Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag en meer

    Nu we hebben gisteren een leuke verjaardag gehad, eerst hebben we bij mijn moeder ontbeten en 's middags met een klein clubje gevierd. Mama heeft elk jaar een thema en omdat het nu bijna altijd tapas etc is, heeft ze gekozen voor een oud Hollandse middag. Dus ouderwetse kaasschaal, diverse soorten worstpartjes, ham en boterhamrolletjes etc etc. het sloeg in als een bom, want mijn vader zei voor de tijd, heb je voor een heel weeshuis gemaakt en mama zei, nee hoor, dat komt wel op en het was zo, alles was schoon op.

    Vandaag ben ik erg lui geweest, het was stralend weer en ik heb weer gelezen. Ik had meen ik al verteld dat ik nu met de Marijke trilogie bezig ben, ook van Cissy van Marxveld en ik vind deze nog veel leuker dan Joop ter Heul. Het is nog olijker en regelmatig schiet ik dan ook in de lach, ook dus echt een aanrader.

    Gisteren kreeg otto overigens zijn eerste loon en als hij daar elke maand mee thuis komt, dan hoor je mij echt niet klagen. dus dat belooft wat.

    Vanavond heeft mijn moeder humkessoep gemaakt, heet ook wel Brokkebonensoep. kennen jullie dat, dat is een soep van sperciebonen, aardappels en gehaktballetjes. Vooral die van mijn vader zijn beroemd, omdat ze vrij groot zijn. Mocht je het recept willen lezen kijk dan even hier: http://www.marline.nl/humkesoep.html

    In Winterswijk wordt deze soep traditioneel gegeten met de kermis in Augustus, het is vooral een lekkere soep in de zomer, hij is wat zout, kreggel, zeggen ze bij ons en dat geeft je pep en je gaat automatisch ook wat meer drinken.

    Oz is nu in Londenl die komt morgen weer terug.

    Ik wens julle een mooie avond, die van mij duurt niet zo lang meer. groetjes Lientje

    16-07-2014 om 21:26 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoer mama is jarig!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoera, mijn moeder is jarig vandaag, dus vanmiddag een klein feestje en zo dadelijk gezamelijk ontbijten.

    Dit hart heb ik voor haar gemaakt, we doen nooit aan grote cadeua's, maar kleine aardigheidjes die met liefde gemaakt zijn.

    15-07-2014 om 09:25 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tour zondag

    Ik had gisteren beloofd om het verslag van gisteren te plaatsen, dus daar gaan we.

    Het was gisteren onverwachts mooi weer, bij ons op de camping was een brommertjescross en om dan buiten te zitten vond ik niet echt gezellig. Dus heb ik scooty maar weer van stal gehaald en ben op pad gegeaan.

    Meestal heb ik een bestaande route, maar deze keer vond ik het leuk om daar eens van af te wijken, a omdat ik dan snel weer naar huis kon, mocht het onverhoopt toch regenen en b is het ook wel eens leuk om iets anders te doen. Ik ben deze keer uit gegaan van het principe rechts links rechts links.  Dat was onverwachts erg leuk.



    Als eerste kwam ik bij Zwolle, nee niet in Overijssel, maar Zwolle bij Grolle, zoals Groenlo in de volksmond genoemd wordt. het is een kleine buurtschap van Groenlo, met een eeuwenoude herberg Reirink waarover zo meer, een school, en een aantal huizen.

    Groenlo is een stadje in de gemeente Oost Gelre, en dat is weer een katholiek bolwerk in de Hervormde Achterhoek. Daarom zie je in deze gemeente, waar ook Lichtenvoorde, met al haar kerkdorpen bij hoort, vele vormen van Christelijke uitingen, jullie zien er vandaag 3, die ik onderweg tegen ben gekomen. Als 1e het Kruis van Christus in Zwolle, opgericht in 1949, je kunt bij deze link meer over dit kruis lezen http://www.fietsenindeachterhoek.nl/kruiszwolle.html



    Toen kwam ik bij een mooi fietspaadje, het Reirinkpad. Ik vertelde al dat het een hele oude herberg is, nu is het een horecabedrijf, maar zo ver ik weet kun je er nog steeds slapen en in elk geval eten. De geschiedenis van het monumentale pand kun je hier http://www.reirinck.com/geschiedenis/ lezen. Afijn dit paadje loopt dus langs het terrein van deze herberg. Het was vroeger voor de wandelaars en fietsers een kleine afkorting tussen Groenlo en Meddo, dan kon je Zwolle omzeilen.

    Na een aantal kilometers over mooie paadjes en wegen kwam ik op Duits grondgebied in de buurtschap Zwillbrock. Als u in de buurt bent, is dit zeker de moeite waard. Hier is oa een meeuwenkolonie, met echt waar wilde flamingo's. Ze komen trouw ieder jaar om hier te paren. Ze zijn ooit uit Zeeland ontsnapt, waar ze  in gevangenschap geleefd hebben. Als je ze wilt zien, zul je wel een verrekijker mee moeten nemen of een muntje in de verrekijker moeten doen, anders kun je ze niet zien. 

    Maar er is meer, het heeft nl een bijzondere kerk, dit is nl de oudste Barokkerk van Noord Rheinwestfalen. Een replica van haar Altaar is zelfs nagebouwd in een kerk in Oostenrijk. Van buiten lijkt het niet zo bijzonder, maar van binnen echt een plaatje.

