Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    20-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie Kirchberg 2021

    Vakantie Kirchberg van 12 tot 18 augustus

    dag 1 donderdag 12 augustus

    De dag begon, als altijd vroeg, om kwart over vijf ging de wekker en om plusminus 7 uur waren we bij de grens in Oeding, bij Winterswijk. Tegen kwart over negen in het Siegenerwald. Hier gaan we altijd ontbijten, we hadden vorig jaar allen niet zo'n beste ervaring, maar we wilden ze toch een tweede kans geven en dit keer was het helemaal super! Ze brachten het eten, er werd niet moeilijk gedaan om een ei dubbelgebakken te krijgen en één ei was blijkbaar niet helemaal goed gebakken en we kregen gratis een nieuwe. Dus deze keer verdienen ze een pluim.
    Ons gebruikelijke lunchadres is in Geisselwind en onze Petra had deze dag dienst, dus dat was een vrolijk weerzien.
    De laatste stop was een tankstop en daar hebben we een ijsje gegeten.
    Een stukje voor München stond een file, maar die konden we omzeilen door een even binnendoor te gaan, dat was een leuke afwisseling. Vlak voor München konden we er weer op en konden we fijn doorrijden.
    Tegen half 7 waren we in Kirchberg. Daar werden we weer hartelijk ontvangen. Wel was er even een kleine omslag, want ons huisje, dat we normaal altijd huren, was al bezet. Dus sliep ik alleen beneden en mijn ouders hadden boven een kamer. Dat was voor een keer niet zo erg, maar in het huisje heb je wat meer vrijheid, plus een koelkast en tv. Maar voor mij was het prima zo. Ik ben graag bij mijn ouders, maar een plekje om je even terug te trekken was ook wel fijn.
    Daarna hebben we nog op het dorpspleintje gegeten, heerlijk buiten op het terras.

    Dag 2 vrijdag 13 augustus

    De dag begon al feestelijk met een ontbijt buiten op het terras, de zon scheen volop en de sfeer was super.
    De eerste dag staat altijd in het teken van winkelen in onze favoriete kledingzaak. In deze tijd heb je altijd geluk, want dan geven ze veel, heel veel korting. Op de afgeprijsde artikelen, krijg je dan nog weer 50 % korting. Dus dan kan het voorkomen dat je truien kunt kopen voor 3 euro 25 en een broek kost dan bv 6 euro. Dus jullie begrijpen we hebben flink ingekocht. Zelfs mijn vader heeft zijn favoriete hemden weer gevonden.
    Daarnaast is een supermarkt, dus ook het nodige aan fruit ingekocht, ze hebben daar lekkere abrikozen en kwetsen, smaken echt anders dan hier. Ook één van de souvenirwinkeltjes bezocht, daar komen we ook elke keer, dus we werden weer herkend, wat kaarten gekocht en gekeken wat ik evt aan het einde van de vakantie zou kopen voor mijn kerstthema. Ze hebben daar nl het hele jaar door een kerstafdeling.
    Daarna ook in Hopfgarten nog bij de kledingzaak gekeken, ze hadden daar weer andere dingen dan in Kirchberg.
    De lunch hebben we genuttigd in Brixlegg, dat ligt vlak achter Rattenberg, gezien vanaf Kirchberg. Ook hier konden we fijn op het terras zitten.
    Wat rondgetourd en thuis mijn middagdutje gedaan. Daarna weer op het terras gezeten op het pleintje in Kirchberg. Daar werden de voorbereidingen getroffen voor het evenement KostBar. Wij zouden dat hier preuverieje noemen. We zijn er niet geweest, het was te druk vonden we. Al zijn we dan allemaal dubbel ingeënt, het "gevaar" opzoeken hoeft nu ook weer niet.
    Ons eten gebruiken we altijd in ons vaste restaurant bij de rotonde. Hier was ook alles als vanouds en we werden hartelijk verwelkomt. we kregen hier elke avond dezelfde tafel en er stond al water voor ons klaar de dagen erop. Super service.

