Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scoty reis rondje Ijsselmeer

    Scootyvakantie sept. 2016

    dag 1 donderdag 8 september

    vanmorgen ben ik eerst naar therapie gegaan, dat heeft op mij zo'n positief effect, dat ik het niet wilde laten schieten.
    om 1 uur met de reis begonnen richting Medemblik. Otto heeft mij gebracht. onze 1e stop was bij cafetaria het Hoekje in Voorst, daar hebben we een lekker ijsje gegeten., de vakantie was nu echt begonnen.
    Via de dijk Lelystad - Enkhuizen zijn we naar Medemblik gereden. Daar hadden we geluk bij het eten, er was nl een aanbieding, alle hoofdgerechten voor €13.95, dus hebben we beide een varkenshaasje met patat en sla genomen. Het restaurantje heette "van zuks dus".
    Tegen 6 uur waren we bij mijn 1e slaapadres. Na alles besproken en uitgepakt te hebben zaten we heerlijk langs de havenkant op een bankje met een ondergaande zon. Afscheid van Otto genomen en nog even heerlijk genoten daar, ik kwam tot de conclusie dat ik weer met de neus in de boter gevallen was.

    dag 2 vrijdag 9 september

    Na een eenvoudig maar goed ontbijt, ben ik tegen 9 uur vertrokken. De route ging eerst nog een stukje door de havens van Medemblik. Daarna langs het IJsselmeer en via Onderdijk naar Werfershout. Van daaraf ging ik een stukje het binnenland in. Dat was ook wel nodig want dijk op en dijk af was een behoorlijke aanslag op de accu van scooty. 1e stop was bij een water, ik meende dat het Egboetstwater heette. Daar heb ik mama gebeld, dat deed ik elke morgen even, a hoorden we dan elkaars stem even en b konden we elkaars nieuwtjes delen. Ik sms altijd wel even, maar praten is toch weer iets anders.
    Via Houwerd en Nibbixwoud naar Wognum gereden. Daar bij een fietsrustpunt een kop thee, een krentencakeje genutigd, scooty mocht even aan de lader en een plaspauze ingelast. Dat laatste is nog wel eens een dingetje, er zijn best wel voorzieningen waar je versnapaeringen etc kunt kopen, maar een wc is hoogst zelden. Nu word je vindingrijk en ik kan voor iemand die dit ook wil doen enkele tips geven. Bij een fietsrustpunt kun je altijd naar de wc, je kunt ze herkennen aan een bordje met rustpunt erop. Ben je in een dorp en wil je niet in een restaurant iets gebruiken, kijk dan of er een Hema is, die hebben altijd een wc en zelfs een invalidetoilet. Ook kun je kijken of er een VVV is en daar vragen naar een wc, meestal is er een openbare wc in de buurt en anders mag je bij hun naar de wc. Dus er zijn mogelijkheden, maar je moet ze even weten. Bij dit adres hoefde je maar een vrije gift te geven, dat heb ik dan ook gedaan.
    2e pauze was in Westerkoggenland met uitzicht op veengebied. onderweg kwam ik deze ganzen tegen, zie foto, nooit geweten dat ze zo groot konden zijn, op de foto zijn er maar 2, maar uiteindelijk waren het er 6. Heb hier een poosje naar gekeken tot er een auto kwam en die had haast, dus de ganzen waggelden in een voor hun ijltempo naar de sloot waar ze verder zwommen.
    Opnieuw pauze bij een rustpunt, ditmaal was het een theetuin in Bobeldijk. Scooty was op en gelukkig zag ik dit rustpunt. Stond op het punt om een taxi te bellen, tot de dame des huizes aan kwam rijden en scooty mocht ook hier weer even aan de lader. Hier was het ook weer gratis, het enige wat ze vroeg was om iets in het gastenboek te schrijven, dit uiteraard gedaan.
    Je kunt merken dat we dichtbij Schiphol zitten, ik kon de vliegtuigen zo goed zien, dat ik zelfs raampjes kon herkennen.
    Helaas had het opladen niet veel nut gehad, normaal heeft hij 8 uur nodig en als ik 2 dijkjes op reed was hij alweer leeg. Dus toch maar even de taxi gebeld en die heeft mij afgezet bij een pannenkoekenboerderij wat de buurman was van mijn slaapplaats. Dat heette overigens Ootje Konkel.
    Weer op weg richting mijn slaapplaats, ik zit nu nog dichter op het IJsselmeer dan gisteren. Het was een hele mooie oude boerderij, waar de tijd had stil gestaan. Alles was van wit hout met mooie oude houten ovalen handvaten aan de deuren en kastjes. Als wandversiering hadden ze Ot en Sien prenten, heel toepasselijk en ook het aap not mies ontbrak niet. Het zou mij ook niets verbazen dat achter de deuren nog de bedsteden van vroeger zaten, waar ze nu kasten van gemaakt hadden. Ook de keuken was een plaatje, een mooie houten keuken in de kleur blauw, niet babyblauw, zoals de 60er jaren, maar meer azuurblauw. Er liepen drie poezen rond, met 2 was ik meteen al dikke maatjes, eentje zat zelfs al op scooty, de andere zag ik pas de volgende morgen.