     

    Tegenover de kerk staat een klein kapelletje, waar je kaarsjes kunt branden als de kerk niet open is. Nu moet ik zeggen dat hij bijna altijd open is, maar ik denk dat dit meer voor de avondperiode is.

    Naast het kapelletje begint de Kloppendiek, een heel klein paadje waar vroeger de kloppen, Nonnetjes, vanuit Groenlo naar de kerk gingen. Dit in de tijd dat het Katholicisme taboe was in Nederland. Dit paadje hebben ze vorig jaar gerestaureerd en ter ere daarvan hebben ze dit Mariabeeld daar neer gezet. Dat was dus de 3e uiting van vandaag. 



    Langs deze weg staan eeuwenoude holle bomen, Leonie, waar ik al eens eerder over schreef, vanwege haar blogje, heeft laatst ook over zulke oude bomen geschreven. Ze lijken dood, maar ze groeien en bloeien nog steeds, echt soms onbegrijpelijk.

    Dat was mijn relaas van mijn mooie onverwachtse zondagse tochtje.

    14-07-2014 om 23:09 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    13-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scootytocht Aalten - Dinxperlo

    Het was gisteren een schitterende dag, dus heb ik de taxi gebeld en me naar Dinxperlo laten brengen. Ik ben bezig met een grote route van ca 60 km en ik probeeer hem in 4 keer te rijden. De vorige keer ben ik in Dinxperlo geeindigd en daar dus ook gisteren weer begonnen.





    Dinxperlo is een grensplaats met Duitsland, het grappige is dat de grens hier een straat is, zie foto. Links op de foto is Nederlands grondgebied en rechts op de foto Duits en wel het plaatsje Süderwick. Ook in de oorlog was dit dus erg apart, wat eens je buren waren, waren toen de vijanden, toch heb ik me laten vertellen dat ze dat hier niet helemaal zo nauw namen en dat er ook veel heen en weer gesmokkeld werd en ook de Achterhoekse Noaberhulp werd hier nog wel uitgevoerd. Maar ook tegenwoordig zijn er nog verschillen, niet alleen staan de namen van winkels in het Duits, maar ook de prijzen zijn anders. Een paar jaar geleden werden aan beide zijden van de straat nieuwe huizen gebouwd. De huizen waren hetzelfde en ook de makelaar was hetzelfde, maar het scheelde bijna een ton of je het huis aan de Duitse kant vd straat kocht of aan de Nederlandse. Maar er is tegenwoordig ook veel samenwerking. Zo zijn er 2 bejaardenhuizen gebouwd en daartussen hebben ze een overdekte verbindingsbrug gemaakt, zodat ze elkaar kunnen bijstaan. Ook de beide politiekorpsen werken samen. Kortom er is gelukkig heel veel verbeterd in de loop der jaren.



    In Dinxperlo kun je ook het kleinste kerkje van Nederland vinden, het is ooit echt als kerkje gebouwd, aan de hoogte van de bomen kun je ongeveer zien hoe klein die is. Tegenwoordig is het een kunstgalerie en heet het de Rietstap, zie ook http://www.marline.nl/kerk2.html .



    Onderweg kom je, zeker in de Achterhoek vele stops tegen, sommige zijn erg leuk. Zo is dit een leuke houten bank, gewoon puur natuur. De meeste worden ter beschikking gesteld door verenigingen. Deze bv is geschonken door stichting behoud karrespoor. Zij hebben oude karresporen weer in ere hersteld, zodat wij als fietser, wandelaar, scootyrijder weer op de oude paadjes kunnen rijden of lopen. Ook de Kerkepaden worden weer in oude ere hersteld. Echt leuk om die te rijden. 



    Dit is een typisch Holland plaatje, een molen, in dit geval de Teunismolen in de Aaltense Heurne, je hebt nl ook een Dinxperse Heurne, met mooie Hollandse lucht. Dit is tevens een tankstation, de zgn witte pomp. Tot voor kort, stonden hier rijen auto's, vioornamelijk Duitsers, omdat de brandstof hier zo goedkoop was. Maar omdat de brandstof nu in Duitsland net zo duur of zelfs goedkoper is, zie je er nieand meer. De eigenaar zat ook een beetje beteuterd op een krukje voor zich uit te kijken.



    Dit is nog zo'n grappige stop die ik onderweg tegenkwam, in dit geval stond er een tuinsetje onder een grote eikenboom, soms heb je ze ook nog met koffie en thee die je kunt gebruiken, tegen een kleine vergoeding, maar dat was hier niet. Wel kon je hier genieten van de vrolijke noten van diverse vogelsoorten.



    Wat je ook veel ziet, in de Achterhoek zijn kraampjes. Zo kwam ik vandaag een bloemenkraam tegen, heb je in de herfst veel pronkappels en gisteren dus deze cake en eierenkraam. Dus damens houden jullieu van bakken en kokkerellen, zet een tafel bij uw tuin en breng het aan de man of vrouw, een goede tip....?



    Toen kwam ik nog langs dit zondagschooltje. Aalten is een zeer christelijk dorp en elke buurtschap had vroeger een zondagschooltje, waar kinderen dan bijbelles etc kregen. De meesten zijn gesloopt, maar deze hebben ze in ere gehouden.