    Even over coronamaatregelen. Eigenlijk is dat goed te doen, alleen ik vond de mondkapjes dracht een beetje verwarrend. Op veel plaatsen hoef je het niet te dragen, maar bv in drogisten en supermarkten weer wel. Zit je in een café of restaurant, dan moet je alleen als je je verplaatst het masker op en aan tafel niet. In een resataurant moet je je aanmelden als je binnen zit, dat kan met een qr code of met een formulier wat je in moet vullen. Ik vond de qr code het makkelijkst, dat hoef je eigenlijk maar 1 keer te doen en bij de volgende keren herkent het systeem je en hoef je alleen maar het aantal personen en tafelnummer te noemen. Ook moet je je inentingspas laten zien of een test. Daar zijn ze heel feil op, want komt er controle en ze hebben iemand getolereerd die niet getest of gevaccineerd is, dan moeten ze de tent sluiten. We zagen een keer iemand die niet gevaccineerd of getest was. Die moest ter plekke een test afleggen of vertrekken. Dat vonden we ook goed.
    Verder hebben we niets van de maatregelen gemerkt, ook aan de grens niet.

    Dag 3 zaterdag 14 augustus

    Vandaag stond Bella Italia op het programma.
    Nadat we eerst weer buiten konden ontbijten gingen we op weg naar Innsbrück. Innsbrück is een hele mooie stad, het staat bekend om zijn gouden dak, die gaan we een andere keer nog eens bekijken, maar op de terugweg heb ik toch nog een paar foto's gemaakt van oude gebouwen en de skischans, die bekend is van het 4 schanzentournooi, wat wij weer allemaal kennen van nieuwjaarsdag, dat is één van de vier wedstrijden.
    Als je Innsbrück gehad hebt, dan schiet je de hoogte in en heb je een heel mooi gezicht op de stad. Het jammere is dat ik bijna alle foto's vanuit de auto gemaakt heb, dus het beeldkwaliteit is niet altijd even goed. Overigens de foto's kun je weer bekijken op mijn fotosite https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/
    De tocht ging verder via de Brennerpas. Jullie kennen dat vast wel van het liedje van Henk Wijngaard: "Met de vlam in de pijp, scheur ik door de Brennerpas". Zeker de oudere generatie onder mijn lezers, zullen het lied herkennen. Wij hebben de oude Brennerpas gereden, de nieuwe gaat er meestal hoog overheen, maar soms liggen ze langszij en daar heb ik ook een foto van gemaakt.
    Als je in Italië bent, dan kom je eerst langs Vipiteno, daar zijn we ook al een paar keer geweest, zie hiervoor mijn oudere blogjes. Ons doel was Kastelruth, bekend van de Kastelruther Spatzen. Voor wie dit niet kent, dat is een muziekgroep die Schlager- en Volksmuziek in het Duits zingt. Wie regelmatig Duitse shows kijkt, zal ze herkennen.
    De weg er naar toe, overigens de hele weg, was erg mooi. Het plaatsje zelf was gewoon een dorp. We zijn niet in het centrum geweest, maar er meer doorheem gereden. Mijn ouders hadden het al eens eerder gezien en waren er niet echt enthousiast over. Dus hebben we in Klaussen geluncht. Mijn ouders een grote tosti en ik heerlijk Italiaans ijs. Ook hier weer fijn op het terras.
    De terugweg was hetzelfde als de heenweg, maar dat vond ik niet erg, want dan zie je het van de andere kant en dat geeft weer hele andere beelden.
    Bij thuiskomst weer lekker gegeten in ons restaurant. Er was in het dorp deze avond livemuziek, een bandje bestaande uit 2 mannen en een dameszangduo. Ik heb nog even een foto gemaakt, maar we hebben verder niet geluisterd, te moe.

    Dag 4 zondag 15 augustus

    Normaal is het een grote feestdag in Kirchberg ivm Maria Hemelvaart, dan is er altijd veel te doen in het dorp, waaronder een bloemencorso. Maar ja Corona gooit overal roet in het eten, dus hier ook. Wel werden we 's morgens begroet met feestelijk klokkengelui, het is jammer dat ik hier geen video's kan uploaden, anders had ik het jullie kunnen laten horen.

