Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de route is bekend

    Vandaag stond in het teken van het reserveren van de slaapplaatsen,. Ik ben lid van vrienden van de fiets en dan kun je bij de aangesloten bb's slapen voor €19.00 per nacht incl, ontbijt. Het is een echte aanrader, je komt ontzettend veel leuke en verschillende mensen tegen. Het was vandaag alleen wat lastiger rond Bergen, Schoorl, want het blijkt dat er een fietsvierdaagse is komende week en blijkbaar zijn dan de bb's bezet, maar uiteindelijk is ook dat opgelost.

    De route is als volgt. Ik begin in Noordwijk, dan rijdt ik naar Noorwijkerhout, waar ik slaap, dan ga ik naar Ijmuiden, Eenigerburg bij St Maarten, Callantsoog en de laatste route gaat naar Den Over bij de afsluitdijk waar ik dan weer opgehaald wordt.

    Dit wordt dus even het laatste blogje voor de komende dagen deze keer ook zonder foto's, was te druk met organiseren en plantjes ompotten en oogsten, morgen een rustdag en dan op naar Holland

    21-06-2014 om 21:12 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (5)
    20-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste voorbereidingen voor mijn scootytocht

    Vanmorgen begon mijn dag al met een verrassing, deze grote jongen had zich verscholen onder het dek van mijn kas, het zal wel lekker warm geweest zijn. Ik heb hem toen maar netjes via een laurierblad weer in de natuur gebracht.




    Vanmorgen ben ik met Hansje naar Noordijk geweest, een kleine 15 km bij mij vandaan. Ik moest daar iets ophalen.


    Noordijk is één van de kleine dorpen die de Achterhoek rijk is, van de week was ik al in Vragender, dat heet een kerkdorp, omdat het hoort bij de Katholieke gemeenschap in vanoudsher Lichtenvoorde, nu samen gegaan met Groenlo, dus Oost Gelre. Noordijk is een buurtschap van de gemeente Berkelland en zoals de meeste buurtschappen heeft het een karakteristiek landschappelijk uiterlijk. Ook is de Achterhoek rijk aan boswegen, je hoeft echt niet naar de Veluwe of Brabant, gewoon onze mooie Achterhoek een bekijken.



    Vanmiddag heb ik de koffers gepakt, dat is altijd een hele klus, omdat je genoeg spullen mee moet nemen, maar een beperkte ruimte ter beschikking heb. Maar het is me weer gelukt, ze staan nu netjes te wachten in de gang op wat komen gaat.

    20-06-2014 om 17:48 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (1)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scootytocht Noord Brabant
    hallo luitjes,

    zoals belooft het reisverslag van afgelopen week naar Brabant en een klein stukje Zeeland.

    Dag 1:

    Om half 9 ben ik opgestaan, ontbeten etc. Om 10.15 zijn we vertrokken, we zijn Otto en ik, hij heeft mij nl weggebracht, omdat we dat konden combineren met een bezoek aan een goede kennis, die ik via de mail ontmoet heb en nog nooit gezien had. Hij woont in Veldhoven bij Eindhoven. Daar werden we hartelijk ontvangen en getrakteerd om een uitgebreide lunch. Meteen kennis gemaakt met zijn kleinkinderen, die de tuin gingen doen.
    Tegen 13.15 zijn we weer verder gegaan, naar mijn startpunt Hilvarenbeek, waar we tegen 2 uur aankwamen, uiteraard even afscheid genomen en toen vertrokken. Het weer was goed en heb een mooie tocht gemaakt, met veel bos en wat me opviel dat er heel veel lupinen bloeide. Ook heb ik daar speciale rolstoelpaden gezien, dat vond ik uiteraard een goed iets. Zo kun je met een rolstoel ook genieten van een bos.
    Tegen 3 uur eerste pauze gehad in het Leybos, had al een mooi kasteel gezien en een andere scootyrijder getroffen, die ook vele kilometers rijdt met zijn scooty.
    De 2e stop was ca 5 uur in het Ulvenhoutse bos en van daaruit naar mijn bb gereden in Bavel. Leuke mensen , ik had een apart woongedeelte met douche en wc en bij het kennismaken vroeg ze of ik al gegeten had en of ik mee wilde eten. ja dus na wat aarzelen ja gezegd en heb dus heerlijk gegeten met sla uit eigen tuin, want ze had een hele grote tuin met moestuin, gras, vijver en heel veel bloemen, echt jammer dat de foto's op de één of andere manier gewist zijn.
    Na het eten nog even lekker in de tuin gezeten. Heb vandaag 38 km gereden en buiten het slapen geen cent uitgegeven. Ik zeg altijd als je het een beetje uitkient en geluk hebt hoeft een vakantie niet duur te zijn, die kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Ik heb de 1e dag altijd genoeg proviand mee, omdat je soms wel eens hebt dat de horeca dicht zitten of er niet is en dan is het wel handig als je wat broodjes etc achter de hand hebt, maar vandaag was het dus niet nodig

    dag 2 donderdag 27 juni:

    Om 8 uur ging de wekker, want mijn bb wilde graag dat ik om 9 uur ontbeet, dat is aan de ene kant wel erg vroeg voor mij, maar aan de andere kant heb je dan ook weer een hele dag om te genieten. Dus om half 10 vertrokken.
    Ik had dus nog broodjes over en heb heerlijk in het zonnetje geluncht aan het Aa, een riviertje bij Rijsbergen en de koeien hadden echt een blik van jeetje wat doet die nu hier bij ons. Maar na 5 minuten hadden ze het voor gezien en gingen weer hun eigen gang.
    Omdat mijn zwager deze dag geopereerd werd heb ik bij een leuk Mariakapelletje in het bos een kaarsje voor hem aangestoken.
    Tegen 14 uur kwam in op een kruispunt bij Schijf en heb daar op een terrasje gezeten, kopje choco met een Schijffs turfje gegeten, een soort peperkoek. De zon scheen op mijn bolletje, ondanks dat ze voor vandaag en de komende dagen niet echt superweer voorspelt hadden, maar jullie kennen ondertussen mijn spreekwoord, als engelen op reis gaan lacht de hemel. het is dan wel geen stralende zon, maar hij is er en het was de hele reis droog op 1 buitje waar ik geschuild heb bij een eetcafeetje, waarover later meer. Het grote voordeel is dat je dan vaak de bossen voor je alleen hebt, is het mooi weer dan stappen vele anderen op de fiets en geniet je dus anders van een tocht., al is het maar dat je dan rekening met anderen moet houden.
    Tegen half 4 was ik in Roosendaal, maar omdat ik iets teveel kilometers had gereden heb ik mijn scooty gestald bij een informatiebord en heb voor de laatste kilometers een taxi gebeld. Want Roosendaal is een grote stad en ik moest ook nog langs 2 scholen en zag het niet echt zitten om ergens vast te komen zitten en dan de honende jeugd over me heen te krijgen. Dus heel verstandig geweest.
    Ook dit bb was erg gezellig, echte Brabantse mensen, een 70 + echtpaar dat ging voor gezelligheid en ook hier vroegen ze of ik mee wilde eten en dat heb ik dus ook gedaan, een heerlijke broodmaaltijd. De dame was een echte creatieveling, op het moment dat ik er kwam waren ze armbandjes aan het maken van een reepje vilt met allerlei knoopjes versierd, erg origineel, overigens zag ik ze later ook in een winkeltje in Hoogerheide. Maar ze maakte ook andere leuke dingen, bv kettingen van papier, echt heel apart, heb me dus getrakteerd op 2 kettingen en een armband. We hebben tot half 8 gekeuveld en toen vond ik het echt tijd om naar bed te gaan. Vandaag 42 km gereden.

    dag 3 vrijdag 28 juni:

    Om half 9 gezellig ontbeten, vandaag weer iets vroeger, want mijn bb mensen hadden een afspraak, dus vandaar vroeg uit de veren. Het had die nacht pijpenstelen geregend, maar gelukkig toen ik vertrok was het droog weer.
    Deze route vond ik de minste van de 4 qua natuur en route, veel weilanden en hele stukken die langs de gewone weg gingen waar auto's af en aan reden. het begin was overigens wel heel mooi, langs oude knotwilgen etc.
    Toen er een buitje regen kwam kon ik schuilen in Huijbergen, daar heb ik genoten van Vlaamse friet, kroketje en vooraf een kopje kippensoep. met een kop thee was ik 13 euro kwijt.
    Om 2 uur was ik in Hoogerheide, dat was ruim op tijd, want ik kon pas om 5 uur op mijn slaapadres terecht, omdat zij aan het verhuizen waren. Dus heb ik eerst eens het centrum bekeken, even in de kerk geweest om een kaarsje aan te steken. Daar hadden ze een hele goede oplossing gevonden voor de tegenwoordige diefstallen. In het voorportaal hadden ze een ruimte gecreëerd waar je kon zitten en dus evt een kaarsje aan kon steken. Om de kerk tocht te kunnen bekijken van binnen, hadden ze een glazen wand gemaakt en daar zat dus een deur in waar de kerkgangers met een mis doorheen konden. Dus zo hadden hun de boel veilig opgeborgen en wij als toeristen konden de kerk van binnen bekijken.
    Hoogerheide heeft een leuk winkelcentrum, heb een paar dingetjes gekocht en ben toen op een terrasje gaan zitten, heerlijke kersenvlaai genuttigd en een paar kopjes thee, ben niet iemand die alleen voor een kopje thee uren op een terras gaat zitten, ondanks dat er bijna niemand op het terras zat..
    Ook hier bij de bb werd ik weer hartelijk ontvangen, weer over van alles en niets gebabbeld en daarna lekker geslapen. Vandaag 37 km gereden.