    Bij het eindpunt, museum de Neeth in Aalten liet ik me weer ophalen dor de taxi, maar je moet dan altijd een uurtje wachten, dus heb ik daar een beetje rond gekeken. Je kunt daar oa de stallen bekijken en tot mijn verbazing zag ik dat er net een kalfje was geboren, was ik 5 minuten eerder geweest, dan had ik het zelfs geboren zie worden. Hier op de foto likt moeders haar jong schoon, echt aandoenlijk vond ik het. Naast oude boerderijwerktuigen etc hebben ze ook dit grappige wcpapiermuseum.



    Vandaag was het onverwachts ook mooi weer en heb ik een kleine tocht gemaakt, maar daarover vertel ik jullie morgen meer....... 

    13-07-2014 om 21:38 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    12-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagtocht scoty

    Heb een heerlijke dagtocht gehad, ben net weer thuis, morgen zal ik jullie de details vertellen, fijne avond Lientje

    12-07-2014 om 21:29 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    11-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagje Zwijndrecht

    Gisteren stond dus een dagje Zwijndrecht op het programma. Om half 10 vertrokken we, onze 1e halte was Doetinchem, want OZ moest een stempel halen bij de belastingen voor zijn werk. OZ dacht dat gaat zo, nu dat ging dus niet zo, maar uitendelijk na ongeveer een uur had hij zijn stempel op zak en konden we richting het Westen, richting Zwijndrecht of eigenlijk richting Heerjansdam.


    Daar had mijn vader nl een camper gekocht en die gingen we nu met zijn vieren ophalen. OZ was vrij, dus dat kon mooi. Het weer werd steeds mooier en tegen half 2 kwamen we aan. Mijn vader en ik hebben toen een proefritje gemaakt en hij liep als een trein.





    De kleur is parelmoer geel, dat houdt in dat de kleur veranderd door het licht, dat hangt er dus vanaf waar je staat. De ene keer lijkt hij okergeel, de andere keer vanillegeel. Echt heel apart. Op de foto kun je dat helaas niet goed zien.

    Ingewijden zullen nu zeggen, jullie hadden er toch al eentje gekocht, klopt. Maar de reparatie en spuitkosten waren duurden dan deze en hier hoeft vooralsnog niet zoveel aan te gebeuren, dus besloot mijn vader om deze te kopen en de andere probeert hij dan weer te verkopen. Dus mocht iemand belangstelling hebben, is dezelfde als deze, maar dan lila-achtig.

    Omdat het kenteken nog overgeschreven moest worden, konden we even geniet van de omgeving, en de leuke boten op de Oude Maas. Ik had even een dejavus, gezien mijn dag bij de Sluizen van IJmuiden, een paar weken geleden. Ook hier kwamen grote schepen voorbij.



    Op de terugweg wilden we wat eten en kwamen restaurant Den Tol in Meteren tegen, Bij aankomst werd vermeld dat ze 100 gasten verwachten. Heb toen gevraagd kunnen we dan wel wat eten, dat kon. Dus we gingen naar de wc en bestelden wat te drinken en dus wat te eten. Bij de 2e consumptie vroegen we duurt het lang, waarop we niet echt een bevredigend antwoord kregen. Na een uur wachten vonden we het welletjes en zei mijn vader we gaan nu weg, we annuleren de bestelling en we zullen de drank betalen. Echt prettig vonden ze dat natuurlijk niet, maar we kregen de drank dan nog voor niets. Dus daar hoef je niet heen te gaan, ze waren onpersoonlijk en je moet er dus meer dan een uur op je eten wachten. Uiteindelijk hebben we toen gegeten in Vreden bij restaurant Am Berkelsee in Vreden, Duitsland. Waar je goed en goedkoop eten kunt en de bediening erg aardig is.  

    11-07-2014 om 13:37 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    10-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijndrecht

    We hebben een leuke dag gehad, maar zijn net thuis, dus morgen vertel ik meer over vandaag, nu lekker het bed in.

    10-07-2014 om 19:50 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het logje van OZ

    Opnieuw een vreselijke regendag, maar ik heb hem zeer nuttig besteed. Natuurlijk zoals ik gisteren zei, ben ik met de kattenkamer bezig geweest. Hij is nu voor de helft klaar. Maar Otto vond het leuk dat ik een blogje bijhield en toen opperde ik het idee om voor hem ook een blogje te maken. Hij maakt immers vele reizen enhij had ook al leuke foto's gemaakt. Dat vond hij een reuze idee en ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken om ok een blogje voor hem aan te maken. Mochten jullie belangstelling hebben, kijk dan even op http://blog.seniorennet.be/otjesavontuurlijkreizen/.

    Nu ben ik behoorlijk moe, dus het wordt even een korte deze keer. Ik wens iedereen een fijne voetbalavond, ik zelf zal er weinig van zien, want morgen staat er een dagje Zwijndrecht op het programma, maar daarover morgen meer.

    09-07-2014 om 21:55 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een weertje

    Hallo lieve lezers, wat een weertje vandaag hé? het is goed voor moeder natuur, maar o,o wat verveelt het gauw. Een voordeel is wel dat je dan weer wat aan je huis doet, ik heb de hal maar eens onder handen genomen, jassen die we niet meer dragen opgeruimd, lees in de zak voor Max en verder wat overtollige dingen weggedaan. Morgen wordt nog zo'n fijne dag, dus dan ruim ik de kattenkamer op, althans ik begin ermee, want dat is meer een rommelkamer geworden en dat red ik niet in 1 dag.

