Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    25-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie Oostenrijk 2022

    Vakantie Kirchberg van 11 augustus tot 18 augustus

    Dag 1 donderdag 11 augustus

    Vanmorgen om kwart over 5 opgestaan, het wordt een lange dag, immers Oostenrijk ligt niet naast de deur.
    Nadat we de laatste dingen ingepakt hadden, gingen we om 7 uur op weg en om kwart over 7 passeerden we de eerste grens, nog een kleine 850 km te gaan.
    Omdat er een brug in de Sauerlandroute uit lag, hebben we deze keer een andere weg gekozen. Ditmaal zijn we via Kassel gegaan. Maar we zijn eerst een stuk binnendoor gereden, hebben ontbeten in Hilberg, dat ligt vlakbij Hamm. Zie foto 1 Na een heerlijk ontbijt dat echt een aanrader is, zijn we vlak daarna op de autobaan gegaan.
    Lunch hebben we gehad in Geisselwind, daar heeft Gerard genoten van zijn Nudeln a la mama. Is van oorsprong een gerecht van de truckers, alleen zij die dat weten kunnen dit nog bestellen, het staat dus niet op de kaart.
    Tegen half 7 kwamen we in Kirchberg, waar we weer warm onthaald werden door Leni met Holundersaft ofwel vlierbessensap en Gerard kreeg zijn welverdiende biertje.
    Na het uitpakken gingen we naar Efesus, waar we ook hier weer herkend werden en welkom geheten. Maar hier was deze keer een dikke maar, er waren maar 2 personen, ze moesten koken en bedienen en het terras zat helemaal vol. We hebben 2 uur op ons eten gewacht en toen kon ik niets meer zien, geen goede verlichting in het donker en ik was doodmoe, dus gingen we zonder eten weer terug naar ons huisje bij Leni. Gelukkig hadden we nog wat krentenbroodjes over van de reis, dus helemaal met een lege maag zijn we niet gaan slapen.
    Dinsdags zijn we het toch nog een keer gaan proberen, iedereen krijgt van ons een tweede kans. Toen kregen we niet alleen excuses, maar ook binnen het kwartier ons eten. Dus we nemen dit akkefietje voor lief en gaan volgend jaar gewoon weer naar Efesus op de aankomstdag.
    Jullie zullen begrijpen dat ik daarna als een blok in slaap viel.

    Dag 2 vrijdag 12 augustus

    Zoals we elke dag gedaan hebben, ontbeten we buiten, lekker met de zon op mijn bolletje en zoals we gewend zijn, erg uitgebreid.
    Natuurlijk was vandaag ons eerste doel de NKD. Er was deze keer wel opruiming, maar niet zo gek als de vorige keer, maar ja toen zaten ze natuurlijk ook met een corona collectie. Maar ik heb leuke setjes gevonden en wat truien, ik had verjaardagsgeld gekregen en die heb ik hier goed besteed en ik ben zeker in de herfst weer een mooie dame.
    Geluncht hebben we in Brixlegg bij de Spar. Daar hadden ze deze keer iets nieuws, een broodje warm vlees, in dit geval Holzfáller steak. Dat vonden Gerard en ik erg lekker, mama had iets anders genomen.
    Na de lunch gingen we richting Gerlospas, de vaste lezers weten dat dit mijn vaders favoriete pas is.
    Deze keer lag de berg helemaal in de wolken, dat hadden we nog niet meegemaakt, was weer een ervaring op zich, het is net of je in een dichte mist rijdt met regen. Zo zie je maar weer dat ieder weertype zijn charme heeft. Mits je in dit geval natuurlijk in de auto zit. foto 2
    Daarna via de Krimml watervallen weer naar huis gereden.
    We komen dan ook altijd langs Mittersil en Pas Thurn en normaal kun je dan op de eeuwige sneeuw kijken, maar helaas zie je ook hier dat de natuur veranderd en de aarde aan het opwarmen is, want je zag bijna geen sneeuw. Dat baart me wel zorgen.
    Thuis gingen we eten bij ons favoriete restaurant Kalswirt, ook hier werden we warm onthaald door Thomas, Carmen en dochter Diana en o ja kleindochter Leonie was er ook en hielp opa Thomas al goed mee.
    We hadden ons verheugd op een Tiroler Gröstl, maar helaas dat stond niet meer op de kaart, maar omdat we vaste klanten waren, mochten we dat bestellen voor de volgende dag. Dus dat hebben mijn vader en ik meteen gedaan.
    Daarom koos ik dit keer voor een schnitzel cor don bleu.