    Dag 4 zaterdag 29 juni:

    Ook hier weer om half 9 ontbeten, er bleek nog een dame in de bb geslapen te hebben en we hebben dus amen wat ervaringen uitgewisseld, zij reed mijn route andersom. Ook vannacht had het weer pijpenstelen geregend, maar toen we vertrokken was het opnieuw droog en het weer werd alleen maar beter en beter. het begin had ik een klein beetje verkeerd gereden, maar dat was niet erg, want het was een mooie route, ik kon zelfs Antwerpen zien, althans de schoorstenen en de pluimen die eruit kwamen.
    Daarna ben ik Zeeland ingetrokken, om ca 12 uur heb bij Bath gepicknickt bij het water, ik had geluk want er vaarde net een hele grote tanker voorbij en daarnaast zag je een aak od, het leek net Goliath en de reus, zie foto's. Tegen 14 uur pauze bij de vuurtoren od van Waarde, bijna bij het eindpunt. Ben een kleine 4 uur in Zeeland geweest en heb welgeteld 7 fietsers, een ligfiets en 2 auto's tegen gekomen, wat een weelde, echt blijkbaar een stukje waar weinig mensen vertoeven.
    In Waarde was geen geen café od. dus werd ik door 2 lieftallige dametjes verwezen naar de plaatselijke buurtsuper. Nee er was hier geen horeca in de buurt, maar hij kon met alle plezier een kopje thee zetten, er stond een stoel buiten en ik kon ook rustig een krant pakken, dan kon ik met plezier dat uurtje op de taxi wachten. Waar krijg je heden ten dage nog zo'n service! Dus mochten jullie in de buurt van Waarde komen, bezoek supermarkt Verburg aan de Koningsweg. heb uiteraard ook wat gekocht, een pak Zeeuws speculaas en een lekker ijsje, zo verdiende hij ook een klein beetje aan mij. Wat me trouwens opviel dat in dat uur er bijna alleen maar mannen in de super kwamen, dus of de vrouwen waren in huis aan het kuisen voor de zondag of de mannen verveelden zich. De eigenaar was een heerlijke praotebuul, dat kon ik wel merken, hij vertelde mij oa dat hij de super nog maar een paar maanden had, dat hij aan het nieuw bouwen was en dat hij er ook voor de toeristen iets aantrekkelijks van maken wilde. Kijk een man met initiatieven.
    heb vandaag 35 km gefietst en in totaal dus een kleine 150 km gereden.
    Om kwart voor 5 kwam de taxi en tegen half 8 was ik weer thuis en werd ik warm ontvangen door Otto en mama. Dit was weer een hele leuke toch om op terug te kijken. Als alles meezit, dan hoop ik in september mijn laatste tocht voor dit jaar te rijden in Zeeland. Maar dan moet het wel echt goed weer zijn, anders is de zeewind te koud. We zullen zien........

    Helaas kon dit niet doorgaan, ivm een onverwachte oogoperatie

    19-06-2014 om 17:09 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:reisverslagen
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.loom dagje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hadden eigenlijk het plan om naar Bocholt te gaan, dat ligt in Duitsland, maar ik was ven vergeten dat de Duitsers vandaag een zondag hebben en dus de winkels ook. Omdat het weer ook niet je dat was hebben we dus een loomdagje gehad. Ik ben druk aan het wassen geslagen voor de scootyreis van komende week. Daarnaast heb ik de tijd besteedt om mijn eerdere verslagen van mijn scootyreizen op dit blog te plaatsen. Het is nu alleen nog maar tekst, na de vakantie zal ik ze illustreren met foto's. De tijd ontbreekt me nu helaas om dat te doen. U vindt ze links in het menu onder reisverslagen.

    Wat ik vandaag ook nog gedaan heb is eieren gehaald. Nu hoor ik u denken, "wat is daar nu voor bijzonders aan". Nu echt bijzonder is het natuurlijk niet, maar bij ons op het platteland kun je de eieren vers van de boer halen, dat scheelt niet alleen in geld, maar ook in versheid en het zijn ook nog "scharreleieren" . Ik zet ze extra even tussen haakjes, omdat ze neit buiten rond lopen, maar in de stal meer ruimte hebben dan de legbatterijkippen. Zij hebben zelfs 2 soorten, eieren met bruine schaal en eieren met witte schaal. Dat heeft weer te maken met het voedsel dat ze krijgen. Ook hebben ze dubbeldooiers, zoals de naam het al zegt zitten er 2 dooiers in, is bv handig voor het bakken van taarten etc.



    Ik wil vandaag eindigen met een link naar een andere weblog, nl die van WWW.TANTELOE.COM , zij is mijn grote voorbeeld en zij heeft allerlei leuke wetenswaardigheden, mopjes, maar vooral hele mooie foto's die zij maakt van bv haar tuin, maar ook van reisejes die ze onderneemt.

    19-06-2014 om 17:05 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.tanteloe.com

    Een mooie weblog met leuke items, mopjes, wetenswaardigheden, maar vooral hele moie foto's die ze zelf maakt van bv haar tuin en haar tripjes.

    19-06-2014 om 16:53 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Weblinks
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scootytocht Zeeland

    Reisverslag Zeeland mei 2014

    Hierbij het reisverslag van mijn eerste scooty vakantie voor dit jaar.

    zondag 18 mei, dag 1

    Om 8 uur ben ik op gestaan, eigenlijk had ik de wekker op half negen gezet, maar ik was te blij en opgewonden, dus heb ik om 8 uur het nieuws nog even geluisterd en ben toen uit bed gegaan. Aangekleed en de laatste spullen gepakt. Rond 10 uur vertrokken we, mama en Gerard hebben me weggebracht. Tegen half 2 kwamen we aan in Arnemuiden, een heel klein dorpje, overigens, had ik me wat groter voorgesteld, er was zo waar een cafetaria open en daar hebben we geluncht. Daarna afscheid van mama genomen en de eerste kilometers met scooty gereden. Arnemuiden is natuurlijk bekend om het liedje als de klok van Arnemuiden. Die klokken bestaan nog steeds al hangen ze nu in een kerktoren, ik heb daar een foto van gemaakt, dat komt later wel.
    Daarna ben ik richting Wolphaartsdijk gegaan, waar mijn 1e slaapplaats was. Maar het was niet in het plaatsje zelf, nee het was midden in de polder in the middle of nowhere.
    Onderweg gepauzeerd op een invalidevissplaats, een vlonder op een riviertje of een zijtak ervan, geen idee. Het was in elk geval heerlijk rustig en ik kon er mooi vliegtuigjes spotten, want Vliegveld Zeeland was op een steenworp afstand waar ik was en de lucht was mooi helder, dus kon het allemaal goed zien, helaas op geen enkele foto een vliegtuig te zien, maar dat moeten jullie dan maar aannemen dat ik ze echt gezien heb.
    Tegen 5 uur kwam ik op de 1e bb, werd erg warm onthaald door een schat van een vrouw, en nee Joel, dat zeg ik niet omdat jij dit ook leest,. ik voelde me er echt meteen thuis. Joel heeft een onlineboekenwinkel, kijk maar eens op www.deboekenwurm.nl. In elk geval kwam ik in een oude boerderij, die echt vol lag en stond met boeken, stapels en kasten vol, echt een genot om eens in te neuzen. Mijn kamertje was een ouderwets opkamertje, gelukkig maar 2 treetjes en het was goed te doen voor mij. Ze had 2  honden Lola en Shiva en 3 katten malibu, poes en de zwarte kat ben ik de naam helaas kwijt. Verder had ze kippen schapen, schepen zoals ze in Zeeland heten. Dat was wel een leuke spraakverwarring, er kwam een vroegere buurvrouw op bezoek en die zei wat heb je toch mooi schepen, dus ik keek in de vensterbank of ik scheepjes kon zien, maar die zag ik niet, dus maar gevraagd waar ze die schepen dan zag en dat bleken dus de schapen van buiten te zijn. Leuk dialect, maar soms krijg je dus misverstanden......

