Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Royal Warrent:
    .In 1962, ontvangt Parker het keurmerk "The Royal Warrent" van de British Royal Household als hofleverancier van pennen en inkten. Ook in 1962 opende Parker nieuwe divisies in Peru en Columbia. Ter gelegenheid van haar 75 jarig bestaan, introduceert Parker de Parker 75, een luxe sterling zilveren vulpen met een 14-karaat gouden penpunt. Parkers eerste bevindingen voor de roller balls gebeurden in 1966 met de Touch vulling (later: de Fibre-tip). Het daarop volgende jaar wordt de Classic-Slim geintroduceerd. Een slanke uitvoering van de balpen. In 1968 komt het automatische potlood mechaniek (AP-refill), met een capaciteit van meer dan 50.000 woorden, op de markt. Eveneens in 1968 overlijd, Martha Parker, de vrouw van George Safford Parker.

    29-10-2008 om 11:14 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A '5 pen that looks and lasts as if you'd paid twice as much
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Respectievelijk werden er in 1958, Australië, en in 1959, Argentinië, nieuwe divisies geopend. En in 1960 in Brazilië en West-Duitsland.Eveneens in 1960 introduceert Parker de eerste vulpen, welke gevuld kon worden met een inktpatroon, de Parker 45,vernoemd naar het pistool Colt 45. In het zelfde jaar gaat, Kenneth Parker, President en voorzitter, als enig nog actieve bestuurslid van de Parker familie, met pensioen.

    29-10-2008 om 11:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parker 61:
    .Na jaren van intensief onderzoek, introduceerde Parker in 1956, de eerste zelfvullende vulpen; de Parker 61. Met de techniek om de inkt uit de inktpot te zuigen, had de Parker 61 een inktvoorraad voor ten minst van 6 uur constant schrift. Het daarop volgende jaar introduceerde Parker, de "tungsten carbide textuur kogel" of T-Ball, wat een nieuwe standaard werd binnen de schrijfwarenindustrie. Door het gebruik van een edelstalen kogel kreeg de pen een betere grip op de oppervlakte van het papier, een strakke, vlekvrije lijn. De T-Ball werd een deel van het Jotter ontwerp. Vanaf toen de T-Ball Jotter genoemd.

    29-10-2008 om 10:55 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parker Jotter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Parker zocht constant naar potentiële overzeese markten en in 1949 werd een steunpunt geopend in Zuid-Afrika, twee jaar later gevolgd door twee productie faciliteiten in Frankrijk en Mexico. In 1954 een nieuwe innovatieve mijlpaal: de "Parker Jotter". De eerste kwalitatieve balpen met een ongebruikelijke grote vulling, de jotter schreef meer dan 5 keer zolang als de normale standaard balpennen. De vulling had ook een unieke roterende schrijfkogel ter voorkoming van slijtage. In het eerste jaar, werden er meer dan 3,5 miljoen stuks van de Parker Jotter verkocht.

    29-10-2008 om 10:47 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parker 51:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In 1941 werd de Parker 51 geïntroduceerd, de sigaarvormige pen met verborgen penpunt, bezorgde de company enige prestigieuze onderscheidingen. Het grensverleggende ontwerp zorgde voor een ongekende populariteit en overweldige productie van de pen. De Parker 21, een goedkopere versie van de Parker 51, werd geïntroduceerd in 1948.

    28-10-2008 om 19:51 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russel Parker
    .Russel Parker overleed in 1933, het verlies van zijn zoon zorgde ervoor dat George Parker in een depressie terecht kwam, waaraan hij 4 jaar later overleed. George Safford Parker, de ongekroonde koning van het moderne schrijven, stierf op 74 jarige leeftijd in Chicago. Een florerend bedrijf, "The Parker pen company" achterlatend.

    24-10-2008 om 08:25 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dertiger jaren :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .In de dertiger jaren zorgden andere doorbraken voor het succes van de Parker company. "Quick ink" werd in 1931 geïntroduceerd . In 1933, werd een andere vooruitstrevende ontwikkeling in Parker pen techniek geïntroduceerd. de "Vacumatic". Een inkt-vulsysteem welke meer dan twee keer zoveel inkt had dan in de Duofold. Deze vooruitstrevende techniek zorgde ervoor dat de "Vacumatic" de "Duofold" in populariteit voorbij streef. Dit werd beschouwd als Parkers meesterwerk en bekroning voor zijn lange carrière als 's-werelds invloedrijkste pennenfabrikant. Eveneens in 1933 ontwierp de kunstenaar Joseph Platt, de nu nog alom bekende Parker clip. Sindsdien een symbool voor schrijfinstrumenten van hoogwaardige kwaliteit.

