcoholgehalte maar toch met een hoge ballingsgraad.

    Meer en meer wordt echter de term “Plato” gebruikt, wat bijna overeenkomt met het begrip balling (12°B = 12,093°Plato). Ik heb dat onlangs eens gaan opzoeken hoe ge nu die graden kunt berekenen en wat dat dan betekend voor het bier zoveel graden Balling (of Plato),  maar daar moet ge echt voor gestudeerd hebben . Wat ik er uit geleerd heb is dat hoe hoger hat aantal graden balling, hoe meer mijn  biertje “eten en drinken” is…Voila, ge moet de zaken niet altijd moeilijk uitleggen, alleen vaklui en fanatici hebben daar een boodschap aan.

    Straks heb ik nog een afspraak in het Pakhuis in Antwerpen om een Antwerps Bruin, Blond en/of Nen Bangelijke te gaan proeven… ik ben eens curieus hoeveel eten en drinken daar inzit.

    Tot de volgende?

     

    06-08-2008 om 14:45 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)




    Kom binnen, kom binnen; welkom op mijn blog! Ga toch zitten... moet u iets drinken?...

    Laatste update Bompapatje’s Bierindex op donderdag 12 maart 2015 = 2250 biertjes... en er volgen er nog!!!... Gezondheid!!
    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet
  • Eliene's Blog
  • Bierblog
  • Rozemarijn
  • Tom's Blog
  • Paperclip
  • Pat. Probleim
  • Meeuw
  • dekijkvanKenza
  • Athea

    Inhoud blog
  • Wie kent nu niet dit gevoel
  • Als de storm is gaan liggen
  • Onrust en twijfels
  • Een biografisch schrijfseltje
  • Het dagdagelijkse leven van een gepensioneerde
  • Alweer een fijne dag met de kids
  • Herpakken
  • Waar word ik nu echt week van?
  • Vreugde is de sleutel tot geluk
  • ik kan niet slapen

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 10-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!