    Inmiddels kreeg ik van een kennis een bericht hoe ik wel video's kan toevoegen, nu heb ik onder de foto's een link gezet naar mijn youtubekanaal en dan kom je rechtstreeks bij mijn video's van Oostenrijk. Helaas kan ik het niet hierin plakken, sorry.

    Wij zaten weer buiten te ontbijten en genoten van dit vrolijke gebeier.
    Maar goed we moesten dus andere plannen bedenken. Ons plan was om naar de Achensee te gaan voor een boottocht. Dus gingen we op pad in die richting. We zijn er ook geweest, maar het was er veel te druk, we stonden even in de file. Toen bedacht mijn moeder we kunnen ook wel een keer naar de Tegernsee. Daar waren we nog nooit geweest. Tegernsee ligt een kleine 40 km van de Achensee, in Duitsland. We wilden deze keer niet dezelfde weg terug rijden, dus toetsten we Kufstein in en uiteindelijk bleek dat we in toaal 6 meren tegen kwamen. Na de Tegernsee kwam de Schliersee en de Thiersee. We hebben geluncht in een konditorei in Hausham.
    Uiteindelijk kwamen we uit bij Kufstein, daar heb je altijd een heel mooi zicht op het witte slot. het was nog vroeg, dus zei mijn vader: "We kunnen wel achter langs de Kaiser terugrijden" De Wilde Kaiser is een groot rotsmassief, zie foto. Dus toen kwamen we langs meer 5, de Walchsee, in het Duits is een meer een See en een zee een Meer.
    Via Sankt Johann en Kitzbühl gingen we naar Kirchberg terug en dan kom je langs meer 6 de Schwarzsee.
    En kun je de Wilde Kaiser dus van 2 kanten zien, eerst de achterkant en daarna de voorkant.
    Dit was een absloute aanrader om nog eens te doen. De tocht is overigens ongeveer 250 km.
    Ook nu in ons favoriete restarant gegeten.

    Dag 5 maandag 16 augustus

    Gisteren konden we de Gerlospas niet rijden, vanwege een modderlawine en was het afgesloten, maar vandaag was hij weer vrij, dus was de keuze niet moeilijk.
    Via het Zillertal gingen we richting Gerlospas. Gerlos staat bekend om zijn loslopende koeien, zie foto.
    het mooie van de pas vind ik dat je er zulke mooie vergezichten hebt, zeker aan het einde, dan heb je een fantastisch zicht op de Krimml Wasserfalle. Maar ook zie je halverwege een uitkijkpunt met zicht op een meertje en eeuwige sneeuw. Elk jaar, in welke maand zien we hier sneeuw liggen, de ene keer wat meer dan de andere keer, maar sneeuw ligt er altijd.
    Daarna gingen we weer achter de Kaiser langs en gingen we naar de forellenvijver in Schwendt, hier hebben we van het uitzicht genoten en van lekker ijs, hoewel ik het italiaanse ijs toch iets lekkerder vond, maar het smaakt goed hoor. Het verschil zit hem in de grondstof, Italiaans ijs heeft als basis water en wij kennen het ijs gebaseerd op melk. Vandaar mjn voorkeur.
    Wij hadden de hele dag supermooi weer, maar toen we de volgende morgen de radio aan zetten hoorden we dat in het Zillertal en bij de Gerlospas en omgeving het die nacht gespookt had, veel modderproblemen, wateroverlast, huizen in brand door blikseminslag en Krimml was zelfs even van de wereld afgesloten. Dan hadden wij toch echt weer geluk. Jullie kennen ondertussen ons spreekwoord: "Als engelen op reis gaan, dan lacht de hemel". Het was echt weer een waarheid als een koe. Er heeft ook in Kirchberg wel een beetje geregend, maar dat was echt niets vergeleken bij dit stukje Tirol en Salzburgerland.
    Omdat ons reatuarant op dinsdag gesloten is, hebben we nu ons afscheidsmaal vast genuttigd, dat is nl de grillplatte en ik krijg hier altijd speciaal voor mij gemaakt een alcoholvrije cocktail, dat staat nl niet op de kaart. lief hé? Als vaste klant heb je blijkbaar toch een streepje voor.