    Ik ben zo enthousiast geworden van Cissy van Marxveld, dat ik nu bij Marktplaats, de Marijke trilogie besteld hebt. Ik ben zeer benieuwd. Ik heb ook even gegoogeld en ze is in 1948 al gestorven, ze is maar 59 geworden. het frappante vind ik dat het Joop ter Heul verhaal ook nu nog leuk is om te lezen, de gevoelens en emoties die in dit boek beschreven worden, zouden nu ook nog gewoon kunnen, allleen de entourage is natuurlijk wat veranderd. Als je haar biografie leest op http://nl.wikipedia.org/wiki/Cissy_van_Marxveldt dan zie je dat ze helemaal niet zo'n rooskleurig leven gehad heeft, rijkdom ja, maar geteisterd door ziektes en later ook door verdriet van het verlies van haar man. Een bijzonder vrouw in mijn ogen. Ik durf hier geen foto van haar te plaatsen ivm copyright, maar als je haar naam in google afbeeldingen intikt, dan zie je er een aantal.

    Nu ga ik genieten van mijn eigen gebrouwde soepje, ik heb gisteren groentesalade gemaakt, ik eet dat altijd zonder dressing, omdat ik dat jammer van de smaak van de groente vind en ik had wat over, dus daar maak ik nu een soepje van. fijne avond allemaal

    08-07-2014 om 18:05 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    07-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch niet weggeweest

    Ik had gisteren eigenlijk gezegd dat ik vandaag op pad zou gaan met scooty, maar toen wist ik nog niet dat OZ pas om 3 uur vertrekken zou. Dus ik vond het niet kunnen om dan weg te gaan, ik zie hem immers maar zo weinig, vanwege zijn werk. Hij is nu onderweg naar Engeland. Dat wordt nog wel spannend, want de tunnel schijnt deels dicht te zijn, dus of hij heeft vertraging of hij moet met de boot, we horen morgen wel wat het geworden is.

    Dus hebben we samen gezellig ontbeten en heb ik wat huishoudelijke klusjes. Hebben jullie dat ontevreden gevoel nu ook? je bent een paar uur zoet met het huishouden, dan lijkt het ook wel echt wat, maar dan ben je een uur verder en staat het aanrecht weer vol, de tafel heeft weer kruimels, kortom het gevoel dat je voor niets bezig geweest bent. Ik heb dat dus wel, nu vind ik het ook al geen leuke bezigheid, dat moet gezegd worden, maar het is ook echt het onbevredigendste beroep wat je kunt voorstellen, althans dat vind ik.

    Vanmiddag toen mijn mannetje vertrokken was, heb ik mezelf genesteld buiten op het ligbed en heb het laatste deel van Joop ter Heul gelezen, wat een mooi boek, ze had er nog wel een deel bij kunnen schrijven, je blijft er geboeid door en het is af en toe ook erg humoristisch.

    Ik wens jullie een fijne avond, groetjes Lientje

    07-07-2014 om 21:14 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    06-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.camping sztafeta

    Een nichtje van mij heeft sinds 2 jaar een camping in Polen en daar heb ik voor hen de website voor gemaakt. Ze wilden het ook graag in een engelse versie hebben. Dat kon wel, maar mijn engels is niet je dat, dus moesten ze iemand anders vragen om de tekst te vertalen en dan zou ik het er dus opzetten. Nu daar ben ik dus vandaag zoet mee geweest, het lijkt simpel om even een site te maken, maar dat valt soms toch wel tegen, maar vandaag verliep het gelukkig vlot. Willen jullie een kijkje nemen, kijk dan eens op www.campingsztafeta.com 

    OZ is weer onderweg naar huis, dus met een paar uurtjes zie ik hem ook weer verschijnen. Morgen mag hij naar Engeland voor drie dagen. Ikzelf hoop morgen weer een tocht met scooty te kunnen maken, het blijkt de enige mooie dag de komende week te zijn, dus daar moeten we gebruik van maken. groetjes en een fijne avond Lientje

    06-07-2014 om 18:06 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een klein blogje, we hebben nl padfeest gehad bij ons op de camping, dat doen ze altijd aan het begin van het vakantieseizoen, De duitsers hebben vanaf vandaag vakantie en het Noorden ook, dus dat wordt hier gevier met een bbq en natuurlijk de nodige drank, maar ik drink niet, dus ik kan water drinken zoveel ik wil, daar wordt je besliust niet dronken van.

    Heb gisteren even met onze zoon gechat en die had de slaapkamer van zijn kleinzoon in het nieuw gestoken, onze kanjer is anderhalf en hij kreeg dus een nieuw bedje en dat vond ik gaaf. In mijn jeugd kreeg je dan een bedje met spijltjes of gewoon een kinderbed zoals de volwassenen ook hadden. Nee hij niet, hij kreeg er een in de vorm van een auto, dat vond ik zo gaaf, dat iki dat even met julllie wil delen.

    Vanavond is er weer voetballen, maar oz is in Hanburg, dus voor mij betekent dat wat anders kijken, nu hopen dat er ok wat leuks op tv te beiden is, want dat is de laatste tijd behoorlijk hommeles. Fijne avond allemaal

    05-07-2014 om 17:27 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    04-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietstocht n18

    Vandaag ben ik weer eens met scootuy op pad geweest, het zou een warme dag worden, dus dan kun je het beste met scooty op pad gaan, want dan heb je heerlijke koele tegenwind. En ik kan eens zonder jas rijden, wat normaal gesproken niet gaat, omdat ik jan koukleum ben.