    Ik kon mijn spulletje in het kamertje kwijt en daarna hebben we kennis met elkaar gemaakt in de tuin met een lekker glas water en wat crackertjes. Zij ging daarna nog wat rommelen en ik heb kennis gemaakt met de beesten en wat uitgerust en in de boekenschuur gekeken, waar alles keurig geordend in kasten stond.  Uiteindelijk heb ik een paar boeken gekocht, een aantal van het koninklijk huis voor mezelf en voor mama een omnibus van Joop ter Heul, gelukkig heeft ze dat met de post gestuurd, anders kon ik het niet meekrijgen.
    Ik mocht mee-eten en tegen half 7 kon ik aan tafel schuiven, op het menu stond asperges, rabarber, eigen gemaakt friet en salade.
    Ik was zo moe, dat ik vroeg het bed in gedoken ben

    dag 2 maandag 19 juni

    Na een heerlijk ontbijt ben ik tegen half 10 vertrokken via een mooie route langs het Veerse meer, naar Veere. Dit was een erg mooi oud stadje en blijkbaar nog vrij authentiek, want er werden filmopnames gemaakt van een film over Michiel de Ruiter. Ik heb eerst het stadje rond gereden en heb daarna bij de kerk op een terrasje gezeten en een thee complet besteld, dat bestond uit thee, 2 bonbonnetjes, een echte carameltoffee en een nogablokje. het restaurant was een heel erg oud huis en daar heeft vroeger een zekere pretorius gewoond, die is naar overzeese gebieden gegaan en is daar gouverneur geworden en daar is Pretoria naar vernoemd. grappig hé? Ik hou van zulke anekdotes, die ik onderweg tegenkom.

    Daarna bij Breezand een kunsthal bezocht, ik wilde eigenlijk naar het strand, maar volgens de man vd kunsthal kon ik daar met scooty niet komen en toen stelde hij voor om bij hun aan te komen schuiven, ze hadden daar wat stoeltjes neergezet en ik kon daar even uitblazen als ik wilde. Dat wilde ik wel, als je zo gastvrij onthaald wordt, dus heb ik ook maar even de kunst bekeken, ik moet zeggen er waren mooie dingen bij, vooral een aantal schilderijen vond ik erg mooi. Ben ook nog met wat kunstenaars aan de praat gekomen. Vaak kom je in gesprek omdat je bepakt en bezakt met scooty ergens komt en dan vragen ze altijd wat je aan het doen bent en zo komt dan van het een het ander. Dus vertel ik dat ik uit de Achterhoek kom en rondje Nederland doe met scooty. Dat vindt men meestal reuze interessant. Het frappante van Zeeland was, zeker de 1e dagen dat een aantal mensen banden met de Achterhoek hadden. Sommige hadden op een camping gestaan in Winterswijk, een ander had een vriendje in Lichtenvoorde, een ander was geboren in Varsselder en deze mensen hadden familie in de Heurne en de ander had gekampeerd in Vorden. Zo is de wereld soms erg klein.

    Ik had wat tijd over en wat kilometers, dus toen ik een tropische tuin tegenkwam hoefde ik niet lang na te denken. Ik vroeg de man of ik met scooty in de tuin kon, dat was volgens hem zo, dus ik betaald en achteraf was dat te duur voor wat ik zien kon. Ik kon nl alleen op de hoofdpaden en moest dus veel vanuit de verte bekijken. Maar het was wel een hele mooie tuin.

    Mijn slaapplaats bleek een wijn en bierboerderij te zijn en daarbij ook nog een camping. Hier had ik een heel huisje voor mij alleen, wat overigens bij nog 2 adressen het geval was. Ik mocht drinken halen uit de koelkast en de dame hoopte dat ik een leuk verblijf had bij haar. Zelf was ze net aan haar heup geopereerd, dus ze verontschuldigde zich dat ze niet zo lang bij mij kon blijven. Dat vond ik niet zo erg. Ik heb lekker in de tuin nog wat gezeten en ook hier vroeg naar bed geweest, meestal was dat rond 8 uur. Het vreet nl energie zo'n tocht, maar omdat je bijna of soms helemaal het klokje rond slaapt is het goed te doen.
    Vrouwenpolder is overigens een modern plaatsje.

    Dag 3 20 mei

    Na een wat mindere nacht, bed was voor mij te zacht, was ik al vrij vroeg wakker, heb de spullen weer ingepakt en ik kon daarna lekker buiten ontbijten. Kreeg eigen gemaakt jam, vruchtensapjes etc. Heb uiteraard voor de mannen een fles bier gekocht.
    Om 10 uur weer op weg gegaan, langs de Veerse dam en over de oosterscheldekering. Ik dacht dat dat erg saai zou zijn, maar dat viel reuze mee, ik vond het zelfs interessant en je was als fietser gescheiden van de auto's. Wilde eigenlijk naar de Neeltje Jans, maar daarvoor moest ik te ver omrijden en ik wist niet zeker of scooty dat redden zou,, dus maar verder gegaan naar Burg Haamstede, wat overigens 2 dorpjes zijn die aan elkaar gegroeid zijn. Was mooi vooral Haamstede, maar veel te druk en te chaotisch. Dus verder richting Noordwelle, een schattig dorpje, maar zo dood als een pier, er was helemaal niets, geen mensen in de tuin, geen kinderen die speelden, geen hond echt niets. Dus i verwacht dat het een echt forenzenstadje is. Het is een zgn ringdorp, dat houdt in dat er in het midden een kerk staat en daar rondom heen in een cirkel staan de huizen, heel apart om te zien. Ik wilde eigenlijk daar wat eten, maar ja er was niets dus heb ik op een bankje gezeten en genoten van de rust. Gelukkig heb ik altijd voldoende proviand bij me, dus verhongeren doe ik echt niet.
    De bb was in mijn ogen erg zakelijk, ik moest bij aankomst meteen betalen en een formulier invullen, wat ik nergens verder hoefde te doen. De kamer was wel ruim, maar bv geen douche en de wc, die moest ik van de bewoners gebruiken. Het ontbijt daarentegen was wel weer goed. Een heel apart meergranenbeschuit  en een lekker stukje notenbrood.
    Omdat het zo zakelijk was heb ik ook niet gekeken naar de kuiperij die de man had, hij was overigens wel een stuk vriendelijker, maar het nodigde niet echt uit om belangstelling te tonen.

    Dag 4 21 mei

    Na het ontbijt ben ik via de Brouwersbrug naar Ouddorp gereden. Ook hier waren fiets en auto weer mooi gescheiden. Ouddorp is een mooi en levendig plaatsje, de moeite waard om eens te bezoeken. Ik heb van gisteren geleerd, dus ik heb hier, overigens ook bij de kerk op een terras gezeten en genoten van een kop tomatensoep en een broodje gezond.  Toen verder gereden en kwam ik bij het strand waar ik wel met scooty terecht kon. Ik voelde me helemaal Remi, want er was niemand op het strand, ik durfde niet richting zee te gaan, want het leek niet echt ver, maar het kon ook gezichtsbedrog zijn, maar van een afstand was het ook mooi, temeer omdat er boven zee ook nog een dreigende lucht hing. Het aparte was ook dat er geen enkel geluid was, zelfs de zee hoorde je niet, alleen wat insecten die om me heen zoemde heel apart, het leek wel stilte voor de storm. Die er overigens niet kwam.
    Mijn slaapplaats was bijna tegenover de vuurtoren, dus dichter bij de zee kon haast niet. Ik had een eigen huisje voor mij alleen, anders dan de 1e, dit was meer een omgebouwde houten schuur, maar had ook zijn charme. Hij was overigens van alle gemakken voorzien, ze hadden zelfs een krukje in het badhokje neergezet., het was echt een boshuis. Hier kon ik wel wonen, vlak aan zee en toch in een bosrijke tuin, wat wonen sommige mensen toch mooi.

    dag 5 donderdag 22 mei

    Ik mocht vanmorgen zomaar uitslapen, dat was luxe, maar mijn lichaam was al aan het vroege opstaan gewend geraakt, dus om half negen werd ik weer gewoon wakker. Ook hier kon ik lekker buiten ontbijten.
    Op pad richting Rockanje, nu daar was absoluut niets aan een gewoon modern dorp met een klein winkelpleintje dat ook niet veel voorstelde. Dus ben naar Oostvoorne gegaan. Een mooie tocht door de duinen. Het mooiste was een ontmoeting met wilde paarden, die overigens erg tam waren. Ze stonden midden op het fietspad te schuilen voor de zon en echt er zat geen 10 cm tussen mij, scooty en de paarden,
    Ook mijn laatste slaapplaats is weer mooi. Ook hier een huisje voor mij alleen en hele lieve mensen. Zij is een kruidenvrouwtje en hij is een beeldend kunstenaar en echt met veel talent. Mocht verschillende dingen bekijken. Hun droom is om in de toekomst een Indische kruidentuin te maken gecombineerd met een beeldentuin. Ze wil ook cursussen geven om zelfs zalfjes etc te maken. dus dat paste wel in mijn straatje. Scooty kon niet in de schuur en dus hebben we haar onder zeil gepakt en dat was maar goed ook, want nog geen kwartier later goot het met bakken uit de lucht, Dat was overigens het enige buitje wat ik deze dagen gezien heb. Ik had deze keer geen tv, maar wel een radio en kon dus goed het nieuws over de verkiezingen volgen. Ik had Otto een machtiging gegeven, maar helaas had hij vertraging met de bus opgelopen, dus helaas is deze keer mijn stem verloren gegaan. Maar gelukkig lijkt het erop dat mijn keuze deze keer gewonnen heeft en nog beter is dat de aanhang van de heer Wilders niet is gaan stemmen, dus die heeft verloren.