    Dag 3 zaterdag 13 augustus

    We zijn ook vandaag weer naar de supermarkt geweest, naast de NKD is de ADEGG en daar hadden we gisteren lekker fruit gekocht, nl kwetsen en kruisbessen, ik had beide lang niet gegeten en we vonden het alledrie erg lekker, dus dat moest opnieuw gekocht worden.
    Deze keer gingen we achter de Wilde Kaiser langs, zoals jullie weten een mooi ruwe berg. Dan kom je ook langs de forellenkweker in Schwendt, daar geniet mama altijd van 3 verschillende soorten forel en mijn vader en ik van een lekker ijs. Mama liet me van elk soort een beetje proeven en volgend jaar als we weer gaan, dan probeer ik ook een forel, niet meteen drie zoals zij, maar eentje wil ik proberen, ik vond het echt lekker en dan moet je weten dat ik een heus vistrauma heb en normaal geen vis wil eten. Compliment dus voor de kok aldaar. Helaas konden we deze keer niet aan het water zitten, want er was veel gereserveerd.
    Daarna zijn we we voor de Kaiser langs weer terug gegaan.
    Tegen half drie weer thuis in het huisje, daar de dagelijkse administratie gedaan, dat bestaat uit een steekwoordenverslag maken in mijn reisboekje en wat apjes sturen naar bekenden.
    Na mijn slaapje eerst naar de souvenirwinkel geweest, ook daar werden we weer herkend. Ik heb daar 3 leuke kerstdingen gevonden. Ik heb dit jaar nl als thema kerststallen en zo vond ik een sneeuwbal met een stalletje erin, een waxinelichthouder en een houten stalletje.
    Daarna weer naar Kalswirt gegaan. Daar hadden ze voor ons al een tafel gereserveerd en de kan met water en 2 glazen stonden al klaar voor mijn moeder en mij. We hebben dus genoten van de Tiroler Gröstle, zoals ik net beschreef. Tiroler Gröstle is echt een Tirools gerecht, het bestaat uit gebakken aardappelen, uitgebakken spekjes en vleesstukjes erin en daar bovenop een spiegelei. Echt een aanrader mocht je ooit in Tirol komen.
    Dit keer hebben we een bijzonder toetje gekregen, de moeder van Thomas had veenbessen geplukt en had daar Moosbeernocken van gemaakt. Hoe het precies gemaakt wordt weet ik niet,maar het was erg lekker en het was bestrooid met poedersuiker, zie foto 3.
    Weer thuis heb ik enkele mensen een kaart geschreven, die we gekocht hadden bij Helmut, hij heeft nu een tabaks/kioskzaak in Kirchberg. Maar we troffen zijn vrouw, Helmut zelf hebben we niet gezien, want die heeft de zaak tijdelijk nog in Hopfgarten.

    Dag 4 zondag 14 augustus

    Deze dag stond de Raritäten Zoo Ebbs op het programma, Raritäten betekent in dit geval aparte dieren, zoals een lachende Hans, een vogel die lacht als een mens, helaas hield hij deze keer zijn mond, anders had ik een video gemaakt. Het is niet echt groot, maar leuk om er door heen te wandelen, het is goed geschikt voor rolstoelers, kinderwagens en mijn scooty kon ook goed mee komen. Je kunt foto's zien op mijn fotosite, waar ik hieronder de link zal noemen. Helaas was het warm en dat merkten we aan de dieren, want ze sochten hun schaduw op en waren erg loom. foto 4
    We hebben daar ook geluncht.
    Daarna zijn we naar St Johann gereden, daar hebben we door het dorpje gelopen en even bij het souvenirwinkeltje gekeken en ja hoor, ook hier herkende de man mijn vader weer en hij had niet eens klompen aan.
    In st Johann zou 's middags wat te doen zijn, overal stonden banken en een groot podium, daar werd ook al wat ingespeeld. Maar het duurde te lang om te wachten, wel hebben we ijs gegeten bij een Italiaans ijsrestaurant.
    Uiteraard weer iets lekkers gegeten bij Kalswirt en toen moe maar voldaan naar bed.