    dag 3 zaterdag 10 september

    Weer een schitterende dag, vanmorgen mocht ik uitslapen, maar ik was op de gewone tijd wakker, dus heb ik me aangekleed en scooty weer ingepakt. Ik had nog wat tijd over, dus fijn buiten op een bankje zitten lezen, nu kwam ook kat nr 3 mij gedag zeggen.
    Na een goed ontbijt rond half 10 weer op pad gegaan. 1e dorpje was Beets, dus niet Beesd, het was een knus oud stadje met kleine smalle weggetjes, zo smal dat er geen 2 auto's langs elkaar konden, dus moest er op elkaar gewacht worden.
    In Oosthuizen bij de super wat boodschapjes gedaan en kreeg gratis een krant mee.
    Het was open Monumenten weekend en de plaatselijke kerk hield een boekenmarkt, ik heb een boek voor Otto gekocht. De kerk hing vol met een soort van ikonen, toen ik er naar vroeg bleek het herdenkingsborden te zijn van de plaatselijke notabelen, die ergens in de kerk begraven lagen en toendertijd veel geld aan de kerk hadden nagelaten.
    Purmerend vond ik helemaal niets, veel te druk voor mij, was blij dat ik weer in een natuurgebied was.
    Daar belde mijn schoonzuster dat een vriend van ons was overleden., hij zou dinsdag gecremeerd worden, dus ik kon er helaas niet bij zijn, maar daar kom ik later op terug.
    De rit ging verder naar Oostzaan, helaas was de accu weer op en moest de taxi weer bellen. Dit keer was de chauffeur niet zo aardig, hij reed als en onwijze over de drempels met als gevolg dat mijn beugel achter de stoel helemaal verbogen was. Toen ik hem erop aansprak, zei hij dat ik scooty te veel beladen had dat het daaraan ligt. Jullie weten dat ik dit al jaren doe dus grote onzin. Dit krijgt dus nog een staartje. gelukkig was de man des huizes van mijn slaappplaats mijn reddende engel.; Hij kon hem weer terug buigen en zo kon ik toch mijn reis voortzetten.
    Heb vanavond aan een bankje gezeten aan de Zaan en heb heel veel vliegtiugen gezien, dat is bijna net zo fascinerend voor mij als het volgen van een luchtballon. Er werd blijkbaar ook geoefend voor een "dam tot damloop" as weekend en dat was ook wel leuk om te volgen.

