Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag en zondag

    Hallo lieve lezers, ik heb weer een heerlijke tocht gehad, maar ik had ook een fesstje en morgen heb ik er ook eentje, dus ik denk dat ik pas maandag mijn rithe op de blog kan zetten, sorry, eventjes geduld nog, fijne zondag en tot maandag, liefs Lientje

    19-07-2014 om 21:40 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    18-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tour Duitsland

    Een beetje laat, maar toch nog even schrijven, we hadden zo'n heerlijke avond, ik heb heerlijk buiten gezeten. Maar ik heb vandaag ook weer een tocht gemaakt, dan heb ik niet zoveel last van de warmte en je ziet ook nog leuke dingen en ontmoet leuke mensen. Zo trof ik een groep Duitsers deze keer en we raakten aan de praat. Ze vroegen bv wat het verschil tussen Nederlanders en Hollanders waren. Ik dus uitgelegd, dat Holllanders uit Noord en Zuid Holland komen en Nederlanders zijn we allemaal..





    Ik ben vandaag begonnen in de meeuwenkolonie, het Zwillbroek in Duitsland, daar heb ik jullie laatst al van verteld. Daarna ging het verder naar Oldenkotte, een grensplaatsje, bij Rekken. Ik heb daar genoten van een lekker ijsje, dat had ik met dit weer wel verdiend. Ik heb hem aan de Nederlandse kant gegeten en was erg lekker.



    Daarna ging het richting Ammeloe, hier zie je het Ammeloer ven, weer verder naar de Luntense bossen en visvijver, daar kon ik helaas niet bijkomen, dus ook geen foto.


    Uiteindelijk hebben mijn ouders me weer opgehaald in Lünten bij Altstätte.

    Ook de Duitsers doen aan christelijke beelduitingen, het staande beeld staat bij het Zwilbroek, helaas stond er niet bij wie het was en het kapelletje of gedenksteen hoe je het ook noemen wilt, is geëerd aan Aartsengel Michaël





    Deze telefoon gespijkerd aan een boom kwam ik ook nog tegen, waarom die daar hing geen enkel idee, maar vond het grappig genoeg om jullie te laten zien

    Morgen ga ik als het goed is deel 4 rijden van de scholtenroute, ben zeer beneiwud, de 1e delen waren erg mooi.

    18-07-2014 om 23:18 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenlo

    Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over mijn woonplaats, het stadje Groenlo. Ik moest vandaag wat boodschappen doen en heb ik dus een aantal foto's gemaakt.

    Als je Groenlo zegt, dan denk je meteen aan het Bier wat hier ooit gebrouwen is, al vanaf 1615. het merk kent iedereen: Grolsch. Groenlo wordt in de volksmond Grolle genoemd, dus bier uit grolle ordt automatisch Grolsch. In 1615 was de familie Groen, de eerste grolschbrouwers.





    In de Lange Gang, zoals dit café heet kun je in de kelders nog steeds zien hoe het toen ging. Het heeft een rijke geschiendenis en mensen kunnen een biertour doen onder leiding van "Frederik Hendrik", een welbekende figuur in de geschiedenis van Groenlo. Daar kom ik vast nog wel eens op terug. Ze hebben eeuwenlang in Groenlo bier gebrouwen, tot een tiental jaar geleden, toen was er geen mogelijkheid meer om uit te breiden en zijn ze uitgeweken naar Boekelo. Tegenwoordig is het een woonwijk in aanbouw met de toepasselijke titel, de Brouwerij en deze stoomketel is nog een herinnering aan het roemrijke verleden.



    Groenlo is een katholiek bolwerk, ik noemde dat al eerder en er was dan ook vroeger uiteraard een klooster met een mooie kloostertuin. het begon als meisjesinternaat, daarna werd het school en tegenwoordig is het een appartementencomplex. Toen ik hier op school zat, een kleine 20 jaar geleden, woonden nog steeds 4 nonnen in dit klooster en de laatste heb ik ook nog zien vertrekken.


    De kapel die er bij hoorden behoort nu aan een verzorgingshuis, dat in de tijden daarvoor een ziekenhuis was. Toen had je ook een begrip en dat was "waart ow daj neet achter de grachte kump. Vertaald, zorg ervoor dat je niet achter de gracht terecht komt. Want daar zat nl de psychiatrische afdeliing.