    Dag 5 maandag 15 augustus

    Deze dag is in Oostenrijk een feestdag, Maria Hemelvaart wordt er gevierd, in Kirchberg is dan het jaarlijkse bloemencorso, waarover later meer. Maar er werd ook een rommelmarkt gehouden in Brixlegg, bij Rattenberg. Mijn ouders gaan graag naar een rommelmarkt en ik vind het ook af en toe leuk om op zo'n markt te struinen.
    Ik heb oa 2 skibroeken op de kop weten te tikken, dat is erg handig voor mij in de winter op scooty. Bij ons zie je ze niet zo vaak en hier trof ik er twee. Verder een mooie paddestoel, die een meneer zelf gemaakt had als hobby en voor mijn vriendin ook een kadootje voor haar verjaardag, maar dat verklap ik hier uiteraard niet. Ook hier vond ik wat spulletjes voor mijn kerstthema en wat kleding.
    Daarna terug naar Kirchberg gegaan. Zoals gezegd voor het bloemencorso. Het is net als bij ons, grotendeels een dahliacorso, maar veel kleiner als bij ons, maar het is een mooie optocht, zie foto 5, meer foto's dus op mijn fotosite.
    We zaten op het terras bij Kalswirt en hebben genoten van het mooie weer, de goede sfeer en lekkere eten. Het zou die dag eigenlijk gaan regenen. Daar was mama ook op gekleed, maar de praktijk heeft uitgewezen, dat wanneer mama warme kleren aantrekt en het liefst met lange mouwen ,dan blijft het droog en wordt het warm, dus zo ook vandaag. Voor haar natuurlijk vrij warm, maar voor de mensen van Kirchberg en omgeving een verademing. Ik zeg letterlijk omgeving, want er komen zelfs bussen uit Frankrijk en Zuid Tirol naar het bloekencorso kijken. Het kleine stadje was dan ook vol met mensen. Maar gelukkig had mijn vader voor een stoel voor mij gezorgd, dus ik zat mooi pontificaal vooraan en kon alles goed zien.
    Helaas was deze dag een beetje te vemoeiend voor mij, dus ik sliep als een blok, toen ik weer thuis kwam.

    Dag 6 dinsdag 16 augustus

    Vandaag hebben we een boottocht op de Achensee gemaakt, één van onze favoriete uitjes in Tirol. Het was schitterend weer, was alleen zo dom om mijn petje in de bus te laten liggen, maar ik kon het goed volhouden. De boottocht duurt ongeveer anderhalf uur en het is werkelijk rustgevend genieten. Af en toe komt er een zeilbootje voorbij of van die suppers. Maar vooral het bergpanorama is echt prachtig om te zien. Op 1 punt zagen we zelfs paragliders van de berg af gaan, ook dat is een mooi gezicht, als je ze zo in de lucht ziet zweven, al doe ik het ze zelf niet na. Maar ik heb de ervaring meegemaakt in de luchtballon en dat was ook een heel bijzonder, zie één van mijn eerdere blogs. Zie foto 6
    In Maurach hebben we ijs gegeten en kon ik naar de wc, dat kun je op de boot ook wel, maar dan moet je een trapje af en ja dat lukt deze dame niet.
    Weer thuis even geslapen en toen het dus bij Efesus weer geprobeerd, genoten van een tosti Hawaii.
    Normaal als ik thuis kom ben ik echt heel moe, maar we hadden vroeg gegeten en ik heb dus even gezellig buiten gezeten met mijn ouders, Leni en Duitse gasten, die we ook al een paar jaar eerder ontmoet hadden.