    De N18 route heet officieel anders, maar dat is me te lang, ik kan wel vertellen wat de route is.De N18 is de verbindingsweg tussen de Doetinchem,. einde autobaan, en Enschede. Deze 2 baans weg gaat al jaren dwars door Eibergen heen en al meer dan 30 jaren zeuren ze om een verlenging van de A18, maar daar schijnt geen geld voor te zijn. Wel is er geld gekomen voor een verbreding van de weg en dan meteen een omleiding om Eibergen heen. Dat is voor velen voordelig, maar voor sommige mensen ook niet, want er moeten een behoorlijk aantal huizen, boerderijen voor gesloopt worden. Nu ze er nog zijn, kunnen we dus een route rijden langs deze huizen en zelfs vooor mij was het een leerzame en mooie tocht, hieronder mijn impressie.

    Ik ben begonnen bij café Grenszicht, maar je kunt ook beginnen bij Grand Plaza, onze favoriete chinees in Eibergen.

    Als 1e kwam ik deze grote jonge tegen



    Als 2e kwam ik langs de klootschietvereniging, voor jullie misschien een vreemd word, maar in de Achterhoek en Twente wordt er veel aan deze sport gedaan. Het is een balspel, waarbij de kloot, een met lood gevulde bal wordt gegooid. Je moet een bepaald traject afleggen, ik meen 3 km en wie dat in de minste worpen kan doen is winnaar.



    Daarna voor mij totaal iets nieuws, achter dit hekwerk was vroeger een begraafplaats, waarbij mensen begraven werden, die onbekend waren.

    Daarna kwam ik langs het huis waar ooit Annie Borkinck gewoond heeft, u kent haar vast nog wel, ze was een hele goede afstands schaatster en heeft vele prijzen in de wacht gesleept.




    Vlak voor Eibergen zag ik erve Vunderink, pas heel mooi gerestaureerd, zie tekst op foto

    In Mallem, een buurtschap van Eibergen zag ik deze mooie dingen, een mooie berm en korenveld, wat door de Oldtimervereniging Eibergen in ere woprdt gehouden en de Mallemse molen, die het water van de Berkel schut, ik geloof dat dat zo heet. Op de Berke,l een klein riviertje, vaart voor de toeristen een berkelzomp, de Joppe, ik denk dat ik daar vast nog wel een keer over zal vertellen.













    Het was weer een mooie tocht.

    04-07-2014 om 19:31 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    03-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een logje zonder foto's

    Vandaag eens een logje zonder foto's, a heb ik dat uiteraard weer vergeten te maken, maar ik  vind het ook niet echt passen bij wat ik vandaag aaj wil kaarten.

    Ik schrok vanmorgen toen ik het regionieuws las. In mijn geboortedorp is nl gisteravond een gezin overvallen, de vrouw gekneveld achter gelaten en toen de politie kwam bleek haar man dood in de tuin te liggen, Nu denk je natuurlijk ja dat is erg en....? Kijk ieder moord, overval etc vind ik erg, maar het was altijd nog een ver van mijn bedshow en dacht in onze mooie rustige Achterhoek gebeurd dat niet. Dan word je wakker en blijkt dat het ook bij ons gebeuren kan en ja dan kom je echt even met beide benen op de grond. De kan in kwestie is ook bij velen bekend, omdat zijn hart bij de Winterswijkse voetbalvereniging lag en daardoor dus veel mensen hem kenden. Het is echt erg triest en zoals ik al zei, het brengt je even met beide benen op de grond. Nomraal bekijk ik de wereld vanuit een roze bril, zoals mijn mannetje altijd zegt en dat hoop ik ook zo te houden, alleen vandaag even niet, ik wens de familie in elk geval veel sterkte en ik hoop dat zij de eersten en ook de laatsten zijn in onze buurt waar dit bij gebeudt is. Morgen weer een vrolijk logje, mijn manneke komt zo thuis en morgen heeft hij vrij, dus dat is altijd leuk, om maar weer positief te eindigen

    03-07-2014 om 21:24 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van alles wat

    Dit blogje gaat over van alles wat, ik ben vandaag met Hansje naar Meddo gereden, maar ik oen, heb vergeten om foto's te maken, ben nog niet helemaal gewend aan het blogje, zullen we maar zeggen, maar ik ga regelmatig boodschappen doen in Meddo, dus dat komt nog wel.

    Ik heb met sinterklaas een receptenkalender geklregen, waar dus elke dag een recept in staat. Vandaag stond er dus een worteltaartje op het programma. Ik had er eerst niet zo heel veel fiducie in, maar gek genoeg hij smaakte voortreffelijk, mag alleen de volgende keer iets meer kruiden toevoegen, ik heb hem helemaal in mijn eentje opgepeuzeld schandelijk hé? Omdat OZ niet zo gek is van mijn kookkunsten, hij noemt ze altijd lieflijk heksenbrouwsels, kan ik dus fijn experimenteren als hij onderweg is.





