Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    12-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomervakantie Kirchberg augustus 2019
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Vakantie Kirchberg augustus 2019

     

    dag 1 donderdag 1 augustus

     

    Ik heb deze keer eens goed en lekker geslapen, was wel iets eerder wakker dan de wekker. Zoals gebruikelijk gingen we om 7 uur de eerste grens over. Het was voor de vakantietijd vrij druk op de weg, zelfs op het eerste gedeelte waar we altijd binnendoor rijden. Wel hebben we een ooievaar gezien, dus een leuk begin van de vakantie.

    Tegen half negen waren we op de autobaan en een uur later in Siegen voor ons ontbijt. Weer 2 uur later geluncht in Geisselwind en ja deze keer was onze Petra er, eerst niet, maar net toen we weg gingen kwam ze toch even hallo zeggen, dat was erg leuk en je kon zien dat ze zelf ook blij was, ze vertelde nog aan haar collega dat ze van ons een paar jaar geleden een bos bloemen had gekregen omdat ze daar 30 jaar in dienst was.

    Tegen half 7 kwamen we in Kirchberg aan, dus ondanks de drukte en maar liefst 26 "Baustellen" hadden we het toch redelijk vlot gedaan. Net als andere jaren werden we weer vorstelijk ontvangen, de mannen met koud bier en wij met vlierbessensap. Omdat oma, Leni en haar broer dit jaar hun 60e jubileum hebben van hun pension, hebben we voor hun 60 zonnebloemen meegebracht uit Nederland. Daar waren ze erg blij mee, want ze verraste ons met een bericht op Facebook met een foto van onze bloemen en een bedankje.

    Nadat we ons een beetje geïnstalleerd hadden, gingen we eten bij Efesus, daar had de bediening zich weer gewisseld, dus deze keer geen herkenning, maar het eten was van dezelfde kwaliteit, dus lekker.

     

    Dag 2 vrijdag 2 augustus:

     

    De dag begon al goed, we konden buiten ontbijten en het was deze keer erg luxe, we kregen maar liefst 7 soorten broodbeleg met als topper brie en dan heb ik het ei niet eens meegerekend.

    De 1e dag is bij ons altijd standaard winkelen bij de NKD en deze keer zijn we alle vier geslaagd.

    Daarna hebben we de Gerlospas gereden. De koeien liepen deze keer niet op de weg, maar naast de weg, dit omdat het vrij druk was met auto's. Ook was er deze keer weinig sneeuw op de bergtoppen, ook in Oostenrijk was het in juli warme geweest, niet zo heet als bij ons, maar warm genoeg om de sneeuw te laten smelten.

    Weer in het pension hebben we pauze gehouden, waar we oa kaarten geschreven hebben, die we bij Helmut van de sigaretten/kioskwinkel gekocht hebben in Hopfgarten.

    Daarna bij Kalswirt gegeten. Ook daar weer warm onthaald. Nieuw was dat ze de gevel een andere kleur gegeven hadden, eerst was het geel nu een soort crème met roze versierselen. Ook kennen ze nu door de weeks een dagmenu en soep van de dag

    Na het eten zijn we naar de muziekkoepel gegaan. Daar was een soort proeverij, de horeca van Kirchberg presenteerde zich daar en je kon tegen een kleine vergoeding enkele specialiteiten proeven.

    Ook het Platzconcert van de Kirchbergse muziekkapel hielden hun wekelijkse zomerconcert. 3 van de kleinkinderen van Leni, onze pensionhoudster, doen daar aan mee. Het was mooi om te zien, want ze komen eerst aanlopen en daarna begint pas het echte concert. Na enkele muziekstukken beluisterd te hebben zijn we weer huiswaarts gegaan, hebben nog een glaasje gedronken en getoast op de 1e mooie vakantiedag.

     

    dag 3 zaterdag 3 augustus

     

    We begonnen onze dag in St Johann, Gerard meende dat hij zijn mesje kwijt was, dus gingen we op zoek naar een nieuw mesje. We gingen in het verleden altijd naar een Egyptenaar, maar zijn winkeltje was er niet meer, een nieuwe dame had het blijkbaar overgenomen, maar die was erg onvriendelijk, dus meteen gegaan. Even door St Johann gelopen, daar speelde nog een bandje op het plein, maar niet echt onze smaak. We wilden eigenlijk richting Fieberbrunn gaan, maar daar hing zo'n donkere wolk, dat we besloten naar de forellenvijver in Schwendt te gaan. Daar hebben we genoten van de lunch.

    Daarna besloten we ons plan helemaal om te gooien en zijn we naar Rattenberg gegaan. Dat was een goede zet, want toen we bij Trachtenwelt kwamen bleek dat onze "vriendin" Margerite in september met pensioen gaat, dus konden we nog mooi afscheid van haar nemen en haar een fijne oude dag toewensen. Ik ging er heen voor lange kniekousen en die heb ik ook gekregen, het waren showmodellen, daarom  kreeg ik  ze voor de helft van de normale prijs. Ook hebben we daar enkele kadootjes gekocht voor vrienden en bekenden. Ook hier heeft Gerard naar mesjes gezocht, maar ze waren hem te duur af. Dat was maar goed ook, want de volgende dag bleek dat hij ze in zijn tirolerbroek had zitten. Deze heeft hij niet zo vaak aan, vandaar. Ook hebben we in Rattenberg stenen gekocht.

    Eenmaal thuis weer gegeten bij Kalswirt.

     

    dag 4 zondag 4 augustus

     

    Vanwege deze zondag gingen we juist nu op vakantie, deze dag stond nl in het teken van de oldtimer dag, die daar jaarlijks wordt gehouden.