    24-10-2008 om 08:20 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duofold serie :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . De Duofold serie werd in de jaren '26 en '27 uitgebreid met de uitvoeringen; Jade Green, Mandarin Yellow, Lapis Blue en Pearl and Black, gemaakt van een duurzaam plastic: Permanite. Dit nieuwe materiaal verving het traditionele vulkanische rubber, wat als eigenschap had dat het broos was. Ter ondersteuning van dit nieuwe materiaal realiseerde Parker de volgende marketings stunts:Het gooien van deze nieuwe pennen, op een hoogte van 3000 voet, in de bergen van de "Grand Canyon" uit een vliegtuig te laten vallen. Dit alles om de betrouwbaarheid van de nieuwe pennen aan te tonen.

    23-10-2008 om 22:18 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe betekenis :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Synoniem aan uitstekende vulpennen, de naam Parker kreeg een nieuwe betekenis-innovatie, stijl en betrouwbaarheid. Parker, verheugd door de verkopen en de duurzaamheid van hun laatste creatie, besloot tot een garantiebepaling voor de Duofold van 25 jaar. In 1923 volgde de introductie van het Duofold potlood. Eveneens in 1923 werd de eerste buitenlandse fabriek geopend in Canada. In 1924 werd het eerste eigen distributie bedrijf in Londen geopend, met als afzetmarkt : Europa

    23-10-2008 om 21:57 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 ste wereldoorlog:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Net zoals bij de meeste bedrijven had de 1 ste wereldoorlog invloed op de verkopen van de Parker pen company, deze werd deels goedgemaakt door de uitvinding van de "Trench Pen". Deze pen had zwarte bolletjes in de houder, welke, in aanraking met water, veranderen in "inkt". Met deze unieke uitvinding, konden soldaten in de loopgraven hun pennen hervullen. Het ministerie van defensie van de U.S. beloonde Parker met een contract voor de "Trench Pen". Dit betekende een financieel succes tijdens de 1 ste wereldoorlog. Dankzij zijn inzet op allerlei gebieden binnen het bedrijf, werd in 1914, Parkers zoon, Russell, aangesteld. Hij kreeg de verantwoording over de productie en deels over de administratie. Vijf jaar later, kwam Kenneth, Parkers 2de zoon, binnen het bedrijf met als doel de marketing activiteiten te verbeteren. In 1916 werd een andere voorloper van de Duofold geïntroduceerd, namelijk de "Jack Knife savety pen". Twee jaar later was de omzet gegroeid tot boven de 1 miljoen US dollar. In 1917 betrok het bedrijf een nieuw gebouw, voor de productie en administratie, in Janesville. Dit gebouw heeft dienst gedaan tot 1986, als hoofdkantoor van de Parker company. De Parker pen company floreerde succesvol tijdens de twintiger jaren, beginnend met de uitvinding van het mechanische potlood. George S. Parker hield zich voornamelijk bezig met het uitbreiden van nieuwe distributiepunten in Europa, Australië, India en het verre Oosten. In 1921 kwam, de grootste en meest belangrijke lancering ooit in de geschiedenis van de Parker pen company, de "Duofold vulpen". Met deze lancering verdiende Parker zijn reputatie als meest betrouwbare en als meest modieuze schrijfwaren fabrikant. De Duofold, bijgenaamd "Big Red" gaf vorm aan de roerige jaren twintig, groot, krachtig en zeer jazzy. Door de prijs van $7,- was de Duofold de meest dure pen op de markt. hierbij een foto van de Duofold "Big Red"

    23-10-2008 om 21:50 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Business to business
    .In 1906 werd de voorloper van de huidige Business to Business pennen geïntroduceerd. The Emblem Pen. Deze pen bevatte het beeldmerk van sommige geheime genootschappen op de pen. In 1907 werden de Sterling Zilver en Gouden Snake Pen geïntroduceerd.In 1911, werd de verbeterde Lucky Curve inktgeleider gepatenteerd en in 1912 ee nieuwe vorm van de veiligheids dop.