    Ook las ik vandaag, zoals elke dag, het blogje van tante Loe, die altijd hele mooie foto's van oa haar tuin op het blog zet en toen bedacht ik me hoe mooi de hortensias bloeien bij mijn moeder, zo mooi hebben ze nog nooit gebloeid en dacht dat wil ik graag even met jullie delen, vandaar.

    02-07-2014 om 21:35 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (5)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lady kwiebus

    http://ladyenkwibus.wordpress.com/ ook een blogschrijfster, neem maar eens een kijkje, helaas kan ik de lnk niet rechtstreeks linken, dus dan moet je maar even knippen en plakken in de adresbalk, sorry voor mijn onkunde

    01-07-2014 om 00:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weblinks
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven gaat weer zijn gangetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Langzaam maar zeker begint het gewone leven weer, het weekend heb ik gebruikt om bij te tanken, om wat op te ruimen, mails te lezen etc. Zaterdag nog even naar Duitsland geweest, omdat mijn mannetje, noem hem vanaf vandaag oz, zijn initialen, voorraad moest kopen. Hij is nl touringcarchauffeur, mag geen buschauffeur zeggen, dan voetl hij zich beledigd. Onderweg mag hij nl drank etc verkopen en in duitsland sscheelt dat stukken.

    Vandaag heb ik heerlijk buiten in de tuin gelezen, jullie kennen het vast wel de belevenissen van Joop ter Heul, ik heb het bij de vorige trip gekocht bij de Boekenwurm in Zeeland. Eigenlijk voor mijn moeder, maar het leek mij ook erg leuk en ik ben er dus helemaal aan verknocht, een echte aanrader.

    Dan wil ik jullie nog even een leuke link aanraden, het is ook een blogschrijfster net als tante Loe en ik dus nu ook, kijk maar eens op ladyenkwibus.wordpress.com/. Hij komt ook bij de links te staan.

    01-07-2014 om 00:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scootytocht Holland

    Dit wordt mijn verslag van de rit met scooty naar Zuid en Noordholland, gemaakt van 23 juni tot 27 juni.

    Maandag 23 juni:

    Om half negen ging de wekker, aangekleed, scooty ingepakt en alles afgesloten en bij mijn moeder ontbeten. Tegen half 11 zijn we vertrokken, het was lekker rustig op de weg dus rond half 1 kwamen we aan in Noordwijk, waar we een lunch hebben genomen bij Malejan, nee geen schrijffout, het heette echt zo.


    Tegen 2 uur afscheid genomen en de reis kon beginnen.
    Ik was heel lang geleden al eens in Noordwijk geweest en in mijn herinering was er een winkelboulevard, maar helaas daar vond ik niets van terug, het waren allemaal hotels en restaurants geworden.

    De weg naar Noordwijkerhout was mooi, stukje langs duinen en bos. Noordwijkerhout is een gezellig dorp met alle bekende en minder bekende winkels. Ik had geluk, er was markt, dus meteen wat vers fruit gekocht. Er was een Italiaans ijssalon en die kon ik dus niet voorbij rijden.





    Om 6 uur was ik op plek. Ik mocht slapen in een omgebouwde kas. De eigenaren waren gepensioneerde plantenkwekers en zij vonden het een leuk idee om een kas om te bouwen tot bb en tevens voor henzelf een chillruimte, zoals ze dat zelf noemden. Ik vond het wel een leuke ervaring, het enige nadeel, het was er ontzettend licht, overdag is dat natuurlijk heerlijk, maar als je om half negen wilt slapen is dat wat lastiger, temeer omdat het onder de dekens erg warm was.

    Dinsdag 24 juni:

    Ik was vrij vroeg wakker vanwege vrachtwagens die af en aan reden, want naast hun was een milieustraat en de straat werd gerenoveerd, maar de toplaag was er nog niet op, dus het klonk extra hard. Dus ik had ook alles weer vroeg ingepakt.


    De heer des huizes verteldde dat hij bezig was om een helende tuin aan te leggen en ik had de primeur om hem als eerste te bewandelen. Het was een leuke ervaring. De heling zat hem in een bijzondere steen, volgens mij een hele grote bergkristal. Eigenlijk is het dan de bedoeling dat je met blote voeten eerst over gras en de tuinpaadjes loopt om je te aarden, om daarna cirkels te lopen rond de steen. Omdat ik a niet op blote voeten kon lopen en b geen grote afstanden kan afleggen heb ik dus gewoon even stil gestaan bij de steen en de energie proberen op te snuiven. het moet gezegd de dagetappe ging heel goed.



    Na een mooie tocht door bosrijk gebied bij Aerdenhout en natuurlijk Zandvoort ben ik uiteindelijk beland bij de Hemelse Pannekoek, daar heb ik een pannenkoek gegeten, hemels was een te groot woord, maar hij was wel lekker. het laatste stukje ben ik met de taxi gegaan, omdat ik niet zeker wist of scvooty de laatste duinen zou volhouden, achteraf maar goed ook, maar dat komt zo.

    Ik sliep deze keer in een studio in IJmuiden, zoals ze dat noemde, het was meer een soort huis, incl. een sauna.