    Als je aan een niet grolsche zegt dat je uit Groenlo komt, dan zegt 9 van de 10 mensen, o Marveld. Dat is echt door heel Nederland bekend en zelfs bij onze oosterburen. Marveld is een camping en ondertussen haast een dorp op zich. Naast zwembad, binnen en buiten, hebben ze winkels, restaurantjes, midgetgolf en zelfs een heuse golfbaan en heel veel slaapmogelijkheden, zowel stacaravans, als huisjes en nu wordt er zelfs een groot hotel bijgebouwd. Als je daar zomers rondrijdt, moet je echt uitkijken waar je rijdt, overal lopen mensen, kinderen etc.



    Maar Marveld is ook internationaal bekend door het Marveldtoernooi. Elke maand in juni is daar een voetbaltoernooi waar de a jeugd van topclubs, als Ajax, PSV, Feyenoord, maar ook Manchester United is al eens geweest. Elk jaar doen er weer andere landen mee, alsdus OZ. Kijk maar eens op http://www.marveld.com/

    Onderweg kwam ik ook dit Ganzenstel tegen, staan ze er niet parmantig bij.

    Ik zal in de toekoms nog wel meer vertellen over ons mooie stadje.

    Ik wil toch ook even wat serieus eindigen, ik leef mee met alle mensen die vanmiddag omgekomen zijn in het al dan niet neergeschoten vliegtuig. Ik hou echt mijn hart vast wat dit voor gevolgen zal hebben en ik hoop dat er snel vrede zal komen, maar ik vrees dat dit ijdele hoop is. Toch wil ik de moed erin houden en ik ben blij dat we hier leven en dat het vandaag weer een schitterende dag was.

    17-07-2014 om 22:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag en meer

    Nu we hebben gisteren een leuke verjaardag gehad, eerst hebben we bij mijn moeder ontbeten en 's middags met een klein clubje gevierd. Mama heeft elk jaar een thema en omdat het nu bijna altijd tapas etc is, heeft ze gekozen voor een oud Hollandse middag. Dus ouderwetse kaasschaal, diverse soorten worstpartjes, ham en boterhamrolletjes etc etc. het sloeg in als een bom, want mijn vader zei voor de tijd, heb je voor een heel weeshuis gemaakt en mama zei, nee hoor, dat komt wel op en het was zo, alles was schoon op.

    Vandaag ben ik erg lui geweest, het was stralend weer en ik heb weer gelezen. Ik had meen ik al verteld dat ik nu met de Marijke trilogie bezig ben, ook van Cissy van Marxveld en ik vind deze nog veel leuker dan Joop ter Heul. Het is nog olijker en regelmatig schiet ik dan ook in de lach, ook dus echt een aanrader.

    Gisteren kreeg otto overigens zijn eerste loon en als hij daar elke maand mee thuis komt, dan hoor je mij echt niet klagen. dus dat belooft wat.

    Vanavond heeft mijn moeder humkessoep gemaakt, heet ook wel Brokkebonensoep. kennen jullie dat, dat is een soep van sperciebonen, aardappels en gehaktballetjes. Vooral die van mijn vader zijn beroemd, omdat ze vrij groot zijn. Mocht je het recept willen lezen kijk dan even hier: http://www.marline.nl/humkesoep.html

    In Winterswijk wordt deze soep traditioneel gegeten met de kermis in Augustus, het is vooral een lekkere soep in de zomer, hij is wat zout, kreggel, zeggen ze bij ons en dat geeft je pep en je gaat automatisch ook wat meer drinken.

    Oz is nu in Londenl die komt morgen weer terug.

    Ik wens julle een mooie avond, die van mij duurt niet zo lang meer. groetjes Lientje

    16-07-2014 om 21:26 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoer mama is jarig!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoera, mijn moeder is jarig vandaag, dus vanmiddag een klein feestje en zo dadelijk gezamelijk ontbijten.

    Dit hart heb ik voor haar gemaakt, we doen nooit aan grote cadeua's, maar kleine aardigheidjes die met liefde gemaakt zijn.

