Om mn vorig artikel over glazen een beetje gebruiksvriendelijker te maken heb ik hieronder even een korte samenvatting gemaakt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Simpele biertjes horen nu eenmaal in simpele glazen en dat is helemaal niet moeilijk.
De lang gerijpte en duurdere bieren verdienen echter een bijpassend glas...
Diepe glazen in de vorm van een tulp
- Sterke bieren, zoals Belgische ales
Pintglazen
- Stouts en geuzes
Kleine cognacachtige, of zelfs jeneverglaasjes
- Rijke en alcoholrijke gerstwijnen, old ales en imperial stouts
Dunne, stamvormige fluitglazen
- Belgische fruitbieren
Lange, smalle glazen
- De bekende lagers, met name pilsners en sommige witbieren
Lange dikke glazen om het bier langer koel te houden
- Tarwebieren en de meeste witbieren
Wijde bokalen
- Aromatische bieren, zoals dubbels en tripels
Voila, ik hoop dat ge er wat aan hebt.
Tot chillens:-)
|