Je kan over bier vanalles zeggen, behalve dat het geen cultuur heeft.... Mijn persoonlijke voorkeur gaat nog altijd naar het Belgische bier. Er zijn echter zoveel verschillende merken, soorten en types dat men door het bos de bomen niet meer kan zien, daarom zal je merken dat in mijn bierindex bier slechts in enkele soorten onderverdeeld wordt : - Abdijbier - Trappistenbier - Fruitbier - Geuze - Lambic - Pils - Speciaalbier - Tafelbier - Witbier - Streekbier
Wist je trouwens - dat een "erkend" abdijbier een bier is dat gebrouwen wordt met de naam van een bestaande abdij en daarvoor royalties betaalt aan die abdij? - dat trappistenbier een echt abdijbier is, gebrouwen binnen de muren van een abdij van de Cisterciënzerorde? - dat er maar 7 trappisten bestaan nl Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Rochfort, Westvleteren en Westmalle? - dat bier meermaals kan gegist hebben : enkel (1x), Dubbel (2x), tripel (3x) en quadrupel (4x)? - Dat speciaalbier altijd van hoge gisting is?
|