Het is een misverstand dat ge met de punt van de tong het beste proeft, want het centrum en de zijkanten van de tong zijn veel gevoeliger. Kijk trouwens maar eens op het schema bij mijn Bierindex
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bier is eigenlijk een verzamelnaam van allerlei soorten bier. Van pils tot witbier, rood bier, ales en alles wat daartussen zit
Om te bepalen of een bier van hoge of lage gisting is, hoeft ge niet eens te proeven. Een pilsje is altijd van lage gisting. Andere speciaalbieren zijn van hoge gisting. Er zijn echter uitzonderingen, zoals bockbieren die zowel van hoge als van lage gisting kunnen zijn, de lambics zijn dan weer van spontane gisting en tegenwoordig bestaan er zelfs bieren van gemengde gisting
Door de smaakverzoeting van de consumenten zijn veel biersoorten zoeter geworden waardoor authentieke smaken, zoals de zure gueuzebieren, verloren dreigen te gaan. Maar geen paniek, bitter is terug in
:-)
Tot de volgende chill
:wink:
|