    We begonnen bij Kalswirt met een kop koffie en ik chocomelk, we zagen al diverse oldtimers voorbij trekken die zich gingen opstellen voor de parade. Deze begon rond half 12. in de stoet reed van alles mee. Bromfietsen, motoren, auto's en trekkers. Volgens mama en Gerard waren er veel meer dan de vorige keer. Zij hadden dit nl al een keer gezien. Daarna gingen we naar het terrein waar ze opgesteld waren zodat we ze beter konden bekijken. Ik heb me nog een keer geërgerd, omdat er kinderen waren die onder begeleiding van ouders op elke trekker gingen zitten en overal aanzaten. Toen ik daar een opmerking over maakte keken ze nog lelijk ook. Toen ik ze vroeg of we ook aan hun auto mochten komen, keken ze nog lelijker. Mensen beseffen blijkbaar niet dat oldtimers, maar zo wie zo elk voertuig, beschadigd kunnen worden en zeker bij oldtimers is het moeilijk om aan vervangende producten te komen. Bovendien als ze iets beschadigen staat er nooit een naamkaartje bij.

    Daarna teruggegaan naar Kalswirt en daar op het terras gezeten, de mannen gingen om 3 uur naar huis om formule 1 te kijken en wij bleven daar en genoten van een lekkere vruchtensorbet en de mensen die langs liepen.

    Toen de mannen terug kwamen hebben we gegeten.

     

    dag 5 maandag 5 augustus

     

    Voor het ontbijt, deze keer weer buiten, heb ik zoveel mogelijk de koffers ingepakt, want ik was bang dat ik 's avonds te moe zou zijn om het dan te doen.

    Onze tour ging vandaag weer naar de Achensee, daar waren we een paar jaar niet geweest en we wilden dat combineren met een bezoek aan het museum aldaar, dat we onlangs ontdekt hadden op het internet.

    De boottocht was heerlijk, we konden fijn buiten zitten en genieten van de zon, het water en de omgeving. Ik was supertrots op mezelf, want er waren "drakenvliegers" actief en ik kon ze van behoorlijke afstand volgen. Iets wat ik een paar jaar geleden niet gekund had.

    Toen het museum opgezocht, die hebben we wel gevonden, maar helaas maandags en dinsdags gesloten, dus weer een reden om terug te keren naar ons geliefde Kirchberg.

    In een restaurantje hebben we een verlate lunch genomen.

    Eenmaal terug in Kirchberg de laatste boodschappen voor onderweg gekocht, fruit etc. Het viel ons op dat er steeds meer groente en fruit in het assortiment van de supermarkt was.

    Na een kleine pauze waarin we ons opgefrist hebben gingen we voor de laatste keer eten bij Kalswirt, voor degene die mijn blogje vaker lezen weten dat we traditioneel eindigen met een grillplatte. Het bleek de dag ervoor dat er normaal gesproken geen rijst meer bij zit, maar speciaal voor ons heeft Thomas, die nu zelf kok is voor ons rijst gekookt. Lief nietwaar? Ook traditie is mijn alcoholvrije cocktail, hij was weer erg lekker. Helaas was het erg druk, goed voor hun, maar echt uitgebreid afscheid nemen kon deze keer niet.

    Thuis nog een glaasje gedronken op de mooie vakantie en vast afscheid genomen van oma, ze hoopte ons snel weer te zien, ze is nl niet zo piep meer, vol in de negentig. Ik zei tegen haar dat wanneer ze maar door bleef ademen we ons vanzelf weer zouden zien.

     

    dag 6 dinsdag 6 augustus

     

    Om half 6 opgestaan, tegen half acht ontbeten en afscheid genomen van Leni en haar man Gert en van kleinzoon Markus, de de hele tijd oma goed geholpen heeft 's morgens bij het ontbijt.. Om kwart over 8 reden we langzaam Kirchberg weer uit. De engelen waren verdrietig dat we gingen want het regende behoorlijk. We hadden de afgelopen dagen een paar kleine buitjes gehad, maar als we ergens buiten waren was het droog en de meeste dagen was het zo wie zo mooi weer, maar deze ochtend regende het behoorlijk en pas toen we over de grens waren in Duitsland klaarde het weer weer op.

    Tegen 12 uur waren we weer in Geisselwind. Daarna nam mijn vader een andere route en evengoed hadden we toch nog 24 Baustellen. Mama verklaarde dat ze juist in vakantietijden zoveel aan de weg werken, want dan is er niet zoveel (vracht)verkeer. De grote Baustellen zijn er natuurlijk het hele jaar door, die bij Würzburg is er denk ik al wel vier jaar en nog niet klaar. Maar de kleinere doen ze dus speciaal in de vakantieweken. Maar ondanks de groite hoeveelheid konden we er toch vrij snel door heen komen.

    In Limburg aan de Lahn hebben we getankt, plaspauze gehouden en ijs gegeten.

    Tegen 6 uur waren we in Vreden waar we nog lekker gegeten hebben om daarna weer naar ons vertrouwde huis terug te keren.

    Het was weer een fijn vakantie, eentje waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.

    Ik ben helaas deze zomer nog niet veel met scooty op pad geweest, drukte en weer s de reden. Ik hoop in september nog weer een scootyreis te kunnen maken, maar dat hangt ook weer van een aantal factoren af, blijf mijn site dus in de gaten houden

    Mijn fotosite doet het inmiddels ook weer kijk voor meer foto's op  https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

     













    12-08-2019 om 10:53 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!