    23-10-2008 om 16:31 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Black Giant :
    .In de jaren tot de 1 ste wereldoorlog, verwerkte Parker verschillende technische innovaties aan zijn pennen. Inclusief, The Black Giant, Parkers antwoord op de wens van de consument voor een grote en modieuze vulpen. De "Black Giant", de voorloper van de Duofold, werd gelanceerd in 1905. Deze vulpen had een lange levensduur en was zeer succesvol tot deze in 1921 uit productie werd geneomen. Eveneens in 1905 werd de "Spear-Head" inkt geleider ontwikkeld.

    23-10-2008 om 16:17 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."The Lucky curve"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .De eerste grote technische doorbraak kwam in 1894, met de uitvinding van "The Lucky Curve" inkt toevoer systeem. Het inkt toevoersysteem was dusdanig ontwikkeld dat door een capillaire werking de inkt terug vloeide naar het inktreservoir, wanneer de vulpen in rechte positie in een overhemd of colbertzakje van de eigenaar was opgeborgen. Parker verwerkte deze techniek in de meeste van zijn meeste verkopende vulpennen vanaf 1928. Met de introductie van de "Lucky Curve", was Parker nu een van de belangrijkste spelers in de vulpen industrie. In 1898, werd de slip-on cap gepatenteerd. In het daarop volgende jaar, introduceerde Parker het grootste succes van het vulpen tijdperk, de eerste naadloze vulpen. De gedachte achter deze perfecte pen was, dat alle vitale onderdelen zijn verborgen in de houder ter voorkoming van lekkages op enig moment. In 1900, werd The Gold Filigree lucky Curve vulpen geïntroduceerd. Eveneens in 1900 patenteerde Parker de taps toelopende binnendop, een ontwerp ter verbetering voor van de sluiting. Is toevoeging aan zijn wetenscshappelijk talent, als uitvinder, begreep Parker het belang van marktontwikkeling. In de hoop om overzeese distributie te verkrijgen startte George S. Parker in 1903 een wereldreis. Zijn eerste succes boekte hij in Scandinavië.

    22-10-2008 om 21:49 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George S.Parker :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .George Salford Parker was begonnen als leraar telegrafie. Als bijverdienste op zijn leraren salaris, startte George S.Parker met het verkopen van pennen van de John Holland Pen Company. Zijn voornaamste klanten waren zijn studenten. Wanneer de pennen, die hij verkocht, mankementen vertoonden, voelde George S. Parker zich verplicht deze te repareren. Binnen zeer korte tijd was hij overladen met reparatiewerk en al snel besloot hij om te onderzoeken hoe hij een betere versie van een vulpen kon ontwikkelen. dus Parker's fameuze idee voor het maken van een betere pen was geboren. "The Parker pen company" was een feit. Wij schrijven 1888, Janesville Wisconsin in de U.S. het daarop volgende jaar , vroeg hij patent aan voor zijn eerste vulpen. In 1891, vond George S. Parker een investeerder, een verzekeringsmakelaar W.F. Palmer, voor zijn startende bedrijf. Met een beginkapitaal van $ 1000, kocht Palmer de helft van de patenten en de verkoop. hierdoor was de Parker Pen Company officieel een feit. Het daarop volgende jaar werd het bedrijf volkomen legaal opgenomen.

    21-10-2008 om 22:06 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historie Parker :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Sinds de vorige eeuw staat de naam Parker synoniem voor kwaliteit van hoogwaardige schrijfinstrumenten, betrouwbaarheid, vertrouwd, traditioneel, gestroomlijnd, stijl, prestige, innovatie en tijdloos zijn enkele trefwoorden die men associeert met "Parker". Hoe ist het Parker gelukt om zo hoe gewaardeerd te worden door de consument? het volgende gedeelte geeft u een inzicht over de geschiedenis van Parker's weg naar succes na jaren van vlijtig en ijverig zoeken naar het crèeren van een betrouwbaar schrijfinstrument. De geschiedenis van Parker. "Making a better pen" wat de oprichter van Parker pen, George salford Parker, voor ogen had toen hij geen enkele pen kon vinden die niet lekte en vloeiend schreef. Parker geloofde dat wanneer hij een betere pen kon ontwikkelen, men deze pen ook zou aanschaffen. En zo geschiedde.