    Woensdag 25 juni:

    Dit zou een hele aparte dag worden bleek later. Het begin was goed, een lekker ontbijtje en de zon scheen volop. Maar toen ik scooty wilde inpakken en de acculader ontkoppelde zag ik dat het lampje van de verdeelstekker op nul stond. Eerst dacht ik nog wie weet hebben ze het knopje vannacht uitgedaan, dus gevraagd hoe dat zat. Wat bleek de man had vergeten om het knopje aan te zetten, dus ik had een groot probleen, want ik kon nu niet meer rijden, althans niet naar Eenigenburg. Kijk een vergissing is menselijk en kan gebeuren, maar als je nog niet eens sorry zegt en mj het gevoel geeft dat ik de schuldige ben, dan ben je bij mij echt aan het verkeerde adres en de man, die het op zich genomen had, bleef ook vrolijk achter zijn pc zitten en ze boden ook geen alternatieven aan. Dus ik dacht ik moet hier zo snel mogelijk weg wezen. Dan mogen ze 10 keer een sauna hebben, maar ik dacht meteen, dit is nu echt het voorbeeld van de westerse mentaliteit zoals we die kennen. Gelukkig heb ik verder hele aardige mensen ontmoet.

    Afijn dus toen moest ik zelf maar alternatieven verzinnen. Ik was in IJmuiden, dus ik dacht ik ga proberen om bij de sluizen te komen en dan laat ik me daar vanavond wel met de taxi halen. Met heel veel geduld en moeite ben ik daar ook terecht gekomen.



    Onderweg zag ik nog een gemaal. Eenmaal aangekomen bij de sluizen zocht ik naar een bankje, helaas die waren er niet, dus de stoute schoenen maar aangetrokken en gewoon op het gras gaan zitten, ik dacht als het niet mag, komt er vanzelf iemand. Het uiticht was prachtig, ik heb echt een paar joekels van schepen mogen bewonderen, al viel het aantal wel een beetje tegen, maar wat ik zag was zeer indrukwekkend.

    Tegen half vier de taxi gebeld, die wilde me in eerste instantie naar een andere plaats laten brengen, maar omdat ik zo alert was, zei ik: "er klopt iets niet', uiteindelijk had ze het goede adres te pakken. Toen dan een uur later de taxi kwam, bleek het een stationwagen te zijn en ja daar pastte scooty niet in, dus de chauffeur de centrale maar weer gebeld en ik zou een bus krijgen, maar ik moest dan wel een half uur geduld hebben. Ach ik had de hele dag al gewacht, dus dat kon er ook nog wel bij. De taxi kwam inderdaad en het was een kleine 40 km rijden. Onderweg kregen we bijna een ongeluk omdat de chaufeuse met de radio zat te klooien.

    Op de bb werd ik met warm onthaal ontvangen, het was een boerderij met geiten, koeien, paarden, honden en konijnen. Zelf sliep ik een huisjemet een heel mooi uitzicht op paarden en het dorpsgezicht. heb de avond in alle rust, want je hoorde letterlijk niets anders dan de natuur, in het zonnetje op een bankje onder een boom.

    Donderdag 26 juni:

    Na een heerlijke nachtrust in een fijn bed, dat verschilt nl nogal eens, buiten ontbeten en kennis gemaakt met hond Max, ras weet ik niet, maar een grote cacaokleurige oude sul. Normaal belde ik mama altijd 's morgens ergens op de route waar ik een rustig plekje vond, maar hier was het zo heerlijk rustig, dat ik het daar gedaan heb. Tijdens dat gesprek was ik ook deelgenoot van een vergadering van eksters, echt 5 eksters stonden in een kringetje te kwetteren en je hoorde ze denken, "wat zullen we vandaag eens doen, waatr gaat de route vandaag heen"? Nu die van mij was bekend en vanwege het gesprek met mama dus pas om 10 uur vertrokken.

    Bij één van de pauzes in de duinen heb ik de koekoek gehoord, dus dat vond ik geweldig, omdat ik wat met de koekoek heb, zie mijn andere verslagen. De weg naar Callantsoog was mooi, eerst naar Petten via kleine plaatsjes als  Burgerbrug en Burgervlietbrug.

    Bij Petten een stukje langs de hondsbosse Zeewering. Daar ontbreekt nl een stuk duin en hebben ze een dijk, de zeewering, aangelegd. Helaas ook als fietser mag je er niet op, maar ga je eronder langs.

    Daarna weer via de duinen naar Callantsoog.

    Callantsoog is een moderne badplaats, de mooiste die ik gezien heb, Noordwijk en Zandvoort vielen daar echt bij in het niet. Het heeft leuke winkeltjes, erg veel terrasjes waar je zowel hap en snapgerechten kunt kopen, maar ook echte restaurants met diverse menuaanbiedingen met vis, maar ook andere gerechten. Verder heeft het een oud Museum, Tante Jaantje, echt een aanrader. Ik ben er geweest en heb er erg veel geleerd. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Callantsoog ooit het 1e waddeneiland was, ik dus niet.

    In de vele leuke winkeltjes heb ik wat souvenirs gekocht, vooral het chineze winkeltje is echt leuk, je moet wel even door de vele spullen heen kijken, want er is in een kleine ruimte een enorme hoeveelheid aan spullen te koop. Ik heb oa sjaals, een schelpenketting en een gelukspoppetje gekocht. Heb daarna nog eigen gemaakte patat in een puntzak gekocht, dat was echt pure nostalgie, hier krijg je het nl altijd in bakjes.