    15-07-2014 om 09:25 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tour zondag

    Ik had gisteren beloofd om het verslag van gisteren te plaatsen, dus daar gaan we.

    Het was gisteren onverwachts mooi weer, bij ons op de camping was een brommertjescross en om dan buiten te zitten vond ik niet echt gezellig. Dus heb ik scooty maar weer van stal gehaald en ben op pad gegeaan.

    Meestal heb ik een bestaande route, maar deze keer vond ik het leuk om daar eens van af te wijken, a omdat ik dan snel weer naar huis kon, mocht het onverhoopt toch regenen en b is het ook wel eens leuk om iets anders te doen. Ik ben deze keer uit gegaan van het principe rechts links rechts links.  Dat was onverwachts erg leuk.



    Als eerste kwam ik bij Zwolle, nee niet in Overijssel, maar Zwolle bij Grolle, zoals Groenlo in de volksmond genoemd wordt. het is een kleine buurtschap van Groenlo, met een eeuwenoude herberg Reirink waarover zo meer, een school, en een aantal huizen.

    Groenlo is een stadje in de gemeente Oost Gelre, en dat is weer een katholiek bolwerk in de Hervormde Achterhoek. Daarom zie je in deze gemeente, waar ook Lichtenvoorde, met al haar kerkdorpen bij hoort, vele vormen van Christelijke uitingen, jullie zien er vandaag 3, die ik onderweg tegen ben gekomen. Als 1e het Kruis van Christus in Zwolle, opgericht in 1949, je kunt bij deze link meer over dit kruis lezen http://www.fietsenindeachterhoek.nl/kruiszwolle.html



    Toen kwam ik bij een mooi fietspaadje, het Reirinkpad. Ik vertelde al dat het een hele oude herberg is, nu is het een horecabedrijf, maar zo ver ik weet kun je er nog steeds slapen en in elk geval eten. De geschiedenis van het monumentale pand kun je hier http://www.reirinck.com/geschiedenis/ lezen. Afijn dit paadje loopt dus langs het terrein van deze herberg. Het was vroeger voor de wandelaars en fietsers een kleine afkorting tussen Groenlo en Meddo, dan kon je Zwolle omzeilen.

    Na een aantal kilometers over mooie paadjes en wegen kwam ik op Duits grondgebied in de buurtschap Zwillbrock. Als u in de buurt bent, is dit zeker de moeite waard. Hier is oa een meeuwenkolonie, met echt waar wilde flamingo's. Ze komen trouw ieder jaar om hier te paren. Ze zijn ooit uit Zeeland ontsnapt, waar ze  in gevangenschap geleefd hebben. Als je ze wilt zien, zul je wel een verrekijker mee moeten nemen of een muntje in de verrekijker moeten doen, anders kun je ze niet zien. 

    Maar er is meer, het heeft nl een bijzondere kerk, dit is nl de oudste Barokkerk van Noord Rheinwestfalen. Een replica van haar Altaar is zelfs nagebouwd in een kerk in Oostenrijk. Van buiten lijkt het niet zo bijzonder, maar van binnen echt een plaatje.

     

    Tegenover de kerk staat een klein kapelletje, waar je kaarsjes kunt branden als de kerk niet open is. Nu moet ik zeggen dat hij bijna altijd open is, maar ik denk dat dit meer voor de avondperiode is.

    Naast het kapelletje begint de Kloppendiek, een heel klein paadje waar vroeger de kloppen, Nonnetjes, vanuit Groenlo naar de kerk gingen. Dit in de tijd dat het Katholicisme taboe was in Nederland. Dit paadje hebben ze vorig jaar gerestaureerd en ter ere daarvan hebben ze dit Mariabeeld daar neer gezet. Dat was dus de 3e uiting van vandaag. 



    Langs deze weg staan eeuwenoude holle bomen, Leonie, waar ik al eens eerder over schreef, vanwege haar blogje, heeft laatst ook over zulke oude bomen geschreven. Ze lijken dood, maar ze groeien en bloeien nog steeds, echt soms onbegrijpelijk.

    Dat was mijn relaas van mijn mooie onverwachtse zondagse tochtje.

    14-07-2014 om 23:09 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!