    Ook hier mocht ik mee-eten, deze keer knorhaantjes, sla, bietjes en een varkenslapje, als toetje fruit en als extraatje een cupcake met pandan en een kopje kruidenthee. Dus dat was echt super genieten en dat alles onder een zonnetje en blauwe hemel. Al met al 2 uur met mijn gastgezin gekletst.

    dag 6 vrijdag 23 mei

    Ook hier mocht ik lekker uitslapen en heb ik opnieuw buiten onder een lekker zonnetje ontbeten. Na afscheid genomen te hebben begon ik met d laatste etappe naar Brielle, langs de Brielse Maasvlakte, nog 1 keer de zee gezien en via een mooie bosweg naar Brielle. Daar overkwam me nog iets geks. Ik werd aangesproken door een man, dat was niet zo gek, zoals ik al schreef dat gebeurde regelmatig. Maar deze man wilde niet over mijn tocht praten, nee over het geloof en wat bleek het was een jehovagetuige, ik dacht ja hoor ze proberen het ook overal. Deze mannen, het waren er nl 2, liepen een wandelpad en hoopte onderweg met mensen in contact te komen en over het geloof te praten en misschien wel zieltjes te winnen. Maar ik heb bedankt voor de eer, ik was immers op vakantie en bovendien mag iedereen van mij geloven wat hij wil, maar het niet aan een ander opdringen.
    Ik was vrij vroeg in Brielle, dat overigens ook zeer de moeite waard is, het is een oud stadje en ook voor de shoppers onder ons een waar genot met bekende zaken, maar ook met bijzonder boetiekjes en snuisterijen. ik heb de kerk daar bezocht en uiteraard een kaarsje aangestoken als dank voor de mooie toch die ik gehad had, zonder problemen en met veel bijzondere ontmoetingen zowel qua personen als met de natuur.
    Om 2 uur kwamen mama en Gerard mij ophalen, we hebben op een terrasje nog wat genuttigd en zijn moe maar voldaan weer op huis aan gegaan. Als afscheid van de vakantie en om te vieren dat Otto zijn contract heeft getekend zijn we nog lekker bij Grand Plaza in Eibergen wezen eten.

    Dat was mijn relaas van een schitterende vakantie in Zeeland, alle vooroordelen die ik tevoren had, zijn allemaal teniet gedaan, ze zijn absoluut niet zuinig, het geloof valt 100 % mee en het is absoluut geen saai vlak land.

    Als alles meezit hoop ik eind juni een tweede tocht te maken, dit keer in Zuid Holland, ik sla de grote steden over vanwege de drukte. Wie weet dus tot over een paar weken.

    19-06-2014 om 16:28 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:reisverslagen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scootytocht Limburg


    Dag 1 zaterdag 11 mei

    Ik heb de hele zaterdag gespendeerd aan het zoeken naar een gunstige bb voor mij, want ik kan geen trappen lopen, dus moet iets begane grond hebben, bv een tuinhuisje of een beneden slaapkamer. Helaas was het deze keer een hele kluif, want er zijn a weinig bb's in Limburg aangesloten bij de vrienden op de fiets en b waren de meeste plaatsen ook op een bovenverdieping en ik moest rekening houden met het aantal kilometers dat scooty rijden kan. Moest zelfs een heel eind afwijken van de route omdat langs de route op mijn etappepunt niets voor mij was. Achteraf was dat goed, want heel eerlijk als je de Maas een poosje gezien hebt, dan vind je het wel ju, maar daarover straks meer. De laatste plaats was het moeilijkst, ik kon nog één persoon bellen en die had in 1e instantie ook de boel boven. Maar die was zo lief om haar bed beneden voor mij af te staan en zij gingen dan boven in een bed, echt aardige lui, maar ook daarover later meer. Aan het einde van de middag nog de valys gebeld en toen was het organisatorische deel voorbij.

    dag 2 zondag 12 mei:

    Deze dag besteedt aan koffers inpakken, ik volg altijd een paklijst, dus kan niet zo snel iets vergeten, anders gebeurd dat geheid. De weerberichten uiteraard gevolgd, die waren niet echt rooskleurig, maar mijn motto is altijd als Engelen op reis gaan dan lacht de hemel, dus ik was vol goede en positieve moed. Nu lachte de hemel niet qua zon, maar ik ben geheel droog gebleven, heb maar 1 keer moeten schuilen onder een viaduct en 1 keer heb ik tijdens een bui mij getrakteerd op vlaai, zie onder. Lekker vroeg de wol in, want om 9 uur ging de wekker weer.

    dag 3 maandag 13 mei:

    Scooty ingepakt en ik wilde uitgebreid afscheid van Otto nemen, maar toen belde de taxi al dat hij er stond, dus vlug naar de parkeerplaats gereden en scooty in de taxi geladen, daar zat al een dame in die naar Nijmegen moest. Vlug Otto aju gezegd en daar gingen we op pad. De gehele rit regende het pijpenstelen en de taxichauffeur en de andere dame hadden er een hard hoofd, ik zei wacht maar het komt helemaal goed en ja hoor, toen ik in Gennep kwam was het droog, geloof je het niet kijk dan maar de foto's.
    Gennep is een mooi plaatsje, zeker de markt is de moeite waard, ik had onderweg een bordje gezien, dus die heb ik gevolgd, maar na 5 km kwam ik erachter dat ik noordwaarts ging, dus weer terug naar Gennep en de andere kant op de bordjes gevolgd.. De route die volgde was erg mooi, ik reed door de Maasheggen, aangelegd om het wassende water tegen te houden, voor zover dat kan, want volgens mij sijpelt het water er gewoon tussen door, maar zo staat het in het boekje. Heb je de foto gezien van scooty in de modder, gelukkig was het maar een klein stukje, maar ik vond het wel knap van d'r en gelukkig was dit ook het enige modderpad dat ik ben tegen gekomen. Ben vandaag 2 keer met een pontje geweest, de eerst keer van Afferden naar Zoetepas en de 2e van Vierlingsbeek naar Bergen. Onderweg ook vele kruisen gezien, ik heb de 1e gefotografeerd. Helaas omdat het maandag was waren echt alle winkels en horecagelegenheden dicht, dus ik heb onderweg appeltjes etc gegeten en ik had gelukkig broodjes gesmeerd, dus ook 's avonds kwam ik niets te kort.
    Om half 5 kwam ik aan in Well, werd ontvangen door leuke mensen, hebben samen met mij een alternatieve route uitgestippeld, werd ontvangen met een kopje thee en bonbonnetjes en wat kranten onder de veranda en scooty werd meteen onder dak geplaatst en aangesloten.

    Dinsdag 14 mei, ik heb heerlijk geslapen en gezellig met mijn gastgezin ontbeten, mijn spiegel was los gegaan en die heeft meneer meteen even voor mij gemaakt. Om 10.15 ben ik vertrokken naar kasteel Well, daar even met mama gebeld, iets wat ik elke morgen altijd even doe. Zag daar een eekhoorntje voorbij komen, jammer genoeg kon ik hem niet fotograferen, je kunt immers geen 2 dingen tegelijk doen, ik in elk geval niet. Maar hij liep een paar keer voor me langs en dat gebeurd me niet zo vaak. De 1e anderhalf uur toerde ik langs de Maas. Dat is een half uurtje wel leuk, maar omdat ik met scooty niet zo hard kan, duurde het op een gegeven moment wel een beetje lang, links had ik weilanden en rechts een grijze maas, waar ik ook nog geen schepen op zag. De foto's met het schip is van de 1e dag. Dus toen de veerpont in zocht kwam was ik erg blij. Dus in Arcen op de pint gestapt naar Broekhuizen, daar ging ik weer door bossen naar Sevenum, dat ligt me meer. Heb heerlijk gegeten in de Sevenwaeg, Heb daar een middagpotje gegeten, boterham met gebakken ei, boterham met kroket, boterham half kaas half ham, gegarneerd met rauwkost en een kopje kippensoep en dat voor €8.50, is dus een aanrader, voor als je daar eens in de buurt bent. Omdat ik scooty niet helemaal vertrouwde, heb ik voor de laatste 3 km de Valys gebeld, taxi.
    Mijn bb was een "vorstelijk" onderkomen, het hele huisje was helemaal aangekleed in koningsstijl, zelfs de koningsmantel hing er. helaas kon ik geen foto's maken, omdat mijn flits van de camera niet functioneert. Maar het was echt een prachtig gezicht, het hing vol met foto's, schilderijen, vele boeken, kopjes blikken etc allemaal op het gebied van het koningshuis. Zelfs mijn picknickmand voor de volgende morgen was in stijl. Dit was overigens in kronenberg. Ik had op de website gelezen dat ze een boxer hadden, dus ik heb gevraagd of ik haar even mocht zien en dat mocht, ze was alleen even aan de wandel, nu geen probleem ik ging toch niet weg. Dus na een half uur kwam een kletsnatte boxer naar me toe en zoals een boxer is super enthousiast, mijn witte sokken waren op het laatst pikzwart, maar wat maakt het uit, het enthousiasme van Julle, zo heette ze was echt voor mij aanstekelijk. Na een kwartier had ze het wel gezien en ging weer naar buiten, waar een logeerhond stond te wachten.

    woensdag 15 mei:

    Na een vorstelijk ontbijtje heb ik gewacht tot de regen voorbij getrokken was, het was inmiddels half 12, dat kon omdat de bb eigenaren moesten werken, dus ik kon op mijn eigen tijd de deur achter me dicht trekken en de sleutel in de brievenbus deponeren, wat een vertrouwen, ze bestaan nog. De route van vandaag ging weer richting Maas, heb onderweg veel aspergevelden gezien, maar geen enkele verkoopstand of bord dat ze te koop waren, dus helaas, bij thuiskomst had Otto asperges ergens gekocht. dus we eten dit weekend toch nog asperges en gisteren hebben we in Meddo gegeten en daar hadden ze ook erg lekkere asperges. Wat ze daar ook veel hadden was slavelden, althans ik denk dat het sla is, mijn ogen zijn natuurlijk niet het allerbeste, maar kijk maar op de foto. volgens mij is het sla.
    Mijn slaapplaats was in Kessel, ik was een beetje aan de vroege kant, dus heb Kessel even bekeken, ook dat is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ik heb eerst gegeten bij een veredelde cafetaria, heb daar schnitzel met champignonroomsaus-, eigen gemaakte frieten en rauwkost gegeten en vooraf een kopje soep, met een flesje spa was ik 12.50 kwijt, dus ook dat was lekker en goedkoop. Daarna een beetje door Kessel gereden, erg mooie huizen, 2 kastelen waarvan eentje een ruïne, een mooie kerk, maar helaas de deuren waren gesloten. Toen ik vroeg waarom was de reactie er werd teveel gestolen.
    Toen ik bij mijn adres kwam bleek dat ik een lekke band had, dus meteen de ANWB gebeld, 2 uur later kwamen ze eindelijk, maar het was een aardige man en hij heeft scooty vakkundig geholpen en voor niets, tegenwoordig kun je nl ook voor scooty's lid worden van de ANWB. Normaal had ik de materiaalkosten moeten betalen, maar hij zij die kleine plakkertjes en lijm reken ik niet. Boosdoener was een klein stukje glas van een bierflesje, die zat er nog in, zie ook hier weer de foto's.
    Ondertussen had ik van mijn bbmensen een lekker kopje thee met een groot stuk vlaai gekregen. Deze was stukken lekkerder dan de andere 2 die ik onderweg genuttigd had.
    Toen alles weer gerepareerd was ben ik heerlijk gaan slapen. Zoals ik al zei stonden deze mensen hun bed af voor mij en het was een zeer luxe bed waar het hele bed elektrisch versteld kon worden, niets moeilijk doen met kussens, gewoon de stand op drie zetten en klaar is je bed.

    Donderdag 16 mei:

    Om 8 uur moest ik wakker worden, omdat er nog 2 andere gasten sliepen en de hospita graag tegelijk wilde ontbijten, dat was voor haar makkelijker en deze mensen wilden graag om 9 uur ontbijten. Ik begon eerst met het nieuws te kijken en daar werd ik niet echt vrolijker van, er werd bakken met regen verwacht, ik vroeg dus even aan mijn bb dame of ze de buienradar wilde bekijken en daar bleek dat de weermannen niet gelogen hadden, dus toen was het voor mij duidelijk dat ik naar huis ging. Ik was de allereerste keer een keer heel erg nat geworden en dat wilde ik niet nog eens. Dus de Valys gebeld en die kwam goed 10 uur. Hebben een gezellige rit gehad, de chauffeur was zeer spraakzaam en de tijd vloog voorbij.
    Toen ik rond 12 uur aan kwam stond mama me al op te wachten dat was erg lief. We hebben samen een kopje thee gedronken en uiteraard veel bijgekletst. Daarna spullen uitgepakt en lekker uitgerust.

    Dit was weer een relaas van mijn 3e tripje alweer, de volgende keer hoop ik Brabant onveilig te maken en als het goed is wordt dan eind juni.

    19-06-2014 om 16:25 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:reisverslagen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scootytocht Overijssel/ Gelderland

    Hallo luitjes,



    Ik ben dus weer terug van een paar mooie dagen met scooty, hieronder het verslag.

    Zaterdag 13 april:

    Otto jarig, maar helaas hij moest werken, was voor mij weer gunstig, want zo kon ik in alle rust alles inpakken en de slaapplaatsen regelen. 's nachts slecht geslapen, want het kind in mij wordt dan wakker en ja dat slaapt niet echt super.

    zondag 14 april:

    Om 9 uur ging de wekker en ik heb eerst lekker uitgebreid ontbeten met Otto, was voor de vorige dag gepland, maar zo ging het ook.

    De taxi was om kwart over elf besteld, maar hij kwam mooi om 11 uur al. Het startpunt was Geesteren in Overijssel. De chauffeur was spraakzaam dus dat uurtje ging heel erg snel.

    Ze hadden me 19 graden beloofd en zon, maar helaas het was grijs en vrij fris, maar we hadden a gezegd dus zei ik ook B en ging met frisse moed op pad. Het was een erg mooie route, overigens dat kan ik voor alle dagen zeggen.

    In Tubbergen dreigde het te gaan regenen, dus zocht ik een plek om te schuilen en dat werd het restaurant van Jan Steen. Daar begon het eerste avontuur. Ik kwam binnen en er was geen mens, wel was er iemand bezig met de tafels schoon te maken. Dus vroeg ik kan ik hier wat drinken of moet ik persé wat eten. Nu dat moest ze even vragen, want ze gingen pas om 5 uur open en et was rond 1 uur. Na een paar minuten kwam ze terug en ze had overlegd met de kok en ik mocht warme choco met een stuk apfelstrudel nuttigen. Dus ik had het gehele gebouw voor mij alleen en dat was groot. Ik voelde me echt de "koning" te rijk. De vrouw was erg aardig en we raakten aan de praat. Als je daar ooit eens in de buurt komt, dan is dat een aanrader. Je kunt daar nl 5.5 uur eten en drinken voor €31.00 en dat kan al vanaf 2 personen.

    Toen ik uit gegeten was was de bui ook over getrokken.

    Via een mooie tocht kwam ik aan in Rossum bij Erve aaftink, een superdeluxe bb, ik had het idee of ik in een hotel zat, douche en wc op de kamer, de luxe die je in een hotelkamer ook krijgt, waaronder een tv. Ze hadden elke kamer een thema gegeven en ik zat in de fotografiekamer. Dat uitte zich door fotobehang en allerlei foto's overal, zo hadden ze een gedichtenkamer, muziekkamer en kunstkamer. Normaal vragen ze daar 44 euro per persoon. Maar ik ben lid van vrienden van de fiets en ik betaalde dus 19.00 plus 2 euro voor het opladen van mijn scooty. Ik heb daar nog even in het zonnetje gezeten, die er eindelijk kwam en ben vroeg naar bed gegaan, was uiteraard erg moe.

    maandag 15 april:

    Na een heerlijk ontbijtje met verse eitjes van eigen kippen ben ik richting Losser gegaan. Een kleine 30 km en ik heb in al die tijd geen auto gezien, allemaal zandpaadjes en kleine boswegen. Het was prachtig weer en dat kon je ook zien aan een aantal wandelaars die ik tegenkwam. Ik wist alleen niet dat het in die buurt zo glooiend was, ik heb een heel aantal "bergen" bereden, zelfs eentje getiteld de Duivelsberg. Onderweg bij de Lutte heb ik pauze gehouden bij een ijsboerderij. Mijn slaapplaats was in Gronau, dus van Losser, via Overdinkel daar naar toe gereden. Maar omdat ik bergen had beklommen, bleek dat scooty de bb niet zou redden. Dus dacht ik slim te zijn en bij een benzinepomp te vragen of scooty een half uur aan de oplader mocht. Niet dus. Dan maar kijken of de naast gelegen "pommesbude" me kon helpen. Een hele aardige dame, die bereidwillig genoeg was, maar het snoer was net te kort en ze had geen verlengsnoer en de mijne had ik thuis gelaten omdat ik die vorig jaar niet nodig had gehad en het alleen maar ruimte in zou nemen. Het was ondertussen beginnen te regenen, dus eerst maar een patatje met braadworst gegeten. Overigens doen ze dat in Duitsland tegenwoordig met paprikazout en echt lekker is wat anders.

    Na de bui maar weer verder het centrum in, daar zag ik staan station. Ik weer een heldere ingeving met de taxi laten brengen. Ook dat bleek niet echt eenvoudig te zijn. Ik kwam goed aan bij het station en vroeg een taxi of ze een rolstoeltaxi konden bestellen waar mijn scooty in kon. Ja dat hadden ze maar ik moest een half uurtje wachten. Nu ja kon toch geen kant op, dus dat deden we maar. De zon was zelfs gan schijnen en ik nam het er maar even van. Een half uurtje later inderdaad een taxi kwam, maar ze kwamen met een soort caddy bestelwagen, die ze omgebouwd hadden voor een rolstoel. Dus de chauufeur zei, nein das geht ja nicht. Ik dus ook Nein Sie haben recht. Also was nun? Keine Ahnung. Nu ja ik gevraagd of er misschien een andere firma was die wel over de goede bussen beschikte. Die was er maar die was in Ahaus en moest dus weer een half uurt wachten. dus maar ja gezegd. Dat werd overigens drie kwartier. Maar toen ik bij mijn bb kwam maakte dat alles weer goed. het was een heel gezellig mens, ze had thee en choco klaar staan en we babbelden heel wat af en het klikte meteen, het bleek dat we veel gemeenschappelijke interesses hadden en wie weet wordt het een blijvertje.