    dag 4 11 september

    De dag begon met een ontbijtje buiten, voor de lezers die mij volgen, weten dat dit voor mij een extra toefje slagroom is op de taart.
    Ik heb me laten ophalen door de taxi,deze keer wel een aardige, naar Muiden. Omdat ik Purmerend en later ook Amersfoort veel te druk vond, leek het me beter om Amsterdam te mijden en daar heb ik geen spijt van. Want er zat een ouder echtpaar in de taxi en die gingen een dagje Schiphol doen, dus heb ik niet allee vliegtuigen vanuit de lucht gezien, maar ook op de grond, de meesten waren van de KLM. de chauffeur vertelde me nog een leuke anekdote over deze mensen. Ze waren ver in de 80 en hebben altijd gewoon in een drukke straat in Amdsterdam. Nu woonde ze noodgedwongen in een verzorginshuis od in een rustige omgeving en zij miste het drukke leven. Dus gingen ze elke zondag een dagje Schiphol doen, om mensen te ontmoeten, vliegtuigen te kijken en een hapje te eten en te drinken. Lief hé? Ik vond dit erg ontroerend.
    In Muiden dus uitgestapt, wilde eigenlijk nog naar het Muiderslot, maar de route ging anders, dus heb ik hem alleen via de verte gezien, zie foto.
    Via een mooie route kwam ik in het Naarder bos, daar ging de route dwars door een golfpark. Daarna kwam ik in Naarden, een mooie oude Vestingstad., zie foto's. Jullie zien oa de Utrechtse Poort, daarachter liggen de bunkers. Vanwege Monumentenweekend kon je veel oude gebouwen bezoeken., maar zonder rollator was dat voor mij niet te doen, wel heb ik even bij de VVV gekeken, die zat in de Utrechtse Poort.
    Via een mooi bosgebied kwam ik in Huizen terecht. Pauze genomen bij de Gooise Alpen, een kunstskibaan of eigenlijk 7 banen, zie foto. Was een grappig gezicht, buiten 30 graden en vele mensen op de latten. Huizen is denk ik van oudsher een klein oud stadje, maar door de jaren heen sterk uitgebreid. Het heeft dus een dorps karakter, ondanks dat het dus vrij groot is en ik denk ook christelijk. Overal waar ik was waren veel mensen op de been, zeker vanwege het monumentenweekend, maar hier liep 1.5 man en een paardenkop.
    Het slaapadres was super!, ik werd al verwelkomt net een lief bordje in de vorm van een hart waarop stond welkom Jacqueline en de man des huizes was super enthousiast. En het vertrouwen was erg groot. Ik ben de hele avond tot 9 uur alleen in huis geweest, had zelfs een privetuintje. Klein nadeel het ontbijt was al om 8 uur, omdat mijn gastvrouw schoonheidsspecialist is en zij om 9 uur haar eerste klant al had. Dus ben lekker vroeg onder de wol gegaan. Ben wel erg verwend, er lagen nootjes, chocola en een flesje wijn met glazen in een mandje. Nu is dat niet aan mij besteedt, maar aardig was het wel.

    dag 5 maandag 11 september

    Het is zoals de hele week stralend weer en ik werd wakker met het idee om er nog een dagje bij aan te plakken, dat heb ik dan ook gedaan.
    Het ontbijt was feestelijk. Nu zijn alle ontbijtjes die ik tot nu toe gehad heb goed en voldoende, de ene bb besteedt er wel iets meer aandacht aan als de andere, maar vandaag was het echt een feestje, zie foto. Zelfs op het ei stond de temperatuur van de dag en de woorden fijne dag. Heb nog een heel mooi en hartverwarmend gesprek met de eigenaresse gehad en we hebben elkaar zelfs geknuffeld tijdens het afscheid, kun je nagaan hoe goed het klikte tussen ons, we zaten echt op dezelfde golflengte zoals dat heet.
    Tegen 9 uur weer op pad gegaan, ik zeg letterlijk pad want het was ook echt een pad. Het is elke dag opnieuw een verrassing wat je onderweg tegen gaat komen, zowel qua mensen als wegen, gebouwen, natuur etc.
    Ben eerst op de Huizense heide geweest, nadat ik met mama gebeld had hoorde ik een specht met klopgeluiden op de boom.
    Via Blaricum en Laren langs hele chique huizen, naar de Gooise heide, geluncht bij theehuis het Bluk.
    Verder via de Utrechtse heuvelrug, waar ik ook weer een pauze heb ingelast.
    Weer verder richting Soest en paleis Soestdijk. Was mooi om te zien, maar het vele verkeer wat ervoor reed stoorde enorm, gelukkig ging de route naar een herdenkingszuil. Dus kon ik er van een afstandje toch van genieten, maar alleen de contouren, voor de details was het allemaal te ver weg.
    De laatste etappe was Amersfoort, ik kwam langs het dierenpark en een pannenkoekenrestaurant en besloot daar een lekkere sorbet te nemen. Helaas viel het ijsje tegen, bevroren vruchten en siroop terwijl ik extra gemeld had dat ik dat niet wilde hebben. Maar goed ik had vakantie dus heb er geen melding van gemaakt.
    Het adres was weer super, mooie wilde tuin en toch georganiseerd, leuk knus 1 pers. huisje en alles in de kleuren groen geel en wit, dus erg vrolijk.