    Ik ben daarna toch nog even naar de zee gereden, het was een beetje tricky of scooty dat kon, omdat het wel heel erg steil was, maar ze heeft het gered en het was de moeite waard, het was even heerlijk rustig genieten. overigens is me wel opgevallen dat het erg rustig op de stranden was, ondanks het schitterende weer. Dus mocht je naar het strand willen op vakantie, ga dan in het voorseizoen.

    Tegen half 6 ging ik naar mijn bb, een gezellige boerderij, stolpboerderij heet dat in Noord Holland.


    Ze hadden daar 2 nestjes met 5 jonge katjes, dus voor mij, als kattenliefhebster, was het leuke afwisseling. na de kennismaking heb ik lekker buiten gezeten en heb ik even met de buurman Felipe gebabbeld, een man met een verstandelijke beperking, die het spraakwater uitgevonden had, maar het was oergezellig en het was even een gezellig half uurtje. Daarna nog een mooie poos buiten gezeten.

    Vrijdag 27 juni:

    Vandaag laat vertrokken, het ontbijt was nl zo gezellig, we hebben de tijd helemaal verkletst, dus snel mama gebeld en tegen half elf voor de laatste etappe op weg gegaan. het doel was Den Oever, dus afstand van de duinen genomen en nu ging ik dus het polderlandschap in.

    Het enige bollenveld dat ik gezien heb

    Onderweg nog een behoorlijk ongeluk gezien met een bus en 4 auto's, is zelfs op het landelijk nieuws geweest, zag ik later. Gelukkig zo ver ik weet alleen maar gewonden, 11 in totaal waarvan er 4 naar het ziekenhuis zijn gebracht.

    Mijn ouders zouden me ophalen, onderweg even gebeld met elkaar en afgesproken dat ik in Hippolytushoef zou eindigen, dat ligt net iets voor Den Oever. Daar op een terrasje nog even geluncht en toen weer op huis aan. Onderweg de 1e regenbui gehad, ik had dus echt weer geluk gehad, want ik had prachtig weer en het weekend is het echt hommeles met het weer.

    Dit was weer een heerlijke trip waar ik weer een poosje op kan teren, als alles meezit doe ik dit jaar in de 1e week van september nog een weekje, dan gaan we van Den Oever zuidwaarts langs het Ijsselmeer, of eigenlijk de Zuiderzee. Nu hoor ik je denken waar doet ze dit allemaal van. Ik kan u vertellen dat ik afgelopen dagen met slapen, eten en souvenirs €150.00 kwijt was. Dus men moet niet zeuren dat je niet meer op vakantie kunt tegenwoordig, als je het goed aanpakt en geniet van kleine dingen, dan kun je heel best op vakantie.

    Tot zover mijn verslag, wil je meer foto's zien, dan kun je kijken op&nbspwww.flickr.com, Helaas staan ze op de kop en in verkeerde vlorde, ik weet nog even niet hoe ik dat anders krijg, maar je krijgt een impressie.

    29-06-2014 om 20:45 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (8)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de route is bekend

    Vandaag stond in het teken van het reserveren van de slaapplaatsen,. Ik ben lid van vrienden van de fiets en dan kun je bij de aangesloten bb's slapen voor €19.00 per nacht incl, ontbijt. Het is een echte aanrader, je komt ontzettend veel leuke en verschillende mensen tegen. Het was vandaag alleen wat lastiger rond Bergen, Schoorl, want het blijkt dat er een fietsvierdaagse is komende week en blijkbaar zijn dan de bb's bezet, maar uiteindelijk is ook dat opgelost.

    De route is als volgt. Ik begin in Noordwijk, dan rijdt ik naar Noorwijkerhout, waar ik slaap, dan ga ik naar Ijmuiden, Eenigerburg bij St Maarten, Callantsoog en de laatste route gaat naar Den Over bij de afsluitdijk waar ik dan weer opgehaald wordt.

    Dit wordt dus even het laatste blogje voor de komende dagen deze keer ook zonder foto's, was te druk met organiseren en plantjes ompotten en oogsten, morgen een rustdag en dan op naar Holland

    21-06-2014 om 21:12 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (5)
    20-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste voorbereidingen voor mijn scootytocht

    Vanmorgen begon mijn dag al met een verrassing, deze grote jongen had zich verscholen onder het dek van mijn kas, het zal wel lekker warm geweest zijn. Ik heb hem toen maar netjes via een laurierblad weer in de natuur gebracht.




    Vanmorgen ben ik met Hansje naar Noordijk geweest, een kleine 15 km bij mij vandaan. Ik moest daar iets ophalen.


    Noordijk is één van de kleine dorpen die de Achterhoek rijk is, van de week was ik al in Vragender, dat heet een kerkdorp, omdat het hoort bij de Katholieke gemeenschap in vanoudsher Lichtenvoorde, nu samen gegaan met Groenlo, dus Oost Gelre. Noordijk is een buurtschap van de gemeente Berkelland en zoals de meeste buurtschappen heeft het een karakteristiek landschappelijk uiterlijk. Ook is de Achterhoek rijk aan boswegen, je hoeft echt niet naar de Veluwe of Brabant, gewoon onze mooie Achterhoek een bekijken.



    Vanmiddag heb ik de koffers gepakt, dat is altijd een hele klus, omdat je genoeg spullen mee moet nemen, maar een beperkte ruimte ter beschikking heb. Maar het is me weer gelukt, ze staan nu netjes te wachten in de gang op wat komen gaat.

    20-06-2014 om 17:48 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!