    dag 6 dinsdag 17 augustus

    Vandaag voor het eerst binnen ontbeten, dat was ook gezellig, maar buiten heeft toch iets meer vakantiegevoel.
    De ochtend hebben we weer besteed aan winkelen, de laatste inkopen doen. Toch nog even gekeken bij onz modewinkel en fruit voor onderweg gehaald bij de super. In het souvenirwinkeltje heb ik kerstboompjes gekocht. Dit jaar is mijn thema kerstbomen. Nu hier was keus genoeg, maar ja ik had veel kleding gekocht, dus zijn het bij 2 kleine boompjes en een mooie houtgesneden boom gebleven. De eerste keer had ik overeigens al een tgrein met kerstboom gekocht. Dus een mooie oogst en o ja nog wat denneappels, waar ik zelf boompjes van maken kan.
    Daarna naar het andere souvenirwinkeltje geweest voor een zakmesje voor mijn vader, de zijn was nl stuk gegaan. Als laatste bij de drogist nog wat gekocht en getankt. Het is wel nog goedkoper als bij ons of in Duitsland, maar zoveel als andere jaren scheelt het niet meer.
    De middag hebben we doorgebracht op de Kitzbühler Horn. Als we bij ons in de srtaat staan, ik bedoel van ons pension, kijken we er altijd op. Nu hebben we hem dus op gereden. Een hele mooie tocht met vele bochten en vergezichten, waaronder een fantastisch gezicht op Kirchberg, Zie foto.
    Bovenop de berg heb je een restaurant met terras en daar heb je een nog mooier uitzicht op Kirchbergm maar ook op de hogere bergen, waaronder de Gross Glockner en de Gross Venedig. Helaas waren de wolken vandaag te laag, dus kon je het niet zien. Een volgende keer beter.
    Toen we de berg weer afgereden waren hadden we nog wat tijd over en zijn naar Aschau gegaan. Dat ligt achter Kirchberg. Een waar paradijs voor wandelaars en fietsers en in de winter voor langlaufers en skiërs.
    De laatste avond doorgebracht op het terras op het pleintje.

    Dag 7 woensdag 18 augustus

    De dag van vertrek, om half acht ontbeten en rond half negen zaten we in de bus, na uitgebreid afscheid te hebben genomen. De eerste stop was weer Geisselwind. Petra had vrij, maar als verrassing kwam ze ons toch op zoeken. Dus dat was erg aardig. We hebben gezellig gebabbeld. Als ze moet werken kan dat natuurlijk niet, maar nu dus wel. Bij afscheid vertelde ze ons dat ze misschien haar vakantie bij ons wilde doorbrengen, dat was een leuke suggestie.
    De tweede stop was in Limburg aan de Lahn, we zijn toen een stukje binnendoor gereden, dus autobaan gemeden. Daar ook ergens getankt en weer een klein ijsje gegeten.
    De hele weg ging het goed met de files, maar bij vliegveld Keulen ging het mis. Tot bijna het einde van de autobaan hebben we in de file gestaan, gelukkig langzaam doorrijdend, maar het duurde zo wel een stuk langer als de heenreis. Maar goed we zijn heel overgekomen en gelukkig geen ongelukken gezien onderweg.
    Het diner hebben we genuttigd in Vreden en daarna togen we dan echt huiswaarts.
    Ik tel altijd dingen onderweg en deze keer heb ik Baustellen geteld ofwel wegwerkzaamheden, over de hele week waren het er maar liefst 74!

    Het was echt weer een super vakantie, we hebben echt genoten en heel veel gezien en ook veel nieuwe dingen. Mijn ouders zijn dit jaar voor het 20e jaar geweest en ik voor de 14e of zo en echt het verveelt nooit, we zien telkens weer andere dingen en ook volgend jaar hebben we alweer nieuwe redenen gevonden om te gaan.

    Dit was mijn eerste vakantie dit jaar. Ik hoop volgende week nog een wandeltocht te rijden en over 2 weken mijn scootyvakantie, dus er is nog genoeg in het verschiet, hou mijn site dus in de gaten.



















    Bijlagen:
    https://youtube.com/playlist?list=PLtkYjDN8-4_DzuGYgA2z1z1wTlu4Jb1eQ   

    20-08-2021 om 00:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!