    21-10-2008 om 21:47 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goedenavond bloggertjes
    .Photobucket hey bloggertjes morgen ben ik jarig . ik wens jullie allemaal een fijne maandagavond toe vele groeten van hyacinttje.

    21-10-2008 om 21:36 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedrag :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Ze zijn redelijk actief en vooral bij hoge temperatuur komen ze tot leven. Ze eten vrij veel en vaak en zijn meestal niet schuw. Het zijn uitstekende gravers en klimmers die soms wel gangen tot ruim een meter diep graven.

    20-10-2008 om 15:57 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterslaap:
    .Bij dit soort is een winterslaap aan te raden. Schilpadden mogen alleen goed voorbereid de winterslaap in. De omgevingstemperatuur moet in een tijdsbestek van enkele weken worden afgebouwd en het voedselaanbod gestopt. Baad de dieren in deze periode regelmatig in lauwwarm water. Dit stimuleert ze zich te ontlasten. Doen ze dat namelijk na het stoppen van het voedselaanbod niet, dan bestaat de kans dat in de winterslaapperiode rottende mest voor inwendige problemen of de dood zorgt. Twee weken na het stoppen met voeren gaan de lichten uit. De schildpadden worden dan inactief. Vervolgens gaan ze in een kist of krat gevuld met dorre bladeren en/of stro op een laag kranten. Gebruik nooit turfmolm, houtmot, zaagsel of hooi! De genoemde producten schimmelen snel en/of ze bevatten teveel stof. Dit verstopt de luchtwegen, waardoor de schildpadden kunnen stikken. Zorg voor goede ventilatie. Houd ze op een temperatuur tussen de 5 en 10 graden. (koelkast is ideaal). Aan het einde van de winterslaap laat u de schildpadden langzaam, over een periode van enkele dagen, wakker worden door de temperatuur stapsgewijs te verhogen. Zijn ze wakker dan gaan ze weer in een lauwwarm bad. Dit activeert niet alleen de lichaamsfuncties, maar ze krijgen dan ook de kans te drinken. het komt wel eens voor dat schildpadden na de winterslaap weigeren te eten. Zet ze dan warm (25-30°C) en geef ze veel licht. Durft u na het lezen van bovenstaande uw schildpad niet in winterslaap te laten gaan, doe het dan niet. het is voor het welzijn en de voortplanting van het dier absoluut niet noodzakelijk. Houd hem dan warm en wakker. Bij een winterrust ligt de omgevingstemperatuur wat hoger dan bij de winterslaap.De dieren zijn niet in slaap maar inactief en hebben vrijwel geen eetlust. Een dergelijke situatie duurt maar kort en hoeft in gevangenschap niet nagebootst te worden. Stoor schildpadden in rust zo min mogelijk!

    20-10-2008 om 15:52 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het terrrarium
    .Deze schildpadden kun je op 2 manieren houden. Je kunt kiezen voor een binnenterrariumof voor een buitenterrrarium. Wannneer je voor een binnenterrarium kiest zorg dan voor een ruim terrarium van minstens een bodemoppervlakte van 160x 100 cm voor een paartje. Zorg voor goede verlichting.UV-verlichting is ook aan te raden. Houd de temperatuur rond de 30 graden overdag, en s'nachts mag het tot hooguit een graad of 15 zakken. Wanneer je kiest voor een buitenterrarium, zorg dan wel voor een verwarmd binnenverblijf waar ze met koude en natte dagen in kunnen. Een kas is ideaal, s'winters zullen ze dan in winterslaap gaan. Voor zowel een binnen als buiten-terrarium geldt dat ze ook voldoende graaf gelegenheid moeten hebben. Zorg verder voor een schuilplaats (hol) een plek om te zonnen en een sommige vinden een ondiep waterbadje om in te baden ook heerlijk.

    20-10-2008 om 15:35 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensduur :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Let bij de aanschaf van deze of elk andere landschildpad op dat ze een leeftijd kunnen bereiken van soms wel meer dan 70 jaar! wat dus betekent dat je er zo goed als de rest van je leven aan vast zit!

    20-10-2008 om 08:59 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!