    Om 8 uur lekker gaan slapen, de foto die erbij hoort is het uitzicht wat ik had op haar tuin, zelfs in "winterdracht" kon je de schoonheid zien.

    dinsdag 16 april:

    Ik mocht vandaag uitslapen, dus ik zat om half tien aan het ontbijt en we hebben zo lekker gekletst, dat ik tegen elf uur pas vertrok. Dit keer ging het richting Buurse. Onderweg heb ik in het Buurseveen, of eigenlijk witteveen geluncht en ik vond het zo geweldig, ik was helemaal alleen met de natuur, de vogels zongen hun mooiste concert en het was of ze het voor mij deden, niet natuurlijk, maar je mag het denken toch? Er stond een leuk huisje en daar kon ik schuilen voor de wind, want het waaide behoorlijk die dag. om 2 uur kwam ik aan in Buurse en werd getrakteerd op thee met eigen gebakken appeltaart. Daarna heb ik nog een tocht door het Buurserzand gereden en dat was echt de Hoge Veluwe in het klein. We gaan elk jaar een keer naar de Veluwe om de hei te zien bloeien, maar we hoeven dus nu niet meer zo ver. Onbegrijpelijk zo dichtbij en je weet het niet. Hemelsbreed is het denk een 20 km van ons vandaan.

    woensdag 17 april:

    Ik heb vannacht goed geslapen, het was een deel van de paardenstal bleek later, maar van binnen zag het er erg popperig uit, jammer genoeg is de foto mislukt.

    Omdat ik dus paarden gehoord had vroeg ik deze morgen of ik dat goede gehoord had, mijn oren hadden me niet bedrogen en het leek dus een paardenpension te zijn. Ik mocht de stal bekijken en de paarden en ik heb een leuk gesprek gehad met boer senior, want er was ook een junior. Hij gaf me wat uitleg hoe hij vroeger boer was en door allerlei omstandigheden nu een paardenpension had.

    Via het Haaksbergerveen en Rekken en een stukje Duitsland ben ik uiteindelijk om een uur of 2 thuisgekomen. Onderweg een klein miezerbuitje gehad, maar dat mag de pret niet drukken.

    Ik heb een hele mooie tocht gemaakt, veel gezien, gehoord en beleefd. Uiteindelijk heb ik 125 km gereden.

    19-06-2014 om 16:24 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:reisverslagen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scootytocht Groningen Drenthe

    Hallo luitjes,

    eindelijk is het dan bijna zo ver, nog één nachtje slapen en dan gaat het gebeuren. Na maanden van voorbereiden komt het dan echt in zicht en ik heb er echt zin in. Maar zoals ik altijd zeg de reis begint al met de voorbereidingen en daar heb ik al van genoten. Wat heb ik dan allemaal gedaan. Ben begonnen met slaapadressen te zoeken, eerst via de site van het Pieterpad. Daar las ik dat je lid kon worden van vrienden op de fiets en dat je dan voor €19.00 per nacht kon overnachten incl ontbijt. Dus toen dat boekje afgewacht en met dit boekje in de hand de lijst verder afgemaakt.
    Daarna heb ik hetzelfde gedaan met dingen opzoeken die ik graag zien wil, lang leve google, want je kunt per plaats een heleboel leuke dingen vinden. Zo begin ik morgen als het goed is bij de zeehondencrèche in Pieterburen.
    Daarna heb ik het boekje besteld van het Pieterpad en wel deel 1 tot aan Vorden, of ik dat in één keer haal zullen we zien. Daarvan heb ik eerst de route overgeschreven en waar nodig een alternatieve route opgezocht, want ja mijn scooty kan nu eenmaal niet over een hek klimmen of trap lopen..... De volgende stap was de route op de pc te krijgen door het over te typen, want mijn handschrift is zonder leesbril niet meer te lezen en aangezien ik niet bij elk kruispunt van bril wil veranderen, heb ik het op de pc gezet in grote letters en vandaag afgedrukt.

    Toen dat eenmaal klaar was en ik een gelukje met het geld kreeg kon ik echt concreet plannen maken. Het klinkt vreemd, maar ik had altijd de 21e juni in gedachten, deels omdat het dan nog geen vakantie is en ik hoopte dat niet alle bb's dan bezet zou zijn en deels omdat ik het een mooie datum vind, het begin van de zomer. Dus mijn ouders ingelicht dat ik dit graag wilde doen, Otto wist het uiteraard al veel langer. Ze vinden het aan de ene kant goed dat ik het doe, een uitdaging, maar ze houden ook wel een beetje hun hoofd vast of het allemaal wel goed gaat. maar zelf heb ik er alle vertrouwen in.

    vandaag dus een aantal bb's vastgelegd, de koffers gepakt, scooty ingeladen en in de bus gestopt en nu dus bijna aan het aftellen. Hieronder kun je zien hoe ik op vakantie ga. Voorin komen nog 2 tassen met allerhande spulletjes

    Morgenvroeg gaan we dan naar Pieterburen en dan hoop ik dat ik jullie het vervolg kan schrijven.

    Reisverslag deel 2 de dag van vertrek

    Na een onrustige nacht, het kind in mij werd wakker en ik was een beetje gespannen om wat er te gebeuren stond. Om 8 uur nog even het nieuws geluisterd en toen opgestaan. Wilde bij mama een eitje eten, maar die had een leuke verrassing, ze had de ontbijttafel gedekt en konden we dus aanschuiven en nog even gezellig samen over van alles en nog wat gebabbeld en ook het onderwerp voetbal werd zelfs besproken.
    Daarna nog alles even gedubbelcheckt en toen ging het om half tien gebeuren.

    De autoreis verliep voorspoedig en tegen half één kwamen we in Pieterburen aan. Daar werden we aangenaam verrast, wat een mooie accommodatie, een complete woning. Ik weet nu dat dit vroeger een broodfabriek was en dat 2 dames dit omgetoverd hebben tot een pension met diverse kamers, lees appartementen. Het terras biedt uitzicht op een vijver en iets verder zelfs een kanaaltje, een ander terrasje zit je heerlijk in het zonnetje. Eigenlijk zou ik in huis moeten slapen, maar de dames vonden het praktischer voor mij om in het appartementje te slapen,  hier is echt alles ruim, kun je dus ook met een rolstoel in. Normaal kost dit appartement 45 euro, maar ik krijg hem dus voor 20 euro, aardig hè?

    Afijn na afscheid te hebben genomen van Otto heb ik eerst scooty uitgepakt en even gerust. Daarna ben ik naar de zeehondencrèche geweest, dat zijn mijn buren. Je kon niet echt veel zeehonden zien, maar een paar heb ik er toch gezien, mocht zelfs met scooty naar binnen. Na een half uurtje had ik het daar wel gezien, dus ging ik verder op onderzoek uit, we hadden een leuke hond gezien, een buldog, weet nu dat ze Bella heet. Nu ze was mooi van lelijkheid, vandaar waarschijnlijk haar naam. Kwam met de eigenaar in gesprek en vroeg hem hoe lang de weg naar zee was,  die was volgens hem 3 km, maar hij wist een mooi fietspad, die ik beslist moest rijden. Dat heb ik dus gedaan en ik voelde me echt één met de natuur, een echte Remi, Hele velden met spelt, een soort graan en geen mens te zien, het pad kwam eerst bij een binnendijk en nog een stuk verder kwam hij uit op de waddenzee, het was even spannend of ik de bult op kon met scooty, maar dat lukte gelukkig en het uitzicht was geweldig!, zee en kwelders en heel veel wind, ik kon er echt uitwaaien en zag met mijn speciale brilletje zelfs een schip varen, heb hem gefotografeerd, maar ik denk dat je hem niet kunt zien, we zullen het afwachten.
    Daarna weer naar het pension en op het terrasje buiten in de zon zitten lezen. Tegen half zes kwam de bazin me welkom heten en ik vroeg of ze iets leuks wist om te eten, nu ze zei ga maar naar het appeltje. Dus ik daarheen en dat bleek een omgebouwd schip te zijn, heb heerlijk gegeten, runderstoofpotje en aardbeienijs met gele watermeloen heel apart, voor 20 euro. Ik had van mama en Gerard een leuk extra zakcentje gekregen, dus heb ik mezelf de eerste dag getrakteerd.
    Dat was de eerste dag, nu als ze allemaal zo zijn dan teken ik er voor. Ga nu lekker slapen, om negen uur is het alweer ontbijten.

