Stefaan Couttenye is chef-kok van restaurant Hommelhof in het Waalse Watou, waar hij recepten creëert met allerlei bieren. De biergastronoom maakte er een mooi boek over: De smaak van het bier. Het boek is opgebouwd rond de vijf smaakuitersten van bier: zuur, zoet, kruidig, bitter en fruitig. Aan elke smaak is een hoofdstuk gewijd, met uitleg over de biersoorten die tot een bepaalde smaakfamilie horen. Het boek laat zien dat bier niet alleen naast het bord goed gedijt, maar ook in het bord. Even likkebaarden?... Tournedos van konijn met pruimen in Grimbergen Dubbel
Tartaar van rund met Grandaham en pittig sausje met Duvel
of een hammetje in Sint Bernardus Tripel
:-8)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom - 2009
Tot de volgende chill
:wink:
|