    Dag 6 dnsdag 13 september

    Heb vanacht weer heerlijk geslapen en werd wakker door het vrolijke gekwetter van de parkietjes en kanaries in de voliere naast mijn huisje.
    Heb buiten genoten van een heerlijk ontbijt met oa verse aardbeien en ouderwetse ontbijtkoek met kandij.
    De stad Amersfoort vond ik verschrikkelijk en was weer blij dat ik de drukte uit was.Ik heb zelfs op het trottoir gereden en dat gaf al problemen, omdat er auto's op geparkeerd stonden en steigers etc en niet helpen, nee hoor dat woord kenden ze niet in Amersfoort. Dus toen ik eruit was en de rust van de natuur weer op kon snuiven, werd ik zelf ook weer rustig.
    Ik zocht een mooi plekje op om even stil te staan bij de crematie van mijn vriend, die op dat tijdstip plaats vond.
    Daarna weer verder gereden en ik kwam bij een rustpunt. Ben daar naar de wc gegaan en hoe gek het ook klinkt, maar daar hing een poster van een Japanse kers, de bloem waar mijn vriend van hield en het was ook nog een oud bakstenen huisje, dus heb opnieuw aandacht aan hem geschonken. Heb daar een flesje sinaasapelsap gekocht en dus ook de nadronk op hem gedronken.
    Daarna via Hoevelaken naar Nijkerken gegaan. Onderweg gepicknickt in het bos met zingende vogels op de achtergrond.
    Verder ging de reis, richting Putten. Het gebied wat ik toen doorkruist hebt, lijkt veel op de Achterhoek, weilanden, maisvelden afgewisseld met bospartijen en af en toe een kerkpad of zandweg. De eerste dagen was het vooral weilanden en aardappelvelden.
    Gestopt bij een rustpunt, ditmaal een boerderij in het bos, heb daar een ijsje gekocht. Ik werd eerst al verwelkomt door 2 grote Benner-Sennerhonden en later bleek er ook nog een puppie van 11 weken te zijn. Zij was al, net zo als onze kat, een Amsterdams meisje. (plat op de rug) en maar genieten van het kriebelen wat ik uiteraaard deed.
    Ik kwam rond half 5 op mijn laatste adres en ook hier weer een warm onthaal, kreeg zelfs spinaziesoep, had ik nog nooit gehad, maar smaakte wonderwel.

    Dag 7 woensdag 14 september

    Ik kreeg meteen al een kadootje, het zonnetje wekte mij rond 7 uur en heb dit lekker even op me in laten werken, de zon geeft nl gratis vitamine d. Het 2e kadootje kreeg ik bij het ontbijt. Naast de gebruikelijke dingen kreeg ik een grote kom met vers fruit, niet uit blik of bevroren, nee echt vers en ook nog bijzondere dingen zoals aalbessen, mango, abrikoos etc.
    Tegen kwart over negen vertrokken voor de laatste etappe met als eindoel Harderwijk.
    Eerst over de Puttense Hei, heet iets anders, maar ben de naam vergeten. Daarna kwam ik in Ermelo, heb even gestruind over het winkelcentrum, was een gezelig centrum met bijna alle bekende winkels.
    Daarna gepicknickt, lees restjes eten in het Ermelose bos. Toen het laatste stukje naar Harderwijk gereden en een lekker softijsje gegeten op de boulevard, aldaar.
    Eindpunt was een bankje bij de ingang van het dolfinarum, waar mijn ouders me weer opgepikt hebben. Via een mooie binnendoorweg uiteindelijk in Vorden nog iets gedronken en een patatje gegeten in Groenlo.
    Bij thuiskomst lag de kat al te wachten, maar ze vond het te warm om te komen dus liep ik maar naar haar.
    Ik kan terugkijken op weer een superleuke vakantie, met veel mooie natuur, lieve mensen, leuke slaappplaatsen en puur genot. Volgende keer begint deze tocht dan weer in Harderwijk en dan gaan we naar boven. Dan heb ik mijn rondje Nederland volbracht.
    Maar eerst staat er nog een weekendje met Otto en een weekendje met mijn ouders op het programma, ergens dit jaar. Wanneer dat is, is voor u en mij nog een vraag, maar hou mijn blogje of de facebookpagina van Otto in de gaten, dan komt u het vanzelf een keer tegen.



















    17-09-2016 om 12:02 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!