    reisverslag deel 3 de eerste echte etappe

    Om half 8 werd ik gewekt door 2 hanen en een heerlijk zonnetje. Aangekleed en de spullen weer ingepakt. Toen heerlijk ontbeten, speltbroodjes met geitenkaas, nagelhout en verse aardbeien uit eigen tuin. De bazin bleek ook nog jarig te zijn, dus netjes gefeliciteerd.
    Om half tien kon ik de reis beginnen, ben eerst naar Eenrum geweest, daar hadden ze een kleine arboretum, bomentuin met heel veel rododendrons, maar die waren helaas al uitgebloeid. heb daar heerlijk even op een bankje gezeten en toog toen verder richting Winsum, wat een erg mooi plaatsje is, oud en veel bruggetjes en water. Omdat ik daar veel te vroeg was, ben ik eerst naar de VVV gegaan en heb een wandelroute gevonden. nadat ik eerst mijn buikje had getrakteerd op een milkshake, ben ik die route gaan rijden, 2 molens tegen gekomen, 2 kerken, door een appelboomgaard gereden etc. Tegen 3 uur zat de tocht erop en was ik een beetje moe. Ik zou eigenlijk om 4 uur bij het adres zijn, maar heb de gok gewaagd om eerder aan te komen. Werd daar hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje, Zanddoornsap en een schaaltje met een soort hausmacher, maar dan veel pittiger.
    Omdat ik mijn stickje niet bij me had, heb ik een nieuwe gekocht in Winsum, maar helaas ik kon hem niet aan de praat krijgen, vandaar ook dat jullie het verslag in één keer krijgen. Nu is het 8 uur, ga lekker genieten van een broodje tartaar, dat ik bij de spar gekocht heb en dan lekker slapen.

    reisverslag deel 4 etappe 2

    Na een echt vorstelijk ontbijt, dat bestond uit 8 soorten brood, 4 soorten kaas, 4 soorten beleg, een gekookt ei, eigen gemaakte jam, appel-perenstroop en honing, yoghurt met 2 soorten muesli en een bakje vers gesneden  fruit, ging ik om half 10 weer op pad.

    Ik heb vandaag een beetje gesmokkeld, ik zag een beetje tegen de stad Groningen op en heb dus besloten om me met de Valys te laten brengen op een punt net buiten de stad, waar het Pieterpad verder liep. Dus om half elf zat ik in de taxi. De chauffeur, een aardige man, had het pieterpad zelf ook gelopen en hij wist een mooi punt waar hij me af kon zetten en dat was dus ook zo. Ik heb hem een kleine fooi gegeven en hem bedankt voor de goede service, zijn reactie daarop was "ach wandelaars onder elkaar hé."
    De route van vandaag was mooi, eerst een kronkelende weg langs het Willemskanaal, toen overgestoken richting Haren, daar zag ik, dankzij, mijn brilletje, een ooievaar op  het nest zitten, toen een mooi bos en tegen half 2 bereikte ik mijn slaapplaats.
    Het is een soort schoolgebouw van vroeger waar leerlingen sliepen of zo, de kamertjes zijn vrij klein en sober ingericht, het doet me denken aan de nonnetjes van vroeger die ook van die kleine ruimtes hadden om in retraite te gaan.
    Na kennis gemaakt te hebben met de bazin, zei ze, je hebt wel wat pech met het weer gehad hé. Waarop ik zei nee hoor, ik heb net een paar drup gehad, nu, zei ze, hier hebben we flinke exemplaren gehad. het rook er heerlijk naar gebak en kaneel, dus vroeg ik bent u aan het bakken, ja, zei ze, het is hier vrijdag bakdag en ik ben appeltaart aan het bakken. Dus zei ik nu daar lust ik wel een stukje van als u die verkoopt, dus zat ik even later achter een kop thee en vers appelgebak met slagroom.
    daarna wilde ik puzzelen, maar in de zon vielen mijn ogen dicht, dus heb ik lekker even een dutje gedaan op bed.
    Vanavond heb ik appelpannenkoek gegeten en dat voor  4 euro waar vind je dat nog?
    Nu ga ik nog even puzzelen en dan lekker slapen

    reisverslag deel 5 3e etappe

    vanmorgen na een goed ontbijt vertrokken richting zuid laren, in Zuid Laren stond een poffertjeskraam, dus je raadt het al ik kon het niet laten en heb genoten van een heerlijke kop warme choco en een portie poffertjes.
    Daarna toog ik Drenthe in en ging ik oa over de Drentse hei en voelde ik me opnieuw Remi, echt geweldig, omgeven door mooie natuur met schapen, veel paarden en nog veel meer vogels voelde ik me de koning te rijk. Omdat ik een brug niet over kon, moest ik een andere route kiezen en dat was helemaal niet erg,want die was ook erg mooi. Tegen 3 uur arriveerde ik in Rolde. Heb eerst even rosbief gehaald bij de supermarkt en een wc opgezocht. Omdat ik niet voor 5 uur bij de bb terecht kon heb ik een zonnig plekje opgezocht waar ik me nestelde en een tijdschrift ging lezen. Op een gegeven moment kwam er een man naar mij toe en vroeg of hij kon helpen met iets. Nee hoor, zit alleen wat uit te rusten. kwam met de man aan de praat en hij vertelde me dat hij huisarts was en het leuk vond om met andere mensen te praten en hij vond mijn verhaal heel bijzonder. Dat merk ik overigens bij meer mensen die ik spreek. Zelf vind ik het gewoon heel erg leuk om te doen. Ook de gesprekjes die je onderweg met sommige hebt is erg leuk. Overigens ook vandaag geen pieterpatters gezien, of ze vinden het weer niet mooi genoeg of ze vertrekken veel eerder dan ik en zijn dan een eind voor, maar mensen doen hem ook omgekeerd, nu ja, ik vind het goed zo, lekker rustig.
    Om 5 uur ging ik naar mijn slaapadres en kreeg ik een kop thee met een koekje en werd ik rondgeleid. Deze keer slaap ik bij iemand in huis, tot nu toe had ik nog altijd een apart gedeelte, maar dat maakt het er niet minder op. Het is een aardige oudere dame, die weduwe is. Ze had vroeger met haar man een pensionboerderij, maar na de dood van haar man werd het haar te groot en nu heeft ze dus een bb. Ze vertelde dat het haar op de been hield en dat ze zo altijd onder de mensen was, de ene week wat meer dan de andere keer. Ze kan 4 personen herbergen en  ze heeft voornamelijk Pieterpatters.
    nu ga ik zo slapen, volgens mijn hospita zijn de weerberichten niet goed, jammer.

    reisverslag deel 6 etappe 4

    vanmorgen toen ik om kwart voor negen op stond, jaja ik  mocht uitslapen, regende het gestaag en helaas is dat de hele dag zo gebleven. ik wilde me eerst met de taxi naar de volgende slaapplaats laten brengen, maar ik wilde ook eigenlijk graag de hunebedden zien die ik zou tegenkomen. Ook was mama heel bemoedigend dat het tegen 12 uur over zou zijn, dus de stoute schoenen aan gedaan en met regenjas en al vertrokken. Maar helaas de paden naar de hunebedden waren te drassig en ik durfde er niet door heen te gaan, dus heb ik een alternatief pad gekozen en wel via Grolloo, het was ook ditmaal en hele mooie weg, alleen die regen die was stik vervelend en bleef vervelend. Onderweg kwam ik bij een tankstation met een lieve dame aan de kassa, kreeg een bekertje chocomelk voor niets en kon naar de wc, dat was in Gieten. Uiteindelijk kwam ik koud en nat aan in Schoonloo en ging ik naar restaurant Hegeman, aardige lui daar. Bestelde een kop soep en een kop chocomelk en vroeg of ik zo lang mocht wachten, ik kon nl pas rond 5 uur bij mijn slaapadres terecht. Nu dat mocht. Nadat ik naar de wc was geweest zag ik mensen een uitsmijter eten, nu daar had ik ook wel zin in. Ik had hem goed en wel besteld, toen ik een wel heel bekende auto zag, ik dacht hé, zie ik dat goed? Ja hoor, mama en Gerard kwamen me opzoeken en heel eerlijk ik vond het geweldig, na een natte dag was het een heerlijke verrassing. Ze hebben wat gegeten en zijn een kleine 2 uur geweest. Het laatste uur heb ik even tv gekeken en toen om 5 uur kon ik bij mijn slaapadres terecht.
    Het is een groot tuinhuisje met douche en wc, maar de service is in verhouding met de prijs te duur, ik moest nl 31 euro betalen, waarbij je dus zelf je ei moet koken, thee moet zetten en 2 soorten brood krijgt en wat kaas en verder jam uit een kuipje. Dus heel eerlijk dat valt een beetje tegen.
    afijn ik heb me eerst heerlijk gedoucht en een kopje cup a soup van de spar gedronken en nu ga ik zo lekker slapen, een enerverende, maar toch ondanks alles een hele leuke dag.

    reisverslag deel 7 etappe 5

    vanmorgen heb ik heel erg getwijfeld, stop ik of ga ik door, er was nl weer een hoosbui. maar de radio weerman beloofde dat de zon zich zou laten zien en dat er een kans op een bui was. dus toch weer de stoute schoenen aangedaan en vertrokken en daar ben ik nu blij mee. Ik heb wel het bos gemeden want dat was veel te drassig. heb toen een mooie weg naar Schoonloo en later naar noord Sleen en Sleen gezocht. geluncht bij een manege met cafetaria. tegen 2 uur was ik in Sleen, kreeg een kopje thee van de VVV en heb een dorpswandeling gekocht. Sleen heeft wel een beetje weg van Orvelte, allerlei oude stadsboerderijen, gebouwen en heel veel bomen.
    om 5 uur kon ik bij mijn slaapplaats terecht en werd ik ontvangen met koffie en kruidkoek. Heb nog wat administratie gedaan en ga zo lekker slapen, ben voor het eerst echt moe en denk zelfs dat morgen de laatste etappe is, maar we zullen zien

    reisverslag deel 8 etappe 6

    vanmorgen een goed maar afgemeten ontbijt gehad, daar zit toch echt een boel verschil in, bij de ene kreeg ik een uitgebreid ontbijt en bij een zelfs een vorstelijk ontbijt en hier kreeg ik dus een afgemeten ontbijt, daarmee bedoel ik 1 plaatje kaas, 2 plaatjes worst etc, zij waren ook de enige die een euro extra rekende voor het laden van de scooty.