    Dag 7 woensdag 17 augustus

    Na weer een lekker ontbijt gingen we op weg naar de Pillersee, deze meer is vele malen kleiner als de Achensee, maar heel vroeger toen ik 18 was, ben ik daar met mijn moeder op vakantie geweest en hebben we oa dit meer bezocht. Nu was er bijna geen leven meer te bekennen.
    Daarna over de Mautstrasse, tolweg, naar de Steinplatte. Op deze berg is een dinopark, genaamd Triassic Park, daar hebben we niets van gezien, want dan moet je eerst nog een stuk lopen. Je kon vanaf beneden nog met een kabelbaan, maar zowel mijn vader als ik zijn niet echt liefhebbers. Wel was het jammer dat er zoveel bomen langs de weg stonden, dus echt van het uitzicht kon je niet genieten. Dan kun je beter de Kitzbühler Horn op gaan bij Kitzbühl, daar heb je bijna de hele weg zicht op de Wilde Kaiser en het Brixental, waar Kirchberg in ligt.
    Mijn moeder stelde voor om nu vast te tanken, dan hoefden we dat de volgende dag niet te doen, dus togen we weer richting Kufstein. We kwamen weer langs de forellenkwekerij en deze keer koos ik voor een apfelstrudel. Niet voor de vis, want we hadden een grillplatte besteld bij Kalswirt en dat zou ik dan niet op kunnen.
    In Kufstein getankt, overigens het is niet zo duur als dat gezegd werd, wel veel duurder als andere jaren, maar we konden nog elke keer onder de 1 euro 80 blijven.
    Thuis de kleding voor de volgende dag klaar gelegd en de tassen weer dicht gedaan, klaar voor de terugtocht van de volgende dag.
    Zoals gezegd is de laatste dag traditioneel de grillplatte, die moet je overigens wel reserveren, dan kunnen ze daar rekening mee houden. Je krijgt dan een grote plaat op een warmhoudplaatje en daar zitten diverse soorten vlees en groenten op, patat, gebakken aardappels en rijst. zie foto 7
    Ook traditioneel voor mij is de alcoholvrije cocktail., wordt altijd speciaal voor mij gemaakt door Thomas, want ook dat staat niet op de kaart.
    Toen we binnen kwamen hebben we ze een bos bloemen gegeven, ze zitten nl in november 25 jaar op Kalswirt. Kalswirt zelf is al vele jaren ouder, het heeft ook echt een rustieke en gemoedelijke sfeer. Dat komt niet alleen door het gebouw en de inrichting, maar ook het enthousiasme van Thomas, Carmen en Diana.

    Dag 8 donderdag 18 augustus

    Voor de laatste keer buiten ontbeten, tegen half 8. Rond kwart over 8 afscheid genomen en vertrokken.
    Weer richting Geiselwind, daar hebben we Petra getroffen, we kennen Petra, al jaren van het Autohof aldaar. Deze keer zijn we van onze traditie afgeweken en een keer naar Subway gegaan. Dat was een goed alternatief, ze hadden heerlijke warme belegde broodjes.
    We hadden voor Petra een hart meegenomen voor onze vriendschap en wat bleek ze had voor ons een eigen gemaakte kaars meegenomen, zie foto 8. We hebben gezellig met elkaar gekletst, zo gezellig dat we de tijd vergaten en na anderhalf uur toch echt weer verder moesten.
    De terugreis zijn we via Limburg aan de Lahn en Keulen gegaan. In Limburg aan de Lahn hebben we getankt en ijs gegeten. Deze keer gewoon een cornetto op het vuistje.
    Tegen half zeven waren we in Vreden waar we gegeten hebben, daarna nog wat boodschappen gehaald voor de volgende dag en toen kon ik weer in mijn eigen bedje slapen, maar ik zat nog zo vol indrukken, dat eerst de slaap niet eens kwam, maar later wel en ik werd weer redelijk uitgerust wakker.

    Dit was een heerlijke vakantie met mooi weer, niet zo gek heet als hier in Winterswijk, nee gewoon aangenaam. De sfeer zat er alle dagen goed in en we hebben naast mooie routes ook weer oude bekenden gezien en dat maakte het tot een fijne vakantie.

    Maar dit is als het goed is niet mijn enige vakantie dit jaar, als de weergoden het willen, dan ga ik ook nog met scooty op vakantie, dus als je mijn blogs leuk vindt, hou hem dan in de gaten, want ook daar wordt uiteraard weer een verslag van gemaakt.


    fotosite https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/

















    Bijlagen:
    http://https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/   

    25-08-2022 om 15:25 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!