    Afijn na het ontbijt afscheid genomen en de reis vervolgd. richting Coevorden. Onderweg kwam ik een boerencamping tegen die een bord aan de straat had verse koffie en appelgebak, dus daar even aangegaan en even warm geworden. want hoewel het weer in het oosten en zuiden goed was, was het bij mij kil en grijs. Heb daar met mama gebeld en gekeken wat de weerberichten waren, die waren opnieuw niet denderend, dus hebben we samen besloten dat dit de laatste etappe zou worden. Heb toen ook meteen de taxi besteld voor het geval ik me zou bedenken, bovendien moet je die ruim van te voren bestellen.
    na dat gedaan te hebben toog ik weer verder en tegen half 1 was ik bij Dalerveen, daar zou ik links moeten gaan om bij mijn slaapplaats te komen, maar ik kon pas om 4 uur daar terecht. dus heb ik een extra rondje er aan geplakt en dat was leuk.
    tegen 2 uur was ik op plek, heb even gekeken waar ik wezen moest en ben toen naar het volgende dorpje gereden Nieuw Amsterdam, heb daar eerst wat gegeten en toen even in het dorp boodschappen gedaan, vreemde verhouding aan winkels hebben ze daar 2 bakkers, 2 drogisten, blokker en HEMA en zowel ALDI als de Lidl en verder nog 3 kledingwinkels, dat dat uit kan op zo´n klein dorp is onbegrijpelijk en dan moet je weten dat Coevorden 15 km verderop is. Afijn ik heb mezelf getrakteerd op een puddingbroodje die ik zo op ga eten en voor mama en Gerard een echte Drentse kruidkoek.
    Daarna ben ik naar mijn slaapplaats gegaan en dat was een erg leuke ontmoeting, het was een man alleen die het leuk vond om een praatje te maken, hij was niet de domste want hij was computerprogrammeur geweest en had veel avonturierbloed in zich. Hij had voor Gerard ook leuk speelgoed, een oude mustang, een Mercedes uit Amerika, een vrachtwagen omgebouwd als camper etc. na een gezellige babbel en de administratie gingen we weer uit elkaar en schrijf ik nu dit verslag.
    Ik heb 171 km gereden, best veel in 6 dagen en met slapen er bij 250 euro uitgegeven en dat in 7 dagen, heb ik me toch aardig gehad, als je bedenkt dat slapen per nacht 20 euro was incl toeristenbelasting, op eentje na die een tientje duurder was
    Morgen ga ik dan naar huis en dat is aan de ene kant natuurlijk jammer, maar aan de andere kant ook niet, ik verlang naar mijn eigen bedje, maar de warme kachel en mama en Gerard, Otto zie ik pas zaterdag, want die is met Russen op pad en vermaakt zich ook prima.
    Ik had me voor de tijd een paar doelen gesteld, het pieterpad een stuk rijden, genieten van alles om me heen, kijken waar mijn grens ligt en foto´s maken en al die doelstellingen heb ik gehaald en ik ben trots dat me dat allemaal gelukt is.

    reisverslag deel 9 laatste dag

    Ik kon vandaag uitslapen tot 9 uur, wat een luxe na de afgelopen dagen. Na een goed ontbijt met eigen gebakken brood, heb ik voor de laatste keer mijn spullen ingepakt en scooty vol gepakt. Om kwart over elf kwam de taxi voorrijden en had ik een leuk gesprek met de chauffeur en de medepassagier. Van de laatste kreeg ik zelfs een complimentje, ik had een goed karakter en kon heel enthousiast vertellen over mijn avonturen, ja dat streelde mijn leeuwenhart natuurlijk weer.
    Tegen één uur was ik weer thuis en heb ik met mama nog even gezellig geluncht en na gekletst en toen was voor mij de vakantie weer op.
    Ik heb het ontzettend leuk gehad en het smaakt echt naar meer, al doe ik de volgende keer een hele andere route, bv Zeeland of Brabant lijkt me ook wel wat. We zullen zien wat het wordt en wanneer. Voorlopig ga ik lekker genieten van de rust en waarschijnlijk het mooie weer.
    Ik heb ook een aantal foto's gemaakt, maar daar neem ik even de tijd voor als ze op het web staan, dan zal ik jullie een seintje geven.


     

    19-06-2014 om 16:18 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:reisverslagen
    >> Reageer (0)
    18-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste aardbeien

    Met trots laat ik u mijn 1e zelfgekweekte aardbeien zien. Ik ben vorig jaar langzaam aan begonnen met wat zaden te kweken en ik vond het zo leuk dat ik het dit jaar wat uitgebreider gedaan heb. Omdat ik niet zo lang gebukt kan staan, heb ik alles in emmers en bakken, dat scheelt een boel werk. Ik krijg van "experts"  altijd opmerkingen dat het zo niet kan, maar ik heb het bewezen. Ik heb boontjes, courgettes, kruiden, rabarber etc etc en dus aardbeien.





    18-06-2014 om 18:51 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Hansje

    Welkom op mijn blog, waarin ik zo vaak mogelijk mijn avonturen met u wil delen, het zal niet elke dag lukken, gezien mijn lichaam niet altijd bereid is om avonturen te beleven, maar kom regelmatig langs, ik probeer zoveel mogelijk om elke dag iets te schrijven over mijn belevenissen. Rode draad zal mijn avonturen met Scooty en Hansje zijn. Scooty is mijn scootmobiel en Hansje is mijn kleine invalidewagentje. Waarover later meer. Ik ben dit blog begonnen omdat ik enthousiaste reacties krijg van familie en vrienden die mijn eerdere reisverslagen gelezen hebben en ik hoop dat ook u gecharmeerd bent van mijn avonturen. Mijn doel is 2erlei, 1 mijn lezers laten zien hoe mooi Nederland is en dat je niet altijd naar het buitenland hoeft. Het andere doel is om mensen, die net als ik een beperking hebben, te enthousiasmeren om ook met een scootmobiel of andere hulpmiddel leuke tochtjes te maken, onder het mom als er een schaap over de dam is volgen er meer. We hoeven nl niet achter de geraniums te zitten, dat kan altijd nog wel.Tot zover mijn inleiding.

    HANSJE:

    Mag ik u even voorstellen dit is Hansje,


    Om een idee te krijgen van zijn grootte heb ik de foto toegevoegd, waar hij op de aanhanger staat.

    Ik heb hem Hansje gedoopt om 2 redenen, a is hij een tweedehansje en b ben ik helemaal gek van kevers en die noem ik altijd gekscherend Hansje Pansje kevertje, dus de naam was vrij snel gemaakt. Is hij geen schatje?

    TOCHT MET HANSJE NAAR AALTEN



    Vanmiddag heb ik een tocht gemaakt naar Mientje, een vriendin, in Aalten, een tocht van 22 km. het was een tocht van ca een uur. Onderweg kwam ik langs het  AVOG Crashnuseum. De Achterhoek kent meerdere oorlogsmusea, maar zover ik weet is er maar 1 crashmuseum. Dit is een museum waar van alles te zien is over de vliegtuigcrashes die in de Achterhoek plaats gevonden hebben. Het is een erg interessant museum, waar ze echt alles hebben bewaard die gevonden zijn, tot lucifershouders toe. Het is een absolute aanrader. Helaas is het alleen de 1e zondag van de maand open. Wilt u meer lezen kijk dan op www.avog.nl 


    Ook kwam ik langs de Engelse schans en wijndomein Besselinkschans. De 1e is landelijk vooral bekend vanwege de Zwarte Cross, die hier elk jaar gehouden wordt eind juli. Maar In Groenlo en omstreken is het vooral de geschiedenis die belangrijk is. Frederik Hendrik heeft de Spanjaarden bevochten en eens in de 2 jaar wordt dit in Groenlo herdacht met de Vestingdagen, waar oa deze strijd wordt nagespeeld door reënactors en er is een jaarmarkt in middeleeuwse stijl. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt, omdat ik de drukte liever ontloop.

    In de Achterhoek vliegen wijnboeren als paddestoelen uit de grond, de Besselinkschans is er 1 van en heeft al een prijs van de beste wijn gewonnen.

    Verder kwam ik door Vragender, het is eingelijk een buurtschap van Lichtenvoorde, maar wel met een karakterisitiek leuk dorpsgezicht.

    Bij Mientje was het gezellig. Ze heeft een prachtig tuin, die wil ik u niet onthouden, dit is echt een voorbeeld hoe je een mooie tuin midden in een woonwijk kunt creeéren. Ik vond vooral de "sneeuwballen" erg mooi

     















    17-06-2014 om 00:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!